Najdi na Divi


"Jesen je zadnji in najočarljivejši nasmeh leta." ~William Cullen Bryant

sreda, 18. januar 2012

Loto sanjarjenje... *Ob vsej tej loto norosti in vrtoglavem znesku, sem tudi sama malo posanjarila in odtavala v svet fantazije, kjer zadanem glavni dobitek! Smile Hm...Se vam je to že kdaj zgodilo? Smile

Sama lota sicer ne igram, vendar se velikokrat zalotim, da z mislimi odtavam daaaaaaleč stran, , kaj vse bi z denarjem počela, če bi ga po kakšni sreči zadela.

Prva stvar na mojem spisku, bi bil definitivno avto. Moj sanjski avto je, verjeli ali ne, Megane, tisti z ˝ritko˝ Smile .
Kasneje bi si po vsej verjetnosti, privoščila kakšen večji shopping... Zara, Bershka in Emporium, bi tisti dan nedvomno imeli gromozansko visok dobiček. Smile
Oh, da ne pozabim...MAKE UP! Sem tipična predstavnica ženskega spola in make up je MUST HAVE! Smile Torej Miller bi lahko za kakšno urco ali dve zaprli, ker bi definitivno kupila marsikatero stvar, ki si jo lahko samo na skrivaj želim in hrepenim po njej, medtem ko kupujem Essence lakce ( govorim o Chanelu, Diorju...)Wink!
Potem bi nekaj denarja šlo za kakšno pohištvo, novo opremo, tehnologijo (lap top, i pad, i pod...) in pa POTOVANJE!
Si predstavljate...nič več finančnih omejitev! Lahko bi šla na Bora Boro, ali pa Havaje, mogoče Aljasko!? Smile Skratka kamorkoli bi mi srce poželelo! Smile
Delež denarja bi odromal seveda tudi k moji predragi družini in pa v humanitarne namene.!

Ja, tako približno zgledajo moje sanj v svetu, kjer ti je vsaka (materialna) stvar dosegljiva. Smile
Kaj pa bi ve? Kaj bi pa ve naredile z denarjem? Smile

xx
objavil(-a): Cobie29 ob 17:59 komentarjev (6) ogledov: 0
sobota, 14. januar 2012

Ko ostaneš v temi...

Spomladi leta 2011 sem kar naenkrat obstala..nisem vedela kaj narediti, kam iti, kaj storiti...bila sem popolnoma izguljena. Začelo se je s koncem mojega preveč popolnega razmerja in v sekundi nisem več videla poti naprej. Vedno sem imela načrte, plane za prihodnost, česarkoli sem se lotila mi je bilo všeč in v vsem sem bila uspešna. Potem pa BOOM, sekunda in vse moje sanje so bile uničene, vsi moji pogledi na svet so zamegljeni. Nato je seveda na vrsto prišla matura. Resnično IDEALEN čas za razhode! Wink Ko maš pred sabo 100 različnih knjig in učbenikov, razmišljaš pa samo kaj si narobe naredil, kaj si narobe rekel, zakaj se nisi še bolj prilagodil partnerju...neumnosti skratka! Smile
Okej, z maturo sem imela blazno srečo in sem jo odlično končala...fanta sem po nekaj mesecih le nekako dala na stran in uspelo mi je nerazmišljati več konstantno o njem. Ampak vseeno, nisem vedela kaj naj sama s sabo.
Študija nisem vpisala, ker se nisem mogla odločit kaj naj grem študirat, in kaj je tisto kar me res najbolj zanima, zato sem se odločila da počakam še eno leto in to leto delam. In z oktobrom, ko sem mislila, da bo vsega konec in da bom končno lahko spet normalno zaživela, se je vse skupaj še poslabšalo. Preprosto sem ostala brez volje in smisla do življenja...
Ko sem s prijateljicami je seveda situacija malo boljša , tudi vedem se popolnoma drugače, vedno se smejimo, čvekamo, se hecamo, kofetkamo...sej veste kaj mislem Wink ampak, ko pa pridem domov, ko zaprem vrata svoje sobe, popolnoma izgubim nadzor in solze lijejo po potokih...
Najhujše je, da ne vem razloga zakaj se mi je to zgodilo, ampak vem, da po vsakem dežju posije sonce in tudi pri meni bo tako...vem, da se bo vrnila stara dobra pozitivka Cobie in da mi bo spet lepo! Smile
Če greste skozi enako obdobje v življenju, in ne veste kaj bi sami s sabo, vedite da niste sami! Ne obupajte in ne počnite neumnosti, ker vsak človek mora imeti tudi negativne in neprijetne izkušnje, da toliko bolj ceni neverjetne trenutke, ki nato pridejo!

xx

objavil(-a): Cobie29 ob 12:03 komentarjev (5) ogledov: 0
sreda, 11. januar 2012

Vzemi že to prekleto gillettko

In se zapri v kopalnico. Pa da ne prideš ven,dokler ne boš gladek in mehek kot dojenčkova ritka!

