Najdi na Divi


"Jesen je zadnji in najočarljivejši nasmeh leta." ~William Cullen Bryant

petek, 31. avgust 2007

Smrk, smrkNe morem si pomagat, da se ne bi pridružil teti s Pliberka.

Nekatere tukaj gor bi si res zaslužile en pošten bitchslap nazaj v kruto realnost.

objavil(-a): megafotr ob 14:29 komentarjev (1) ogledov: 20
petek, 31. avgust 2007

Dovolj jooookanja in stoookanja!Zdaj vam pa jaz nekaj povem.
Zunaj ščije, Dolf je tečen, mlajši sin se menda ločuje, krt mi je razril zelenico, testo za potico mi ne vzhaja in v kolenih me trga.
Pa vseeno ne jamram in vzdihujem, pri sosedi Herti ne jočem v kavo in župnika ne moledujem za mašo za lepo vreme.

Pri mojih letih mi je popolnoma jasno, da se včasih določeni problemi zdijo nerešljivi, usodni, za streljat, žile rezat, podirat mostove in se vsem naokrog smilit.

Ponavadi je bolje že naslednji dan. Včasih je bolje biti tiho in ne cvilit na glas.

Res je, so grozne stvari. In so žalostni dogodki. In vsem stvarem se ne boš čez nekaj let smejala.

Mnogim se pa boš.

Včasih je dovolj, da vržeš čez ramo, si rečeš :"J....te se!", se vsedeš na kolo in si privoščiš novo trajno.

Če ne bo uspela, boš vsaj vedela zakaj tuliš...

objavil(-a): teta iz Pliberka ob 13:25 komentarjev (2) ogledov: 21
petek, 31. avgust 2007

Carmen...OPROSTI

Carmy...še 1x da ti povem...nisem jezna nate...nikoli ni sem bila, da ves Laughing ocitno sva se narobe razumeli glede tiste zadeve okoli mejla...

glede na to, da si mi lepo povedla...sm rezumela...sam mogoce tko cudno odreagirala...da je izpadlo, kot da sm jezna nate ali pa da je kaj narobe.

sej ves, da mam probleme glede njega in je tp tudi vzrok, da sm malo bol tko...cudno in jezna...in kar pase zraven

CARMEN, ZATO SE ENKRAT OPROSTI! NISEM JEZNA!

Objem Objem Objem

objavil(-a): *CaTh* ob 12:46 komentarjev (4) ogledov: 24
petek, 31. avgust 2007

Savna

saj veste, da savna dobro dane telesu...in nam, ki smo gospodarji le tega Wink pri zenskah je pa pac najhujsi sovraznik celulit...in s svananjem se ga tudi lahko nekaj znebimo, saj toplota prodira v podkozje Wink

no sedja pa k bistvu Wink :

s prijateljem sva se dogovarjala za savno ze skoraj 1 leto...ja vem...res nenavadno...saj pozimi savna zapase, da se gres mal pogret in pregret in malo kri po zilah pognat podolgih dnevih sedenja, stanja in dela za fax. in tako nama je po usklajeavnj urnikov le uspelo iti...sicer konec avgusta...smao danasnje vreme je bilo prav za to Winktako sva se odpeljala v Ljubljanski Atlantis in v njegov svet savn Wink res...bilko je 1a...supersavnice...ne veliko ljudi...caj in sadje zastonj...ker si pac dehidriran in pase nekaj spiti...tko...ne pre mrzlega ne prevroce...nekaj vmesnega Wink in seveda sadje, da dobimominerale in vitamincke nazaj Wink

in tako sva danes se prepuscala vrocini, sopari, vlagi, tusem, bazenom in seeda...''šok bazenu'' ki ima fuuuuul mrzlo vodo...sma je pasalo...ko ti kri malo zledeni in potem spet 'ozivis'

no tkole divice moje...moj cas je za spanje...ker me ze zmankuje...saj te kar utrudijo...savne Wink

in vam zeli mirno in sprosceno ter spocito noc

***

objavil(-a): *CaTh* ob 00:22 komentarjev (6) ogledov: 23
četrtek, 30. avgust 2007

cao divice moje =)jej končno...uspelo mi je...pridružila sm se eni najbolših ženskih strani..že dovgo berem vaše bloge včasih mi pridejo do živega in spustim tudi kakšno solzico...včasih pa se nasmejem tudi do solz...no uglavnem to je moj prvi blog.. ni lih blog ampak pač neki jeWinkhehe DIVICE ZAKON STE Smileobjavil(-a): nina_nana ob 19:59 komentarjev (8) ogledov: 12
četrtek, 30. avgust 2007

How do i feel nowmoje trenutno pocutje

ne morm vec....

