Najdi na Divi


"Jesen je zadnji in najočarljivejši nasmeh leta." ~William Cullen Bryant

petek, 31. avgust 2012

Flying Screaming baby airlinesŽe lep čas nisem napisal bloga, jebiga, ni bilo inspiracije. Ampak trenutno sem nekje visoko nad Atlantikom (hvala bogu za Lufthansin in-flight internet), v nabito polnem avionu in zelo očitno sem pristal sredi baby boom generacije potnikov. Na levi strani se histerično dere mali Indijec, za mano imata rokenrol dva 3-letna Američana, desno pa že pol ure neutrudno v vzdržljivostnem dretju vodi dojenček, ki ima potencial postati naslednji Pavarotti.

Mala kričala so kot slabo vreme. Neverjetno ti gredo na kurac, ampak nič ne moreš storiti, da bi bilo bolje. Seveda sem kot nalašč čepke pozabil v tavelikem kufru, ki se premetava nekje v trebuhu aviona, tako da sedaj kompenziram s kombinacijo natrganega robčka in in-ear slušalk, ker stevardesa laže, da nimajo čepkov za ušesa.

Še 9 ur. Naj se hudiča kdo pogovarja z mano na Facebooku. Pretty please!

objavil(-a): megafotr ob 17:47 komentarjev (3) ogledov: 0
četrtek, 30. avgust 2012

GLOBALNO AKTUALNO: Duhovniki in celibat :)

Mediji se že ves teden ukvarjajo z domnevnim očetovstvom kardinala Franca Rodeta, zato bom tudi sama izrazila svoje mnenje.

Vzgojena sem v katoliški veri, imam vse zakramente ( do svete birme ) in že v času, ko sem obiskovala verouk sem si ustvarila svoje mnenje o Cerkvi, kot ustanovi. Vera, kot taka se mi ne zdi nič napačna, saj uči lepe stvari. Če bi si tako verni, kot neverni kdaj držali samo božjih zapovedi, bi živeli precej bolj pošteno. Cerkev, kot ustanova pa je zgodba zase. To, da naprimer ne sprejmejo istospolno usmerjenih, da ne odobravajo kontracepcije ali pa umetne oploditve. Vse to se mi zdi absurdno in mislim, da bo morala cerkev stopiti v korak s časom, ker bodo drugače maše še manj obiskovane, kot so že.

Na eni strani cerkev postavlja tako visoka moralna merila, na drugi pa njeni člani počnejo še veliko bolj moralno sporne stvari. In duhovniki, ki naj bi bili naši "pastirje", kršijo osnovna pravila, ki jim jih je njihova organizacija postavila. Predvsem celibat. Za koliko duhovnikov, škofov in zdaj celo za prvega slovenskega kardinala se šušlja, da imajo otroke. In kako se lahko to zgodi prav ljudem, ki svoje življenje posvetijo ljubezni do Boga in jim v ta namen nobena žrtev ni zaman. "Mašniki" bi gotovo to razložili, da je za greh kriva kača, ki je poštenega človeka zapeljala v meseni greh. V prispodobi kače je v tem primeru seveda ženska, ker duhovnik seveda ni bil za nič kriv. Ne seveda ne, duhovnike ženske v spolne odnose prisilijo s pištolo. Wink Osebno bi celibat med duhovniki ukinila, saj so tudi duhovniki ljudje iz mesa in krvi in imajo tudi oni, kot vsi ostali ljudje biološke potrebe, med katere se šteje tudi spolnost. Mislim, da bi z ukinitvijo celibata cerkev zelo olajšali življenje svojim članom in jim tako omogočila lepše življenje. Prihranili bi si take slabe reklame v medijih, kot je aktualna s kardinalom Rodetom. Na duhovnike za katerega se tako izve, da ima otroka ne bi padla slaba luč in tudi otrokom duhovnikov bi se prihranila marsikatera pridiga in obrekovanja. Mislim, da je gospod kardinal sedaj v precej neprijetnem položaju in tudi domnevnemu sinu verjetno ni vseeno, da ga vlačijo po vseh slovenskih medijih zaradi "napak" svojih staršev.Z ukinitvijo celibata pa bi bilo v cerkvenih krogih tudi manj pedofilov, ki jih roko na srce sploh ni malo in tudi to je na nek način posledica celibata.

