Pošlji prijateljuNazajDomov

nedelja, 29. november 2015

Najdi na Divi


"Jesen je zadnji in najočarljivejši nasmeh leta." ~William Cullen Bryant

četrtek, 11. november 2010

Kje v resnici je konec in kje začetek ?

Tonight I've fallen and I can't get up,

I need your loving hands to come and pick me up..

And every night I miss you I can just look up

and know the stars are holdin' you, holdin' you holdin' you tonight.

So trenutki sreče in trenutki žalosti.. v vsakem življenju je tako. Pa morda nekateri tega ne opazijo, ker gledajo življenje s slabe plati. Ampak nikoli ni vse lepo in nikoli ni vse slabo. Ker je vsaka stvar za nekaj dobra, mislim da je tudi ta. Čeprav tistega pravega razloga še vedno nisem odkrila, verjamem, da ga bom. Pusti času čas, kajne ?

Ko hodim sama, zvečer.. Se počutim taaakoo svobodno. Takrat se mi res zdi da lahko čutim kako sem srečna. Ampak, vedno mi nekaj manjka. Ne, to ni materialna dobrina ali karkoli, kar bi lahko kupili. Saj veste kaj mislim ne ? Torej..

.. Samo moj prijatelj je. Ampak ima tako posebno mesto v mojem življenju.. In sploh ne vem kaj čutim. Poseben odnos imava en do drugega. Z NOBENIM prijateljem nimam takšnega odnosa in ko se čez teden ne vidiva niti za minuto, mi vedno nekaj manjka. Kot da bi bila brez moči. Kadar je on zraven in mi kdo reče kakšno stvar v hecu, se ne zmenim zanjo.. ko pa ga ni in ko se hecamo, kar naenkrat vzamem vse za res in sem razočarana nad vsemi. Vem kako narobe je to, ampak tako slaba sem brez njega. In zato toliko bolj komaj čakam vikend, da mi vlije nove moči s katerimi se prebijam iz dneva v dan.. sama.

Čeprav pravijo, da se nema vidi, kako zaljubljena in srečna sva skupaj, jaz tega še vedno ne opazim, ali pa.. si ne želim opaziti ker se bojim.. Oziroma še sama ne vem, kaj on misli.. Tako nežen je z mano ampak nikoli nobeden od naju o tem ne spregovori. Morda tudi zato, ker se oba bojiva sprememb. In to je tako zapleteno.. ne vem kaj naj naredim, da ne bom vsega pokvarila..

Imam občutek kot da sem si že nekajkrat uničila življenje, ko sem hotela stvari spraviti na bolje. Ampak odkar ima on tako pomembno vlogo je vse drugače.. Vse naredi tako preprosto, ampak je le prijatelj.. In ne vem, kako se bo končala ta pot. Morda se sploh ne bo .. Kje sploh je konec? In kje se vse začne? Se res vsaka stvar konča? Lahko nekaj traja večno?

I will fight for one last breath..

I will fight till end.

- Če ima katera podobno izkušnjo, idejo, lepo prosim ! Ker res ne vem kaj naj. Sploh pa danes se vsa iz sebe, ker se od sobote nisva videla, pa se bova verjetno jutri (:

objavil(-a): Ivćka . ob 19:09 komentarjev (4) ogledov: 22
četrtek, 11. november 2010

Oh, ta poliklinika...Danes sm šla na polikliniko v Ljubljani. Najprej se pol ure mučim, kam naj sploh pridem, kr je toliko enih hodnikov z imeni po črkah (A, B, C...) in stopnic, ki se valda nahajajo na 10m po celem glavnem hodniku razen na tistem delu stavbe, kamor moraš... OK, najdem pravi hodnik.

Stopim do medicinske sestre, dam zdravstveno izkaznico in povem, pri kom sm naročena. Reče mi, kje nej počakam. Se vsedem tam, in čakam.

Nasproti mene sedi zoprn mali mulc, okoli 8 let star, ki mami tečnari, kdaj bosta že na vrsti. Delam se, da ga ni, čeprav je to bolj težko, glede na to, kak hrup zganja.

Potem pride do mene sestra od prej in mi reče, da mi je prinesla izkaznico. Pogledam na izkaznico in gor piše da mi je ime Jošt. Ne spomnim se da bi se preimenovala v Jošta, zato rečem sestri, da mi je dala napačno izkaznico. Nič se ne opraviči, samo pograbi tisto in to je to.