Mad Mad Mad Mad Mad Mad Mad Mad Mad Mad Mad Mad Mad Mad Mad Mad Mad Mad Mad Mad Mad Mad Mad Mad Mad Mad Mad Mad Mad Mad Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Jokavček Jokavček Jokavček Jokavček Jokavček Jokavček Jokavček Jokavček Jokavček Jokavček Jokavček Jokavček Jokavček duh duh duh duh duh duh duh duh duh duh duh duh duh duh duh

se mi zdi da ne rabim besedConfused

objavil(-a): *CaTh* ob 18:11 komentarjev (8) ogledov: 25
četrtek, 30. avgust 2007

Fuzbal PepiFuzbal Pepi je naš sosed. Noge na O in lase čez plešo. Mislim, on je model česanja las čez plešo. Tanek glavnik namoči v gel in si potegne lase z ene strani glave na drugo stran. Potem vse skupaj pospreja z ultra strog utrjevalcem in voila - pričeska je tu. Bi ga vprašala, pa si ne drznem, če on res verjame, da se ne vidi da je - plešast?
Sploh, ko se z motorjem odpelje do Hartwegerce po nakupih mu lasje že za prvim ovinkom mahedrajo po rami.
Ampak moram pa priznati, da je on edini, ki mi poživi nogometne tekme vaške lige. Bele noge v predolgih sintetičnih hlačah, majica z logotipom "Šoder jama je ena sama" in v vetru plahutajočih štirih laseh.
Sicer mi pa pri fuzbalu itak nikoli ni nič jasno.
Vsi se prepirajo ali je bil ofsajd ali ne? Pa kak ofsajd?
Pa potem pri hokeju, ki ga na Fakker Seeju pozimi igrata moja sinova. Bodiček? Hrošček? Ne poznam nikogar, ki bi se tako pisal v Pliberku.
Pri drsanju obvladam vsi ritenbergerje in epruvete, vem kaj je favl in Zidanu dam čisto prav, da je tistega s piščančjimi prsmi nabil v čelo.
Pa na internet tudi znam it, mejle pošiljat, zdaj celo vnukom pripenjam pošopane slike sosedovih pujskov, ki so jih lani brez dovoljenja jahali po štali. Narisala sem jim dolge čekane in krvavo sled po gobcu, da izgledajo pravi merjasci in upam, da se jih bodo mulci drugo leto bali kot hudič križa.

Ampak ofsajd bo zame ostala večna neznanka in Bodički in Hroščki se še zdaj niso priselili v Pliberk. Sicer se je ena cela vas Poljakov priselila na Gmajno, a kolikor vem se oni pišejo Diarezy. Je zadnjič pisalo v časopisu Grusse und kusse aus Karnten, da so menda vsem sosedom pokradli spodnje perilo, ki se je čez noč sušilo zunaj. Dobili so jih, ko je eden predstavnik družine Diarezy ponoči strašil po parku. Odpel je plašč in našemu učitelju salse Diegu pokazal spodnje hlače. Na Diarezyjevo nesrečo so bile točno te spodnjice last Diega. Poslala mu jih je mama s Kube. Na njih je namreč pisalo:
" Dolce in Havana".

objavil(-a): teta iz Pliberka ob 12:47 komentarjev (9) ogledov: 19
četrtek, 30. avgust 2007

SHUJŠEVALNI GREH:)Kakšno slabo vest imam, ko to pišemSmile- a obljuba je obljuba in zmenili smo se, da sem do mojih dragih bralcev iskrena. Torej priznam- pregrešila sem se!

V vsakem človeku živita Suhec in Bajsi in na poti prebujanja suhca v sebi, se pogosto oglasi Bajsi, ki reče: "Nahrani me! Že cel teden nisem jedel sladkarij! Hočem Nutelo! Živčna si- saj boš lahko več telovadila in boš pokurila! Danes je bil pa res tako tečen dan, da bi si res zaslužiš nekaj Rum kokosov pa še PMS imaš. Boš jutri jedla bolj zdravo. Morda lahko še celo izpustila kašen obrok in s tem naredila deficit za odvečne kalorije, ki si jih zaužila danes."

In potem zašepeta Suhec: " Pa ne moreš tako, no! Že cel teden se trudiš, da imaš zdrave in uravnovešene obroke. Škatla Domačice ne bo rešila problemov, ki jih imaš in čez nekaj ur se boš počutila slabo. Ne samo, da te bo bolel trebuh, ker si preveč papala, ampak boš imela še mačka, ker si delala kontra svojim dolgoročnim ciljem. S 250 g piškotov in 100g čokolade lahko uničiš cel teden prizadevne vadbe- je res vredno?"

Priznam, da je bil včeraj glas Bajsija bolj mamljiv in sem jedla polnozrnate piškote in temno čokolado. Ta jedilnik me spominja na kolege Američane, ki poleg nabitega pladnja s fast foodom srkajo colo-lightSmile Kako se ljudje slepimoSmile Verjetno bi bolje, da bi takrat, ko si res želim pojedla eno vrstico temne čokolade, kot pa da da mi potem enkrat vse popusti in adijo cela čokoladka.

