Najdi na Divi


"Jesen je zadnji in najočarljivejši nasmeh leta." ~William Cullen Bryant

sreda, 17. avgust 2011

Man in BlackPride en čist hud Mercedes, ta najdražji. Ne me vprašati kateri, ker tega ne vem. Nikoli nisem bila fan.

Tip, ki pride ven z avta, je v nulo spedenan. Nikoli še nisem videla tako zrihtanega deca. Res s stilom. Stil gangsterski, ampak ne Italjanski, v črnem, seveda. Ni nosil nobenih ketnic za vratom. Zraven je imel enga hudga modela iz Afrike. Totalno cute varianta. Ravno prave polti. Pa še en dec je bil zraven v belem, ki ni bil fejst. Dva od treh je že optimum.

Prihod je bil tako pompozen, da so ljudje na cesti vlekli ven mobitele, da ga fotkajo. Zgleda je tip poznan, sam meni ne.

Sodelavec je rekel, da je glazbenik, ker pozna velik slavnih.

Slišala ravno en hud komad od Tupaca in mi je zlezel čist pod kožo. Zato je slikca njegova.

objavil(-a): mačka7 ob 19:11 komentarjev (0) ogledov: 0
torek, 16. avgust 2011

LOST GENERATION

V Veliki Britaniji se pride do lastne hiše, če imaš otroke. Nekatere punce so to izkoristile in začele so rojevati pri polnoletnosti ali prej, s prvim, ki je bil za stvar. Moški so itak vedno za. To, da so zanosile in rodile, je bil njihov problem. Dobile so svojo hišo, dosegle so cilj. Niso bile šolane. Niti niso bile pripravljene biti mame samohranilke.

Otroci niso dobili ljubezni ne od mame in ne od očeta, ki ga nikoli niso poznali. Odrasli so v problematične teenagerje izgubljene generacije. Odrasli so na ulici. Njihovi idoli so prekupčevalci z drogami in roparji. Status jim veliko pomeni. Zanj so pripravljeni storiti vse. Do ugleda in denarja ne mislijo težko garati iz dneva v dan. Nimajo pravih smernic in vrednot. Prepuščeni so sami sebi. Ob večerih te mulec lahko na cesti zaštiha, če se tako odloči, brez razloga.

London velja za sanjsko mesto, če ga poznate od blizu, ni sanjsko niti malo.

objavil(-a): mačka7 ob 15:21 komentarjev (2) ogledov: 0
torek, 16. avgust 2011

Staring out the windowZadnje čase strmim skozi okono v pričakovanju nečesa. Kar spozabim se, ne odzivam se na svet okoli sebe, samo čakam in gledam. Čakam srečo, čakam življenje, čakam njega...

Kar se tiče uresničitev sanj na področju izobrazbe in kariere, se iz dneva v dan približujem svojemu cilju Smile Pot se še ne bo zaključila, bo še polna vzponov in padcev, vendar sem dobila zagon za nadaljevanje. Vem, da mi lahko uspe in mi tudi bo!

Ljubezensko področje je pa še vedno katasrofa! Ne premakne se niti za milimeter! Ampak bo tudi tukaj kaj kmalu zapihal veter. Saj bo, ane??? :/ Še vedno milim samo nanj, čeprav se zdi da je najina zgodba zaključena. In ko sprejmem odločitev iti dalje (vendar v sebi še kar kričim in hrepenim po njem) mi piše. Po eni strani vlaga toliko truda v naju po drugi strani pa njegov EGO, ki je večji kot celo ozemlje Evrope uničuje vse. Vem, da me ima rad in jaz njega, vendar je toliko drame, da vse noči prejočem. Seveda sem se začela obračati za drugim, vendar prvič: je on moj sodelavec, drugič: še vedno čakam na njega. Zakaj še čakam, zato ker še vedno verjamem.

Še vedno bom stermela skozi okno. Še vedno bom čakala na nekaj boljšega, novega in seveda na njega Smile

To bo blog mojega življena! Če se ti zdi zanimiv, komentiraj, če pa nisva istih misli se ne ubadaj z menoj in me pozabi!

LP,

Baby Bobjavil(-a): BabyB ob 00:41 komentarjev (2) ogledov: 0
ponedeljek, 15. avgust 2011

izpadanje lasžiujo!Smile

Stara sem 15 let in sem opazila da mi ful odpadajo lasje. Že dva meseca ni nič bolje (uporabljam fitoval šampon, kapsule, tonik)..zato sem se odločila da grem h dermatologu.. pregled mam naslednji mesec..pa bi vseeno rada vprašala če je katera imela podobne težave? drugače sem imela zmeraj lepe goste lase..zdaj pa se mi zdi da kar zginjajo..S ščitnico nimam nobenih težav, kar se tiče prehrane pa tudi vse štima. Sem skratka že čisto obupala,help me! Sadobjavil(-a): niki098 ob 20:28 komentarjev (0) ogledov: 0
nedelja, 14. avgust 2011

Kje je čas,ki celi rane?Kje je čas,ki celi rane?