Nato zdravnica z okoli 15 min zamude (po tistem, ko sem bila naročena, s tem da sm prišla 20 min pred pregledom tja) pokliče moje ime, grem not. Sva sredi pogovora, kot not vdre medicinska sestra in reče, če je tam pustila kake zdravstvene kartice, ker ji ene 3 manjkajo. Samo upam, da moja ni med njimi, ker sm ravno novo dobila (eno sm zgubila skupaj z izgubljeno denarnico).

Po končanem pregledu, stopim ven, grem do sestre, rečem če lahko dobim nazaj kartico. Po mapah in med listi brska še pol ure, da najde kartico, mi jo vrne, in se mi nesramno nasmehne, v stilu: "No, kaj, a greš že?"

Ah joj, kaj se je zgodilo s to polikliniko...

objavil(-a): MissxxMurder ob 17:28 komentarjev (5) ogledov: 26
sreda, 10. november 2010

Zate, ki..........ne boš nikoli vedel...........Je toliko stvari, ki si te jih želim vprašat.... in toliko odgovorov si želim vedeti......pa vem........da ne smem niti vprašat, kaj šele, da bi počakala na odgovore.

Zakaj bi si zraven vsega idealnega kar imam doma, želela nekaj in nekoga drugega. In to jaz, ki sem vedno bila vzor morale in načel za vse, ki me zdaj poznajo. Jaz, ki me je življenje že toliko preizkusilo in mi toliko dalo. Sprašujem se, če si sploh lahko dovolim kaj takšnega? Sem se zadnje čase veliko spraševala o tem. Mislim, da gre življenje včasih svojo pot. En del tebe gre po tisti poti, ki si si jo začrtal sam, po eni pa te pelje usoda in splet okoliščin. Od enega samega odločilnega dogodka v moji mladosti, sem se nekje zgubila. Družila sem se z ljudmi, ki so bili še večji "poden" kot jaz, zato ker sem se med njimi jaz lahko počutila normalno in hodila skozi življenje zato, da sem pač nekje preživela. Saj vem, da se to sliši kot kak kliše neke pubertetnice. Pa bi bilo lepo, če bi bilo samo to. Vse cilje in sanje sem pokopala in jih potlačila. In rabila leta, da sem se zavedla - zavedla, da ni bila moja krivda in da to ne sme biti konec, da moram nekje spet začeti in najti nekaj, za kar se bo vse splačalo.... in nato sem načrtno našla pot, nekoga, mir, srečo, zadovoljstvo in nato kar nekaj časa lahko živela s tem...s popolno disciplino nad življenjem mi je uspelo in ponosna sem na to! Ker zmorem in se s tem da živet!

Potem pa se mi je nekega dne življenje za hip ustavilo....in videla sem....videla tisto drugo pot. Težko ti pojasnim, kaj je bilo tisto. No, bila je ta pot, ki se je ustavila tam, ko se ne bi smela... bile so moje uresničene sanje, moj potešen ego in moji doseženi cilji in čisto tam na koncu tudi.... moj ti. In ko me vprašaš "zakaj jaz", je to tisto, kar ti pač ne znam pojasniti...in to je tisto, ko me vprašaš, če sama vem kdo in kaj sem. Še predobro in zato se tudi obtožujem, ker sem res dvolična, če lahko v tem primeru to imenujem dobesedno tako in ker res vem, kaj si želim in česa ne smem. Ne vem, če naj rečem žal ali ne - pa to ni nekaj bežnega in nekaj kar bo pač minilo. Je tisto, kar si ne bi smela dovoliti, ker bi preveč trdo pridelanega izgubila? Vendar pa je občutek ob tem toliko vreden, da bi si lahko, vsaj za trenutek.... In zadala sem si,da bom odkrita in bom povedala, ker mi je vredno. Ker ne bom več hodila skozi življenje in ga čutila pa ga samodispilinirano zadržala vsega v sebi. Zato bom ti povedala, da sem se zaljubila in da upam, da bo to trajalo, ker sem zdaj živa in si dovolim živeti in da si prvi in zadnji, ob katerem sem si to dovolila občutiti tako - brez zadržkov......ampak..........da pa pri vsem tem ne zahtevam nič v zameno, ker vem, da tega ne morem zahtevati od tebe. Želim si le, da veš ti in da si želim vedeti, kaj bi bilo, če bi bilo, ker........ bo to dovolj. Dovolj zame, da lahko spet nekaj časa živim.... z vsemi sanjami, željami in občutki.

