Pošlji prijateljuNazajDomov

sreda, 25. november 2015

Najdi na Divi


Bodi vedno na tekočem! Kje se Diva oblači, kdaj se zabava, koga ljubi, kam potuje...?  Spremljaj jo na Facebooku!

torek, 21. december 2010

EAT, PRAY, LOVE...

Film, ki se me je zelo dotaknil. Res je po resnični zgodbi in je prvi del knjige težak, ker resnično življenje nikoli ni kot iz pravljice. Priznam, da sem knjigo prebrala samo do Rima, ker se mi je knjiga zdela depresivna.

Nekaterim ta isti film sploh ni všeč. Vsak vidi drugače…

Govori o bistvu življenja in kako biti srečen. Kakšen je pravi moški?

Odlični so citati. Eden teh je: »Don't let anyone love you less than you love yourself!« Priporočam.

objavil(-a): mačka7 ob 23:27 komentarjev (3) ogledov: 52
torek, 21. december 2010

David Guetta @ trenutek resnice...

Tik Tak Tik Tak, ko gre ura prehitro a prepočasi, ko komaj čakaš...

Že vse redi stedi, pa pride par zapletov... Ojoj! Rabim sprintat navodilo za fotografe, ga podpisat, da dobim akreditacijo! Kartuša na printerju odpove... 15minut panike, potem se le spomnim, da je barvna še na voljo :/... Pač je bila modra in ne črna! Kar naenkrat mi zmankuje časa... a vseeno sem pravočasno na pot... če mi le ne bi avtobus zamujal! Končno prilaufam do taxija nabito polnega s sofotografinjam in opremo... in GREEEMOOO!!!

Uspešno pridemo do labirinta v garažah Stožic in po tretjem zmedenem krogu nas prijazni varnostnik s kolesom usmeri do pravega vhoda.

Ura 23:00, ko vstopimo v napol polno dvorano. Množica se počasi nabira in ogreva... me pa v akcijo s pripravo opreme, da gremo v boj! Presrečna se zgužvam v cono za fotografe. Med množico in odrom kjer me skoraj KAP! Pa saj ne vidim niti zadnjega laska na glavi DJ-ja, ki rola zdaj !!! O moj bog! Kako bom slikala Guetto??? Malce v šoku, ampak vseeno grem na lov za različne pozicije in slikam lučke... Bejbike in tipčki se mi postavljajo pred objektiv in kukajo v moje stvaritve... Eni z nasmehom eni tko tko... Joj no neki mi ne gre!! Sem pozabila vse??!! Sem samo živčna ker ne vem kako bom slikala Guetto...

In končno trenutek resnice...

Vse se pripravlja... še zadnja pesem DJ-a pred Guetto... Množica zbrana in vsi ki so še poplesavali na ritme se ustavijo z dvignjenimi rokami, ko nastane TIŠINA! Splezam na ograjo, na kateri obsedim. Levo od mene množica ljudi nekje v številki 12.000, desno od mene prazen oder, ki čaka skupaj z nami... 1...2...3... zvezda večera začne stopati na stopnice do odra in množica dobesedno ponori! KOK NOROOO!!! Sedim dobesedno na ograji malce višje od enega metra, kot bi sedela na tem hypu ljudi. Nato se pa še meni zmeša!! Vidim ga!! Very Happy Moj strah se je razblinil, iz panike ali mi bo uspelo ali ne! Z eno roko se držim ograje z drugo držim fotoaparat in fotkam ko zmešana Very Happy Hudo!!! Res ne najdem besed kako naj opišem ta nor občutek nevarno drznega plezanja po ograji med ponorelo množico in Guetto! Se danes se naježim ko pomislim kako je bilo...

Hvala Divi in Žigatu za to noro noro noro izkušnjo!!! Very Happy


objavil(-a): D.I.A ob 23:00 komentarjev (0) ogledov: 30
torek, 21. december 2010

TIME OUTKako je bit fajn bolan, ko si v post´li čist cel dan!

Dobila sem paket presenečenja. Ravno prav za tak levi dan…

Pojem krožnik kurje juhe in je čisto brez okusa. Vsaj zlate kroglice hrustajo.

Pojem eno After eight čokoladico in okus je tak, kot sploh ne bi jedla čokolade.

Med pitjem vročega čaja se spomnim na rum. Pogumno dam v čaj en cel zamašek. O rumu ne duha ne sluha…

objavil(-a): mačka7 ob 19:03 komentarjev (2) ogledov: 30
ponedeljek, 20. december 2010

Foto delavnica 5. - GUETTA!

