Najdi na Divi


"Jesen je zadnji in najočarljivejši nasmeh leta." ~William Cullen Bryant

ponedeljek, 20. februar 2012

vzel te je november

Nekaj hitrih besed, dolge minute molčanja zavitih v celofan, ki se jih ne da več odviti. Pogledi, bežni, daljni, nejasni. Poglej me, globoko ne plitko. Z dušo, z ljubeznijo, si se mi odprl?ne. Samo mislila sem, da si, vendar tega ti niti želel nisi. Ponovno sem bila objekt,objekt poželenja, objekt nečesa,ki fantje vzamejo,ponucajo in odvržejo. Vem, da rahlo pretiravam, vem da sama pretiravam in včasih sebe zavajam. Nikogar ne bom krivila, da sem se rahlo zaljubila, v tistega moškega, ki je takrat ponosno prikorala v jedilnico in spodnesel tla. Nočem spreminjati zgodovine, nočem nikogar kriviti zakaj najine poti so se razšle. Hotela sem dojeti, razumeti, te preučevati, vendar vse vem, točno vem, da je bila spet tista dvomesečna avantura in da si bil ti le moja uvertura. Očaral si me, priznam, čutila sem srečo in veselje, radost, svobodo. Čutila sem tvojo sapo na mojem vratu, tvojo roko ko je držala mojo. Ne , ne mučim se, samo spomnim se, kako lepo blo je. Šetanje po stari Ljubljani, mrzli, hladni a na koncu tako strastni, vroči ko si me poljubljal pozno v noči.Nasmešek se mi je risal na obrazu, nasmešek, da sem te našla in ti mene. Po tistem večeru, po tistem zadnjem poljubu, objemu si odšel.

Tako kot si prišel, tihi veter v novembru te je vzel. Za sabo pustil si sledi, odtis v mojem srcu,strast ki še gori, ustnice, ki še po poljubom tvojem drhte in tvoj objem, da me ogreje.

Prišla je zima, sneg, zebe me v kosteh. Še vedno sem tu, sama brez tebe, zmorem naprej, ljubim svoje življenje.

objavil(-a): barbara007 ob 21:13 komentarjev (0) ogledov: 0
ponedeljek, 20. februar 2012

Prebujanje sivega labodaPrekrit s sivo odejo ter obdan z belo pokrajino, mirno, čisto, hladno zelo hladno. Ledena reka ga nosi navzdol, kjer ni konca ne kraja. Okrog sebe vidi le svoj odsev v vodi in svetlobo, ki prihaja iz hiš v daljavi. Nikjer nikogar, sam je. Nobenega laboda, da bi mu delal družbo, nikjer toplega obraza, da bi mu ponudil košček svežega kruha in ga malce razvajal. Iskati more svoje prijateljice, vendar jih ni, skrile so se, pobegnile so v varno zavetje, da ne bi bile hrana takšni zveri.

V hladni, tihi noči, kot da je sam pluje po tej reki, ki ga nosi še sam neve kam. A bi moral vedet? Bi se moral boriti? za hrano? bi moral obupat? nad življenje? sabo?

Zdi se, da je noč večna in so vsi zaspali v upanju na lepši dan, sončen dan v katerega bi se radi prebudili. V katerega bi se rad prebudil sam. Mešani občutki mu skačejo po glavi, v sebi nosi nešteto stvari in se počuti debelega, nemarnega, zasanjanega. Želi si več, sanja o lepem dnevu, ki ga krasijo veseli otroški nasmehi, družbo mu delajo prijatelji. Dan je čudovit, sončni žarki padajo na njegovo lepo belo perje, rožice in drevesa hitijo cveteti in rdeče jagode na poljih že zorijo. Ob vodi in v vodi mrgoli gostov, posamezniki veselo poskakujejo in se od vročine ohlajajo v mlačni vodi.Veseli so, jedo, pijejo, nosijo mu hrano, njemu, drugem, vsakemu. Srečen je, preprosto sreče v sebi. In potem se zbudi iz svojih norih sanj, odpre oči in zaleda. Točno to, o čemer je sanjal in si močno želel. To muje prinesel dolg spanec in močna želja, da se končno prebudi v belega laboda.

objavil(-a): barbara007 ob 18:26 komentarjev (0) ogledov: 0
nedelja, 19. februar 2012