Ta, ki .............ti tega nikoli ne bo povedala........................

objavil(-a): aktem ob 09:36 komentarjev (1) ogledov: 22
torek, 09. november 2010

Zakaj???

Tolikokrat. Tolikokrat sem že hotela napisati tale blog.

Pa mi ga ni uspelo. Sedaj pa moram povedati. Ne morem več kričati v sebi.

Zgrožena sem. Razočarana sem. Tako zelo sem prizadeta. Kričala bi, pa kaj ko ne bi nič pomagalo. Mogoče sem pa edina, ki me gane? Ali sem res faking edina?

Kam gremo? Kam??????

Ali sem edina, ki v Sloveniji opažam revščino, ljudi, ki nimajo ničesar. Pa si tega niso zaslužili. Pošteno so delali pol življenja, potem pa zaradi stečaja izgubili službo in jo zaradi starosti ne dobili več nazaj.

Ali se dejansko sploh zavedate, kaj nekaterim pomeni 200eur na mesec?! Na jok mi gre. Mogoče sem pa preprosto preveč občutljiva. Ampak ne. Meni se zdi, da sem človeška. Zato smo vendar LJUDJE!!!! Ker sočustvujemo. Ker na zadeve gledamo tudi s čustvi.

Po drugi strani....pa videvam ljudi v soju luč. Ki nimajo kam s svojim denarjem. Jahte na Pagu, vile izven Lubljane in še in še.....a spet...večinoma pridobljeno na račun drugih. Nepošteno. Kako smo lahko prišli tako daleč. Postajamo prava Rusija. Peščica nesramno bogatih in množina revnih. Na bruhanje mi gre. BRUHANJEEEE!!!

Ja strašno socialna država smo. Yeah right. Zato, ker revni dobivajo socialno pomoč, po njihovi smrti si morajo pa otroci vzeti kredit, da lahko to socialno pomoč vrnejo (pa so ponavadi ravno na podobnem mizernem položaju). Kaka pomoč je to????? A mi lahko nekdo pove???? Zakaj pa naši politiki ne ukinejo kakih svojih bonitet na ta račun? Zakaj pa se ne odpovejo službenim vozilom in zasebnim poletom po nakupih (o tem tudi večina ve). Kako ste lahko taki prasci???

In ne. Nisem prepričana da v tem primeru drži "what goes around, comes around". Kdaj???? Še ko umrejo nesejo v grob s sabo denar. če drugega ne so njihovi otroci preskrbljeni. Kaj pa otroci drugih?

Zakaj je ta Slovenija tako neumna, da podpira to? Zakaj????

Odločena sem, da čez par let odidem. Iz Slovenije. Kamorkoli. Na sever.

Pa si mislite, da je drugje še slabše. Ne pa ni. Procentualno gledano iz vseh zornih kotov je Slovenija (s tem mislim naš politični, gospodarski sistem) fuc** up.

Tako zelo žalostna sem. Kar malo slabo vest imam, ko se spominjam, da sem še par dni nazaj "jamrala" da si že dolgo nisem kupila nobene cunjice. Kdaj smo postali tako materialistični?

objavil(-a): Mirella ob 22:29 komentarjev (9) ogledov: 19
torek, 09. november 2010

Kdor visoko leta..., pade mim!

Lonca namreč.
Imam prijateljico, ki blazno užitno kuha. In to same zdrave stvari! K moji Joži bi še sestra Vandelina lahko prišla v uk. Pa sem šla še jaz. S plonk listkom sem odbrzela direkt do Najboljšega soseda, iskala stvari, za katere sploh nisem vedela, kako izgledajo in polna zanosa prisopihala na blagajno. Tam se mi eno senilno bitje spet, kot po navadi, z vozičkom zabije v rit, ampak vseeno si čez točko 1 potegnem kljukico.

Vikend je bil kuharsko blazno uspešen. V teh dneh ste me verjetno zasledile tudi v Divinih kuharskih temah, kjer sem se šopirila nad lastno nadarjenostjo, prej pa sploh nisem vedela, da jih imamo.