Spomnim se, ko mi je sestrična rekla še v najstniških letih, ne dovoli si, da bi potočila solze zaradi fanta. In moj odgovor takrt je bil: jaz pa že ne, NIKOLI! Jaz, ki sem tako nedotakljiva, ki me nič ne prizadane, vedno nasmejana, optimistična. Ja, tako izgledam, a v meni je povsem drugače.Kje je ta punčka, ki je ni nič ganilo,nič prizadelo? Vzel si jo ti,prisvojil si si jo.

Minilo je že toliko časa, ja tri leta, pa še vedno čas ne zaceli rane. Zakaj? Po treh letih sem mislila, da si pozabljen, da je vse uredu. Spoznala sem mnogo ljudi, mnogo kavalirjev, a v vseh sem videla tebe. Zaspala sem z mislimi nate. Zopet sva se začela družit, vsaka tvoja beseda, tvoj klic mi je dajal upanje, sestavljal koščke srca v enega, mislila sem, da nama bo tokrat ratalo. Začela bova znova... Zgodba se je ponovila, zopet isto...Kam si zopet odtaval?Zakaj mi spet to delaš? Si kdaj pomislil, kako me prizadaneš s svojimi dejanji, kolikokrat si mi že zlomil srce? Pomisliš kdaj name, na moje občutke? S kom si zdaj? Z njo, mojo prijateljico, ki je imela toliko za povedat čez tebe?

Zopet sem na začetku, solze se ne posušijo. Čas, ki celi rane je name pozabil. Kje je tpunčka, ki jo ni nič ganilo,ki je zatrjevala, da nikoli ne bo spustila solze. ŽELIM JO NAZAJ!

Pravijo, da če napišeš čustva ti je lažje, morda bom še en večer, ko sem sama,le lažje zaspalaSmile

objavil(-a): saras972 ob 00:17 komentarjev (2) ogledov: 0
četrtek, 11. avgust 2011

Kadilci raus!

Mislim, da se vsi smrtniki z roza pljuči strinjamo, da je bog ponovno ustvaril svet, ko se je zakonsko prepovedalo kajenje v zaprtih prostorih. Žal mi je, da se zato kadilci počutijo diskriminirane, ni mi pa žal, da s kajenjem ne morejo škodovati meni. Z veliko mero hvaležnosti (in hudomušnosti Smile) grem pozimi mimo kakšnega lokalčka, pred katerim se na -20 stiskata dva kadilca in zadovoljujeta svoje nikotinske potrebe.

Iskreno povem, da se mi kadilci gabijo, ker smrdijo (od znotraj in od zunaj) in se mi hkrati smilijo, ker ne znajo najti užitkov v nesmrtonosnih razvadah. Ja, kajenje je škodljivo blablabla... Kar me moti je to, da je kajenje postalo normalen pojav in da kadilci predvidevajo, da če njih ne moti smrad in škodljivost cigaret, da tudi ostalih ne. Bullshit! Vsak normalno vzgojen človek, ki kadi, bi MORAL ljudi poleg sebe vprašati "Vas moti, če prižgem enega?", ne pa da se družba usede in tipson tebiničmeninič potegne svoje West Blue in vleče in puha kao "stran od drugih", brez da bi pomislil, da mogoče njegov užitek nekomu drugemu ne da dihat. Da ne bi o tem, da se med enournim kofetkanjem pokadi 5 ali več čikov. Moti me tudi, da se moramo "rozapljučniki" včasih celo podrejati "černobilcem". Primer: v naši hiši se ne kadi (četudi imamo kadilca doma). Pridejo obiski in "gospa" vpraša, če imamo pepelnik. Moja mama pa seveda iz vljudnosti nikoli ne bi zavrnila gostove želje in potem lahko mirne duše celo noč luftamo dnevno sobo.To pa zato, ker je mama vzgajana po starokopitnem vzorcu, da je vsak gost vreden kraljevskega gostoljubja. Jaz tudi spoštujem goste, ampak če ogrožaš moje zdravje in smradiš mojo hišo, marš napolje!

Srčno upam, da bom doživela čas, ko bodo zakonsko prepovedali kajenje v javnem življenju (tudi na prostem), tako da se bo lahko kadilo samo doma, v zasebnih prostorih. Demokracija in človekove pravice gor al dol - čiki smrdijo in pika!

P. S. Blog posvečam vsem gostom, ki "predišavijo" moj Glade Sense & Spray. Sad

objavil(-a): shopacholic ob 17:32 komentarjev (7) ogledov: 0
torek, 09. avgust 2011

Chez CheKako jih lahko krasi Che Guevara in so tako bedni?

Che je bil vendar eden najboljših.

Polovica se nas je zastrupila z večerjo v Cantante gostilni v Mariboru. Jebena paella z morskimi sadeži me je fentala.

Že dva dni pijem ruski čaj, jem holandski prepečenec in se zažigam z ogljem. WC je moj best friend.

objavil(-a): mačka7 ob 00:19 komentarjev (1) ogledov: 0
ponedeljek, 01. avgust 2011

PAZI RIBA...

Kaj se zgodi, ko greš v morje? Ponavadi je blizu kakšna ribica, ker si stopil v njen biotop.