Sneeeg! In končno - enkrat za spremembo - nisem šla fotkat snežink sredi noči ali pa kolesarjev, ki se mučijo v brozgi ampak GUETTO! Vreme nam res ni bilo ravno naklonjeno, zato pa nam je bil naklonjen najbolj prijazen taksist ever, ki nas je s pomočjo fanta (na kolesu) iz garaže pod Stožicami, v kateri smo se uspešno izgubljali kar nekaj časa, pripeljal direktno pred vrata Smile

Ogrevanje: baterije v fleš, objektiv gor, "sken" prizorišča: aha, fotkat morm od tam, pa tam, pa tam ... in kaj je zdaj to!?!? Fleš me zajbava, šiiit! AAAA... po začetnem napadu panike ugotovim, da se itak pred odrom tere fotografov... valda bo en od njih pogruntal kaj delam narobe - NOT! Oni so tavali v temi, meni pa se je delala tema pred očmi ... In ja, (sedaj) se ve zakaj je Žiga uradni fotograf - rešil situacijo s flešom in party se je lahko začel, juuuuhuu! Smile

Dive smo začele fotkat in se v množici kar hitro porazgubile. O draga Amerie, kako sem te pogrešala... in kako sem pogrešala tistega, ki je bil s tabo... oh, dragi fish! ... Wink

V krogu, ki sem ga naredila sem našla zmagovalca večera za "Najbolj-WTF-dodatek": napihnjen kondom na očalih! In zmagovalka večera: bejba v netopirskih najlonkah in minimini krilu, ki je tako divje zapozirala, da se ji na fotki vidi gate! Ne skrbi draga punca, tvoja skrivnost je varna na mojem disku - 3x!

Najhuje mi je bilo na tribunah - te so dobesedno plesale s folkom! Zvijale so se kot čingum in sem kar videla, kako se bodo sesedle.... Bilo me je presneto s t r a h ... a hvalabogu, me je Guetta TAKO prevzel, da sem začela tudi sama densat s tribunami in tisti moment mi je bilo popolnoma vseeno... tudi če na licu mesta umrem! Bilo je huuuuuuuuuuudoooooo! Hudo k ps in svina!!!!

Diva je v super ubijalsko kombinacijo združila moja dva najljubša hobija: fotkanje in ples! In defitivno je poskrbela za izkušnjo, ki jo ne bom nikoli pozabila! Diva, ti si DIVA!

objavil(-a): disco queen ob 22:56 komentarjev (1) ogledov: 32
ponedeljek, 20. december 2010

DAVID GUETTA: LOUDER THAN WORDS!

A čmo začet na čizi način. Način, ko pozdravljaš vse kure in peteline, ki te poznajo.

Res. Pač iz srca bi se zahvalila Diva.si za priložnost. Najbolj pa the Commanderju, Žigi Intiharju, ker se mu je dalo speljat projekt med babami, ki rade kokodakajo. Zdi se mi, da sem dojela in uporabila tvoje nasvete. Ampak roka je še vedno ein bischen švoh pa fotke niso tako ostre kot jih lahko naredi tvoja pojava.

Vse, kar si sedaj želim je, da bo the Commander kdaj potreboval asistentko in se spomnil name. A girl can dream...

In sedaj k Davidu. Uživala sem kot vedno uživam v fotografiranju. Le da sem tokrat klikala ob ritmih Davida in bitju množice. Kako zelo obiskan je bil dogodek sem izvedela šele dan po zločinu. Po tem ko sem pogledala fotografije. Ko sem videla kaj vse je zopet v svoj objektiv ujelo ribje oko. Res je bilo noro!!!!

Po dvigu akreditacije sem imela še nekaj ur časa, da se pripravim na spektakel. Tako sem panično pregledovala nastavitve. Fotografirala sofotografinje. S tresočo roko menjavala objektive. In ne najbolj navdušeno pregledovala začetne zmazke. Sem pozabila vse, kar me je Žiga naučil??? Preverila sem fotografski prostor, ki se mi je zdel preveč utesnjen. Pa vseeno se mi je zdelo tako wow, da sem del fotografske ekipe. Akreditirane fotografske ekipe. Sprehodila sem se še po parterju in že je bilo konec heca. Sedaj gre zares. Nazaj na fotografski prostor in v pričakovanju.

In nato je prišel. Množica je ponorela. Moj prostor pod odrom pa sem zapustila za malce višje ležečo točko. Da sem ga videla bolje. S teleobjektivom pa bolj od blizu. V oko mi je padel njegov pulover. Nadvse zimski. Nato pa sem se prepustila Commanderju, Sexy Bitch, Whos that Chick, ... in malce pozabila na fotografijo.BOLJ. NA. GLAS. Wuhuuuuu!!!!

Sledila je menjava višinske točke. Zornega kota. Objektiva. Množice, ki je želela pred objektiv. Ob 4h pa je bil čas, da se prepustim zimski idili. Ta zaradi manka taxijev in zamude avtobusov po 2h urah pešačenja domov, ni bila več tako zelo idilična.

Skratka imela sem se noro. Z noro Nikonovo opremo. Z norimi sofotografinjami in Diva.si ekipo. Z norim mentorjem. Na norem spektaklu. Do še boljših koncertnih fotografij pa me loči še nekaj vaje. Res hvala!!!!!! Ampak jaz bi še!!!!!!