Ampak vsi ljudje delamo napake- to je normalno in to je ključ do napredka. Napake so kritične le, če se iz njih ničesar ne naučimo- torej, poglejmo skupaj, kaj bom morala izboljšati v prihodnosti, da se bom izognila podobnim skušnjavam.

Dejstvo : Bila sem utrujena, naveličana vsega in žalostna, ker je moj partner večer že tretjič v enem tednu raje kot z mano preživel s prijatelji ob kozarčkih pivaSad

Boljša ideja: S tipom se bom morala pogovoriti o kvalitetnem preživljanju skupnega časa, mu povedati, da se z obstoječim stanjem ne strinjam in priznati, da potrebujem tudi njegovo podporo v sklopu prizadevanj, da bi si izklesala postavo. Bolj pametno bi bilo, da grem spat, s kolegicami ven ali karkoli. Za zvečer si bi bilo pametno najti aktivnost izven doma, saj je to moj najbolj kritičen čas. Morda bi bilo bolj kul, če bi večere preživela na fitnessu, kot pa da se silim, da bi gonila orbitrack, ker itak pogosto najdem izgovor, da tega ne naredim.

V normalnih okoliščinah bi verjetno ob takih trenutkih vrgla vse v vodo in se kar sprijaznila, da ne morem imeti popolne postave, ker sem itak požeruhinja in se vedno pregrešim. A to bi bilo najlažje in vsi vemo, da se najlažje poti najmanj obnesejo in ans ne pripeljejo do anših ciljev. torej- gremo nazaj na skalnato-trnovo pot, ki ni postlana s sladkorčki. Enkrat smo že debatirali o kratkoročnih užitkih (npr. 2 bounty sladoleda), ki jih moramo reskirati, če želimo doseči dolgotrajnejše in intenzivnejše užitke (npr. kok boš poleti dobro izgledala v kopalkah- ali brezSmile)

Torej, sklep mojega bloga je, da nobena krivulja uspeha ne narašča po linarni stopnji, v naravi so pač prisotna nihanja in kakor sem se včeraj oddaljila od načrta za doseganje mojega cilja verjamem, da je še vedno dosegljiv in se bom zanj še anprej trudila. Torej, moja krivulja je cik-cakasta, a skrbim za to, da je njen trend naraščajoč (oz. padajoč na tehtnici).

Obstaja razlika med izgovorom in učenjem iz napak. Pri izgovarjanju ne prevzameš osebne odgovornosti za nastalo situacijo in krivdo vališ na eksogene dejavnike. Jaz pa sem se za včerajšni dogodek odločila zavestno, vedela sem kaj počnem in sedaj se soočam s posledicami in ena od njih je tudi, da v blogu iskreno priznam, da se včasih pred oviro na moji poti do cilja sesujem in je ne morem preskočiti. Potem zberem moči, naredim načrt, analiziram zakaj sem se zlomila in skačem dokler mi ne uspe!!!

Veliko sreče vsem, ki se trudijo doseči podoben cilj kot jaz. Dodajam samo, da nihče ni popoln in vi imamo boljše in slabše trenutke. Želim Vam čim več volje in moči v trenutkih, ko Bajsi v nas postane preglesen!!! Če pa se to slučajno zgodi- ni panike- najti moramo le način, kako Suhca pripraviti do tega, da nam pomaga pri uresničevanju ciljev!!!

Držim pesti!!!

objavil(-a): ekonomistka ob 09:22 komentarjev (10) ogledov: 19
sreda, 29. avgust 2007

HUJŠATI, KO SI SREČEN?Včeraj sem na POP TV gledala Preverjeno. Zanimiva se mi je zdela izjava nekoga, ki je bil na ločevalni in je rekel, da se je za hujšanje odločil v življenjskem obdobju, ki je bilo zaznamovano s srečo in uspehi. Veliko ljudi zmotno misli, da bodo s tem, ko hujšajo avtomatično rešili probleme na drugih življenjskih področjih- TO NE DRŽI!!!

Morda je eden izmed razlogov, ki govorijo v prid omenjene trditve dejstvo, da človek postane bolj samozavesten in samodiscipliniran, če mu uspe spremeniti življenjski slog in doseči vitko linijo- a to je motivacijski dejavnik in ne posledica tega, da so shujšali. Prijateljica mi je ob kavicah v centru mesta večkrat govorila: " Vem, da bi bilo vse drugače, če bi shujšala! Lažje bi dobila fanta, lažje bi dobila službo in bolj srečna bi bila." Končno sem zbrala dovolj poguma, da ji povem: "Daj pomisli malo! Veliko močnejših punc ima dolgotrajne srečne zveze s čudovitimi fanti, šef, ki bo uslužbenca izbral le zavoljo njegovega videza pa je v večini primerov idiot, ki se ne spozna na posel (izločim panoge, kjer je videz bistvenega pomena). Sreča pa je stanje, ki si ga lahko pričara vsak človek ne glede na kilažo, če le hoče 'biti srečen' je pogled na življenje."