Ona je vegetarjanka. Že več kot deset let ne je mesa. Ko zagleda 5 cm ribico poleg nje, začne tuliti:«Kva ta riba kle dela, reč ji naj gre že enx stran!«

Umiram od smeha. Očitno ima fish fobijo.

objavil(-a): mačka7 ob 23:59 komentarjev (2) ogledov: 0
četrtek, 28. julij 2011

UJETNICA SLAVE

Super dokumentarec o Merlyn sem gledala. Brala sem tudi knjigo o njej. Postala mi je všeč. Ni všeč vsem…

Če bi ji dovolili biti bolj ona, bi bila še večja. To, da so jo dali vedno v vloge žensk, ki so bile samo lepe in neumne, brez teže, ji je naredilo veliko škode. V resnIci sploh ni bila taka.

Skreirali so jo popolnoma v detajle cel njen styling s frizuro, zobe in barvo las v obvezno platinasto. Preveč je igrala v vlogah. Imitirala je Betty Grable, katere fanica je bila. Želela je postati slavna in na začetku kariere, po prvih uspehih je bila srečna.

Potem je postala tako velika, da jo je slava uničila. Bila je ujetnica slave. Being famous sucks!

O tem, da je sex simbol se je norčevala, ker je bila v resnici daleč od tega.

Neverjetno je to, da je bila za film Breakfast at Tiffany's izbrana za glavno igralko. Če bi popolnoma odložila Merlyn Monroe, bi Holly Golightly lahko zaigrala.

objavil(-a): mačka7 ob 00:01 komentarjev (4) ogledov: 0
sreda, 27. julij 2011

Iti ali ostati, to je vprašanje....Se je to moralo zgoditi? Zakaj se je moralo zgoditi meni? moram res vedno vse zafrkniti? ko bi v saj poparavit znala to situacijo.. Ko bi vsaj zavrtla čas nazaj, ko bi vsaj imela še eno priložnost, ko bi vsaj, ko bi vsaj.... Na druge se ne moreš zanašat, vse moreš narediti sam, sam si na svetu, zanjti se moreš tako kot znaš in veš in nič drugače. Točno tko in pika. Konkurenca je huda in vsak zahteva od tebe da daš 200%, da si najbolši, da vse nardiš, da si korak pred konkurenco. Skratka potrudit se moreš in dat vse od sebe. To kar dajem to kar delam ni nč, bol se morem potrudit, še bol ker to zahtevajo od mene in to si želim. Želim si več in več in več. Ampak kaj ko na neki točki obupam, zakaj se ne potrudim do konca. In ko se zaštartam in ko sem tako blizu cilja in ko mi tako dobro gre in sem že skoraj na svojem vrhuncu, nekje zaštekam in padem nazaj v globino iz katee je težko prilezti ven in rabiš najbolšo obutev, dobre plezalske sposobnosti,nekaj talenta, veliko truda optimizma ter volje. Č e pa tega ni lahko plezaš in plezaš in si še vedno tam kjer si v globini v katero si pa del in se boš pobral samo če imaš močno voljo do življenja in ga veseliš. Voljo imam, zakopana je nekje, vendar je še nisem našla in nevem kje jo naj iščem. Narobe!!Vem kje jo naj iščem in vem kje jo najdem. Zakopana je globoko v meni , vendar bo naporno delo odkopavanja. Mogoče bi rabla malo pomoči, ampak vsaka pomoč ki bi mi bila namenjena bi bila zahrbtna in škodoželjna. Zato jo bom sama izruvala z vsemi rekviziti, ki mi bodo na voljo. Potrudla se bom, da uspem, potrudla se bom da popravim stvari, sa baje nikoli ni prepozno. In vem da danes sem slabe volje, vendar jutri bo že bolje. Grem naprej, pokončno. Mogoče zahtevam da se bo vse uredilo v enem dnevu in preveč pričakujem, ker se ne bo. Vse potrebuje svoj čas in tudi jaz ga potrebujem, ne smem čakati predolgo nočem da je prepozno. Našla sem optimizem, nekaj v meni me je prešinilo. Ujela ga bom in nočem ga več izpustiti iz rok, ne bo mi pobegnil. Ni še konec.....

objavil(-a): barbara007 ob 21:36 komentarjev (0) ogledov: 0
sobota, 23. julij 2011

SinglfotrTud za moj jokav blog je prišel čas...

objavil(-a): megafotr ob 00:25 komentarjev (7) ogledov: 0
sreda, 20. julij 2011

ko se razblinijo sanje...

...kot milni mehurček, in se začne podirati hišica iz kart. Ena za drugo...

Ko sem se pred 4 leti vpisala na biotehniško gimnazijo nisem vedela, da me bo laboratorij tako pritegnil. Tja sem šal zato, da bi lažje prišla na veterino. Potem pa so se začeli dnevi, ko je bila polovica predmetov mikrobiologija,biotehnoligija in lab. vaje...začneli so se dnevi, ko smo ure in ure preživeli v laboratoriju, kuhali gojišča,šteli kolonije, precepljali, opazovali GFP in na informativnih dnevih žareli, ko smo govorili o tem. Nikoli si nisem mislila, da se bom tako počutila, ko bom iz šolske omarice vzela laboratorijsko haljo in rokavice. Ko sem vstopila v laboratorij, se je zame začel drug svet, svet kjer sem lahko pozabila na vse skrbi, na ves svet okoli sebe. Ogromno prostega časa smo s sošolci preživeli v laboratoriju. Če ne drugega smo kuhali gojišča za mlajše letnike...ko sva letos s prijateljico 40 ur preživeli v lab. zaradi pisanje projektne naloge nobene ni bilo težko do 5h ostati v šoli in delati. To je v 4 letih postala moja droga...