Ne vem no, vsak vikend ista zgodba. A se je tipom res tako težko pobriti? Pa ok, če že v službo hodi kot jeti, njegov problem, dokler ga šef en bo vrgel iz službe. Zadnjič mu je ena stranka podarila komplet Gillette, jaz trdim da zato, ker je izgledal grozno on pa da zato, ker so uvozniki. Pomoje so si mislili da revež niti za eno usrano klinco nima pa so žrtvovali en komplet.

Ampak da pride k meni tak kot jež in potem mrcvari moja mehka lička. F*ck off! Mene to boli in mi razdraži kožo. Ampak njega baje tudi draži če se obrije. So what? obstajajo aftershave ravno v te namene. pa še presneto dobro diši.

Moj brat, ko gre k punci se obrije. Čeprav ima sam puh in bi bilo isto kot če se ne bi. Ampka mora zgledati fejst. Medtem ko se mami vedno buni nad fotrom, da ne bo šla z njim nikamor če bo okoli hodil kot brezdomec.

Mah, še jaz si bom nehala briti noge pa sva si bot...ali pa še kej drugje pa naj še njega kaj pika Sad

objavil(-a): Roncolino ob 19:21 komentarjev (8) ogledov: 0
sreda, 11. januar 2012

SVA ALI NISVA?

Kakšen teden? Jebeni.

En dan razbijam kozarce v afektu. Si dam duška na vsakih 200 let, ko mi do konca poči elastika. Pogrešam boks.

Napisal mi je tak sms, da mi je šlo na jok, ker berem tudi med vrsticami. Ne vem, kaj me čaka, kaj čutim in kako močno? Če ga čutim, sem v big shit.

Me je vprašal kaj čutim? Presenetil me je. Nimam navade nositi srce na pladnju. Podala sem nek v celofan zavit odgovor.

Dala sem obljubo, da ne bom zaupala nikomur, ker so vsi enaki. Eni malo bolj pasji kot drugi. On je prav posebna pasma. Ampak tudi on je pes.

Sta samo dve možnosti. Ali sva in ali sva out? Na začetku ali na koncu?

objavil(-a): mačka7 ob 01:42 komentarjev (3) ogledov: 0
sobota, 07. januar 2012

Kaj če bi, samo bili?Težka je ta Ljubezen. Najprej moreš ljubiti sebe in potem bodo drugi ljubili tebe. Potem pa še oče, mati in vsi problemi okrog njiju, ker nobena vzgoja ni popolna… Pa potem imamo še brate in sestre, večna ljubezen in rivalstvo in potem še tete in strici in sestrične in bratranci in to gre v nedogled do prijateljev in kje je potem še tisti princ, ki se je izgubil že tam, ko mi ni šla prva lekcija: Ljubiti sebe. Težko je, presneto da je težko. Nikjer ni priročnika kako se izogniti največjim katastrofam v življenju ali kako najti pravega partnerja, kako narediti popolne otroke, kako nikoli lagati, kako nikoli prizadeti ljudi. In potem pač trpimo, ker Jezus Kristus nas je naučil, da samo iz trpljenja lahko nekaj odnesemo. In potem nas zakopljejo, dajo čez kamne, stražo in je prekleto težko in potem se tretji dan vstanemo? Ja, ta del na Zemlji vedno zašteka. Eror! Zakaj smo si izmislili takšen svet? Kdo nam je rekel, da moramo tako živet? Zakaj si nismo stvari poenostavili? Kaj ne bi bilo bolje narediti enostavnejšo matematiko, enostavnejši računalnik. Ne bi bilo bolje če bi bili zaviti v živalske kože ali še bolje – goli, da ne bi poznali kozmetike, da se nam ne bi bilo treba umivat zob! Kakšna bedarija! Umivamo si zobe, mi neumni Zahodnjaki, ker edino mi imamo tako zanič in predelano hrano, da si moramo krtačit še zobe! Dobra tržna! Daj ponudi kokakolo in reči da redi in potem daj še dietno kokakolo, ki RES ne redi! Pa kdo si je izmislil, da morajo biti kodravi lasje sploh kdaj ravni in ravni sploh kdaj nakodrani… In vso šopirjenje z dragimi oblekami? Pa kdo si je sploh izmislil DENAR! Če ne bi bilo denarja in vsega sranja ne bi bilo toliko pohlepa, in revnih in jebiga, tudi Jankoviča ne bi poznali... Zakaj preprosto ne živimo kakor nekoč – v skupnostih. Zakaj si ne delimo stvari, zakaj ne pozdravljamo več mimoidoče? Ko sem bila še otrok, smo še to počeli! Ko se usedemo in razmišljamo vsi želimo isto in ljubezen in mir in najboljše zase in za druge... Ampak potem se vstanemo, vključimo najznamenitejši aparat človeštva – možgane in se ženemo kot na petelinjih dirkah. Vsak v svojo smer in brezglavo. Samo da zmagamo, da naberemo denar, da smo prvi, z dvignjeno glavo in vsem perjem na njej. Takrat pozabimo, kako smo sedeli in si vedno želeli stvari enostavne. In naš najčudovitejši UM, ki je tako faking prekrasen, nas bo kmalu uničil, ker razmišljamo samo še kako nabrati skupaj vse več in čim hitreje in sploh več od soseda Marjana, ki vedno grdo poreže živo mejo. Pa ne rečem, da me ne zabava ko opazujem s kakšno hitrostjo se ljudje vstajajo! Smešni smo kakšne maske si nadajamo skozi življenje samo, da ne bi nikoli bili, kar smo v resnici, ker to pa je tako težko in izven mode, da tega obraza nikakor ne smeš nositi!
Kaj če bi samo BILI, tukaj in ZDAJ? V katerem stoletju je to šlo izven mode?