V iskanju zlatega jajcaIščeš? Kaj iščeš? pričakuješ? Kaj pričakuješ? Se zgubljaš, se pojavljaš, se odmikaš, se premikaš.Kam greš? Kdo si? veš zakaj se ti stvari dogajajo? jih razumeš? greš naprej? Se vrtiš? v določenem krogu spiš? Iščeš, iščeš zlato jajce, ki ti bo prineslo vse kar si želiš in po čem hrepeniš? Išči, upam da najdeš, koplji globoko v zemljo, vendar pazi, da ne padeš vanjo. Ne sprejemaš, ne okolice, ne ljudi. Ne sprejemaš sebe? Nehaj!! A ne vidiš, a ne čutiš, da si delaš napako, ne čutiš da nihčne drug kot sam si kriv skoraj za vse, ne narobe razumeti, nisi kriv za takšne starše, nisi kriv za videz, nisi kriv za določene stvari. Spremeni svoj odnos do njih, spremeni svoje življenje, sprejmi ta velik izziv, išči ljubezen, v sebi jo najdeš, nikjer drugje ne. Če najdeš, zlato jajce, te bodo osrečilo, vendar le če boš razumel zakaj si jo našel, da boš cenil, da boš znal ravnati. Delaj z ljubeznijo, napajaj, hrani, čuvaj, potrudi se, ceni, podarjaj toplino, lepe besede.

Kdo je zlato jajce? ti si zlato jajce.

objavil(-a): barbara007 ob 13:01 komentarjev (0) ogledov: 0
nedelja, 19. februar 2012

Čas je....Čas je...za lepe oblake, za dolge korake, za neskončne poljube za doživete obljube, za bogate besede, tople objeme, vesele smejhljaje, čudovite poglede, skakanje po travi, praksanje po glavi, za uživanje in norenje, za dolge sprehode, za nočne obhode, ples do nebes in nazaj v drugi raj, za odločne korake, popravljene napake, odločno priznanje, kreativnost in lepo ravnanje, skakanje po lužah, letenje po zraku, za pustolovski oddih in nori izziv.

Čas je za vse lumparije, vse sanje, ki te napolnijo, vso ljubezen, za napisane citate, strastne poljube in dotike, vse lepe spomine, za trenutek tople bližine.

Čas je tvoj in gospodar ti si njegov.

objavil(-a): barbara007 ob 12:06 komentarjev (5) ogledov: 0
petek, 17. februar 2012

Sorodstvo - krvna vezPoznam mladega fanta. Trenutna starost 18 let. Ta fant ima težave, ampak jih ne dojema kot težave. Probleme vidimo samo vsi ostali okrog njega.

Omenjeni fant je nekje pri svojih dobrih 10ih letih začel krasti. Najprej je kradel samo doma, samo svoji mami. Po 1000 sit, nato 5000 sit, kasneje že po 50€.....nato je začel krasti denar še svojemu očetu. Baje, da ponesreči, ker je mislil, da je bančna kartica, s katere je pobral 500€, materina. Slučajno se je izkazalo, da je očetova in bilo mu je žal. Za 5 sekund. Vse to do starosti 15 let. V tem času je očitno zabredel v slabo družbo. In dobil idejo (ali pa mu je bila podana), da lahko doma ukrade še kaj drugega, ker so denar začeli skrivati pred njim oziroma so denar hranili drugje in ne doma. Tako je ta mladi fant vzel vse kar je našel vrednega doma - beri: ves zalti nakit in ostali nakit, ki bi lahko bil vreden nekaj evrov. Starši so to seveda opazili, reakcije ni bilo nobene, razen malo zmerjanja in grožnje v smislu "če se še kdaj to ponovi"... Pa vendar, kako bi se to lahko ponovilo, ko pa doma ni bilo nič več vrednega prodaje?

Ta mladi fant je ponavljal 2. letnik gimnazije. In trenutno je na odlični poti, da mu ne bo uspelo končati 3. letnika. Sicer pravi, da hodi redno v šolo a rezultati in klici razredničarke pričajo o nasprotnem. Seveda se temu primerno tudi izogiba prihodu domov pred 22h vsak dan.

Ta fant je osumljen dveh večjih kraj po sloveniji, vpleten je v vsaj 2 sodniška postopka (vse še iz časa njegove mladoletnosti). Poleg tega, ga imam na sumu, da je patološki lažnjivec, saj dejansko od njega ne dobiš izjave, ki se kasneje ne bi izkazala za laž.

Zadnje čase mu dišijo dnevni obiski igralnic in športne stave. Od kje mu denar za take hobije si lahko le domišljam. In to je samo en mali kratek povzetek njegovega življenja.

Končalo se je nekako tako, da je fant s starši, zaradi sodnih postopkov pristal pri socialni delavki, ki je priporočila družinsko terapijo. Vse lepo in prav, če ne bi terapevtka odločila, da morata na terapije zahajati le starša, saj naj bi najprej ona dva med seboj uredila odnos in posledično bi se njun sine spravil na pravo pot. Tudi to se mi zdi smisleno, a kaj ko se je fant odločil, da ne misli sodelovat pri terapiji, in ne glede na vse prošnje in pogovore, fant ne počne nič drugače. Pravzaprav pride domov le še spat in se stuširat preden se dopoldne (daleč od pravočasno) odpravi "v šolo". Seveda pusti doma vse razmetano in umazano, da bo lahko, kot se spodobi, nekdo drug počistil in pospravil za njim.