Ne vem zakaj bi koga motilo, če bi vaški župnik živel v svoji hiši, z ženo in svojimi otroki. Mislim, da bi mnogo bolje deloval v dobro župnije in faranov. Saj bi jih znal svetovati tudi na področju zakonskega življenja in vzgoje otrok iz lastnih izkušenj, saj bi se znal vživeti v vlogo vernika, ker bi tudi sam živel s svojo družino in bi se srečal z vsakdanjimi problemi, ki doleti vsako družino. Bi se branili takega duhovnika? Meni bi bili taki duhovniki bolj všeč in primernejši za 21. stoletje. Smile

S tem blogom sem hotela predvsem povedati, da ima Cerkev kot organizacija precej masla na glavi že iz samega začetka delovanja. Hvala Bogu, da se nam je zgodila reformacija, saj bi drugače še vedno živeli v srednjem veku, kjer so imeli duhovniki javno ljubice in bi si vstopnico v nebesa preprosto kupili kar z odpustki. Zato naj Cerkev umetno oploditev in kontracepcijo pusti primeru, ker ni nič slabega in začne najprej pometati pred svojim pragom, kjer bo dela dovolj. AMEN! Smile

Lučka Smile

objavil(-a): LučkaTheBee ob 14:32 komentarjev (6) ogledov: 0
ponedeljek, 27. avgust 2012

Fashion, passionNaj predstavim nekaj kar počnem, ko se najdeta kakšni dve prosti urci Smile

objavil(-a): Leila17 ob 16:04 komentarjev (1) ogledov: 0
četrtek, 23. avgust 2012

BlekSovražim, ko barva na oblekah zbledi.

Sovražim, ko sonce izgubi svojo žarko rumeno oranžno barvo.

Sovražim, ko mladički odrastejo.

Sovražim, ko majhno postane veliko, ko še ne bi potrebovalo.

Sovražim vse, ki odrastejo zaradi družbe in ne zaradi svojih let. Spomnem se, ko sem bila majhna kako se mi je zdelo mučno da sem že stara 9. :O Kriza! Kmalu pa bo konec življenja! hah. Kaj hitro sem pograbila vse igračke in odhitela do vrstnikov z željo po igranju.
Še sedaj so moje police polne igračk, ki jih nikoli ne bom pozabila in bom navdušena nad vsemi novimi plišastimi sostanovalci. Poleg vsega tega imam življenje, ki teče tako kot bi moralo, po nekem zaporedju.

Zakaj se danes vsem 12,13 letnicam mudi postati 20,30 letnica z stalnim partnerjem, rednimi spolnimi odnosi, vzdevki na FB-ju (sŁ@tk@ m@Ł@, packa, fuckme itd...) in seveda spaljenimi in poblajhanimi lasmi, ki že izgledajo kot da so si kupile lasulje za pust.

Kaaaaaaaam se jim mudi? Najhuje od vsega je pa to, da se potem na veliko in široko starši čudijo, ko jim kateri starejši moški spusti ogabno opazko. "ne,njihove pa že niso takšne"...

Upam, da se bo z leti to stanje izboljšalo in ne poslabšalo. Na koncu koncev sem le opazovalka med tisoče in tisoče ljudmi Smile

objavil(-a): Leila17 ob 00:46 komentarjev (7) ogledov: 0
sreda, 15. avgust 2012

Izlet v neznano

Lubi: Lepo se obleč.

Jst: hmmm.. okej.

L: Pa tele štikle obuj! Smile

J: -.- mnja nej ti bo, sam nam velik hodila k mi bojo noge odmrle! (nisem lih tip za štikle k jih nikol ne nosm k me vedno ožuli vse, čeprov mam ene 4 pare doma k so mi pač hudi Laughing )

In sva šla...

Se peljeva prot LJ.

(V mislih mam že scenarij: prideva pred btc, en sladoledk in pol domov, preden me začnejo čevli žult..)

Parkirava in greva proti emporiumu. (''LUBI PEJT BOL POČAS K NE MORM TOLK HITR!''Wink Se mal razgledava po štacunah in spi*diva po hitrem postopku vn, ker je vse tooook drago... In se odpraviva proti cityparku (peš seveda -.-).

Razpi*kana že fuul, k da nisva mogla z avtom....

Prehodva vse hodnike, da sva se nakonc ustavla v H&M-u nakupla par cunj (je reku da mi more neki za BD kupt čeprou ga mam šele čez en mesec pa 3dni).

Greva v Špar... in itak spet čez ceeeelo štacuno da sva najdla en fa*ing čips.

Lubi: A greva u Meka???? Smile Lačn sm...

okej.... naročiva, pojeva. (LUBIII PEJVA DAM K NE MORM VEČ HODT!!!)

L: A bi šla ti v kino z mano??

J: O.o JA! Very Happy

In sva šla še v kino gledat IceAge 4 Very Happy

Domov. Pod tuš in se crkljat <3

Ko se izlet v neznano spremeni v čudovit večer (pa čeprov maš ožuljene vse podplate) Smile

objavil(-a): chigumi* ob 10:40 komentarjev (1) ogledov: 0
petek, 10. avgust 2012

Will I ever.....