objavil(-a): Kejtrin ob 22:17 komentarjev (2) ogledov: 0
sreda, 04. januar 2012

"ŠPARAM!"

Najbližje mi je Mercator in zato zavijem tja. Cen raje ne gledam. Me včasih kap, ko pove znesek. Sem se odločila, da ne bom več njih častila. Navsezadnje sem diplomirana ekonomistka. Poznate minimax načelo? Z danimi sredstvi je potrebno kupiti maksimum.

Skušam se držati listka. Včasih nasedem strateški poziciji ali dobri ceni izdelka. Ženske smo emocionalne nakupovalke.

Namesto k sosedu grem v Spar. Šparam! Tam običajno kupim kaj za jest za malico,dve ali tri, ker sem sicer brez njih, preveč lačna. To znese cca 10 evrov. Zavijem namesto v Spar v DM. Kupim nekaj drobnarij. Nič ekstra. Račun 22 evrov. Dobro šparam, ne?

V Hofferju je bil račun za 36 prehrambenih artiklov 43 evrov. Če bi enake stvari kupila pri najboljšemu sosedu, bi bil račun cca 70 evrov.

Ne splača se biti zvest do določenega trgovca, ker zveste so samo nune.

Na dolgi rok se različne cene artiklov pobotajo oziroma zglihajo. Varčevanje je na dolgi rok konstantno. Če imaš denarja veliko, več trošiš. Pojavi se Maslow v glavi in to je večna dilemma. Želiš vedno več ali se lahko čemu odrečeš?

objavil(-a): mačka7 ob 00:07 komentarjev (3) ogledov: 0
ponedeljek, 02. januar 2012

novo letonovo leto. nova pričakovanja. nove obljube. samemu sebi. ker ko obljubiš drugim nekako to moraš narediti. vsaj jaz. ko obljubiš sebi je drugače. lahko odlašaš. lahko se igraš z občutkom da veš kaj počneš in de je vse kar si naredil dovolj.

morda.

se spet zamislim sama nad seboj. prelistam po fotografijah lanskega leta. dejstvo je da se zabavam. da se imam fajn. da mi nič ne manjka. (če odmislimo njega) in lahko rečem, da sem zadovoljna ko pogledam nazaj. lahko bi sicer bilo malo več potovanj.

pa smo tam. potovanja. beg od realnosti. beg od samega sebe. iščem se. pa se ne najdem. ''travel often. getting lost will help you find yourself'' naj bi bilo tako. vendar ni. bežim. izgubljam se že nekaj let. iščem. tavam. hrepenim po...

besedi.

ki mi jo lahko da le on. ki jo lahko slišim le od njega. ki jo lahko nariše le on. pozabljam nase. izgubljam se v igrah. v iskanju. v slikah. fotografijah. trenutkih. vseh ki pomenjio njega. vseh ki vedo za njega. vseh ki so on.

on.

poslušam da ne preslišim trenutka. ne spim da ne zamudim besede. uničujem se prostovoljno. zaradi besed. zaradi trenutkov. zaradi ljubezni. brezpogojne. v katero še verjamem.

in vedno znova si rečem dovolj. in vedno znova ne morem da ne bi. napisala. spodbudila. se igrala. sama s seboj. ker njega že dolgo ni.