Ta mladi fant je moj brat. Včasih sem zaradi njega hudo obupana, saj mu želim vse dobro in me hudo skrbi, drugič me je neznosno sram, da sva v sorodu, ker res nevem kdo bi si žele takega brata, ki svojo družino obravnava kot zadnji drek na tem svetu, medtem ko svoje čudovite prijatelje (ki jih poznam in najbolje ustrezajo izrazu "gnoj od človeka na vseh področjih"Wink povzdiguje v nebesa. Poleg tega pa lahko samo še z glavo udarjam ob zid v trenutkih, ko se sine prikaže doma in ga starši obravnavajo z "ubogi mali otrok" in "ali ti lahko še kako olajšam to težko življenje, kar pojdi in se dobro naspi". Ker res nevem ali sem jaz čudna, ker bi ga, če bi ga lahko, prijela in mu prisolila nekaj par vzgojih, da nebi niti pomislil več na kaj takega. Ampak pri nas ni tako. Ni fizičnega nasilja, ok razen v primerih ko se kaj zahteva od brata in on zato razbija z lesom obdane stene in vrata in podobno.

Saj ne vem kaj bi. A naj se vsemu skupaj samo še smejem in še naprej pazim sama nase ter občasno pojambram, kot zdajle ali kaj.... Sicer pa kaj mi sploh še ostane? Imam še par dobrih, nenacufanih živcev, ki jih skrbno varujem zase, za trenutke, ko bom rabila zdravo pamet, ker bo vse drugo šlo po gobe.

objavil(-a): myxomatosis ob 11:59 komentarjev (7) ogledov: 0
sreda, 15. februar 2012

Sije zvezdica na nebu

If tears could build a stairway
and memories were a lane,
I would walk right up to Heaven
and bring you home again...

Posloviti se od svojega najbol zvestega prijatelja je najbol mučna zadeva in edini razlog, da nikoli več ne bi imela psa. Boli...ampak nejga je bolelo bolj, in egoistično bi bilo ga imeti tu ob sebi za vsako ceno, ko pa je njegova bolezen samo še napredovala...

Danes si zaspal za vedno...oprosti...biti sodnik o tujem življenju je najtežja stvar...ampak upam, da ti bo na drugi strani mavrice prihranjena vsa bolečina in boš spet lahko tekal, se slinil, nagajal in bil tisti pravi njufko, ki je znal s svojim žarom v očkah seči v najglobjo dušo. V mojem srcu si v 11letih pustil ogromen pečat in v mojem srcu boš tudi za vedno ostal crying

Varno pot čez mavrico ti želim

objavil(-a): Roncolino ob 20:49 komentarjev (8) ogledov: 0
ponedeljek, 13. februar 2012

Deklica s tetrisom
Moderna verzija deklice z vžigalicami. Upam, da ni kdo prebral Deklica s testisom. Tetrisom, tetrisom!!!

Deklica s tetrisom je bila revna prekmurska študentka, ki je študirala v Ljubljani.