*

PESEM DNEVA

Louder than words

*

Fotke.

Blog.

objavil(-a): Amerie ob 14:56 komentarjev (3) ogledov: 32
nedelja, 19. december 2010

Padajoče zvezde in željeSi videla padajoče zvezde? In koliko jih je? Si si kaj zaželela?Ne! Nisem videla nobene padajoče zvezde, niti si nisem ničesar zaželela.

Zadnje noči sploh nisem opazovala neba, ampak sem ga namenoma ignorirala in to ravno jaz, ki se obožujem izgubljati v opazovanju zvezd.Sedaj nimam nikakršnih želja, imam pa veliko sanj in sanjam in globoko diham, sanjam o stvareh za katere bi naredila vse, da jih lahko realiziram, da odločam, sem vztrajna kot vedno in ne čakam, da bo, tisto kar hočem padlo iz neba. Kot je svetoval Supertramp:"Če hočeš, kaj od življenja, iztegni roko in si vzemi!" Nenazadnje, nekaj takega kot množica praznoglavih ljudi, ki pričakuje, da bodo zadeli na lotu in čakajo, da se bo zgodil ne vem kakšen čudež.... iluzionisti, naivneži, smešni so, ti patetični, vizionarski ljudje, katerih ni malo. Poleg vsega pa nimam nobene želje, ker imam konec koncev že vse kar si želim, resnično! Zaradi tega ker imam vse, ker sem zadovoljna s tem kar imam, ker imam dejansko veliko in nočem imeti še več, saj se počutim srečno že sedaj... želje prepuščam drugim in tistim, ki jih res potrebujejo in hrepenijo po njih.In potem dvignejo glavo, kot jo dvignejo vsi ostali ob iskanju nečeda.... mmm, to mi ni všeč. Nebo gledam zaradi tega, ker je čudovito, magično neskončno. Gledam ga vsak dan, vsak večer, vsako noč, večinoma sem sama, brez domišljije, brez pričakovanj, saj je vse tisto kar mi nudi že veliko. In če bi ljudje gledali nebo pogosteje, morda sami, brez kakrnihkoli pričakovanj, bi opazili zvezdne utrinke vsak večer in vsako noč.... Fantaziranje je dovoljeno, sanjati je simulativno, ampak vseeno je potrebno včasih stati z nogami na tleh in opazovati realne in konkretne stvari okoli sebe. Predvsem gledano, v kritičnem trenutku, iz socialnega, ekonomskega in kulturnega vidika. Sicer pa obstaja možnost, da podležemo temu čakanju, da se bo nekaj zgodilo, stojimo nekje na pol poti in čakamo da zadenemo na loteriji in hodimo naokrog z dvignjeno glavo kot pav v tropu iluzij, naivnosti, patetičnosti, sanjavosti.Končno so takšne noči za mano. Končno se lahko vrnem in opazujem nebo.
objavil(-a): Tynah ob 11:26 komentarjev (2) ogledov: 30
petek, 17. december 2010

Gremo na Guetto! Nasveti za dobro poziranje ...Bejbe, par hitrih nasvetov, kako izpasti čimbolje na fotkah ...
Če nimate pojma kaj bi oblekle - pustite črno in belo doma, saj se s fotoaparatom najslabše razumeta. Mejte na sebi bleščice, okrasite se s klobučki, pirjem, nakinčajte se kot še nikoli in boste na moji fotki - take mam rada Smile

Tiste, ki rade pošitljate kameri poljubčke - ne stiskajte ustnic, ko to delate in ne šobite se kot, da mate na frišno vbrizgan botox. Usta najlepše izpadejo, ko skozi njih nežno pihnete. Vadte pred ogledalom.

Tiste, ki mate podbradek - dvignite/zalepite jezik na nebo in stegnite glavo malo bolj naprej (foro razlaga Tyra Banks v eni od epizod).

Tiste, ki rade diiiiivje plešete - ko pride fotograf, se malce umirite, da ne bo fotka preveč zamazana Wink

In VSE vadite poze pred ogledalom, da ne bodo vse fotke iste - ala dve/več bejbe/tipi objeti - boooooriiing! sej vem, da se imate radi, ampak v teh primerih se večkrat zgodi, da roka s kozarcom kolegice prekirje TVOJO glavo, se ne vidi dovolj obleke, se vajina obraza/lasje "sprimeta" ...

poskusite se postavit pred kakšno noro luč/reflektor (v modri, zeleni, roza barvi, NE rdeči) pa naj vam zadogaja - do jaja! Wink

objavil(-a): disco queen ob 20:24 komentarjev (0) ogledov: 33
četrtek, 16. december 2010

NO MORE TAKES: HOW SOON IS NOW

Očitno je teden v znamenju pričakovanj.