novoletne resolucije... sploh obstajajo...


objavil(-a): sonce82 ob 21:06 komentarjev (1) ogledov: 0
nedelja, 01. januar 2012

SPET ZAOBLJUBE :)

Pred osemnajstimi urami sem v krogu prijateljev s kozarcem penine nazdravila novemu letu, letu 2012. Že prvega decembra sem se odločila, da bo ta december nekaj posebnega. Takoj sem si napisala nekaj prijetnih opravil za prihajajoči veseli mesec. Ta december namenoma nisem stopila niti v en nakupovalni center, tako sem se prav uspešno izognila božično-novoletni evforiji in celotno dogajanje spremljala bolj prek televizije. Pri vsem skupaj me zelo razveseljuje to, da so moji najdražji kljub pomanjkanju nakupovalne mrzlice dobili darila. Vsak je dobil škatlico domačih piškotov, doma narejeno novoletno čestitko ( v katero sem zapisala misel, ki sem jo skrbno izbrala za vsakega prijatelja posebej in se pri tem potrudila, da je kar se da ustrezala njihovi osebnosti ) in vstopnico za skupen ogled kinopredstave enkrat v januarju. Ker smo doma pekli skoraj do onemoglosti, je naša hiša omamno dišala po piškotih in pecivu ves teden. To da nisem izdelovala čestitk že od osnovne šole pa je obudilo toliko lepih spominov iz brezkrbnih otroških dni. Tega, da si bomo skupaj ogledali dober filem in v kiondvorani zasedli kar celo vrsto pa se itak veselijo vsi prijatelji in jaz seveda z njimi. Skratka res ni potberno veliko, da podariš nekaj kar se obdarovani razveselijo in se pri tem izogneš silovitemu "šopingiranju", ki je vsaj meni se zdi vedno bolj v modi. Sicer zakaj pa si ga ne bi privoščili v januarju, ko v trgovinah ni gneče, stvari na policah lepo zložene, prodajalke pa dosti bolj prijazne?

Težji del zgodbe pa se nanaša na leto, ki se je začelo. Sama sicer nisem vajena, da bi za novo leto delala načrte, kaj bom v prihodnosti spremenila, s čim prenehala, kaj začela bolje, itd..Jih pa poznam kar veliko, starejših in mojih vrstinkov, ki so letos sprejeli svoje velike odločitve. Pesti držim predvsem za zdaj ( upam! ) že bivše kadilce, ki predvidevam, da ravno zdaj bijejo najhujši boj sami s sabo. Večina odraslih žensk pa zbira navodila za čudežno učinkovite dijete,da se bodo znebile odvečnih kilogramov. Pri mojih sovrstnikih pa so želje predvsem: " Od zdaj naprej se bom pa sproti učil, ne bom vsak vikend tako alkoholiziran, da se ne bom ničesar spomnil in podobno ". Vem pa da si jih večina vsako leto postavi enake ali podobne cilje, pa jih ne uspejo uresničiti. Je pa lepo opazovat kako so vsi polni novoletne motivacije, novega zagona in optimizma. Ko takole razmišljam ugotavljam, da prav vztrajnost sodi med tiste lastnosti, ki nam v življenju najbolj prav pridejo. Veseli smo lahko tisti, ki so nam jo privzgojili starši ali pa smo se je naučili kako drugače, pa čeprav se rada sprevrže v trmo na katero nisem vedno najbolj ponosna.

V letu, ki se je začelo vam želim, da bi pokali od zdravja, utonili v sreči, se spotaknili ob zanko prave ljubezni in padli v morje uspehov. Držim pesti da vam uspe izpolnit vse zastavljene cilje in uresničit vse želje. Ne pozabite na tiste, ki vam stojijo ob strani v lepih in manjlepih trenutkih. Naredite kakšno traparijo, saj veste da so smešni trenutki najlepši spomini. SREČNO Smile

Lučka (:

objavil(-a): LučkaTheBee ob 19:11 komentarjev (2) ogledov: 0
sobota, 31. december 2011

KULT LEPOTEVčasih mi je dolgčas in pritiskam po pilotu do neskončnosti. Med tolikimi program bo tudi kaj za gledat, ne? Sreča tokrat ni na moji strani.

Naletim na Fashion tv. To nikoli ne gledam. Po pisti hodijo dečki. Res so dečki, čeprav so vsi že polnoletni. Takšne imajo frizure, kot da so stari pet let. Takrat so sigurno noslili gobice. Gobice jim še odpustim. Vsi so totalno bledolični kot Sneguljčica. Postave imajo takšne kot prekle. Sama kost in koža. Tudi mišic nimajo. Izgledajo katastrofalno. Kot da so na heroinu in zares anoreksični... Spominjajo me skoraj na črno bele filme iz koncetracijskih taborišč. A to naj bi bil seksi moški? Saj se ga ustrašiš, če ga srečaš. Ne vem, če sploh kaj jedo.