Ko smo se februarja vpisovali na fax sem sicer želela iti na laboratorisjko biomedicino , ampak sem vedela, da bo število točk previsoko. Takrat sem vpisala biotehnologijo in 2. želje niti nisem hotela izpolniti! Ker si poleg biomedicine in bth ne želim početi ničesar drugega. Na koncu seem po prepričevanju mami vseeno dopisala še biologijo. Nikoli niti v sekundi nisem pomislila, da na bth ne bi bila sprejeta...

Potem, ko sem končno dočakala rezultate od mature, sem doživela prvi šok. Ni bilo sicer svetovne katastrofe, ampak rezultati so bili vseeno slabši, kot sme pričakovala. Vendar sem vseeno imela 81 točk za na fax, do sedaj je bila omejitev max 79, v povprečju pa 77. Torej sem si rekla, da za vpis ni skrbi.

Dokler me včeraj zvečer ne kliče frend "a si sprejtaaaaa" "kaj a so že omejitve?" JA! Sledil je šok...82...fak...fak! 82?! Kje hudiča ste dobili 82??? To je 5 točk več od povprečja?!!!

Zdaj gre samo še navzdol...samo še slabše je...vsaka misel na to ideja je nož direktno v srce crying Najraje bi se zakopala nekam in umrla v kotu, sama, pozabljena od sveta. Počutim se grozno...obupno...razočarana,nad sabo, nad vsem....

Seveda obstaja plan B, ampak to pomeni dodatno goro učenja in diferencialcev...in kup sprememb, ki jih sovražim...in trenutno bi res raje umrla...

Vem da bo minilo, vem, da na koncu se bo vse dobro izteklo ... ampak trenutno se ne počutim tako...in še nekaj časa se ne bom...

objavil(-a): Roncolino ob 13:06 komentarjev (2) ogledov: 0
torek, 19. julij 2011

HOLIDAYS...

Zadnji nakup pred dopustom. Kupim samo, ker nujno rabim.

Dam vem Mercator piko in transakcija zavrnjena. Plačam z gotovino. Hočem nočem. Račun znaša 47 evrov. Da te kap… Pod nujno je bila tudi krema. Imajo samo Niveo in Niveo. Jok brate odpade. V lekarni kupim Eucerin. Stane 17 evrov. V prospektu doma vidim, da so kreme v DM-u po polovičnih cenah v primerjavi z Eucerin kremo. Vedno me nategnejo!

Začnem pakirati. Koliko majic za 1 teden? 7 + 2 za plažo. Na koncu jih imam 10. Ziher je ziher. Brisače od nikoder. Celo večnost traja, da jo vidim pred sabo. Omara je nabito polna. 75% stvari nikoli ne nosim. Koliko enega Gelda? Za nič. Ne čist za nič, da dela gužvo.

Lani sem panično iskala kopalke. Zanalašč sem jih dala drugam kot vedno, da jih ne bi spet iskala. Minilo je toliko časa, da sploh vem ne, kje so. Kje zaboga so? Čist panika že… Kopalke so danes celo premoženje. Vse so skup v eni vrečki zložene. Prikaže se mi Marija, ko jih zagledam… Aleluja! Do naslednjega leta si napišem v mobi plonk cegelc… Kopalke so v hladilniku. Prisežem.

objavil(-a): mačka7 ob 22:55 komentarjev (1) ogledov: 0
petek, 15. julij 2011

Vremenu primerno počutje....Danes pa nimam nobenega citata za vas, samo vremenu primerno počutje. Zelo močno valovanje in nihanje Smile Morala bi skakati do neba saj sem z odlično oceno zaključila šolsko leto, no če odštejem da sem prenesla samo en izpit naprej Laughing Končno so se mi začele počitnice, poletje je.... Ah, jaz pa samo mislim na eno osebo. Vendar je ta oseba zasedena...

Še vedno sanjam njega, želim si samo njega.... Ampak jaz še vedno upam, sanjam, hočem, moram... Saj vem kaj si mislite, malo naivno bitje, ni več upanja ni ni. Ne, ne dam se tako zlahka Smile Vem, no vem mogoče ni prava beseda zato bom uporabila verjamem, da se bo še vse dobro zaključilo Very Happy

But I have a secret, and I have to tell it Very Happy Na skrivaj mi je simpatičen kolega iz službe. No to je bilo že od trenutka ko sem začela delati tam NO GO, ker se takšne romance nikoli dobro ne zaključijo in vem kakšno srečo imam Sad ampak se mi kar nariše nasmeh na obrazu ko ga vidim Embarassed

Potrebno bo poiskati kakšen kotiček za kratek oddih med vikendom. Imate kakšen predlog? Moram si vzeti kakšen dan oddiha in se malo nastavljati sončku, počofotati v morju in zaživeti na kakšnem žuru Smile

Prav smešno kako nimam nobenega navdiha za pisanje, hahahaha prav potrebna sem oddiha Smile

To bo blog mojega življena! Če se ti zdi zanimiv, komentiraj, če pa nisva istih misli se ne ubadaj z menoj in me pozabi!