Z grenkim navdušenjem sem odštevala kdaj bom lahko v krču strmela v zadnja dva dela Dexterja. Danes je po dveh mesecih abstinence prišel T-day a.k.a. tekila day in tako bo veseli december ponovno spet v dvojnem videnju, brez da bi mi pri tem pomagal fleš. In jutri. Jutri. Jutri spoznam Davida. Jutri vidim, ali so se besede Commanderja vtisnile v spomin. Sem vadila dovolj. Sem natrenirala ročici, da se ne bosta v ključnih trenutkih tresli pod težo Nikona. Bom videla outside the box. Bom posnela ključno fotografijo.

Živčna. Ne še. Al neki. Ampak me je vseeno strah, da se bom spotaknila ravno, ko bo David strajknu najbolj hudo pozo. Skrbi me, da bom pozabila na vse skupaj in slikala na AUTO... a to ne bo šlo. Slikam z lepotcem D300S, ki auto funkcije nima. Strah me je, da ne bom slučajno zafleširala Davida, ko pa je jasno povedano, da to ni dovoljeno in potem me bojo prijazno pospremili ven. Strah me je... še toliko stvari... pa vseeno komaj čakam. Navdušenje. Množico. Vzdušje. Kakopak Davida. In seveda se veselim trenutka, ko bom zjutraj priklopila fotoaparat in prenesla slike.

Drž'te pesti!

*

PESEM DNEVA

How soon is now

objavil(-a): Amerie ob 11:02 komentarjev (0) ogledov: 33
četrtek, 16. december 2010

Kaj imajo v glavi frizerji!?!Očitno bl malo! Mislim od včeraj sem žalostna za znoret, tako zalostna, da sem se odločila napisat svoj 1. bolg! Ne morem verjet, da greš postič konice- rečeš največ 5 CM in frizer z možgani velikimi kot zrno graha iz 5 CM naredi 15-20 CM!!!!

Dajte mi povedat puce, mislim, ali mam samo js tako smolo in vedno znova slabo izkušnjo ali so frizeri res d*****!?! Vedno znova sem razočarana! Zato se jih boljim bolj kot zdravnikov! In grem itak samo 1. na leto, ko je že res treba konice postrič! Hvala bogu mam zdrave lase, ki pa jih je na moji glavi danes bore malo! In jih tudi ne bo še kako leto, ker me je ocufala k kuro!

In kaj za vraga razmišljalo, ko tanjšajo gladke ravne lase!?! NIČ! Ker če bi razmišljali, potem bi vedeli, da če tanjšaš gladke ravne lase dobiš ven eno peščico špagetov in zgleda (kljub obilici las), da imaš redke in slabe!!!!

In seveda, potem želijo, da še fino plačaš!

Pa tako sem si želela lepe pričeske za novo leto!

Se opravičujem za tale izliv, morala sem dat ven iz sebe!

objavil(-a): neza ob 10:08 komentarjev (5) ogledov: 56
sreda, 15. december 2010

spet jz... :)evo pa sm spet po dolgem času nazaj na tem forumu... nevem zakaj vedno pozabim prit tuki gor mal pogledat... ja nč če povem ka je kj novga pr men glede na to da sta prejšnja bloga bla glede prijateljstva... ja nč končno sem se pred parimi meseci odločla da se oddaljim od moje tako rečene najboljše prijateljice katera je še vedno z svojo novo družbo vendar brez mene... jaz sem se kar naenkrat in končno nehala ubadat z njo in njimi in se držala neki časa bolj za sebe... čeprav ne dolgo kajti kar kmalu sem našla nove 3 frendice s katerimi se odlično razumem in si pomagamo, smo v kontaktu, na faxu delamo skupaj in tako je tudi boljše kot je bilo prej... tk da jupiii... končno se td boljš počutim kr nisem več v družbi kjer se ne počutim vključena... Smile to je to...

am.... drugače sem študentka faksa ki bi se lahka reklo ekonomije.. čeprav je naziv fakultete malo daljši,in ne pove nič.. Smile ampak končni rezultat tega faxa je diplomirani ekonomist... tk da ja trenutn delam tretji letnik... in po dveh mesecih predavanj, vaj in ukvarjanju z dvema seminarskima nalogama sem zaenkrat zaključila s tem do aprila... seveda pa mi ne uideta med tem časom dva izpita... jej... komi čakam Wink Sad tk da se je treba mal začet učit pa tk naprej... zato pa mam malo več časa za branje blogov in foruma tuki gor... no ja pa seveda FB tudi ne sme zaostajat hehe... Smile

tk da ja Im back in upam da ne pozabit spet na to, pa da bom mela še kej za pisat in delit svoje misli in dogajanja mojega življenja še s kom drugim.... Smile

objavil(-a): _tianna_ ob 17:05 komentarjev (0) ogledov: 20
torek, 14. december 2010

Fotodelavnica 4. - white white white

Če še vedno noben ne ve odgovora kdo je prvi čakal v prostorih za delavnico in se spraševal ali je na pravem mestu in ob pravem času... It Was MEE!... in hvala bogu se je moj tisočeri vprašaj razblinil, ko sem ugotovila, da sem samo prva čakajoča na Wedding Time!!! ... v fotografiji seveda!