Ženske niso dosti drugačne. Kakšni boki, prsa in zadnjice? Kot da so brezspolne. Nekaj vmes. Najbolj grdo mi je na ženski, da ima medenične kosti izbočene. V zahodnem svetu si v trendu, če si suh. Nimam nič proti suhosti, samo zdajšnji modeli so izjemno ekstremni. Je normalno, če je punca 18 in si gre dvakrat povečati prsi? Zakaj potrebuje večje prsi, saj z njenimi ni nič narobe. Ima bogate starše, ki svoji princeski izpolnijo vsako še tako nespametno kaprico. Kako implantati pri njeni mladosti vplivajo nanjo ni pomembno. Operacija prsi izgleda čisto mesarsko. Še bolj grozno izgleda liposukcija.

Zadnjič sem spet od živega dolgčasa napadla tv pilota in na Discovery Channel zagledala nepozabno sliko. Ste že kdaj videli lifting obraza v živo? Mislim, da sem vreščala zraven, ker na tako surovo operacijo nisem bila pripravljena. O, moj bog! Odrezali so ji 8 cm kože z obraza. Videla sem njen obraz brez kože. Vsa živa, surova tkiva... Potem so jo mumificirali. Sledilo je okrevanje. Videla sem jo z modricami in potem tudi končni rezultat. Zgledala je petnajst let mlajša.

objavil(-a): mačka7 ob 14:49 komentarjev (3) ogledov: 0
sreda, 28. december 2011

Grda razvadaImam eno grdo navado. namreč vsako jutro prižgem računalnik in preverim vse trače in članke na 24ur. Navadno mi je vedno žal za izgubljene minute življenja, ki jih ne bom nikoli dobila nazaj.

Kot po navadi odprem stran in zagledam članek o Suzani jakšič. pa kaj za vraga je s to žensko? Odpreš članek, in potem sledi kolekcija kvazi sexi slik, ki mejijo na eno zlo neokusno in ceneno pornografijo z eno davno odcvetelo milfico, ki si želi pritegnit pozornost s takšnimi in drugačnimi pozami. Mislim da bi se moja mama tkole razkazovala jst bi jo zadavla. Tole je res višek neokusnosti. Ko ena pocen kurba. Se opravičujem grobi izbiri besed. Če me kdaj zagrab tako močna kriza srednjih let kot njo, prosim drage Dive, pridte me osebno ustrelit v čelo.

objavil(-a): shtrukeljchek ob 09:51 komentarjev (4) ogledov: 0
torek, 27. december 2011

Večen boj proti gubicamZadnja leta, od konca pubertete, ko so mi na obrazu ostali samo še redko naseljeni ogrci se vsaj enkrat vsako leto spravim v boj proti gubam. Verjetno so krive revije kjer je fotošut stalnica, a si tega ne morem dopovedati; mogoče pa to mojo furanje samskega življenja.

Potrošniško ozaveščena, da mora biti vse bioekonatural niti ne pogledam polic »s poceni kozmetiko«, kot nora vse noči preučujem sestavine in iščem še neodkrite antioksidante. Zapravim celo premoženje za kremice, serume in ostali drek in malo manjka pa bi mi v lekarni izdali kartico zvestobe.

Mesece se nato mažem pa ni učinka. Tista gubica tam pod očmi, ki je nastala ker se smejim me moti bolj kot trenutni gospodarski zlom in je pomembnejša od sestave nove slovenske vlade.

Od buljenja v računalnik v iskanju čudežne kreme pa imam sedaj za nameček še podočnjake.

Dejstvo, da leta tečejo in režejo sledi na moj obraz me obnorijo. Verjetno zato, ker se bojim, da so bila vsa ta leta zaman. Da niso bila popolnoma izkoriščena. Kot če izbrišem te gube dobim nazaj ta izgubljena leta.

Pogledam se v ogledalo in vidim gubice. Ja, tiste smejalne, okoli oči. Tiste, ki niso videne na nobeni fotografiji, ker se vsakdo prej zagleda v moj bleščeč velik nasmeh. Tako so mi vsaj rekli.

Nato med kramo najdem sliko moje srednješolske simpatije. In veste kaj… okoli oči ima gubice, ja pri šestnajstih, tiste smejalne. Ravno tiste za katere sem bila vedno mnenja, da so noro seksi.