Bilo je med tednom, deklica s tetrisom v svoji študentski sobi ni imela televizije in ni gledala poročil. Tudi vremena ne, zato ni vedela, da je tistega sodnega dne napovedan sneg. Dokaj brezskrbno je hodila po Ljubljani, obuta v neke plastične čevlje iz HMa za 20 evrotov. Imela je neke opravke, že dve uri je hodila po mestu, občutek v stopalih je bil, kot da bi imela namesto čednih stopalc dve težki ledeni kocki. Potem pa se je začelo. Sprva kot dež, kasneje vedno bolj kot sneg. Čevlji so bili v trenutku premočeni. Voda, ki se je pretakala v njih je bila tako ledena, da če tudi bi imela deklica tri dni skupaj tako mokre noge, ne bi mogla dobiti glivic, ker te v tako hladnem okolju ne morejo preživeti. Tudi v ostale dele telesa jo je nenormalo zeblo, ker je ravno tisti dan dobila idejo, da bi se oblekla bolj seksi (narava opravkov). Tema se je že spustila nad Ljubljano, deklica je sanjala le še o svoji zmerno topli sobi. Šla je na postajo in ugotovila, da avtobus pelje komaj čez 20 minut. Občutek v nogah je bil tak aaaaaaaaaaaaaaaaa, pa ne tisti fajni aaaaaaaaaaaaaaa, ampak tisti aaaaaaaaaaaaa, ko si zraven misliš, zakaj nisem raje mrtev aaaaaaaaaaaaaaaaaa. Deklica s tetrisom se je stisnila k steni, zaradi zavetrja in čakala. Potem je začela stopicati. Potem je med stopicanjem vsake toliko poskočila. Očitno je bilo videti čudno, ker jo je ena druga deklica začudeno gledala. Deklica s tetrisom, jo je samo zlovešče pogledala in si mislila:«Kaj bi rada prasica, tebi je lahko, ko maš take tople šuhe!«. Dvajset minut je minilo (avtobus je med tem doživel lažjo prometno nesrečo, ne daleč stran na Celovški) a avtobusa ni bilo od nikoder. »Ne morem več, jebemti, ne morem več!!! » je kričalo vse v deklici, njene oči so postale solzne. Potem se je spomnila:"Samo misli moram preusmeriti. Tetris!!!" Izvlekla je mobitel in začela igrati tetris. Mobitel je držala z obema rokama, saj naprava menda seva nekakšno toploto. Nežna svetloba iz mobitela je grela tudi njeno dušo, vsaka opeka, ki je padla na svoje mesto, je pomenila, da je malo dlje od tega mraza. Teh deset minut je preživela v transu, mraza ni čutila. Potem pa je opazila, da več ne more stiskati tipk. Njene vijolične roke je premagal mraz. Padajočih opek ni več mogla nadzirati, tako kot so se njene noge utapljale v ledeni žlundri, se je utapljala tudi v igri tetrisa. »Tekla bom domov !« se je odločila, pogledala je še zadnjič v smer avtobusa in ker ga ni bilo se je pognala v tek proti domu. Ob vsakem udarcu noge s tlemi se je voda pretakala v čevlju. Potem pa je zaslišala kako se je nekdo za njo zadrl :"Prišu je!". Obrnila se je in ugotovila, da ji deklica, ki jo je prej v mislih ozmerjala s prasico, sporočala naj se vrne, ker je avtobus prišel. Zalaufala se je nazaj, tokrat z nasmeškom na obrazu. Gledala je tisto škatlo, ki jo bo odrešila mraza. Kako lepo zeleno se sveti številka 5!!! Zrinila se je pred vse ostale potnike, razen deklici (ki jo je prej ozmerjala s prasico) je dovolila na avtobus pred njo in se ji tudi zahvalila! Ko se je njen obraz srečal s šoferjevim, ga je pogledala z največjo možno ljubeznijo. Lepo se mu je nasmejala in mu z očmi dala vedeti kako pomembni so avtobusni šoferji! Kako so ljudje vedno veseli, ko pride avtobus, sploh v mrazu in v vročini, ko se jim mudi… Šoferju je prav polepšala dan, zdelo se mu je, da ga osvaja. To mu je malo dvignilo samozavest in ko je prišel domov je divje poseksal svojo ženo.

To je to.

Slika:

The Little Match Girl, illustration by Bertall.

Source: Wikimedia Commons

objavil(-a): lucijika ob 18:34 komentarjev (6) ogledov: 0
nedelja, 12. februar 2012

Spletni zmenkiSpletni zmenki? spoznavanje preko spleta? Zakaj pa ne? Predsodki, ki sledijo na to temo, so še vedno zakoreninjeni v nekateri ljudeh, drugi pa so ugotovili, da lahko z novodobnim načinom komuniciranja spoznajo svoje bolše polovice. Naj vas ne zavedejo stereotipi, komentarji, razne negativne pripombe na to, kje, kako, kdaj spoznati novega partnerja.Važno je le vaše mnenje, vaš pogled in to, da ste pri tem zadovoljni. Ljudje se srečujemo na različnih mestih v življenju, na žalost pa je dandanes tako, da je naš najhitrejši dostop splet. Nekdo mi je rekel:˝Če nisi na spletu ne obstajaš. Torej vse kar iščemo, si želimo, sanjamo, dobimo na spletu s samo enim klikom. O tem je že bilo govora, da sedaj vse vrti virtualno. In zakaj bi potem bil greh spoznati nekoga prijetnega preko čvekalnice, facebooka, badooja ali drugih forumov, ki ponujajo spoznavanje samskim ali vezanim. Prednost tega je, da lahko ustvariš nov krog poznanstev,od poslovnih do zasebnih. Ljudje, prijavljeni v različne spletne forume za spoznavanje, lahko hitro najdejo nekoga s katerim se lahko ujemajo, potrebna je slikica, opis, pričakovanja in lov v iskanju nove ljubezen se začne. Vendar je pri tem pomembno, da resnično napišemo pravilne podatke o sebi, ter o tem kaj si želimo spoznati. Lažje je napisati, kot povedati v živo, kot recimo, da iščemo samo avanturo,kaj druga me ne zanima. Na ta način se lahko izognemo razočaranju že čisto na začetku, preden začnemo spoznavati osebo ali se na njo navežemo.

Najbolje pa je, da ne pričakujemo preveč. Seveda si moremo postaviti svoja merila o tem kakšnega partnerja iščemo in kaj od njega želimo. Če smo si na jasnem, nas nič ne more presenetiti in zmesti. Od partnerja pač ne moremo pričakovati, da bo ustregel našim željam ali se zaradi nas spremenil. Zelo zmotno! Zato nehajte živeti v iluziji zdaj.