Kot prvo mi po tej delavnici še vedno ni jasno kako bi mojih bogih 50 kil prenašalo to opremo sem in tja, lovilo trenutke z vso opremo vedno pri roki in bilo kos vsem možnim nikolineveš neprijetnim situacijam... Kot naprimer vročina da te kap zdej pa fotki brez da dol padeš... JAO... Se pravi: 2 bodya, 3je objektivi, fleš ... hmm ene 2, odbijalnik, ki bi bil po vsej verjetnosti večji od mene .... in asistent na katerega se lahko ali pa morda tudi ne moreš vedno zanesti. Hmmm... thrill tajm!

Od tega kaj vse je potrebno, da so fotografije oh in sploh in ne samo dober fotič in izviren fotograf, do tega kaj vse te lahko reši če razmišljaš preventivno... Kot prvo: Operi riž! Razen, če bosta mladoporočenca imela usklajeno barvo oblačil... torej belo! In glede na to, da fotografiranje poroke vsebuje tehnike portretne fotografije, reportažne fotografije, športne fotofrafije pa še kaj... huh... no vsekakor priporočam veliko kilometrine fotkanja različnih zadev preden greš na tovrstni dogodek. Ni kar tko!... Asistenta pa obvezno s sabo, če ne druzga za boljši občutek, da v tem navalu dogodkov nisi sam s trezno glavo. Pa kakšen seznam dogajanja si je tud fajn napisat, da se ti potem ne zgodi, da moraš portret mladoporočencev slikat ko sta že zelo na glavo... no to bi bil kar velik lapsus in upam, da se ni še nikomur to zgodilo. Aja, pa dva predalčka za skranjevanje kartic tudi priporočam. Na enemu naj piše EMPTY na drugemu pa FULL WITH PHOTOS!!! Da ne bi slučajno formatiral kartico polno slik iz poroke na kateri še vedno fotkaš Very Happy

... next... PARTY TAJM!!!!

objavil(-a): D.I.A ob 19:57 komentarjev (2) ogledov: 20
torek, 14. december 2010

BastaSo modeli, ki se morjo zmeri metat vn in so modeli, ki se znajo normalno obnašat.

Tisti prvi mi grejo neznansko na živce. EGOTI. Ker oni so hudi, a veste vi to?! Smile O.K. so,ampak so tok polni sami sebe, da bi najraj pohodila tist ego, ki ga majo gor do lune in nazaj... in to me odbija! Dragi moj, lahko si še tak cukrček pa medvedek, ampak zame si fuj in basta!

Drugi so pa še useen lahko hudi, ampak se ne nosjo 3m od tal nad drugimi. Mogoče se zavedajo, da so kr konkretni, ampak se ne vržejo naprej vsakič, ko pride mimo najmanjši "mravljinec" . Takim jst pravim ta fajn. Ker v resnici to res so Smile Taki ljudje so mi všeč..moši prouzaprou Smile Pr unih egotih se pa vsakič posebej prou močno, močno potrudim, da jih čimbolj zabijem in svaj mal pohodm tist ego. Da jih mogoče pa le opomne, da glih vsaka punca pa ne pade na lepe očke, ampak človeka presodi, ko odpre usta.

Pa bo zej mogoče kdo reku, da sm takega mnenja zato, ker egotom nism, oz.ne bi bla kos...ja, mogoče je res. Ampak me nisti mal ne skrbi tole. V bližini imam rada sproščene ljudi...ta fajn, če hočete. Za ostale se ne sekiram, če se pa itak ne bi poštekal Wink Zato, do nadaljnega( beri: do konca tega života) NE MARAM egotov in basta! Smile

objavil(-a): zelenalimona ob 12:58 komentarjev (2) ogledov: 20
torek, 14. december 2010

SO FAR NO MATTER HOW CLOSEPride dan, ko v centru srečaš ex naj friendico in greš z lahkoto mimo. Čutim, da me je nekdanje prijateljevanje z no popolnoma minio. Priznam, da sem malo presenečena nad svojimi občutki. Ta zgodba je končana…

Zakaj bi se pretvarjala in nekaj igrala? Kako sem jo pogrešala in kako lepo jo je videti.

Ti časi so minili. Kar je bilo je bilo, tudi če je bilo kdaj lepo. Zaslužim si boljše friende. Prava friendica nikoli ni bila, če smo iskreni. Fake friendic ne rabim. Niti ene.

objavil(-a): mačka7 ob 00:39 komentarjev (1) ogledov: 31
torek, 14. december 2010

YOU ASK FOR ITKako me zna on razjezit! Ne razume, da če je človek reven, skromen in se komaj prebija iz meseca v mesec, nima potrebe po luksuznih dobrinah. Tudi, če uporabim zadnji atom energije, takega človeka ne morem prepričati. Rekel mi je, da sem neuporabna. Whatever! Saj grem lahko domov, če sem neuporabna. On je mojster žaljivk. Kletvice letijo iz rokava.