Govejo župo si štejem za krst svoje splošno uspešne kuharske poti. Nadaljujem z orientalskim kus kusom, pa kvinojo s sirom, pohanimi koščki tega in onega, za spremembo tudi polhnimi skledami solat, kitajskega zelja, rdeče pese in kar je še teh blazno zdravih zadev.
Dec je kar debelo gledal. Drugi dan je bil že kar malo ponosen. Potem pa je prišel tretji dan.

Delala sem dimljen tofu. S sirom, pa še pohan. Itak, da nisem vedela, da je pisdarija tok nasitna in sem naredila kar celega. Ni bil preveč fajn. Riž je bil pa itak brez okusa, pol je bilo razkuhanega, pol pa trdega. Pomagale niso niti skrivnosti velikih mojstrov (beri: moja Joži); zalivanje z župo, vinom in žefraniko.

Danes sem hotela popravit vtis in narediti kruhove cmoke, lovsko omako in notri ruknit tist tofu od včeraj. Cmoki so v kropu razpadl na prafaktorje, omako bi lahko narezala, tofu je bil pa še bolj zanič kot včeraj.

Še dobro, da imam v zmrzovalniku še nekaj kruha. Za večerjo bodo namreč sendviči. Si ne upam tud jajc ne več ocvret.
Jutri greva na pico. Tistih loncev, ki mi jih je čez vikend obljubljal, sem mu že povedala, ne rabim več!

Si grem zdaj eno masko ruknit na ksiht. Če že kuhat ne znam, bom pa vsaj lepa!

objavil(-a): Talulah ob 20:17 komentarjev (2) ogledov: 27
četrtek, 04. november 2010

O limetah in limitah...Po novem imajo PMS tud moški... Eni so tako hudičevo nataknjeni, da bi prisegla, da jih mečejo hormončki...

Včasih kratica PMS pomeni poslovno matematiko in statistiko. Obe zverci sta zame posebne vrste ljubezni. Pravzaprav sploh ne vem katero imam raje. Še dobro, da sem shark po značaju. Prežvečim vse, kar je treba.

PMS prvi kolokvij mimo ... Na tem kolokviju je spoznal, da sta LIMITA in LIMETA nekaj podobnega... Obe ti dasta KISEL filing ko ju konzumiraš umsko ali fizično... Pfeej!

objavil(-a): mačka7 ob 23:03 komentarjev (1) ogledov: 20
sreda, 03. november 2010

Ne daj se Floki,ostani psina!

To si ponavljam zadnje 14 dni, od kar sva šla s tipom narazen. Po letu in pol sekirancije, brezveznih kregarij... Je bilo konec. In si je že našel novo punco.

Mi je hudo za umret.

Pa se ne bom dala. Ne bom mu pisala, ne bom ga klicala. Če ga kdaj vidim na cesti, se bom potrudila, in mu z najlepšim nasmeškom na ustih zaželela, da mu krava crkne. Ali da mu vesolje vrne trojno, kar je meni naredil. Svet je okrogel, vse pride naokoli.
Mojega ponosa ne bo dobil. Ker si samo predstavljam, da bi moj sms kazal novi punci ali kolegom in bi se vsi delali norca iz mene. A-a.
Dala sem mu srce, ljubezen, čas... Ponosa pa ne bo dobil.

Naj mu krava crkne. Pa vem, da ni lepo drugim kaj takega želet, ampak - meni pomaga! Da sem vsaj malo jezna nanj.

objavil(-a): Drobtinica78 ob 15:01 komentarjev (4) ogledov: 27
ponedeljek, 01. november 2010

KARATE KID PRIJEMISte že kdaj pulili prekle s fižolom vred? Posebno doživetje... Oče se je res potrudil in ga 2x privezal na tesno na prekle med rastjo. Prav rezanje špage je bilo najbolj zabavno. Sem šla najprej na pručko in potem na stol, potem pa z nožem prerezala špago.

To je umetnost. Nož bolj ne reže kot reže. Sem uporabljala Karate Kid prijeme. Še mal sem tulila zraven... Če nož ne reže, je treba uporabit silo.

Sosed je spremljal dogajanje. Če bi bil dec, bi priskočil na pomoč, kajne? Janezi tega ne počnejo.