Na drugi strani pa lahko nasedemo raznim pastem, saj večina uporabnikov laže o svojih namenih, statusu, službi, objavlja slike drugih in zavaja. Pri teh stvareh je pomembna še posebna pozornost ter preverjanje verodostojnih podatkov, da ne padete v kakšno skrito past. Sami presodite po svojem občutku, sedmem čutu in seveda preverjenih podatkih, ki so bistveni.

Zanimalo me je ali se več ljudi spoznava preko spleta ali raje v živo. Nad raziskavami sem bila presenečena. Večina se jih odloči za net, saj jih razni diskači, lokali ne pritegnejo, ker so ljudje že pod vplivom alkohola in nesposobni za pameten pogovor, drugi se za spletne zmenke odločijo, zaradi svoje sramežljivosti in pomanjkanja samozavesti. Nekateri celo menijo, da na forumih obstajajo osebe, ki so manj lepe in ne dboijo partnerja v realnem življenju ali pa je z njimi kaj drugega hudo narobe. Dejstvo je da je možnost, da si nekdo pristopiti v živo, ker se ne ceni ali pa ker ne zna pristopiti in lažje naredi korak preko čveka na spletu, vendar to še ne pomeni, da je z njim nekaj narobe. Na takšen način, se je začelo spoznavati že precejšnje število ljudi, ki še narašča, saj si zaradi današnjega tempa življenja težko vzamemo čas in gremo na lav. Začudena sem bila tudi, ko sem delala intervju z Petro in Mihom, ki sta se spoznala na spletnem forumu in se kmalu nato tudi poročila.Pri njima se je vse skupa odvijalo zelo hitro, saj sta se oba glede na svoje želje ujemala drug z drugim. Po izmenjavi slikic, sta dojela da se privlačita, kar sta hotela čimprej ugotoviti še v živo. Spontani pogovor je stekel, iskrice so bile v zraku in rodila se je nova ljubezen. Vsem pa polagata na srce, da če so si z nekom preko spleta všeč, naj hitr to ugotovijo tudi ob pijački v lokal, saj je škoda časa ali da gre priložnost mimo ali pa da si preveč pričakoval in se je nato izkazalo za čisto polomijo.

Hitro na spletne forume in veliko sreče pri spozanavnju novih ljudiSmile)

objavil(-a): barbara007 ob 12:22 komentarjev (1) ogledov: 0
nedelja, 12. februar 2012

Ljubim.....

Ljubim, jutranja prebujanja, ko se iz klopčiča, kot mačka začnem začnem pretegovati.

Ljubim, vonj po jutranji kavi, ko si še vsa zalimana pripravljam to čarobno mešanico in jo nato pijem požirek za požirkom, počasi in užitkom.

Ljubim, ko med vožnjo vrtim glasbo in si pojem na ves glas, tud če nisem ravno Whitney Houston.

Ljubim, iskrene prijatelje, ki mi stojijo ob strani takrat, ko sem neznosna in še sama sebe ne morem prenašat.

Ljubim, svojo družino, ko me daljša pot pripelje v rodni kraj, kjer sem odraščala in preživela svoje otroštvo na katerega imam lepe spomine in na katerega mi misel na to vedno ogreje srce.

Ljubim, takrat ko vem da sem naredila nekaj dobrega že to, da sem nekomu podarila lepo besedo, mu stala ob strani v težkih trenutkih ali pa da sem darovala v dobrodelne namene ali na daljavo posvojila žival, ki je bila osamljena do sedaj.

Ljubim, mamim glas, vsakič ko zaslišim njeno barvu glasu si zaželim, da se ne bi nikoli končal in si bi ga zavrtela zvečer preden bi zaspala.

Ljubim, svoje plesne pevske, novinarske podvige, ki jih uresničujem, pišem, rišem, vonjam, čutim, doživljam, tipam, plešem.

Ljubim, da se včasih spotaknem ob plot, se nasmejem, poberem in grem naprej.

Ljubim, svobodo, umetnost, ljudi, vrvež, mir, tišino, naravo, živali, vse kar me obdaja in napaja.

Ljubim, petje ptic, ki me prebudi iz trdnega spanca in se zavem, da je prišel nov dan, čudovit je, moj je in poseben.


objavil(-a): barbara007 ob 09:16 komentarjev (4) ogledov: 0
sobota, 11. februar 2012

strah

Strah nam lahko odvzame marsikatero izkušnjo v življenju. Zaradi strahu si marsičesa ne upamo storiti, saj se bojimo posledic. Kolikokrat slišimo: »Ne morem, strah me je.« ali pa »Joj, kaj pa, če…« Oh, dajte no ljudje! Soočite se s strahom in ga premagajte! Vem, da je težko. A vendar. Ali se bomo res odpovedali svojim sanjam samo zato, ker nas je strah? Ali pa bomo pripravljeni iti čez to in živeti življenje takšno, kot si sami želimo?objavil(-a): Inspiring Strawberry ob 22:46 komentarjev (0) ogledov: 0
sobota, 11. februar 2012

SKOPUH

Glavni igralec, ki igra Skopuha je dobil nagrado za žlahtnega komedijanta. Dober igralec, sam ga sploh ne opaziš kot moškega. Boris Ostan igra ta drugo predstavo. Grem stavit, da je boljši. Sem se smejala, sam ne do solz. Čeprav gre za klasiko, so dodani elementi aktualnega življenja. »Morda pa se bo levica srečala z desnico?« Trenutno so naši pametni politiki čisto brez pameti.