LP,

Baby B

objavil(-a): BabyB ob 14:20 komentarjev (0) ogledov: 0
sreda, 13. julij 2011

SkokRazprem svoje roke kot ptica razpre svoja krila.Padam,padam proti dnu.Vrtim kaseto življenja nazaj v spomine predno moje telo začuti bolečino.Celo življenje že padam,samo padam.Lebdim v zraku in se prepuščam valovom vetra.Zbogom življenje,zbogom bolečina.Ob zadnji bolečini prestopim na drugo stran.Kot vlak,ki se nikoli ne ustavi in pelje neznano kam.Nebo več tvojega obraza,zavedno tvoj angel varuh.Padam,še vedno padam.Moje roke so v zraku,otrpnem in začutim bolečino.Poslovim se z zaprtimi očmi.Zbogom svet.Odprem oči v novo jutro,spet sanje.Postavim se nazaj na svoje noge.
Dobrodošlo jutro,spet še en dan,ki bi ga najraje preživela z zaprtimi očmi in mu dovolila,da zbeži mimo.
objavil(-a): Sabina. ob 23:21 komentarjev (0) ogledov: 0
sreda, 13. julij 2011

Luly goes blondSo mi rekle, naj napišem kakšen blog. Pa ni bilo inspiracije. Na suho, punce, res ne gre, saj to ja veste? Obrvi

Potem pa se je zgodila ena sreda, ki je bila kot nalašč za to, da ustrelim kakšnega kozla. Pahor je očitno na dopustu in na tem področju res zeva dolgčas.

Luly je bila vedno temno rjava. And she liked it. Potem pa je ugotovila, da njeno farbo testirajo na zajcih in si je rekla: TO PA NE! In šla v lov na "okolju prijazno" štriho. Izbira je bila jako slaba in primorana je bila kupiti črno. Pustimo malenkost, da je kasneje ugotovila, da je TUDI TA testirana na želvah, ampak bilo je prepozno. In obsojena je bila na črnolasko. Z leti je postajala čedalje bolj podobna pošasti iz Kroga in sklenila je, da je tega dovolj!

Imela sem še nekaj bonov za DM-a, ki jih je bilo itak treba zagont. Za neumnosti, kakopak. In odločila sem se, da bom to poletje pa končno uresničila 10-letno napoved in se malo posvetlila. Za 6 odtenkov, je obljubil Sajos. PROFESIONALNA nega, samo za vas! Razz

Saj bi šla k moji profesionalki, pa me je hotela, zavoljo uresničitve želj, najprej pobrit do ušes! Surprised A ne, Luly pa ne da svoje grive kar tako! Bom že sama, še vedno je blo prfekt! Razz Sploh pa sem si ubodla Sajos, halo! Uspeh je bil zagotovljen že s tem, ko sem na blagajni odtipkala pin kodo!

Komaj sem čakala, da pridem domov! Very Happy Home alone scene so kot nalašč za tovrstne podvige. Skakavček Najprej sem zmešala eno, pa potem še drugo..., po nasvetu stare kolegice iz te branže, sem šla vmes še na pir, ker bojda barva tko boljše prime. Mr. Green

No, saj še dobro da sem šla. Ker mi gre malo na smeh, drugače bi mi šlo pa na jok. Končni rezultat prvotnega stanja (pol metra črnih las) je naslednji:

1cm belih las; izgled: pleša
2cm zlatih las; izgled: podrlajsasta
40 cm črnih las; izgled: kot da sem šotorila v Černobilu
konice: drekaste

No, moja avantura še ni končana. Tele konice grem zdele še mal ostrižt, pol grem pa oporoko napisat, ker čez eno uro pride dec domov.

objavil(-a): Talulah ob 20:11 komentarjev (9) ogledov: 0
sreda, 13. julij 2011

Zapečeni krompirčekAli še bolje; prepečeni zrezek.. Heheh, bolj zogleneli. Včeraj sem namreč dosegla, da se moj hrbet skupaj s tistim, kar prekriva gluteus maksimus, škrlatno sveti.

Včeraj sva šli z mami za en dan na obalo. Lep dan, toplo (ne pretoplo!) morje in zeleni griček nad belorjavo obalo. Mmmmm.. Mami se je vmes nastavljala soncu, jaz pa sem pridno čepela v senci, razen, ko sem bila v vodi ali pa tistih 5 minut pred in po kopanju.

Presenetljivo, ko sem šla drugič v vodo, sem začutila pekoč občutek na svoji koži.. Obrnila sem se, da sem si pregledala hrbet, kolikor si pač to posameznik sam sebi lahko zagotovi in ugotovila, da me je po desni strani lepo zapeklo.. Z navdušenjem sem ugotovila, da tista "senca" ni bila tako senčna, kot sem si mislila.

Zvečer je postal že celoten hrbet škrlaten. Samo še brado bi si nalepila in bi lahko bila prekleti božiček. Zdaj se mažem s šentjanževim oljem in aloe vero. Kako ljubim aloe vero!