Pa vsi vemo, kako lahko je drugim soliti pamet in da je malo težje materializirati te plemenite ideje v naših življenjih.Smile

Veliko ljudi išče tolažbo v hrani- priznam, da tudi sama ne odstopam od te skupine. Ključ do uspeha je torej, da poiščeš v življenju še druge ventile skozi katere lahko sproščaš stres, nezadovoljstvo, žalost, strah in napetost ter so manj nevarni za zdravju in lepi postavi kot večerno basanje z Rafaeloti, pizzami in čokoladko na kavču pred televizorjem.

Mnogi strokovnjaki se strinjajo, da moramo spremembe v svojem življenju uvajati postopoma in svojo pozornost skoncetrirati an en velik problem. Šele ko ga nevtraliziramo lahko začnemo urejevati kakšno drugo življenjsko področje na katerem nismo tako uspešni, kot si želimo biti. Zase vem, da npr. v izpitnem obdobju ne bi mogla shujšati, niti se ne bi trudila da bi, saj mi tisti sendvič ob 22.00ih omogoči, da osatnem aktivna nadaljne 4 ure in predelam snov do konca. Niti se ne bi nikoli mučila, da bi hujšanje združila s prenehanjem kajenja. Spoštujem ljudi, ki uspejio narediti radikalne spremembe na večih življenjskih področjih hkrati, ampak to ni zame- jaz sem za 'step by step' varianto.

Odstavek za vse, ki vas zanima moj napredek:

včeraj sem dan začela s fitness čokolinom, ki ga lahko najdete v mojem prejšnem blogu,

za kosilo sem zaužila 2 hruški, kosmiče in jogurt,

za malico sem pojedla 2 jabolki

za večerjo sem si pripravila belo hrenovko s 2 kosoma sira, si popekla bučke in zraven grizljala zeleno solato

Včeraj sem bila celo dovolj disciplinirana, da sem si ob Kajmaku in marmeladi vzela čas za rekreacijo (1h in 10min orbitracka- malo gonim naprej in malo nazaj 50:50 in vaje za trebušne mišice na Ab kingu PRO) - domače naprave za vadbo so neprecenljive- že pogled nanje me spodbudi, da jih uporabimSmile zame je to edini način, dopravim dnevno dozo rekrecije- če je zraven TVSmile

Potem pa v KOPALNICO- ugotovila sem, da pri hujšanju pomaga, da se neguješ in se razvajaš. Na ta način prihajaš v stik s svojim telesom in si postajaš bolj všeč. Ko telo maziliš s kremicami in losjončki lahko čutiš svojo kožo, razvijajoče se mišice in si ogledaš kako se tvoje telo spreminja v željeni smeri. Jaz se celo nahecam, da grem lahko pod večerni tuš in se razvajat s kremicami šele po večerni telovadbi- in priznam, da to dojemam kot neke vrste nagrado in udobje, ki mi prija.

No- v soboto se bomo tehtali in merili, a na oko mislim, da se mi telo lepo formira. Čudovita nagrada za moj trudSmile

Držim pesti tudi za vse, ki se trudijo z mano in jim kje moj blog nekakšen 'navdih'- nenazadnje je blog pisan s tem namenom.

Uspešen dan in 5 počepov zvečer Vam želimSmile

objavil(-a): ekonomistka ob 09:16 komentarjev (6) ogledov: 34
torek, 28. avgust 2007

TechFreakHja moj izpitek mi ni zlaufu neki very well,zto se spet tolažim, tko k ponavad... gledam po netu kako zapravt čimveč svojga keša, za tokrat.....čimlepši in čimboljši Mobile PhoneSmile

Sem namreč freak na mobitele, freak na računalnike, jasno zto pa sem na tem faksu (vendar mi verjemite, da ma moj faks velik več veze z matematiko k s čimerkol drugim v zvezi z račuanlniki).. in sem SPET po rekordni polovici leta našla my dream mobile phone!!Smile ven pride konc tega leta in KOMI KOMI čakamSmile namreč od avgusta mam po nekem čudežu frej umts aneks (ker lets face,it je biu skos skos zaseden,ker menjam fone tko na najmanj pol leta,in plus tega se je pol naš slo operater odloču da bo dal omejitev gor in tko mamo lahko lepo samo en umts fonček subvencioniran,to pa poteče šele po 2!! letih-groza) in komi čakam da nabavim tega...Sony Ericsson k850 pa se pet megapikslov...I'M IN LOOOOVEE...

Evo se link d boste lahko z mano navdušeniSmile

http://www.gsmarena.com/sony_ericsson_k850-2003.php

objavil(-a): M6 ob 17:32 komentarjev (10) ogledov: 11
torek, 28. avgust 2007

Idoli????Mar so idoli, res naši idoli????

Veliko krat sem se vprašala, zakaj sploh zavidamo zvezdam. Zato, ker so polni denarja in si lahko privoščijo vse kaj si želijo? Ali pa ker lahko počnejo bilo kar želijo, ne da bi bili za to tudi kaznovani? Ker imajo popolno telo? Kdo pa si ne želi imeti vsega tega, a !?!