Sodelavka je malo zamudila in pokasirala kazen za zamudo. Ko je šel po hodniku mimo nje, mu je nastavila nogo zanalašč. Ona, čeprav je model, obvlada nekaj moških športov. Ni pričakoval kaj takega od nje in uspelo ji ga je res spodtaknit in kmalu bi pogrnil, ker je padel iz balansa. You get what you give, simple…

objavil(-a): mačka7 ob 00:00 komentarjev (0) ogledov: 32
ponedeljek, 13. december 2010

Foto delavnica 4.

Nisem prišla prva - končno enkrat mene nekdo čaka Smile

Tematika: poročna fotografija

Kot je že Amerie obrazložila, met moraš full opreme, dobre opreme, vsaj še enega asistenta, opran riž ... in kot sem opazila sta za hude fotke potrebna mladoporočenca s stilom!

Res ne vem zakaj si neveste vedno izberejo najgrše čevlje za "najlepši" dan, zakaj se naličijo z modro in srebrno, zakaj si kičajo stanovanje z belimi in rdečimi baloni - less is more - remember? In zaaaakaj njihovi sorodniki mislijo, da bodo z najnovejšim mini trotlom naredili boljše slike od uradnega fotografa!

Videla sem že toliko katastrofalnih poročnih albumov ... res ne vem, a folk ne zna poguglat in pogledat kaj je lepo? Vtipkaš: top 10 wedding photographers, project wedding ... počekiraš stil in pokažeš svojmu fotografu - TO BI.

No, vsak naj se znajde po svoje, jaz bi svojo poroko takoj zaupala Žigu, glede na fotke, ki nam jih je pokazal Smile

Seveda brez lepega ambienta ne bo noben fotograf delal čudežev, tako da se ne postavlajte pred garažo ali ob smetnjak.

Za mojo poroko že pripravljam nekaj čist odbitega: tip bo v črnih alstarkah na skejtu, jaz pa v belih kotalkah ...

objavil(-a): disco queen ob 23:19 komentarjev (0) ogledov: 27
ponedeljek, 13. december 2010

MelanholijaVčasih sanjam bedne sanje o dnevih, ki jih preživljam z dđointi in viskijem, dokler mi ni slabo. Mobilnik nima vklopljenega zvonenja, nič ne jem, kadim cigarete in pijem kavo, ves svet bi najraje raznesla, najraje bi da umrejo vsi, tudi jaz. Konec koncev ima tudi propadanje svoj čar, sprostitev, bedo, temo..in tako se zlahka zapustimo in se izgubimo. Predvsem pa, ali ni potrebno zamenjati nič ali pa poslabšati, ali pa je vse potrebno zamenjati v najhujšem trenutku. Takrat recimo, ko dežuje in čakaš sonce, tega pa ni in ni... ali pa se pokaže samo za kakšen trenutek ali dan. Takrat, ko ti nikogar ne razumeš in nihče ne razume tebe in ti jih tudi nočeš razumeti, to da tebe nihče ne razume pa te sploh ne gane.
Ampak nimam pravice, da bi se zapustila- moram reagirati. In sedaj "Umij si obraz, dvigni glavo pokonci in začni!... zapuščanje in propadanje ni narejeno zate in za življenje."objavil(-a): Tynah ob 22:50 komentarjev (0) ogledov: 25
petek, 10. december 2010

TAKE #5: GRRRTako. Skoraj konec. Grrr. Zadnja delavnica. Bolj pocukranega stila tokrat. Poročna.

Približno tako lahka je poročna fotografija kot kos torte. Vse kar rabiš je... sta... so... 2 DSLR body-a. Če se slučajno eden od njiju odloči it rakom žvižgat, kar menda niti ni tako nepogost pojav. In kdo se bo pol ukvarjal s še bolj panično nevesto?! Nekako 3je objektivi so tudi mus. Če ne drugega oba body-a potrebujeta privesek... en obilnejšega, drug pač ne. Torej – širokokotni, standardni, portretni. Nujno je potrebno imeti bliskavico. Naj bo sonce ali dež... tako nekako kot trivremenski Taft. Rabiš asistenta, ki se bo ukvarjal z detajli in ki detajlom ne bo rezal detajlčkov, ker se zopet noben ne bo želel ukvarjati z drama queen izpadi neveste. Torej asistent naj bo sposoben, ker nihče ne ve česa vse je sposobna jezna nevesta. Ja povdarek je kar večinoma na nevesti, konec koncev je njen dan. Ženina je treba ujeti v momentu, ko izstopa iz avtomobila, ko si s tresočo roko zavezuje kravato... skratka v delovnih položajih. Da mu malo olajšamo dan, prej vse goste opozorimo, da naj bo riž opran, ker ima ženin še fotoshooting in zadnja stvar, ki jo rabi je, da mu žena po medenih tednih ob prejetju slik uniči blišč poročenega življenja s sikanjem zakaj ni imel čistega reklca.