Že nekaj časa opažam, da se ponovno ne smejim, da moj nasmeh ni iskren. Skrivam se za velikimi prisilnimi nasmehi. Vse me mori in duši, razmišljam kako bi bil svet lepši če me ne bi bilo. Zakaj nisem mogla ostati samo biti in ne živeti? Če bi lahko izbirala se nebi odločila za življenje ampak za večno svobodo...že veste kaj se je ponovno prebudilo v meni? Ste že uganile? Hitro uganite saj ni težko, saj rade ugibate....že od osnovne šole se borim z depresijo! Da že od otroštva me pesti ta nadležna bolezen. Pride in traja, traja in še vedno traja in potem se nekaj končno premakne. Gre na bolje in je nekaj časa odlično, potem gre pa samo še navzdol.

Kako je zanimivo, da se naše življenje giblje kot črta pri grafih. Malo gor, strmo navzdol, potem za milimeter navzgor in potem ponovno v nižave.... Da še zmeraj verjamem v ta nateg, ki mu pravimo zakon privlačnosti. Čedalje bolj razmišljam pozitivno vendar mi gre še vedno vse navzdol...ne ne izgovarjam se na depresijo, ker to ni izgovor...ampak naj se že končno kaj premakne.

Ampak dajte mi povedati, kako naj kolegici razložim zakaj se ne smejim, zakaj sem neprijazna in me gladko malo briga za moje besede, ko pa kar kričim na pomoč?! Mar res nihče ne vidi?! Neprespana, objokana, negativno nastrojena, osorna, odrezava, ''muka'' mi je dihati, zjutraj nimam toliko volje, da bi vstala iz postelje, občutljiva sem zaradi vsake malenkosti...kar kričala bi če bi kaj pomagalo! Fantje pravijo da sem drama queen, vsi so taki ''bogci'' in govorijo da so oni depresivni! TI THE FUCK ne veš kaj je depresija!!!!!!!!!!!!!!!! Pojma nimaš!!! Večina ljudi misli, da samo zaradi tega ker so malo slabe volje, pa že depresivni...lepo te prosim preberi kakšno knjigo, ali pa še bolje pridruži se mi, pridruži se vsem nam, ki trpimo zaradi depresije in boš še hudičevo dobro spoznal kaj je depresija!

Na vse pretege se zmeraj samo trudim, se prilagajam, požiram vso kritiko, vsa ponižanja...ne zdržim več! Enostavno ne zdržim več!!! Ali res noben ne vidi?! Zakaj me noben ne sliši?! Vsi me samo obsojajo ampak, da bi pa kdo pogledal vame pa ne...počutim se prazno, ničvredno in samo čakam...zmeraj čakam...zmeraj sem zadnja na vrsti za vse....Da ničvredna sem....

Razlogov zakaj je ponovno vse udarilo na plan ne bom omenjala....Rada bi se samo umaknila, sprostila, zadihala...rada bi se smejala, pa je tako težko! Nimam nobene volje do življenja, nikakršne! Nič mi ne polepša dne, vse me mori vse me teži.... Najlepše pa od vsega tega je da nimam ob sebi niti ene osebe s katero bi se veselila življenja in njegovih malenkosti....Vse odženem, nekateri odidejo, vendar roko na srce teko POFUKANO težko je sedaj najti pravega prijatelja... Vsi samo čakajo kaj bojo dobili od tebe, kakšne koristi bojo imeli....Saj nima smisla naštevati, ker nisem ena pofukana svetnica, kaj svetnica missica, ki se trudi spremeniti svet!!!

Prosim naj bo jutri že lepši in boljši dan!!!

To bo blog mojega življena! Če se ti zdi zanimiv, komentiraj, če pa nisva istih misli se ne ubadaj z menoj in me pozabi!

LP,

Baby B

objavil(-a): BabyB ob 01:10 komentarjev (6) ogledov: 0
sreda, 08. avgust 2012

IzkoriščevanjeJs bi prosila za en nasvet. Zgodba je sicer precej zapletena, vendar jo bom skrajšala. Gre za prijatelja, ki mi je pred kratkim pomenil več kot samo prijatelj. Vsak večer sva se videvala in se "crkljala". Mislila sem, da mu pomenim več kot samo frendica. A včeraj sem izvedela od njegovega kolega da me samo izkoriščava in da si me želi samo spraviti v posteljo, ter celo da mu ne pomenim nič. Jaz sem bila celo leto naivna in mu verjela. Včeraj smo se skregala in sam trdi da to ni res in da nima besed za to. Imava skupne prijatelje in ne vem komu se zaupat. Sama sem slutila že veliko prej da ne misli nič resnega. Vedno ko pride še kdo zraven se dela kot da smo samo bežna znanca. Kaj naj naredim???objavil(-a): evchy ob 12:33 komentarjev (3) ogledov: 0
ponedeljek, 06. avgust 2012

Desigual

Hei!