Všeč so mi bili francoski predložki, ki so jih rahlo poslovenili. En je igral dvojno vlogo kot kuhar in kočijaž. Ta je bil ekstra, ker je kuharja igral kot je kuhar iz Muppetkov. Hči in ljubica sta imeli fajn lasulji, igrali sta obe enako. Način kako sta govorili je bil zelo blizu. Kot da obstaja šablona kako naj igralka govori. Mogoče to obstaja?

objavil(-a): mačka7 ob 01:05 komentarjev (0) ogledov: 0
torek, 07. februar 2012

Povejte vi meni, kje je tu logika!?

Ugotovila sem, da sem presneto zbirčna kar se fantov tiče. Pa ne da bi
imela kakšne kriterije, katerim more ustrezat popoln moški. Ampak
preprosto nisem zadovoljna s tem kar se sprehaja po tem svetu. Pri
vsakem tipu (pa naj bo še tako "popoln" ) odkrijem napako. Saj to je
normalno, ljudje pač imamo napake. Ampak jaz sama sebe podzavestno
tako prepričam, da me te napake začnejo fuuuul motit. In tako potem
ubogi revček (kdorkoli že je) izgubi vse šanse pri meni.

Ko se zaljubim... Hja, to je pa druga zgodba! Tisti "srečnež" je lahko
totalni kreten, z miljon napakami, pa me to sploh ne gane. Čeprav se
zavedam vseh napak, ki jih premore, me niti približno ne motijo.

Pa povejte vi meni, kje je tu logika!?objavil(-a): Inspiring Strawberry ob 23:11 komentarjev (5) ogledov: 0
torek, 07. februar 2012

onVsem govorim, da mi ni mar zanj. Naivno verjamem, da bo bolje če bom potlačila svoja čustva. Zato se pretvarjam, da sem ga prebolela. But I'm so NOT over him. Ni dneva, da ne bi pomislila na njega. Non-stop čekiram njegov profil na fejsbuku, ker je to trenutno edina vez, ki jo še imam z njim. Kako patetično. Vsakič, ko mi zazvoni telefon ali ko dobim sms, sanjam o tem da se bo na ekranu moje Nokie izpisalo njegovo ime. Pa VEM da se ne bo. Najbrž je že pozabil, da sploh še obstajam. Žalostna sem. Želim si… karkoli. Želim si, da bi se vsaj družila z njim. Rada bi bila vsaj njegova prijateljica. Čeprav bi bila (na skrivaj) zaljubljena vanj. Ampak tako bi se lahko vsaj družila z njim. Pomislila sem, da mogoče on to vidi čisto drugače kot jaz. Oziroma da se isto počuti; da je zanj situacija obrnjena. Mogoče misli da sem jaz »kriva«, da iz tega nič ni bilo. In da meni on ni všeč, on pa hrepeni po meni. Vse je možno. Čeprav mislim, da ni tako. Po moje, mu ni do mene. Ampak tega si ne upam priznati. Težko se je soočiti z resnico, ko pa sploh ne vem ali je prava.

objavil(-a): Inspiring Strawberry ob 21:52 komentarjev (10) ogledov: 0
ponedeljek, 06. februar 2012

Helga ima vozniški izpit!Alfa Diva (za butaste: urednica Dive) je baje naredila izpit. Sicer še ne verjamem čisto, ker na 24ur še niso objavili histeričnega prispevka, kjer Petra Kerčmar sprašuje Žlendra, če imamo razlog za paniko.

No vseeno - iskrene čestitke, čim manj butnjenih odbijačev, kretenov, ki na avtocesti vozijo le po prehitevalnem pasu in pazi, da v dizla slučajno ne naliješ bencina.

objavil(-a): megafotr ob 22:40 komentarjev (2) ogledov: 0
ponedeljek, 06. februar 2012

življenjsko vodilo

Tole pa je moje življenjsko vodilo…

You have to:
take the good with the bad,
smile when you're sad,
love what you've got
and remember what you had.