Poročni fotograf je leader. Ta del mi je nadvse povšeči. On/a usmerja dogajanje. Premikanje gostov in mladoporočencev. On odriva tiste mamce, ki se nastavljajo objektivom, ko sta motiv mladoporočenca. On diktira tempo. On/a je pač zajeban/a model/ka v tistih kritičnih trenutkih.

Ammm... čisto preprosto bi rekla. Vse kar potrebuješ je še vzdržljivost v ekstremnih pogojih pri 35°C, ko ostali srkajo šampanjec, ti pa jih moraš pri tem nespodobnem opravilu fotografirati. Ali pa, ko se vsi iz cukra topijo ti pa svojo opremo nastavljaš jokici od neba. Malo tajnega agenta moraš imeti še v sebi in prešnofati bodoče mesto zločina, če ne zaradi drugega pa zato, da ne bi zamudil na poroko, ker ti je veleum od garmina nekje na pol poti suvereno zabrusil »sedaj naredite polkrožni zavoj in zavijte na trajekt«.

Pa še to! V nobenem primeru ne smete fotografije oz. Poročni fotoalbum oddati kasneje kot v mesecu dni! Bridezilla is watching!

*

PESEM DNEVA

Grrr

objavil(-a): Amerie ob 17:04 komentarjev (0) ogledov: 25
torek, 07. december 2010

Od bratranca prjatuEn fajn dan se mi obeta, sem razmišljala na poti do koplnice zjutraj. Do šole se mi danes itak neb o uspelo prguncat, kar sem se odločila že prejšni dan. Mel bomo samo 3 ure..od tega eno v šoli. V "šolo" sem se odpravila z avtom. S sošolko sem bila zmenjena okrog pol 8h za kavo, v lokalu , v katerem nisem bila nikoli poprej. Malo je bil odmaknjen od strogega središča mesta in najbrž je bil to razlog zakaj ne. pa saj tudi danes ne bi, če ne bi bil le-ta v bližini tamkajšnjega podjetja, v katerem smo prvi 2 šolski uri imeli ogled s prfokso fizike. Komaj sva se usedli in jaz sem že kot vedno bulla po lokalu, če je kak poznan kje  Pa pride mim en hud model in ga valda pogledam... takoj se mi je zasvetla žarnca in čisto podzavestno sem ga pozdravla, ko se mi je v pozdravu zamejal tut on. Sm poštekala, da je od bratranca prjatu. Pa ta model je ratau neverejtno hud! Hud k ps!¨na glavi je mel kapo in ful mu je pasala!  pa tiste oke jegove! Sm že mal pozabla ja.  sm pol že začela študirat, če je sploh bil on...nazadnje, kos m ga vidla ni bil tko "zajeban"  O.K. ni važno! Glavno je to, da mi je polepšal dan..cel dan, s tistim širokim nasmehom 
Presenetlo me je to, da se me je sploh spomnu in me pozdravu, glede na to, da smo se vidli ene 2x mogoče vsega skup. Nooo..me je pa takrattok več zafrkaval pa me provuciral.. 1x sm bla z bratrancem na enem fuzbal turnirju, je bil tut ON zraven in smo bli skup cello popoldne + večer ... me je pecal, tko..skoz zajebancijo vedno in me neki matral. Sej nevem, al sm mu bla res nekak všeč, al se je tip sam mal relaxiral, ko me je po domače jebal... skratka, karkoli..mi je prou useen..vsaj dolgčas mi ni blo tistga dne, moj seznam znancev, do frednov se je pa tut povečal takrat za enga božanskookoge tipčka..in ja, dans ga je blo tut zlo priejtno srečat po dolgem času 

objavil(-a): zelenalimona ob 16:56 komentarjev (1) ogledov: 24
torek, 07. december 2010

ko braniš tistega ki te trpinči - 1.DELŽe nekaj časa sem razmišljala ali bi napisala tale blog. Napisala ga bom v več delih, ker je zgodba precej dolga.

Gre se za mojo življenjsko izkušnjo, ki jo v sebi nosim od 17.7.2009!

Takrat sem ga prvič videla na ulici, bilo je pri tromostovju v Ljubljani. Povabil me je na pijačo. Sedla sva v kavarno pri tromostovju in se zagledala v oči. Bila sem zelo živčna. Rekel mi je da se je vame zaljubil na prvi pogled. Nisem mu verjela. Pogovor je bil vedno bolj zanimiv. In ugotavljala sem, da mi je vedno bolj všeč. Odšla sva do njegovega avta. Odpeljal me je po nekaj zgrešenih ulicah in krogih okoli, do železniške postaje. Objela sva se. Takrat se je vse spremenilo. Postala sem zaljublena. Spraševala sem se ali sem po težki bivši zvezi že sploh zmožna ljubiti? Rekla sem si, da se bom prepustila toku. Čez dva dni sem spet prišla v Ljubljano. Počakala sem ga na klopci ob Ljubljanici, pri stari Pediatrični kliniki. Bila sem ful nestrpna. Spraševala sem se ali me bo poljubil? ...