Zanima me kje na internetu si lahko naročim stvari blagovne znamke desigual. Rada bi si naročila torbico a nevem kje. Prosim za pomoč, hvala Very Happy

objavil(-a): Martica ob 18:44 komentarjev (2) ogledov: 0
ponedeljek, 06. avgust 2012

GUARDIAN ANGELS

Hvala bogu za ljudi, ki pridejo v tvoje življenje ravno ob pravem času, ko jih potrebuješ. Sprememba se zgodi, ko si nanjo pripravljen.

Šla sem na razgovor. Nasproti sta sedela moški in ženska. On je zapisoval moje odgovore, ona je vodila razgovor. Ona je bila na moji strani. Počutila sem se, kot da nisem na razgovoru. Bila sem sproščena bolj kot običajno. Če bi razgovor vodil on, bi bil zagotovo bolj zategnjen.

Povedala sta, da je naslednji teden tudi drugi krog. V petek dobim mail, da sem vabljena v drugi krog. OMG!

Dan pred razgovorom sem videla v šalici od kave tako lepega konja. To more bit dober znak! Zgledal je kot črno bela fotografija Sibil Slejko. Kot iz pravljice. Bil je v kasu, njegova griva je igrivo plapolala z vetrom.

Večina razgovorov je stresnih. Vodil ga je tokrat on. Zraven je bil en gospod, ki je zelo pozitivno deloval name. Tokrat sem naredila domačo nalogo. Od A do Ž. Preživela sem.

Ne predam se zlahka. Vem točno kaj hočem in kam grem. Zmaga! Dobila novo službo.

objavil(-a): mačka7 ob 17:26 komentarjev (3) ogledov: 0
četrtek, 26. julij 2012

Počivaj v miru!Sedim sama v svoji sobi, z miško brskam po facebooku in jokam, solze neprestano tečejo in to niso solze radosti temveč nesreče. Danes sem zvedla da je bitko za življenje izgubil moj prijatelj, sošolec v osnovni šoli in 12 avgusta bi dopolnil svojih rosnih 17 let. Tako nas je zapustil še preden je izkusil kaj vse lepega mu življenje ponuja, res da ni bil eden izmed tistih pridnih fantkov, ki si jih želijo vsi, ampak je bil poseben, poseben na svoj način in vedno te je znal nasmejati s svojimi "forami".
Skupaj sva si delila šolske klopi, skupaj sva se skrivala za šolo in on je bil tista oseba s katerim sem, seveda kot vsak najstnik prvič probala prižgati cogareto, res da nisem ponosna na to svoje dejanje ampak mi ni važno saj sem ga preživela z njim. Še zdaj res nemorem verjeti in še vedno ne dojemam da se to vse res dogaja, kako je lahko to življenje tako kruto, tudi časa mu ni dalo da bi se popravil in da bi videl da lahko iz sebe naredi veliko boljše, sam še nikoli ni izkusil tiste prave ljubezni saj je prehitro padel v alkohol in travo, ampak ne glede na njegova dejanja jaz ga nebom nikoli pozabila in moram priznati da me je že zdaj strah se udeležiti prihajajočega pogreb, saj bo to najhujše kar da lahko človek skozi v življenju, tam vidiš kako njegovi najbližji žalujejo za njim in kako nemoreš ti nič narediti, res je hudo ko tako mlad človek, komaj 16 letni fant zapusti svet.
Res upam da kjerkoli je da je srečen in da mu je tam lepše kakor tukaj, saj tam bo bil brez trave in brez alkohola. Mi tukaj na tem svetu ga nebomo nikoli nikoli pozabili.
Rada te imam prijatelj moj in dragi moj počivaj v miru! <3objavil(-a): lejchy95 ob 18:49 komentarjev (0) ogledov: 0
sreda, 25. julij 2012

Si usodo res krojimo sami ?Še ne tako dolgo nazaj sem bila prepričana o svoji teoriji USODE. Prepričana sem bila, da nam življenja ne kroji neka višja sila, ampak, da o vsem odločamo sami. Tisti ljudje, ki so ob neuspehu vzrok našli v usodi so se mi zdeli pomiljevanja vredni, saj samo čakajo, kaj jim bo dano, ne da bi za to kaj storili. V obdobju takega razmišljanja mi je šlo res vse po načrtih, uresničila sem vse kar sem si zamislila. Sicer je bilo kar nekaj odrekanj in vloženega veliko truda, vendar ni bil za dosežen cilj noben trud zaman. Sicer se o svoji teoriji še vedno kar precej strinjam, saj se mi zdi, da je uspeh do neke mere res pogojen s srečo, vendar sem še vedno prepričana, da pa ni bistvenega pomena. Več ko vlagaš vase in v želenj cilj, manjša je možnost, da bi bil tvoj uspeh odvisen od sreče.