Ampak ni vse zlato kar se sveti!

Res je da imajo denar, in si privoščijo kar želijo, vendar 90% (če ni še več) zvezd (tako jaz mislim), sploh ni srečnih. Vsi se ločujejo, ali pa postanejo alkoholiki ali narkomani!!! Halo??? Kakšen vzor pa so sploh oni, ko počnejo take stvari?

Mar ni lepo, da lahko uživaš na plaži, brez da te nekdo nadleguje, npr.kaj si danes jedu (se baše s čokolado)- in kaj če se!.....glej jo ima celulit! - prva stran v časopisu......mislim kakšne neumnosti sploh pišejo, ampak zanimivo je to da to ljudi najbolj zanima. zanima jih tisto, kar druge prizadene in to jih tudi razveseli!?! če nima celulita pol nam ni prav, ker glej jo je bla pri plastičnem kirurgu, če pa ga ima - bljak!!!!

objavil(-a): desert_rose ob 15:27 komentarjev (4) ogledov: 23
torek, 28. avgust 2007

Kuhanje=genialnost!Najprej bi se rada ˝poklonila˝ moji mamici, babici, tetkam, ...in ostalim v moji familji, ki že dolgo USPEŠNO kuhajo!

Tudi sama se s tovrstno zabavo ukvarjam že dalj časa, ampak samo v mejah pečenega krompirja, kuhanih hrenovk, jajc na oko,...pa sendvičev. No, zadnjič sem spekla tudi piščančja prsa! Ok, sej nima veze. Danes sem se odločila, da bom naredila češpljeve knedlje (ne vem kako se jim pravilno reče, ampak to besedo zagotovo vsi poznate), ker jih moj oči in moj fant naravnost obožujeta.

Najprej sem po receptu moje mamice vsa zadovoljna naredila testo-meni se je zdelo vse ok-in začela z oblikovanjem knedljev pa še češpljico sem dala vmes in kocko cukrčka. Ko sem končala z oblikovanjem, sem jih položila na pladenj in dala v hladilnik. Hja, ne boste verjeli!!!! Čez nekaj časa je vse skupaj ratal en velik knedelj z 20 češpljami!!!! Kaj naj zdej s tem? k da ni bla že dost velka packarija, sem vse skupi še enkrat razdelila, zavila v ene polivinil vrečke in vrgla v skrinjo-čist sem bla jezna, ampak sm se zraven skor polulala od smeha. Če bi me kdo gledu bi si zihr mislu, da sm nora! Po mojem bo najbolš, da vse skupi povabim na pico al pa kej tazga (k sm ravn obljubila, da jih bo kosilo čakalo doma).

Vsi tisti, ki znate kuhat in ki vam uspe narest tudi knedlje-čestitam!!!!

Lepo se imejte,

vaša vesny!

objavil(-a): vesny ob 14:29 komentarjev (2) ogledov: 18
torek, 28. avgust 2007

Noseč semDanes zjutraj sem iz čistega miru izbruhal zajtrk. Umival sem si zobe in s krtačko segel malo predaleč proti grlu (btw. ženske - kako vam uspe deepthroat, ne da bi ga pokozlale?), zraven še zakašljal in skočil proti školjki. Pa niti slabo mi ni bilo! Po mojem sem noseč ali pa imam bulimijo... Kar niti ne bi bilo slabo za kak mesec.

Farmacevtka, ki mi je dala Rupurut je rekla, da je to verjetno zaradi stresa v službi, ampak ne verjamem, ker sem kar se tiče živcev prava skala. Po mojem sem res noseč. Iz profila se mi namreč vidi trebuh.

objavil(-a): megafotr ob 09:11 komentarjev (13) ogledov: 17
torek, 28. avgust 2007

fitness čokolino- izum tednačao bejbe!

Vem, da komaj čakate, da izveste, kako mi je šlo včerajSmile

No- kar v redu:

zajterk: 250g jogurta, pest arašidov

kosilo: grška solata, puranji zrezek

malica: 1 jabolko, 3 slive

večerja: zelena solata s paradižnikom, 2beli hrenovki, 2 koščka sira

šporatala žal nisem, ker me je nakupovanje novega losijona za telo popolnoma izčrpalo (beri: IZGOVORSmile). Zvečer imam še vedno težavice, piškoti v omari so enostavno skoraj tako mamljivi kot popolna postava- NEVARNOSmile. Pravzaprav je moj največji izziv situacija, ko sem sama (brez tipa) doma in je v hladilniku npr. rafaelo tortica, v omari pa Lindt čokolada in marcipanov Ritter sport. Na takšne stvari se moram navadit postati imuna- a leta pregreh, ki so zalepljena na mojih bokih (ne več za dolgoSmile)delajo svoje- in nesmiselno je pričakovati, da bo čez noč drugače- vem pa, da bodo moje bitke vedno manj krvave in ščasoma bom razvila nove navade, ki bodo lepi liniji in zdravju prijaznejše.