To so bili zelo vznemirljivi trenutki. Danes ga ljubim, živim pri njem, kar dobro si usklajujeva dnevni ritem in še vedno se pocrklava, kot prvi dan. ''Ljubezen naju gor drži.''

21.7.2009 pa se je vse spremenilo. Njegova sestra me je povabila k sebi domov na kosilo. Tam živi tudi tašča. Prvi pogovor je bil nenavaden. Govorila je o tem, kaj se ji je vse slabega dogajalo v zadnjih letih. Niti z enim vprašanjem se ni zanimala za mene od kje sem, kaj delam... ampak nisem se sekirala, ampak mislila sem si enostavno: očitno nima nikogar da bi se mu potolažila, in da ji moram biti všeč da mi je to zaupala. Ampak danes vem, da sem se hudo uštela. Popoldne ko sva se vrnila s fantom, je vladalo tam čudno vzdušje. Pozdravila sem taščo in svakinjo. Le svakinja je nekam živčno odgovorila nazaj. Šla sem v hišo, da bi odložila svoje stvari. Za mano je prišla svakinja in začela govoriti kr ene stvari, kaj je treba narediti, kaj se je zgodilo v sosednji vasi, kako je tisto in ono težko. Vmes sem jo prekinila, ker me je klicala mama. Nato me je vprašala, po mojem končanem telefoniranju, od kje se je moja mama poročila k nam, a iz sosednje vasi, kjer jaz živim? Vprašanje je bilo nenavadno, ampak potrudila sem se da bi nanj odgovorila. Pa sem ji rekla da ne, da je prišla iz hrvaške živet v slovenijo. Da tam pri nas je iz obmejnih vasi na hrvaški strani, veliko žensk poročenih v vasi v slovenijo, ki so ob hrvaški meji. Naenkrat je svakinja obnemela in odšla iz hiše. Tisto večer se je začelo prvo zmerjanje. Čez 15min je prišla nazaj v hišo in fantu ki je ob meni stal, rekla da sem izmeček iz čefurske riti in da taki ljudje ne bi smeli živeti. Nisem vedela, kaj ji naj rečem, kr obnemela sem... fant ji je rekel, da tako ne bo govorila o njegovi punci in ali je zanjo to problem, da je moja mama nekoč prišla živet iz hrvaške v slovenijo? ... nato se besed tisti dan sploh več prav ne spomnim, saj sem bila zaradi prve izjave še vedno v šoku, niti nisem želela poslušati zmerjanja ... vem samo da so se tašča, fant in svakinja do večera prepirali in da je svakinja taščo udarila.

objavil(-a): Pummica101 ob 09:41 komentarjev (1) ogledov: 27
petek, 03. december 2010

Foto delavnica 3.Že spet sem prišla prva in naletela na ljudi, ki so me hoteli intervjujati za službo - šit, a sem zamešala datum, uro? Po drugi strani pa... mmm, kaj če gre za kakšen kul job? ...nič od tega. Ni minilo 10 min so že vsi pricurljali. Žiga nam je razdelil fleše in kvihtanje se je začelo. Ta mašinerija je težka. Ko "pripneš" gor še fleš je pa res Težka.


Žiga nam je najprej pokazal svoje mojstrovine (fotke od vsepovsod) posnete s flešom -seveda, sledila je razlaga gumbkov na flešu in potem smo začele "bliskat". Jooj, to meni sploh ne gre... Sad Kakšne katastrofe so se dogajale na tistem nikonu, bogi, zagotovo se še ni znašel v tako amateriskih rokah. Počutila sm se skrajno blond (brez zamere blondinke, zgolj parafraziram). Pa še do maloprej mi je bilo vse jasno. Đizs!


Šle smo še malo na sneg, ker ni bilo tistih dveh divic, ki so se javljale za modelke, je bil žrtev spet Žiga. Če on ne bo imel celo noč svetlečih pikic v očeh ... Počasi so fotke postajale boljše, no pa tudi Žiga je po dozi fleširanja slabše videl Wink, a še vedno nisem bila čisto zadovoljna.


Tudi mraz nam ni šel na roko... očitno ni bil moj dan, naslednji dan me je v posteljo položila vročina. Imam gripo (to se najverjetneje tile, ti. profesionalni defektiSmile), ampak do naslednje delavnice se moooram pozdraviti! Naslednjič bo namreč moja najljubša tema - POROKA!!! Wink

Do takrat pa moram, z gripo ali brez, naštudirat ta fleš, da ne bo spet polom.


PS: berem knjigo Arne Hodalič: Fotografski priročnik, zelo priročna! Smileobjavil(-a): disco queen ob 15:12 komentarjev (4) ogledov: 47
stran: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156, 157, 158, 159, 160, 161, 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170, 171

na vrh strani

2006 - 2012 Diva.si. Vse pravice pridržane | splošni pogoji | kolofon | zemljevid strani