Nauk: (Spoznala sem ga že enkrat prej, pa me je očitno premalo izučilo.) MAŽI SE S KREMO, Z ZAŠČITNIM FAKTORJEM 356, TUDI ČE SI V SENCI, KER TA SENCA NI VEDNO TAKO SENČNA, KOT SE ZDI!

In jebem mater tej senci.

objavil(-a): Avalon ob 14:05 komentarjev (1) ogledov: 0
sreda, 13. julij 2011

Igra srcIgrajva igro.Dva igralca,ki si ustvarjata pot kateri je konec neznan.Nenehno nadaljevanje poti,skupno premagovanje ovir igralca,ki svoji roki držita močno skupaj in sledita poti po kateri ju vleče zgolj usoda.Cilj igre?Ostati skupaj,zavedno.Kot vsaka igra pa ima tudi ta svoj zaplet in težjo stopnjo.Razdalja,največja mora ko igralca zapreta oči.Ostanejo sanje.

Rada bi živela v tej igri,s tabo.Z roko v roki,z nasmehom na obrazu.Ni važno kako daleč,želim to potovanje.Želim tebe tu ob sebi,želim naju nekje v večnosti kjer bova obstajala samo midva,obstala v trenutkih sreče in pozabila solze,trplenje,bolečino.Rada bi hodila,samo hodila.Dolge ure in ure dokler se moje noge ne utrudijo.Rada bi čutila,čutila tvoje roke kako objamejo moje.Želim si,želim si tebe,želim naju.Sanjam,vsako noč sanjam tebe.Kdo si?Zame neznana podoba,ki se mi riše v mislih in zapolnjuje domišlijo.Tavam nekam neznano kam,tavam v upanju da te kje najdem.Sanjam,samo sanjam,vedno znova in znova.Brez prestanka si želim..Nebom rekla,da bi zate preplula oceane in prepotovala svet samo,da boš ob meni.Ne,tega nebi storila.Veš kaj bi? Odletela tja daleč v vesolje in zvezdam vzela sijaj in ga postavila na tvoje ustnice,da še svetleje zasijejo,ko si srečn in,ko med poljubom začutim tvoj nežn nasmeh medtem,ko tvoje roke oklepajo moje telo.Takrat v meni zbudiš občutek,da sm tvoja.Tvoja v tistem trenutku,tvoja ob koncu večera,tvoja vedno.In tvoj glas,ki je moja najljubša melodija,ki mi zjuraj nežno zaigra,ko se moje oči še zbujajo v odsevu sonca na moji postelji,ki pronica skozi moje okno.V kuhinji me čakaš ti z skodelico kapučina,ki je meni najljubši.Poljubiš me na čelo in mi z le tem narišeš nasmeh na obraz.Pobereš svoje stvari,odideš.V rosnem jutru se zgubiš med meglo skozi katero sijejo sončni žarki tega novega jutra.Postaneš še malo,obrneš se in mi pošlješ še zadnji poljub.Svoja kolena potisnem do svoje brade medtem,ko sedim na stolu in štejem tvoje korake.Pogled obstane v tvoji razmršeni frizuri,ki plapola v jutranjem vetru.Splazim se nazaj do postelje,po neprespani noči neprestanega gledanja skozi okno si zaslužim ,da končno res zaprem oči.Zbudim se pozno v noč in ugotovim,da je to le še en dan,ki sem ga prespala in mu dovolila,da uide mimo mene.Postelja na drugi strani kjer si spal ti je pospravljena,tvoji copati so zloženi v omari ne pa na mestu pred vrati predno si odšel.Zmedem se.Oblačila,ki si jih imel oblečena so še vedno v omari.Dišeče oprana.Pogledam čez okno iz sonce zahaja na vzhodu.Narobe svet,kaj se dogaja?Strezne me zvonec in stečem do vrat.David,tu si!Prehitro si odšel zjutraj,zdelo se mi je kot da se nisva poslovila.In tvoje obleke..Oblečen si bil vendar drugače?Mogoče sm preslišala ,da si prišel nazaj in..Pomiri se.. me nežno prekine in objame. Kaj si spet počela,da se ničesar ne spomniš?Nevem,prisežem da sm se zjutraj zbudila ob tebi in odšel si in..Nevem!Kam si šel?tvoji copati in tvoja majica,pa postelja..Kdaj si se zbudil?Kaj govoriš?Nisem spal pri tebi,zvečer sem odšel,ko si že trdno spala.Poljubil sem te na čelo in ti v kuhinji pustil sporočilo.Sporočilo?kakšno sporočilo?Zjutraj si mi naredil kapučino. Odvlečem ga do kuhinje in skodelice kapučina ni nikjer.Prisežem,da posode nism umila!Kakšna zmeda,ampak prisežem da..da..da sem pila kapučino,še zdaj čutim okus njega v ustih!> Se počutiš uredu,usedi se prosim. Potisne me na kavč.Zadnje čase si zmedena,živčna razvalina postajaš,kaj se dogaja?Nevem,mogoče so bile le halucinacije?Sanje so zate premočne halucinacije! Se mi idiotsko zasmeji v obraz in me poljubi na moje ne-počesane lase.Kapučino potrebujem,veliko njega.Spet se zvijem na kavč in zaspim,spancu se nikakor nimam in nimam moči upreti.Samo spala bi,spala in spala.Zbudi me budilka v moji sobi,splazim se do le te in jo ugasnem.Nisem jutranji tip človeka,zjutraj funkcioniram namreč zelo počasi.Moja postelja je pospravljena,jo je pospravil on?Kapučino je nedotaknjen in zapakiran v vrečki kot ponavadi,ko se zjutraj zbudim in nimam moči,da bi ga odprla.Zmedem se,ponovno na začetku z mislimi.
Ti je kdaj nekdo zlezel pod kožo tako močno,da vse na kar misliš je le ta oseba?Vedno prisotna v tvoji glavi,vedno v tvojih mislih,vedno nekje navidezno s tabo? Tako se počutim jaz.Namišljam si vedno nove stvari,preveč boli razdalja in resnica,da te ni tu ob meni in,da se zjutraj ne zbudim s tvojim poljubom.Boli,da ne zaspiva v isti postelji in boli,da si tako daleč,daleč stran.Počutim se kot pero na vetru,ki počasi pada proti tlom.Bodi moj veter,povzpni se spet z mano do vrha.