Ko sem bila mlajša sem bila prepričana, da ni sanj ali želja, ki jih se jih ne da uresničiti, če si to dovolj želiš in če si pripravljen za to veliko delati. Vendar vem, da življenje ni sestavljeno samo iz zmag in uspehov in da ima "knjiga življenja" tudi žalostne strani in poraze. Včasih se mi zdi, da ni važno kako se trudim,kako si nekaj želim, kaj vse naredim za željen cilj, Tisti tam zgoraj gleda in govori: "O ne, ne boš, ni važno kaj narediš, jaz ti tega ne dam!". In ko z eno roko že držim željeno zmago, zopet posreduje On in mi trga iz rok tisto, za kar sem se trudila. In potem sprejmeš poraz. Nimaš več moči, ne energije. ne volje. Včasih pa poraz lahko pomeni tudi zmago. Ob vseh izkušnjah osebnostno zrasteš in si pridobiš nova spoznanja in dejstva, ki ti bodo prišli prav na nadalni poti. Mogoče, ampak samo mogoče pa ima Tisti tam zgoraj res še večje načrte s tabo, kot si si sploh predstavljal in mogče On ve kaj počne.

Sprejeti poraz, pomeni da si močan, da veš, da do istega cilja vodijo različne poti. Mogoče so nekatere celo lažje od tiste, ki si jo prvotno načrtoval. Mogoče do željenega cilja ne vodi samo ravna cesta, ampak se do istega cilja pride po ovinki, ki zopet pripelje do ravne ceste. Ob odločitvah, kot so boriti se naprej ali se vdati, tudi spoznaš kaj v življenju šteje in kaj si samo domišljamo, da je pomembno. Takrat spoznaš, kdo v resnici zares šteje in kdo nikoli ni. Življenje tudi ni samo črno ali belo, ampak se pokaže v vseh barvah mavrice. In ko ti da življenje 100 razlogov za žalost, skrb in obup. Ti življenju pokaži 1000 razlogov za srečo, saj je v življenju toliko stvari, ki nam privabijo nasmeh na obraz. Da sem svoj poraz sprejela, kot nekaj iz česar sem se nekaj naučila je predvsem zaslužna moja mami, ki mi je kljub drugačni odločitvi, kot je bilo njeno mnenje vedno stala ob strani in me podpirala. Čeprav bi se temu lahko izognila, če bi jo na začetku poslušala. Ob tem sem spoznala, da rek: "Največ se naučiš iz svojih napak!" še kako drži. Za vse je nekaj dobro, za kaj pa bo pokazal čas.

Naprej grem bogatejša z eno izkušnjo, ki se je bom spominjala vse življenje. Zdaj pa grem polna novih načrtov za prihodnost in z dvignjeno glavo NOVIM ZMAGAM NAPROTI! Wink

Lučka

objavil(-a): LučkaTheBee ob 22:10 komentarjev (0) ogledov: 0
ponedeljek, 23. julij 2012

Vzel me je.

Vzel me je s seboj. V svoje življenje. Zdaj sem del njega, družbe...imajo me za svojo, kot da bi bila njihova že od začetka. Jaz njega še nisem spustila čisto k sebi. Ne upam. Ne vem če si lahko to privoščim. Bojim se ker vem da je on pravi zame. To vem že 5 let, pa sem vedno bežala stran. Bežala sem, ker sem se bala njega. Že od nekdaj mi bere energijo in že od nekdaj mi vidi v dušo. Dela me ranljivo, ljubeznivo...prvič jaz iščem bližino moškega. Čakala sva 5 let da sta se najina trenutka ujela. Ljubim ga. Z dušo in telesom, ljubim ga v bit samega. Zaradi njega sem srečna.objavil(-a): sp30 ob 17:42 komentarjev (2) ogledov: 0
nedelja, 22. julij 2012

DANCE AGAIN

Ponovno sem začela plesati. Kako zelo ga potrebujem. Je moja strast od nekdaj. Pomembno je početi, kar te veseli. Mimo grede zgubim še kakšno kilo. Prava stvar za dušo in telo, ker me dobra glasba in ples sproščata.