No, sicer pa se da, če se hoče- VEM DA SE!!!

Sodelavka (ki tudi bere ta blog- pozdravčke ti pošiljam čez mizo!!!) me je opozorila, da je v mojih blogih veliko slovničnih napak in zato sem si zadala cilj, da se izboljšam. Opravičujem se vsem, ki vas je to motilo! Zdaj dejansko še enkrat preberem napisano in popravim kar pačopazim- popolnost pa je dolgočasna!!!

No, napočil je čas, da napišem nekaj o temi, ki je omenjena v naslovu. Danes sem izumila nekaj neverjetno preprostega in učinkovitega- FITNESS ČOKOLINO. Gre za idealen zajterk, ki naša teleščka oskrbi z beljakovinami, vlakninami, kalcijem in dobrimi ogljikovimi hidrati.

Potrebujemo:

- 30g visoko-beljakovinskega dietnega beljakovinskega napitka (jaz uporabljam 3K Eiweiss Shake in Muellerja 10 evrov(378 kcal in 81g beljakovin v 100g))

- 30g pšeničnih otrobov (pirporočam Weizenkleie od Bio Primo, ki ga lahko kupimo v Muellerju za nekaj manj kot evro za 200g)

- vročo vodo

- malo mleka (npr. 0,5 dl)

V svojo najljubšo skodelico natreseš odmerjeno količino beljakovinskega napitka in otrobov ter jih preliješ z vročo vodo. Dobro premešaš in po želji dodaš mleko.

Stvar ima definitivno pod 300 kcal, naredi pa te super-sitega. Toplo priporočamSmile. Samo predtavljajte si, koliko sladkorja in enostavnih ogljikovih hidratov vsebujejo navadnih jutranjih kosmičih!!! fitness čokolino je moja nova energijska bombaSmile

Premišljujem o smiselnosti obiskovanja fitnessa. Če npr. plačaš 50 evrov za fitness na mesec, imaš v enem letu en zelo dober eliptični tranžer, uteži in napravo za trening trebušnih mišic doma- hm, za zamislit se je. Po drugi strani pa se na fitnessu (ko se pač spraviš do tja) praktično prisiljen, da res nekaj narediš in si res obsojen na vadbo (ni mamljivih postelelj in računalnikov, ki nate prežijo domaSmile

No, danes je nov dan in spet lahko naredim nekaj, da se približam sanjski postavi, o kateri fantaziram že desetletje. Počutim se kot kos neobdelanega marmorja, ki bo postal izklesanSmile

LEP IN USPEŠEN DAN ŽELIM VSEM!

p.s. NAREDIMO SKUPAJ KAKŠEN TREBUŠNJAK ZVEČERSmile

objavil(-a): ekonomistka ob 08:45 komentarjev (3) ogledov: 32
torek, 28. avgust 2007

BLIŽNJE SREČANJEPa sm jo le dočakala...prelepo zeleno živalco,z dolgimi nogami,krilci,obrazom,ki je podoben konju,al pa alienu,no kokrkol...sej ni važn...JA FAKING KOBILCO SM VIDLA!!!!oz. jo mela na seb!!!FUJJJJ FEJJJ FUJJJ BLJAKKKK!!!!!!!

Prasica se je prplazla na mojo torbico ravno v trenutku,ko sm hotla telefon vn potegnt...v terntku...panika...skočim dva metra u luft in vsa v šoku odhitim na drugo stran kuhne....folk me gleda,kot da se mi je sfukal in se sprašuje wtf kaj je pa s tabo narobe? in pol sledi razlaga,da je nekje na moji torbici al pa v njej kobilca,taka zelena,velika,ogromna in da prosim, da pogledajo in jo odstranijo, ker prej,no way, da pridem nazaj k mizi....na mojo faking srečo jo ni vidu noben,razn seveda mene (lucky looser-ME)...in pazi pol...po temeljitem pregledu,da je ni na meni al pa v moji bližini,to se pravi radiju najmanj 3 metrov začutim,da mi je nekej prletel na nogo...mahnem z roko in jo začutim...tist bedn občutek neke ogromne žuželke, ko jo na silo odstranim z noge, zmrazi me....zaslišim,kako pade na tla in spizdim na balkon...folku spet neč jasn...in trdim,da je tam nekje in nej prosim pogledajo...srce mi razbija kot noro...in pol mi tip od frendice prbije,da je ne vidi,da maybe ne haluciniram...kaj??!!!!zdej me boste pa za neumno imel...RES SM JO VIDLA...pol me še vpraša, ko me vid vso paranoično,če sm pred prihodom kešno lajno zategnla..svašta...pika na i...de me ma pa nekdo za neumno,pa misli,da haluciniram,to je pa res tu mač...vem,da sm nardila totalno štalo,pa da sm s svojim krikom zihr zbudila vse sosede,sam ne no...vem,da sm jo vidla no...ne me jebat...