Jebeš gubice, grem živet. Če bi videli mojo rit, bi vedli kaj je taprava guba!

objavil(-a): AndelleB ob 20:53 komentarjev (4) ogledov: 0
ponedeljek, 26. december 2011

Prevladovanje Murphy-ja

Življenje je eno navadno sranje!!! Če ti ni z rožicami postlano nikoli ne dobiš željenega...in to mi življenje iz dneva v dan dokazuje!

Živim po načelih zakonov privlačnosti, saj veste pozitivne misli in dejanja ti vračajo vse pozitivno, negativne misli in dejanja....in smo tam! Dobrota je sirota, madona se bom še mogla navadit tega! Ja sem dvomljivka kar se zakonov tiče, ja sem nestrpna, ker že klončno čakam bolši jutri, vem da delam narobe ampak naj se že končno kaj premakne!!! Ne pa da mi življenje narekuje Murphy!!!

V petek sem se vsa vesela, z kupom majhnih presenečenj za sodelavce odpravila v službo, jih razdelila in doživela....hladen tuš!!! Noben se tudi zahvalil ni....danes sem pošiljala sms-je, od no kar velikega števila so mi odgovorili šterje.....Katastrofa!!! Naj nadaljujem?! Aja pa še moja ljubezen se je odločila, da bova zaključila!!! Ja te prazniki so od hudiča! Ampak ta moj....on ima tak ego, tak ponos, da bi lahko gore premikal, pa ne samo gore še kaj drugega!!! In kaj se bo čez en mesec zgodba spet ponovila, me klical joj oprosti nisem tako mislil....

Enostavno se mi neda več!!! Ne glede koliko se trudim ni nikoli dovolj dobro!!! Nevem mogoče je moja logika zgrešena ampak ni, vem da ni. Call me old fashion ampak še vedno verjamem v zvestobo, dobro ljudi in da bo nakoncu vse sedlo na mesto.

Še predno sem spisala blog do konca mi je moj že ves skesan pisal....res nevem več kaj naj si mislim! Res ga imam rada in on se obnaša kot nesiguren fantek....Če verjamete ali ne je to tako stresno, da tudi opisati ne znam... Morala bi se mu odreči ampak ne morem, nočem!!!

Očitno mi še ne bo posijala sonce na čustvenem oddelku, upam pa da bova napredovala in da se ta čas uredijo ostale stvari.

To bo blog mojega življena! Če se ti zdi zanimiv, komentiraj, če pa nisva istih misli se ne ubadaj z menoj in me pozabi!

LP,

Baby B

objavil(-a): BabyB ob 03:29 komentarjev (3) ogledov: 0
nedelja, 25. december 2011

Chaising Peacock

Zdaj čitam Mojster in Margareto od Bulgakova. Je za izredno zahtevne bralce. Prvo poglavje ena A. Smešno in izpiljeno. Potem sem se zgubila. Je zelo šokanten. Pisal je to knjigo 10 let. Govori pa o razmerah v Rusiji njegovega časa. Ne poznam Rusije, kaj šele dogajanja leta 1938. Roman je poln mračnega humorja in neverjetnih absurdnosti s Satanom in njegovimi norimi ali napol norimi slugami in coprnicami, ki mu pomagajo pri njegovem početju.

Glavna tema romana je nasprotje med umetnostjo in stvarnostjo. Močna moralna misel je v romanu prepletena z grotesknimi in poetičnimi prvinami. Moskva in njeni prebivalci v tridesetih letih so prikazani fantastično in groteskno, jeršalaimska zgodba pa je napisana realistično in deluje psihološko prepričljivo. Teme, ki jih pisatelj poudarja so humanistične vrednote (človečnost, svoboda mišljenja in ustvarjanja...)

Če čitam čudne stvari, pol sanjam kozlarije. Očarala me je ptica modre barve med nojem in pavom. Na glavi je imela dva modra čopka. Hotela sem jo videti v živo. Sledila sem ji po nekem bujnem gozdu. Nekak sem sledila drevesom, ker je puščala sledi v deblu, take risbice v indijanskem stilu. Potem sem bila tako očarana nad perjem vzela par peres za okras za v hiši. Kasneje sem imela preblisk, da teh peres ne smem imeti doma in sem jih odnesla nazaj v gozd. Bila so strupena.

Naslednji dan registriram neko kartico, ki sem jo dobila in ona ima kot avatar čist eksotičnega modrega ptiča. Identične barve, sam da je velik manjši v resnici. Nikoli te ptice nisem videla v živo. Niti kaj podobnega.

Po vsej verjetnosti ta ptica predstavlja njega. Odkar mi je rekel, da bo našel pot do mene, in mu je to izziv, ga sanjam. Po lastnostih ptice vem, da gre za njega. Ker ga in pav in noj čisto poosebljata, ha, ha. Od strupenih je dobro držati distanco, ne?