Še pomembneje je biti zares srečen. Eni igrajo, da so srečni. Meni se to ne zdi ok. Prevečkrat nosimo maske in igramo vloge. Ne rabim takšnih ljudi okoli sebe, ki me izkoriščajo in jemljejo energijo. Ti so tisti, ki pridejo in grejo z vetrom v laseh. Ples služi kot ventil za balansiranje.

Včasih se stvari zgodijo kot si želimo, včasih ne. Včasih smo srečni, včasih čisto na dnu. Gre za tok in ritem življenja. Neuspehi so lekcije iz katerih rastemo. Ko vsaj ne bi tako bolelo.

"Always remeber. You will live. You will love. You will dance again. " J.Lo

objavil(-a): mačka7 ob 23:04 komentarjev (0) ogledov: 0
nedelja, 22. julij 2012

BOSONOGA PRINCESKA

Poznam punco, ki ne more najt para čevljev. Ko pride v trgovino s čevlji, ji niti eni niso všeč. Saj v trgovini ni samo dvojih parov? Potem pade v jok in nekako razloži zakaj ji ne pašejo ali ji niso všeč. Iz trgovine v trgovino, dan za dnem na sporedu ena in ista zgodba. Ne glede na ceno in stil, čevljev še ni našla.

Mama na robu živčnega zloma je tik pred tem, da jo pošlje naokoli, kar boso. Problem solved.

Bi morala za kak teden med reveže? Ali pa spoznati koga, ki je nor na čevlje?

objavil(-a): mačka7 ob 14:00 komentarjev (1) ogledov: 0
torek, 17. julij 2012

Poletje malo drugače

Preden se začne poletje je vse polno objav: Summeeeeer ipd. Ampak a ni malce žalostno, da se o poletju uživa preko interneta?

Ta čas, ki ga mladina zapravi na facebook-u, twiterju ipd. pisajoč o kopalkah, moških, poletju in morju se lahko tudi sami primejo kakšnega dela, si malce zaslužijo in preostanek dneva preživijo po svoji želji.

Ah... naša narava in vse naravne stvari niso to kar so bile. Spomnem se otroških noči, ko sva jih z očetom preživela na našem travniku, gledajoč mlade sovice, ki se učijo leteti heh. Sedaj redko vidim, da kdo počne kaj takšnega in še to, če komu omeniš kaj si počel se ponavadi delajo norce.

Jaz osebno obožujem astronomijo, zvezde, utrinke in vse povezano zraven. Vsako poletje in jesen preživim zunaj z fantom s katerim se izležujema in štejema utrinke. Dan danes pa o tem zopet pišejo na facebook-u. Ah ja :/

Iskreno upam, da bodo kresničke, pikapolonice, marjetice, ježeki in vse kar spada v ta čas prišli v "modo" brez posmeha ampak le z čisto in iskreno uživancijo.

Verjetno zvenim kot starejša gospa, ki graja internet in te "škatle" kot pravi moja babica hehe. Vendar tudi jaz zaenkrat štejem le nekaj "rosnih" mladih let in je to le moje osebno mnenje na koncu koncev. Smile

objavil(-a): Leila17 ob 22:35 komentarjev (6) ogledov: 0
petek, 13. julij 2012

TANGO TIME!Časi tanga so že davno minili. Plesni učitelj je bil čist usekan nanj. Delal in pilili smo koreografijo do prafaktorjev. Tehnika tanga je zaj... Na enem pošteno zaj... izpitu na faksu sem na hodniku tangirala. Je pomagal, ker sem preusmerila tok misli in se sprostila pred testom.

Ko spoznam koga, se včasih vseeno zgodi. On v napad, jaz v obrambo. To zgleda kot pravi tango, ker jaz hodim nazaj, on pa proti meni. Zgodi se avtomatsko. Jaz igram vlogo zajca. Nazadnje sem zajca ujela še predno je zbežal. Možna je tudi obratna zgodba.

objavil(-a): mačka7 ob 01:09 komentarjev (0) ogledov: 0
sreda, 11. julij 2012

Ena o bontonuIn sicer v trgovinah, natančneje na promocijah/degustacijah...

Trenutno sem dva tedna vsak dan delala degustacije po cel dan v E leclercu in ko sem že mislila, da se mi bo totalno zmešalo in sem že resno iskala drugo službo za konkreten denar je hvalabogu prišla sreda in sem KONEC za vsaj dva tedna in grem končno na dopust Srček

1. Dajte svoje male pamže naučit vsaj besede "dober dan", "ali lahko" in "hvala". Obolim, ko se mi pred pult nalimajo trije mulci, ne bu ne mu (prisežem, pri določenih sem dejansko ugotavljala če sploh znajo govoriti), požrejo vse kar imaš tam in potem črta...brez bu in mu.