Kobilicofobijo mam že nekej časa...začelo se je pa s tem (ok,že prej niso ble kobilce neka moja priljubljena žival),ko smo nekega večera,okajeni od zelenga,globoko razglabljali o kobilcah in njihovem izgledu...pa razmišljam pa prbijem...ma veste zakaj se imenuje kobilca?ste jo pogledali kdaj v obraz?sej ima glavo kot kakšn konj,pa take kojnske zobe...smehhhh...pa tk čudna je,skače,pa krila ma...pa dolge noge...wtf..a ni to čudn? zopet vsi v smeh...

me prov zanima,če jo bo prjatlca dobila kje v svoji kuhni...upam,da ja,če ne bodo res mislni,da sm neprištevna...ma ne me jebat no,če je bla pa res tam...

objavil(-a): nikica ob 01:40 komentarjev (6) ogledov: 13
torek, 28. avgust 2007

Vedi, da te ........ fullllllll pogrešam ....

objavil(-a): lenca mi ob 00:20 komentarjev (4) ogledov: 16
ponedeljek, 27. avgust 2007

Izpiti!!Evo in se je začelo, panika pr men čas pa neusmiljeno teče... jst pa počnem spet ene in iste bedarije..

Jutri mam namreč izpit...prvi,od (ja OMG) petih ki jih morm opravit da izpolnim pogoje za drugi letnik... in pred dvema minutama sem ugotovila, da izpita nimam ob 16.00, kot sem bla zadnji teden sveto prepričana, ampak ob 8.30 zjutraj... seveda je odveč razlaga da imam v glavi zmešnjavo in vem da ga ne bom naredila(SPET ne).. in zdj (spet) cela depresivna kujem plan, kombiniram, računam ure, pregledujem snov ampak vseen mi nekje v glavci od zadaj kljuva, da kaj se mučim, da itk ne bom uspela nrdit pogojev.. in zdj mam DOST TEGA... ker tko je ze od prvega roka...

Pa sj ni konec sveta, če ne nardim letnika (no ja,v moji glavi je)... sploh ker zgubim štipendijo, in sploh zato ker zgubim tist svoj ponos,..ja, jst pa lahko, jst pa zmorem nrdit en tak faks hud... pa ne d me ne bi snov zanimala al pa kej, druga sploh ne bi šla nikol študirat - sam ta prekleta LENOBA!!! če jst ne bi bla jst in bi sebe čist objektivno pogledala bi se sama sebi smejala in rekla, da sem za vse čist sama kriva... ker let's face it, že celo leto ne počnem NIČESAR... za dva izpita sem se dejansko pa učila in dva sem tut nrdila...

Hja grem se jst sekirat še naprej in se mogoče celo spravt učit.

P.S. ob tej priliki pa morm rečt bravo tut Amerie(ker so mi njeni blogi ful kul,sploh odkar sm vidla d smo sošolke), k je tko pridna in ji čist lepo laufa tale naš faks.

objavil(-a): M6 ob 22:44 komentarjev (13) ogledov: 14
ponedeljek, 27. avgust 2007

Uživam v tem kar počnem, pa še plačano dobim za to

mam kr mal slabo vest, ker sem se tako dobro našla v tem, kar počnem za preživetje, čeprav je to daleč od tistega, kar sem študirala, pa sem mislila vedno, da so lahko samo jeziki moja strast... Uživam v pozornosti, rada imam delo z ljudmi in cenim vse, kar je dobro, na tak ali drugačen način...

zase res lahko zatrdim, da živim svoje Ameriške sanje, če se temu lahko tako reče, čeprav sama nisem ravno zagovornik globalizma in Bushevizma...

vsaki in vsakomur od vas iz srce privoščim, da uživate v tem kar počnete in da ste za svoje delo primerno nagrajeni.( sicer pa, saj veste, nikoli ni tako slabo, da ne bi mogli biti še slabše....)

pa lep delovni teden vam želim, j

objavil(-a): janjajanjasta ob 20:35 komentarjev (9) ogledov: 20
ponedeljek, 27. avgust 2007

Uspelo :)No na fotki je videt kakšna je frizura.Meni je zelo všeč , sem se kar bala , ampak zdej pa sem happi ker sem šla , ker sem mela najprej pomisleke iti ali ne iti Smile Kak se pa vam zdi?objavil(-a): Lejdi ob 12:49 komentarjev (3) ogledov: 16
ponedeljek, 27. avgust 2007

TEK JE DIETA, KI DELUJEPozdravčke!

čez vikend sem bila realtivno pridnaSmile

Pravzaprav hočem pisati o tem, kako fenomenalen je tek- osebno ga izvajam 1-krat do dvakrat na teden,same dolgočasi, če se moja aerobna dejavnost kar naprej ponavlja. Torej, v nedeljo sem šla za eno urico in pol tekat po gozdu. Nič na svetu ni lepšega kot jutranji hlad skrivnostne pokrajne Ljubljanskega barja, ki spominaja na Jurski park- krasna anrava, če odmislimo divja odlagališča.