Always forgive but never forget,
learn from your mistakes but never regret,
people change, things go wrong,
just remeber, life goes on! Smile

objavil(-a): Inspiring Strawberry ob 18:26 komentarjev (0) ogledov: 0
nedelja, 05. februar 2012

nostalgijaVčeraj smo imeli srečanje s sošolci iz srednje šole. Eno leto je od tega, ko smo imeli maturantski ples. Res se že dolgo nismo videli, zato sem komaj čakala, da preživimo večer skupaj. Srednja šola. To je bil luksuz. Ampak zdi se mi, da takrat nismo vedeli kaj imamo. Zakaj se tega zavedam šele zdaj? Ko je že prepozno. Če bi vedela prej, bi še bolj izkoristila tiste trenutke, ki sem jih imela. Ali pa tudi ne. Morda bi bilo isto kot je bilo. Zdaj bi rada šla nazaj, a žal to ni mogoče. Vsi pravijo: »Študentska leta so najlepša.« Res? Meni se ne zdi tako. Mislim da je srednja šola ena izmed najboljših stvari ki so se mi zgodile v življenju. Ja, res je. Nostalgija me daje. Toži se mi po teh brezskrbnih letih. Življenje je bilo takrat tako preprosto. Zdaj pa se mi zdi, kot da se je čez noč vse spremenilo. Dejansko se ni. Saj sem samo eno leto starejša. Stvari so iste. Jaz sem ista. A vendar je na nek način vse drugače. Tudi jaz sem vendarle na nek način drugačna. V novi preobleki. In včeraj, ko sem spet srečala stare sošolke in sošolce, mi je bilo toplo pri srcu. Počutila sem se domače. Spet sem se za par čarobnih trenutkov vrnila v srednješolska leta. Pogrešam jih. Res jih. Bili smo kot velika družina. Še vedno smo. Le da je zdaj vsak na svojem koncu. Spoznala sem, da se naša pot ni končala, ko smo zaključili srednjo šolo. Nadaljuje se. Le da je zdaj drugačna, bolj vijugasta. A še vedno smo povezani z vezmi, ki se ne bodo nikoli pretrgale. Rada jih imam. <3

objavil(-a): Inspiring Strawberry ob 18:34 komentarjev (0) ogledov: 0
petek, 03. februar 2012

enostranska ljubezenEnostranska ljubezen je najbolj krut ubijalec. Naseli se v tebi in raste in raste in raste. Dokler te naenkrat celega ne prevzame. Hkrati z njo pa raste črna kepa slabih stvari; negativnih plati ljubezni. Ljubezen nato počasi usiha, dokler te ne mine. Ali pa se kar naenkrat razpoči. Ta črna kepa pa ostane in počasi bledi, najverjetneje pa nikoli ne izgine. Takrat spoznaš da ni vredno. Da je to napaka. Ni vredno zapraviti tolikšen del svojega življenja, zato da trpiš. Da ljubiš nekoga, ki ti te ljubezni ne vrača. Ali pač. Na napakah se učimo, mar ne?objavil(-a): Inspiring Strawberry ob 11:43 komentarjev (10) ogledov: 0
petek, 03. februar 2012

začetek...Da bi pisala blog? Ni šans! Še ne tako dolgo časa nazaj me nihče na tem planetu ne bi prepričal v to. Le zakaj bi ljudje brali o meni, o mojih razmišljanjih? Ampak potem sem ugotovila, da mogoče sploh ne bi bilo tako slabo to deliti tudi z drugimi. Morda se bo kdo poistovetil z mano. Morda lahko komu pomagam z vzbodbudno mislijo ali pa le z dejstvom, da je na tem svetu nekdo, ki se mu dogajajo enake stvari. Morda pa mojega bloga nihče ne bo bral. Kocka je padla!
objavil(-a): Inspiring Strawberry ob 11:40 komentarjev (4) ogledov: 0
sreda, 25. januar 2012

TOP SHITDostikrat so na tv ta najbolj dolgočasne reklame. Včasih ta moderator tako antipatično govori, da ga dam na Tonaus. Ljudje smo naivni in mislimo, da so reklame resnične.

Všeč mi je bila reklama za Patafix. Nalimam veselo vse na steno. Zagrabi me panika: «Kaj, če vse, kar sem videla po tv ni res?«

Naredila sem 8 lukenj na steno. Bravo jaz! Ta čigumi hudičevo močno zagrabi.

Mami je zadnje čase bila čist zagreta za mini sesalnikom iz Top Shopa, ki z vodno paro pod pritiskom čisti, med fugami iz ploščic, v kopalnici. Po tednu dni stvar poizkusi.

Magic sesalec, H20 MOP X5, ni kot v reklami. Zelo se je namučila, nič efekta.

objavil(-a): mačka7 ob 23:25 komentarjev (0) ogledov: 0
nedelja, 22. januar 2012

SIO - sindrom izpitnega obdobjaZa vse sotripnke in sotrpine malo za šalo veliko za res Sad

Definicija: Sindrom izpitnega obdobja je bolezen študentov duševnih in
organskih motenj, ki izhajajo iz skupnih vzrokov.


Incidenca: Zboli 50% študentov, med 19-27 letom starosti, na nekaterih
fakultetah pojavnost presega 90%. Incidenca je največja predvsem ob koncu zime in ob začetku poletja, evidentirani so tudi sporadični

primeri skozi vse leto. Iz doslej še nepojasnjenih razlogov, pri
študentih
nekaterih fakultet obstaja imunost.