Should i give up or should I just keep chasing pava even if it leads no where?

objavil(-a): mačka7 ob 19:54 komentarjev (3) ogledov: 0
četrtek, 22. december 2011

Zakon privlačnosti VII.Že kar nekaj časa je minilo odkar sem z vami delila svoje misli. Me prav zanima če mi bo danes uspelo spisati zanimiv blog Smile

December je tu, vse diši po kuhanem vinu, cimetu in piškotkih. Bradati možje so že prejeli naša pisma in samo še kakšen dan ali dva in darila se bojo odpirala Very Happy

Vedno sem oboževala december, vzdušje, veselje, kepanje, otroško razigranost.... Ja to je bilo življenje, ne pa danes ko se vsi držijo kot kisle limone! Sama nisem nič boljša, saj bom ravno te najlepše praznike preživela v samskem stanu! Ja depra me daje! Moja ljubezen bo preživela praznike brez mene :'( Malo bo treba še počakati, biti pozitiven in vem da se bo na koncu vse lepo izšlo Smile

Pred kakšnim tednom sem izvedela, da sem bolna in da bom imela operacijo. Nič takega čisto rutinski poseg. V šoli sem malo popustila, s sodelavci se ne razumem čisto dobro.... Ja ta december ni ravno čaroben. Gledam skozi okno in kot majhna punčka čakam da bom končno dočakala snežinke, ki bojo pobelile naše mesto.

Ste že napisali novoletne zaobljube? Jaz sem naredila pravi ''mali'' seznam Smile kar nekaj je slabih razvad, ki se jim moram odreči, ampak je več želja v katere bom usmerila vse svoje upe, sanje in seveda trud da se bojo le uresničile. Saj veste pozitiva se izplača Wink

Ko sem ravno pri zakonu privlačnosti, bote tudi vi razveselili še koga poleg svojih najbližnjih? Smile Jaz imam za jutri pripravljeno malo presenečenje za svoje sodelavce. Obiskala jih bo namreč Ga. Božiček in jim polepšala dan z majhnimi darili Smile Ko se jim bo narisal nasmeh na obrazu bo meni lepo toplo pri srcu Smile

Želim vam lepe praznike, obilo sreče in predvsem imejte se radi Wink

VESEL BOŽIČ IN SREČNO NOVO LETO!!!

To bo blog mojega življena! Če se ti zdi zanimiv, komentiraj, če pa nisva istih misli se ne ubadaj z menoj in me pozabi!

LP,

Baby B

objavil(-a): BabyB ob 23:50 komentarjev (0) ogledov: 0
četrtek, 22. december 2011

ENI & DRUGIMedtem ko se nekatere ženske iz zahoda uspešno plastificirajo v Barbie-ke in so na strogih dietah, v Afriki počnejo rano nasprotno. Ko vidim kaj takšnega, postanem feministka.

V Mavretaniji živi kmečko ljudstvo, kjer je moderno, če so ženske debele. Bolj kot je debela in več molilne preproge pokrije, bolj je cenjena s strani moških in v družbi. Punčke pri sedmih letih mame nasilno pitajo do konca, brez njihove privolitve. Tako hitreje dobijo menstruacijo in prej se poročijo.

Ješ kot lahko. Ko imaš dovolj, nehaš. Na začetku, da se jim poveča želodec pijejo tri dni samo vodo. Potem jih mame na silo pitajo. Spiti more zajetno skodelo pravega kameljega mleka s prosom in maslom. Lahko je tudi kuskus z mlekom. Punčka najprej joka, potem tuli. Vmes se ji obrne in bruha. Je dokler skodela ni prazna. Ko končno poje, dobi novo skodelo.

Mama uporablja dve leseni palici in punčki, ko preneha jest stiska podplate. Punčko ta stisk s palicami tako boli, da nadaljuje, čeprav ne more več. Temu obredu se reče gavage. Punčka, ko odraste res dobi bogatega može, če je dovolj debela.

Ženska, ki ima sto kil v Afriki je komaj okretna. Biti predebel ni neka kvaliteta življenja. Pod prisilo mam, ki naj bi jih imela najrajši na svetu, pohabijo svoje telo. Gre za zlorabo deklic. Zaradi načina prehranjevanja so depresivne, podrejene svojim možem in si skrajšajo življenje.

Kaj je narobe, če si normalen? Važno, da si lep ne glede na ceno.