.

objavil(-a): mačka7 ob 23:37 komentarjev (0) ogledov: 35
ponedeljek, 01. november 2010

Za ljudi, ki preveč radi čistijo

Nikoli mi ni bilo jasno, kako lahko neka ženska cele dneve samo čsti svojo bajto. In vedno so se mi smilili otroki takih žensk, ki niso smeli v peskovnik, ker potem niso bili več higienično čisti.

Seveda je v farmaciji in industriji čistil (in podobnega) ogromen zaslužek. Prevelik zaslužek Wink. Zato pa gledamo reklame, kjer "pridne žene" drgnejo wc školjko, da njen otrok ne bo umrl, če bo slučajno padel vanjo. Ali pa če bo spuščal ladjice v školjki. Sprijaznimo se, tudi drek obstaja in tudi ta mora nekam it in to je pač v zahodnem svetu wc školjka. Zakaj mora biti voda v njen RAZKUŽENA mi ni jasno in zakaj mora sredstvo za čiščenje uničiti 99'9 % bakterij, mi pa sploh ni jasno.

Zdej sem prvi letnik biologije in eden od predmetov je mikrobiolgija. Profesorca nam je povedala, da obstajajo tri vrste kvasovk (glive), ki živijo v pomivalnih strojih. Ena je zelo redka, ampak zelo nevarna, za drugo se ne spomnem, tretja pa živi skoraj v vsakem pralnem stroju. Ta je potencialno patogena, kar pomeni, da ima dobre možnosti, da postane človeku nevarna. Potem nam je na nekem predavanju pokazala sliko, na kateri je bla fotografirana neka konica. Na večji povečavi je bila konica že bolj topa, na še bližji povečavi pa je bilo vidno polno bacilov (bakterije paličaste oblike). Kaj je to? To je bila fotka konice bucike. Se pravi, da je na teh polno bakterij. Profesorica je še rekla, da je toliko bakterij na novi gumi v pomivalnem stroju, kaj šele, da bi videli staro, ki je že vsa... "žmohtna".

Drugo dejstvo je, da smo vsa živa bitja odvisna od bakterij. Imamo jih v črevesju - krave, recimo, kot rastlinojedci brez njih ne bi mogli prebavljati celuloze. Ženske jih imamo v nožnici, kjer nas ščitijo pred tujki. V enem gramu tal je okoli 10 000 vrst bakterij. Najdemo jih tudi v zraku.

ZDAJ PA HITRO RAZKUŽEVAT! boste rekli. Pa ja. Dokazano je bilo, da imajo otroci iz preveč čistih gospodinjstev slabše razvit imunski sistem, se pravi, da se njihovo telo ne brani dovolj dobro, in da so tudi veliko bolj dovzetni za alergije. Poleg tega se bakterije in drugi mikroorganizmi prilagajajo. Zato so močnejša čistila nevarna ne samo našemu zdravju zaradi toksičnih snovi, temveč tudi zaradi tega, ker so mikroorganizmi vedno bolj odporni. In vedno bolj nevarni.

Zato za čiščenje uporabite kis ali limonin sok. Verjemite, tudi okna so čisto lepa, če jih umijete s kisom - PREVERJENO. Ne potrebujete nikakršne pene, "da vam umazana okna ne bodo uničila še tako lepega dne". Obstaja kar nekaj možnosti, kako prilagoditi naravna čistila različnim površinam, zato kar na delo.

Aja, pa nehajte že ribat IN SE SPRAVITE VEN!

objavil(-a): Avalon ob 11:04 komentarjev (6) ogledov: 36
nedelja, 31. oktober 2010

The stars are shining bright..

Minevajo dnevi, tečejo leta.. A mi smo tukaj. Dihamo.. Smo.

Poleti rada zvečer ležim v travi in razmišljam.. Kaj bi bilo, če ne bi bilo vesolja? Ne bi bilo zvezd, ne bi bi bilo planetov.. Ne bi bilo.. Življenja?

Vsaka zvezda utripa drugače.. Vsaka ma drugačen sijaj.. A vedno se zazrem v eno.. Jo gledam, in razmišljam.. O vsem.. Ljubezni, občutkih, kako mi gre.. Zvezda mi prav daje energijo.