Etiologija: SIO nastane zaradi večih medsebojno prepletajočih se
dejavnikov. Med napogostejšimi so: rokovanje s knjigami, ki so slične
tistim s seznamom uporabnikov Telekoma Slovenije, pomanjkanje
socialnih stikov, odtegnitev spanca, gibanje omejeno na relacijo soba
- kuhinja, avtomatizacija vsakodnevnih opravil, prehrana s presežkom
enostavnih sladkorjev, maščob in kofeina, strah pred neuspehom...

Klinična slika: Bolnika s SIO v praksi težko ločimo od ljudi s
primarnimi osebnostnimi motnjami. Manifestacije bolezni so različne,
odvisne od
posameznikovih genetskih predizpozicij, okoljskih dejavnikov, virusnih
okužb idr.. Pri vseh pojavnih oblikah SIO pa se kot prvi znak
največkrat pojavijo nenadne osebnostne spremembe. Glede na
prevladujoče simptome, uvrščamo bolnike v sledeče tipe:

Depresivni tip: Oseba, ki smo jo prej poznali kot veselo, družabno,
prijazno do soljudi, nenadoma postane odmaknjena, prične se zapirati v
stanovanje. Povabila v družbo zavrača, ne odgovarja na klice, na msn
asistentu je nedosegljiva. Pomoč domačih zavrača, popolnoma postane
predana literaturi.
Antisocialni tip: Poprej relativno mirna oseba, z organiziranim in
urejenim tempom življenja, nenadoma postane razgrajaška, do
prijateljev arogantna in odrezava, vsi zunanji dražljaji jo močno
motijo, ima slabo koncentracijo in ne more biti pri miru. Ima občasne napade živčnega smeha. Sanjaški tip: Za ta tip je značilno, da se izmika trenutni situaciji

in beži v svet lastne domišljije. Sedi ob knjigi, vendar gleda skozi
okno, opazuje mimoidoče ali strmi v prazno. Deluje zmedeno,
dezorientirano. Loteva se opravil, ki jih navadno sovraži ali odlaga:
pospravlja, lika, briše prah, izposodi si trilogijo Gospodar prstanov,
pregleda Sončkov poletni katalog, prične spremljati serijo "Spizdi iz zapora" idr..


Pomembno je poudariti, da so simptomi SIO zelo dinamični in lahko
različni tipi prehajajo iz ene oblike v drugo tudi iz ure v uro. To je
lahko zelo moteče pri vstopanju teh ljudi v družbene odnose, kar
prispeva k pogostim konfliktnim situacijam.

Sočasno z duševnimi spremembami se pri obolelih pojavljajo tudi
nekatere organske motnje: povečan ali zmanjšan apetit, hujšanje ali
pridobitev na telesni teži, pogosto uriniranje, intermitentne driske s
trebušnimi krči, aknavost, motnje spanja in spolnega poželenja.

Zapleti: Med najpogostejše bolezenske zaplete sodijo depresivnost,
trajna asocialnost, nezanimanje za spolnost, pri moških impotenca.
Zabeležen je tudi tentamen suicidii, nasilje nad hišnimi ljubljenčki
in sredstvi sodobne tehnologije (gsm, laptop, dlančnik, daljinski
upravljač...).

Diagnoza: Specifični kazalci za SIO so še v fazi razvoja, zato
diagnozo SIO navadno postavimo na osnovi dobre anamneze in klinične
slike. V anamnezi smo še posebej pozorni na začetek pojavljanja
simptomov in vrsto fakultete.

Diferencialna diagnoza: Pomembno je, da izključimo nekatere pogostejše
vzroke organskih motenj: bolezni urinarnega in prebavnega trakta, endokrine in hematološke bolezni.


Zdravljenje: Ker je SIO multifaktorialna bolezen, vzročno zdravljenje
ni možno v celoti. V praksi se poslužujemo nekaterih simptomatskih
ukrepov: preprečujemo osamitev bolnika, tako da ga vključimo v družbo.
Zelo dobrodošlo je učenje v knjižnici, kjer se lahko na 2 uri naliva s
kavo iz avtomata skupaj z drugimi bolniki. Koristno je kakršnokoli
športno udejstvovanje, tudi pasivne narave. V kolikor bolniki še
nimajo motenj spolnega poželenja, se priporoča redna spolna aktivnost.
Prognoza: Zelo dobra. Simptomi navadno povsem izzvenijo po prvem
poizpitnem rajanju.


objavil(-a): Roncolino ob 21:47 komentarjev (8) ogledov: 0
stran: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156, 157, 158, 159, 160, 161, 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170, 171

na vrh strani

2006 - 2012 Diva.si. Vse pravice pridržane | splošni pogoji | kolofon | zemljevid strani