Čeprav so si ljudje lahko med sabo različni po navadah, običajih, veri in kulturi smo v svojem bistvu vsi enaki.

http://subalternate.wordpress.com/2008/08/17/gavage-in-mauritania/

objavil(-a): mačka7 ob 00:42 komentarjev (3) ogledov: 0
torek, 20. december 2011

tik pred prepadomljubim jo in nemorm brez nje!!!Občutek mam kota da je samo ona na tem svetuobjavil(-a): ahim6969 ob 15:20 komentarjev (2) ogledov: 0
torek, 20. december 2011

škorpijonŠkorpijoni so za prijatelje pripravljeni umreti. Ko pa gre za sovražnike, ne poznajo milosti. Škorpijoni so maščevalni in nevarni, in kot smo že spoznali, ne poznajo sredine.objavil(-a): ahim6969 ob 13:35 komentarjev (3) ogledov: 0
ponedeljek, 19. december 2011

EVAVse besede bi bile zdele zaman,ampak jih nekm pač moram napisat pa dat vn iz sebe. trga me ko se spomnim vsakega tvojega poljuba,objema.Občutek ko me objameš,vso to hrepenenje in želja po tebi, po tvojem telesu je nepopisno prelep.

Če samo pomislim da te kdaj vidim z drugim fantom,ko se znjim ljubiš in mu praviš iste besede, ki si jih meni me zmrzi.

Dala si mi ogromno izkušenj,veliko naučila v življenju, tako vzpone kot padce sva premagala z čudežno stvarjo na tem svetu,LJUBEZNIJO,si prva odprla vrata v mojem srčku,počasi in z vsakim prepirom pa so se začela zapirati.S tem ne mislim tega, da te ne ljubim ker tega nikoli v življenju ne bom zanikal.S tem mislim to da ko si enkrat v mojem srčku in ta postane zaprt za vse druge,drugi niso pomembni.Oprostiče sem kdaj pretiraval in šel čez rob svojega ljubosumja, ampak te preprosto preveč ljubim.

Vse si mi dala,res vse...obžalujem vse neprespane noči ko sva se skregala,ampak za džjem vedno posije sonce.Tokrat se bojim da ne bo tako in da je šlo vse že mimo.Eva prišežem pri svojem življenju,da ko sva bila skupaj nism bil z nobeno in tudi pomislil nimsm.Zakaj?ker sem imel vse.Ja imel.ker med nama ni zaupanja bojim se da ga nikoli več ne bo.Ne bom rekel, da preklinjam dan, ko sva se spoznala ker bi danes vse to ponovil

nikoli te ne bom pozabil in resnično te LJUBIM si moj anglček

objavil(-a): ahim6969 ob 22:01 komentarjev (0) ogledov: 0
ponedeljek, 19. december 2011

kje si zdaj????

rad te imam

zate po licu mi solza pozi

nikomur te ne dam!

a kje si?

Srček me močno boli

ker sem te izpustil a res sem prestar

ne bom te pozabil!tako močno boli, ko gledam gor v nebo

in vidim zvezdico, ki sije na zemljo

Boli me ko zrem v nebo

tam vidimmajhno zvezdico,

ki pomežikne mi ,

zdaj vem da si ti

Prosim te oprosti mi

hudo mi je ob meni te ni

nihče me ne podpira

vem da je težko

žioveti zdaj naprej

prišel bom k tebi na nebo

in lepše bo kot je bilo

objavil(-a): ahim6969 ob 21:31 komentarjev (0) ogledov: 0
nedelja, 18. december 2011

MULCZdaj so v pisarni sami dečki po novem. Jaz sploh vem ne kako je komu ime. Preveč jih je, noben nič ekstra. Je pa en, ki sem mu jaz všeč. Ko me je zadnjič zagrabil za rit, kar tako, sem ga pol direkt nazaj. On ima celih 22 let. Mulc zame. Ima navado vulgarno klicati ženske. Najljubša beseda cipa. Kmalu bi ga zalepla, ko je to izustil. Pol je razložil, da je to mišljeno ljubkovalno. Nikoli mi niso bili všeč vulgarni moški.

V četrtek zjutraj sem bila čist zaspana. Nisem šla niti do njih, ker nisem morning person. Če ni muß, ne govorim. Nekaj časa me sploh niso opazil, ker zdaj nosim ta zabavno kapo. Pol je izjavil njegovo najljubšo besedo: »Cipa...« Šlo mi je na smeh. Prišel je do mene in me kušnil. Še dobro, da sploh ne vem njegovega imena. Sicer je tak narcisek. Misli, da je lep. Ni nič posebnega, vsaj men ne.

Redki so taki mulci, ki so cool kot tale na sliki.

objavil(-a): mačka7 ob 17:22 komentarjev (8) ogledov: 0
stran: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156, 157, 158, 159, 160, 161, 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170

na vrh strani

2006 - 2012 Diva.si. Vse pravice pridržane | splošni pogoji | kolofon | zemljevid strani