Vedno tvoja,v sanjah in realnosti.Čakam te.objavil(-a): Sabina. ob 00:01 komentarjev (0) ogledov: 0
sreda, 13. julij 2011

Želi si,sanjaj,upaj

Kaj si želiš v tem trenutku?Zamisli si svojo željo,tisto nemogočo o kateri sanjaš.Je nimaš?Ustvari si jo.Sanjaj,ne riši sanjam mej,samo sanjaj,ne prestano in brez prestanka.Želi si,samo želi in upaj.Upaj,da se ti želja uresniči.Si želiš tega dovolj?Poznaš najglobje upanje?
Rada bi vam zaupala zgodbo.Staš je 21 letni fant,visoke postave in razmršeno belih las,prikupen na pogled in prava paša za oči.Njegovo otroštvo je bilo kot opis perfekcionistične zgodbe,ki ji ni in ni konca.Brezskrbni dnevi igranja na vrtu,brezskrbni trenutki z starši in brezskrbno življenje.Kot vsak izmed nas tudi ta fant prestopi v del življenja,ki mu pravimo najstništvo.Pravijo,da se takrat življenje komaj začne.Pa se res?Staš je bil vedno fant z odličnimi ocenami in odličnim uspehom v šoli.Bil je intiligenten,bil je nadarjen za veliko stvari,bil je na samem vrhu starševskega ponosa.Starši,kdo si nebi želel uspešnega sina,ki blesti v vsaki potezi,ki jo naredi?Čas prvega letnika,stvari se nenadoma začnejo obračati v napačno smer.Staš se znajde v začaranem krogu,ki mu nezna pripisati konca.Njegova družba ni enaka osnovnošolski,njegovo besedno izražanje nadomesti sleng in kletvice.Ob takih besedah si starši zatiskajo ušesa ampak hej,vsi grešimo,ni tako?Staša ni zanimal več pouk,raje se je zabaval v družbi prijateljev in se zadrževal v krogu ljudi,ki pijejo in kadijo.Vsi poznamo upliv družbe.Včasih si bil 'car',ko si kadil.Dandanes si 'car',ko v množici kadilcev odkloniš cigareto kljub grdim pogledom,ki te srečujejo,ob koncu dneva si ponosen nase.Ampak vpliv družbe je včasih prevelik,zvleče te neka sila da počneš stvari kot jih počnejo ostali.Mladi se bojimo biti drugačni,bojimo se reči NE.Bojimo se,da nas sovrstniki nebojo sprejeli v družbo in vse kar si želimo je le to,da bomo podobni ostalim pa ni važno kakšni so le te.Pozabimo kako je biti in imeti svoj pravi jaz.Zgubi se in zamegli se pred očmi,ne želimo biti mi.Želimo biti taki kot želijo ostali.Citiram neko osebo,ki je dejala sledeče : ''Raje sem osovražen zaradi tega kar sem kot pa ljubljen zaradi tega kar nisem''.Upliv te družbe zbudi v nas strah,da smo to kar smo.Ob koncu dneva smo le najstniki,ki potrebujemo nekoga,ki bi nas razumel.Imamo starše.Da starši,imamo vas.Ampak vsakemu najstniku se zdi,da nas nebi razumeli čeprav globoko v sebi vemo,da ste bi tisti,ki nas razumete bolj od vseh ostalih kajti te stvari v življenju ste že prehodili čez svoje čevlje.Staš kajenju ni našel konca,želel je poskusiti nove stvari.Prešel je na travo.Droga je dokaj kmalu postala del njegovega vsakdana.Zakaj je Staš zašel v drogo? Nebom rekla,da je vse posledica družbe.Vsi si želimo odkrivati v življenju nove stvari,včasih se spozabimo kje je meja teh.Trava,ekstazi,kokain,heroin.Starši niso vedeli kaj se dogaja z sinom.Kje je naš fant,ki je blestel v vsem,kam je odkorakal fant na katerega je bila ponosna cela soteska? Ni odkorakal,le odrasel je skozi napačne vode.Preplaval je oceane brez prestanka,samo plaval in plaval je.Ni vedel kako napačni so tokovi te vode pod katero se skriva.Nikjer ni pisalo kam mora zaviti,kje ga čaka ovira,kje se bo zalomilo,kdaj se mora ustaviti,kdaj je dovolj..Življenje enostavno ni knjiga katero bi se lahko naučili na pamet.Skoči za trenutek z očmi nazaj na prvi odstavek.Staš dandanes sedi v Komuni ujet med štirimi stenami z solznimi očmi in se sprašuje zakaj.Zamišlja si svojo željo o kateri sanja neprestano,vedno znova in znova se želi da se mu uresniči čeprav ve,da je le ta nemogoča.Želja je želja,upanja nikoli ni dovolj.In veš kaj si Staš želi?Želi si zdravje,ne želi živeti od metadona.Prezira svoje telo,ki je odvisno od droge.Želi si,da mu le ta nikoli nebi bila prijateljica in želi si,da bi znal reči NE.Želi si,da bi bila njegova družba takrat drugačna in,da nebi zaprl oči pred svetom zaradi upliva ostalih okoli njega.Želi si zavrteti čas nazaj v tiste brezskrbne dni,ki jim ni bilo konca.Želi si konec bolečine.In..Želi si oporo staršev,ki so ga zapustili ob njegovem neuspehu.Si želi dovolj?Sledi željam.
Si starš?Mogoče sem res premlada,da bi govorila o temu ampak..Ni važno kakšni otroci smo,ni važno kakšne stvari počnemo,ni važno kako vas odrivamo stran in jezikamo,...Ob koncu dneva ste vi tisti katere mi neizmerno potrebujemo.Le oporo in občutek,da se na vas vedno lahko zanesemo.Potrebujemo vas ne glede na naš odnos in ne glede na starost.