2. Nikoli ne bom dojela staršev, ki svoje froce silijo "daj prodabaj, daj vzemi, pa daj no, daj vzemi še sok, pa še vodo...ja seveda lahko vzameš še enkrat " Surprised Pa zakaj hudiča, če otrok očitno NOČE zakaj je treba vedno požret vse kar je zastonj???

3. Degustacije se izvajajo zato, da se izdelek POSKUSI in ne zato, ker ste žejni/lačni in je na degustacijah zastonj. Nekoč bom nekomu nekaj vrgla v glavo Zabijalček Polhn ku**c imam imbicelnih osebkov, ki začnejo "a tako malo, joj to še na jezik ne pride, kako naj to probam, daj več, kako ste škrt" Če imate vi probleme z brbončicami mislim da bo kakšen specialist za vas pravi naslov. In potem še pika na i. Ker je v enem kozarčku premalo se izdelkov ne zliva med seboj v isti kozarček. In potem ti ritard pred tabo zmeša marelični sok in vodo z okusom po grozdju, zeksa te pogleda zgroženo "TO JE PA ZANIČ!!!" A bejž? Nisem ti jaz zmešala tega skupaj

4. Ni slabo vprašati kaj imamo za probat, ne samo prit in spit potem pa noret, da imate alergijo na med in bezeg. Če bi človek vljudno prišel "dober dan, kaj pa imate?" in jaz odgovroim "vodo z okusom grozdaj,bezga, medu in lipe" bi takoj dojel, da tega ne sme piti. Ampak bog ne daj, samo da je zastonj, pa je treba spit, tudi če potem umreš zaradi alergijske rekacije :idea

5. Ko nikogar ni za pultom (ker greš v hladilnico po pijačo, med police po novo robo itd.) ne hodit za moj pult in si nalivat pijače. WTF!!!!??? A si na delikatesi tudi sami narežete salamo, ker je prodajalka slučajno zadaj, pa hodite na zaprte blagajne in si sami poračunate stvari? NE! In zakaj si potem na degustacijah lahko privoščite kaj takega? Surprised

6. Ful sem dovzetna za nove stvari, kakšno konstruktivno debato, nasvet itd...V PRIVAT ŽIVLJENJU!!! Samo zato, ker sem v službi obsojena na tiste dva kvadratna metra in nimam kam pobegnit mi ni potrebno poslušati ponudb za sex, napadov da prodajam strup, kako imam lepe oči, pranja možganov s strani starejših ljudi, ki so preživeli vojno in ne vem kaj še vse....super! V službi mene to ne zanima. Logično ane?

7. Fehtanje za ponovno količino pijače/hrane je katastrofalno! Če je vaš otrok žejen oz. lačen super, tu smo zato, da izdelek prodamo. KUPITE potem pa zaradi mene, če se cel dan naliva s to kur*evo vodo. Ne mi pa miljonkrat priti mimo pulta in potem še rečt "ja vam bomo vsaj malo profita naredili" Halo, kakšen profit je to, da nekomu popiješ vso degustacijsko robo?? To je minus dragi moji, ste vso matematiko prešpricali?? In potem so vsi užaljeni, ko jih napizdiš, da ne dobijo več, in da men dol visi če je njihov froc žejen. Jaz sem tudi utrujena pa zato ne bom šla kar domov.

Spomnila bi se še miljon stvari, pa trenutno ne gre. V teh dveh tednih sem prvič pomislila, da bi pustila to službo. Resno. Ker enostavno nimam več živcev. In sočustvujem z vsemi, ki morate v svojem poklicu delati z ljudmi!

In svojih frocev sploh ne bom jemala s seboj v trgovino, rajših jih pustim doma, kot da bi komu v trgovini požrli toliko živcev, kot jih ti pamži meni. Ali pa jim ne bom puščala da v trgovini karkoli vzamejo na degustacijah. Verjetno me bodo sovražili, in veliko degustatork bo mislilo da sem najbolj kruta mama na svetu ampak jbg. Vsaj jaz se bom počutila vredu Smile

objavil(-a): Roncolino ob 12:30 komentarjev (15) ogledov: 0
torek, 10. julij 2012

Sovražim "Poljubljeno" !