Sicer si pa ne predstavljam, da bi tekala brez glasbe v ušesih. Izkoriščam tudi efekt hormonov sreče- prve pol ure se mi zna pojavit utrujenost, a po 45 min je led prebit in lahkotno nadaljuješ. Obužujem dolge treninge. Vedno tečem v kratkih hlačah, ker mi je ful dobr gledat nožne mišica.

Aha, pa nikoli ne ponavljam prog- jaz raziskujem. Vedno tečem v kakšno drugo smr in potem mi je zelo zanimivo, da gledam vasi, hišice, krave, konje,..

Opomba: živim na Dolgem mostu, kjer smo le korak starn od neokrnjenega podeželja BrezoviceSmile

Celo pot nazaj se veselim tuša, maske, nege las in urejanja nohtov- to je zame velika motivacija. Po treningu naredim šmalo trebušnjakov (5-krat 25) in 3-krat 25-krat dvignem svoje 2-kg uteži- jajaja- loh se mi smejite- ne amram težkih uteži, čeprav vem, da je že čas za napredek.

In potem začuda- nisem imela nobenih težav z zdravim prehranjevanjem in čeprav sva šla potem s fantom na kosilo k moji mami, ki slovi po pripravi pregrešno dobrega peciva in tortic- dejansko si prvič v življenju nisem želela jesti Sahar tortice.

Možno da mi je tek vzpostavil kakšno ugodno hormosnko ravnovesje ali pa se res že približujem tisti točki, kjer na zavestni ravni dojemam, da mi razne sladkarije uničujejo postavo in da mi ni ravno treba pojesti vsega, kar je na mizi- nasprotno- to je sila slaba ideja. In počasi ponotranjam tudi dejstvo, da ljubezen do soljudi ni pogojena s tem, da poješ vse kar ti ponujajo. Če ti hočejo dobro, ti bodo stali ob strani, ko se odločiš doseči nekaj teko pomembnega, kot to, da boš dosegel željeno težo. Če pa te ne razumejo, je bolje, da se vsaj v začetni fazi malo distanciraš. Poveš (ali pa tudi ne), kaj poskušaš doseči in prosiš za pomoč. Ljudje, ki te iamjo radi naj bi ti želeli le najboljše, a ne?

No, proti večetu pa stvari niso ple več tako gladko....

Priznam, da sem izpustila zajterk in ne bom se zgovarjala na dejstvo, da sva po mojem treningu dobila obiske- vseno ni se lahko potrudila- saj sem počela že kaj bolj čudaškega kot to, da bi v družbi jedla kosmiče. To je bila napaka- hočem se izboljšat!

Kosilo tudi ni bilo ravno obilno- svinjina , jajčevci in zelena solata- je bilo pač vroče- kosilo je bilo realtivno zdravo- a verjetno premalo obilno, saj sem imela zjutraj intenziven trening.

No, potem je imel pa fant zvečer nočno (dela v policiji) in okoli šestih sem pojedla 2 hruški in 125g jogurta. Okoli osmih sem hotela še na eno uro na Orbitrack in mislim, da sem pretiravala- ker sem se počutila zelo šibko sem pojedla še skledico šobske solatke in naravni puranji zrezek-. Potem sem dejansko šla za eno uro lepo teleovadit. in potem sem zlagala perilo. ker se mi ob 22.00 še ni spalo, ker sem bila preveč lačna- sem pojedla še 500 g jogurta in dve hruški.

Torej med vikendom sem naredila nekaj napak:

- izpustila zajterk

- preveč treniala za en dan

- preveč jedla zvečer.

In kaj naj naredim, da se v prihodnosti izognem tem anpakam

- 5 majših obrokov!!!!

- razumna količina treninga ( max. 1h in 30 min) na dan

- še bolj ponotranjiti djestvo, da nisem na hitri čudežni dieti in da se bom takšnim neumnostim izognila samo, če spremenim življenjski stil

- NE jej po 20.00 uri!!! (zame je v prvi vrsti dosegljivo to, v prihodnosti bom nadgradila na npr. po 19.00 uri.

No danes je pa ponedeljek in sem spet na počitniškem delovnem mestu an kmetijskem ministerstvu. In zjutraj sem pojedla 250g jogurta in 20g arašidov- (pasali so mi- imam PMSSmile)

In popoldne grem z mojo najboljšo prijateljico na Golovec- rada spreminjam način vadbe.

Lep dan Vam želim!!!

objavil(-a): ekonomistka ob 09:08 komentarjev (4) ogledov: 24
stran: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156, 157, 158, 159, 160, 161, 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170, 171

na vrh strani

2006 - 2012 Diva.si. Vse pravice pridržane | splošni pogoji | kolofon | zemljevid strani