Sabina S.objavil(-a): Sabina. ob 00:00 komentarjev (0) ogledov: 0
ponedeljek, 11. julij 2011

Ko boli srce

Nisem panik. In ni mi v veselje za vsako stvar tekati k zdravniku. Saj bo, saj ni nič. Ponavadi je tako...in samo za brez veze človek sedi v čakalnici...

Ampak danes dopoldne me je med branjem knjige uščipnilo pri srcu in začela me je boleti prsnica. Sploh ob določenih gibih...ampak ok, sem se pač pretegnila zaradi branja knjige Rolling Eyes ... in potem sem šla popoldne z mami v shopping...in prsnica me je vse bolj bolela. In nato ni več bolela prsnica...ampak se je bolečina pomaknila vse bolj levo, v predel srca. In seveda bolečina ni popustila, na vsake toliko časa je nekaj "špiknilo". Ampak pač, me je bolelo srce. Pa kaj...mami je začela tečnarit "pa a te toliko boli, a greva k zdravniku?" Mislim kaj, kaj bo pa zdravnik naredil?Poslušal mi bo srce in to bo to. Nak...shoppingirajmo Wink

Potem pa sem se morala v eni trgovini vsesti dol, ker je bolečina postajala že nekoliko neznosna. In začela sem razmišljati...kaj če je strdek? Brendi je dva dni pred smrtjo potarnal, da ga boli srce... in še ta podatek. Moj fant je srčni bolnik, in je imel lansko poletje zamenjavo aortne zaklopke. Stvari so se zakomplicirale, srce je zalila voda in na koncu je najin dopust bil vsakodneven obisk v bolnišnici. Dva meseca...ouč.

Potem pa sem se spomnila, da je danes ponedeljek in da moja zdravnica dela popoldne. Nekoliko bleda sem mami predlagala, da bi se pa vseeno vstavili, čisto mimogrede. Samo da posluša in mi reče, da ni nič hujšega. Da sem si mogoče pretegnila mišico.

Nakar sem celo pot v avtu sedela kot pribita, ker me je vsak premik bolel za pop*zdit. Za piko na i, ima moja zdravnica trenutno dopust. Tako sem tekala po zdravstvenem domu in mimogrede neki zdravnici zaupala mojo težavo...in ta me je poslala direktno na urgenco Surprised

Tja sem prišla s čisto tresočim glasom in zdravniku (he was very hot Obrvi )2x razložila kaj in kako in od kdaj in kje me boli. In ob vprašanju koliko me boli od 1 do 10 sem se spomnila, kako se je moj najdražji lani na intenzivni negi drl da ga od 1 do 10 boli 20 in naj mu hudiča že dajo morfij (jap, tipček se ga je konkretno zadeval 1 teden Rolling Eyes ). Čeprav sem sprva razmišljala a imam oblečen kakšen lep modrček ob pregledu, me je ob golem ležanju na EKG-ju minilo prav vse.

Na koncu je sexy zdravnik ugotovil, da imam po vsej verjetnosti vneto vezivno tkivo in da me boli to. In da mora bolečina popustiti v dveh dneh.

In sedaj...še vedno boli. Ampak boli manj. In vsaj v glavi imam idejo, da z mojim srčkom ni nič narobe, in da me ne bo zadela kap še predno izvem rezultate mature Embarassed

objavil(-a): Roncolino ob 21:19 komentarjev (10) ogledov: 0
stran: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156, 157, 158, 159, 160, 161, 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170, 171

na vrh strani

2006 - 2012 Diva.si. Vse pravice pridržane | splošni pogoji | kolofon | zemljevid strani