Meni glasba pomeni veliko. Moj iPod me spremlja na vsakem koraku. Na poti v šolo, na avtobusu in je moj motivator pri teku. Skladbe imam razdeljene v mapah z naslovi: Sad songs, Motivational songs, Happy songs, Easy songs, Party songs, Oldies but Goldies in New songs. Glasbo poslušam glede na svoje razpoloženje in občutja. Imam pa občutek, da bo domovanje na mojem iPadu dobila tudi mapa "I HATE SONGS" in prva pesem v novonastali mapi bo zagotovo pesem POLJUBLJENA OD TABU. Vem, da se velika večina ne bo strinjala z mano, ampak ne morem si pomagat, pesem mi je grozna. Že ko sem jo prvič slišala mi ni bila všeč. Sovražem joSad. Vem, da je bila najbolj predvajana pesem v prvem povletju, ampak to še ni dokaz, da je pesem dobra. Še več, mogoče se mi ravno zaradi tega bruha vsakič ko jo slišim. Se prav spomnim obdobja, ko se je pesem pojavila na sceni, se je na določeni radijski postaji vrtela do 6-krat dnevno. Obup! Prisežem, da mi grejo vse dlake pokonc, ko slišim samo uvodno melodijo. Še slikica, ki je na povezavi na YouTube-u ( ta dva zaljubljenca, ki sem jo priložila k sliki ) mi gre na živce.

Besedilo je tako pocukrano, da potrebuješ inzulin vsakič, ko jo slišiš in da dejstva, da si jo vsi zaljubljenci ( ki so v zvezi en teden ) limajo na facebook sploh ne omenjam.

Naj dodam še eno drobno dejstvo, ki pripomore k temu, da mi pesem ni všeč. To nova pevka Tina Marinšek. Mislim, da svoji predhodnici ne seže niti do kolen ne vokalno, ne karakterno. Nina je bila srce skupine, Tina je pa pravo njeno nasprotje. Vendar, kot sem rekla ni ona glavni razlog za moje "anti-simpatije" do te pesmi.

Vsem "Fanom Poljubljene" se opravičujem za svoje iskreno mnenje. Ravno pred 15 minutami sem zopet slišala vašo priljubljeno Poljubljeno pese in sem začutila potrebo, da svoja čustva izlijem na te virtualne strani. And yeah I feel so much better now. Wink Wink Wink

Lučka Smile

objavil(-a): LučkaTheBee ob 21:25 komentarjev (8) ogledov: 0
torek, 10. julij 2012

will it be...what it should be?Malo se, malo se...ja, potem pa kaj? Prej sem nihala po dnevih, sedaj niham po urah.

Ena obveznost za drugo. Ko pridem nazaj. Pricakovanja. Moja od mene in do mene od okolice. Bo napeto, bo slo skozi, bom JAZ sla skozi? Kako bova z mojim? Imam ga rada, vendar na nacin, kot ga nisem vajena: miren, sproscen, globok, usklajen. Pridejo njegove "kaprice", se zmesajo z mojimi. Ampak on ne bezi, prvi, da ne. Se pomeniva. Pa je vredu. Nov obcutek, ki ga nisem vajena. Da se ob njem pocutim varno. Da se ob moskem pocutim varno. Cenjeno. Zazeljeno. Brez prekrivanj, brez zavajanj. Je nekaj novega, nekaj, kar sem dolgo cakala, pa me zdaj, ko sem DOcakala, to ujame nepripravljeno. Sem skoraj zamenjala z rutino in dolgcasom Smile

Najbolj me zanima, kaksni obcutki me bodo spreletavali, ko ga bom po 2 mesecih spet videla. Ga objela. Bom jokala? Bom odtujena? Moja "ambiciozna predkarierna izmenjava v tujini" lahko ima samo dva "impact-a": ali naju bo pripeljala se blizje skupaj, ali pa naju bo odtujila. To bo se...zanimivo.

Ampak-in na to sem ponosna-ce bi lahko se enkrat izbirala, bi sla. Se vedno bi sla. Isto mesto, ista drzava.

Bi pa z veseljem zamenjala cimre: kdo je pa ze slisal za tecno, suhljato in nesramno Mehicanko, ki ti rovari za hrbtom ter cudnogledega Madzara, ki po 1 letu v tujini se vedno razume okoli 20% jezika?

objavil(-a): Tamariska ob 12:06 komentarjev (0) ogledov: 0
ponedeljek, 09. julij 2012

I shot the sheriff

Pred pomladjo pridejo hrošči. Poleti pridejo molji. Nov hobi pobijanje moljev.

Omara s hrano je generalno pospravljena. Nujno je treba police obrisati še s kisom in pustit omaro prazno dan ali dva, da vse, kar je živo pomre. Ta del s kisom ni bil narejen. Bo treba ponovit vajo.

Molji so še vedno notri, kot da imajo kompas. But I did not shoot the deputy. Gredo pa na vse živo: moko, gres, oreščke, fižol, kosmiče, sladkor, čaje, kakav...

objavil(-a): mačka7 ob 16:54 komentarjev (2) ogledov: 0
stran: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156, 157, 158, 159, 160, 161, 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170, 171

na vrh strani

2006 - 2012 Diva.si. Vse pravice pridržane | splošni pogoji | kolofon | zemljevid strani