Tudi če ne ležim v travi, v poletnih dneh, se večkrat zazrem v nebo, pa tudi če je zima, sedim na stolu in le gledam.. Zvezdice mi dajejo neko energijo.. Vedno, ko jih gledam, sem v drugem svetu, pravljičnem.. Kot bi bila v raju. A ne v takem raju, kot si mogoče predstavljate vi.. Ne v raju, kjer so metuljčki, dobre vile, mavrice in je vse barvno. Sem v takem svetu. Da se prebudim, zadiham.. A nisem.. Nisem na Zemlji, nisem nikjer, a vseeno sem.. V nekem svetu.. Polnem življenja..

V tem svetu se počutim tako.. Močno in tako nepremagljivo..

objavil(-a): LadyPure ob 15:41 komentarjev (2) ogledov: 16
nedelja, 31. oktober 2010

Lepota in seks sta vse (ali: Kaj učijo risanke)No, slučajno sem naletela na internetu na en blog imenovan "What Disney Princesses teach girls" in sm se odločila da to delim z vami, pa še mal več sm jih izbrskala... kr je prav zabavno. Very Happy

In zapomnite si... če imate otroke, oz. ko jih boste imele, pazite kaj se naučijo v risankah Wink

KAJ UČIJO DISNEYE RISANKE S PRINCESAMI?

1. Pepelka: Če si dovolj lepa, lahko uideš groznim življenskim pogojem tako, da se vate zaljubi bogat moški.

2. Ariel (morska deklica): V redu je zapustiti svojo družino, drastično spremeniti svoje telo in opustiti svoj največji talent zato, da si ujameš moškega.

3. Lepotica in zver: Izgled ni važen, kar je pomembno je v srcu. Razen če si ženska.

4. Trnlujčica: Sploh ne rabiš bit živa, da dobiš malo prinčevske akcije.

5. Sneguljčica: Na začetku je mogoče grozno, da si tako lepa, da te druge ženske poskušajo ubiti od ljubosumja. Ampak ne skrbi, ko tvoja lepota privlači moškega, te bo ta zavaroval.

SKLEP: Lepota in seks ti lahko rešita življenje, ti dobita bogatega moža, itd. Tvoj značaj ali pamet pri temu nič nista pomembna.

KAJ UČIJO DISNEYEVI PRINCI?

1. Aladin: Samo laži se, delovalo bo.

2. Pepelkin princ: Poskusi z malo šarma, bogastva in slave. To je seksi.

3. Princ iz Sneguljčice: Nekrofilija je dober način, da si dobiš punco.

4. Princ Erik (Arielin princ): Ženske nimajo nič pametnega za povedati.

5. Princ iz Trnljulčice: Neznanke hočejo, da jih poljubljaš, ko spijo.

SKLEP: Ženske so najboljše, če so tiho. Ali spijo, ali so mrtve, ali pa so brez glasu.

STRATEGIJE ZA OSVAJANJE IN ZMENKE:

1. Ne boj se zapustiti družine, prijateljev in načina življenja za prvi zmenek, četudi je ljubezen tvojega bodočega moža odvisna čisto od tega, da lepo poješ.

2. Grozna zver, ki ima tvojega očeta v ujetništvu, je popoln mož zate!

3. Princi imajo radi ženske v dragocenih oblekah, boleče visokih petah in s popolnim stilom. Ker najvrjetneje gre za moškega tvojih sanj, NIKAKOR NE ŠPARAJ.

4. Laže se ti o tem, kdo je, samo ker misli da si plitka. Še en razlog, da ga ljubiš!

5. Nič ni čudnega, če te moški poljublja, ko si nezavestna ali spiš.

Vir: zbrano iz raznih tujih blogov

objavil(-a): MissxxMurder ob 11:00 komentarjev (15) ogledov: 37
sobota, 30. oktober 2010

Ze lepši dan

Včasih ti dan lahko polepša le en nasmeh! Pošiljam vam ga tudi jaz Smileobjavil(-a): kit*kat ob 23:34 komentarjev (1) ogledov: 20
četrtek, 28. oktober 2010

mustang čevližiujooo Very Happy
mene pa sam neki zanima. a je že ker kupla kkšne škornje/gležnarje od znamke Mustang? ker se jest neki udločam med temi pa še enimi čevli pa me zanima a so kvalitetni? Very Happy
hvala za odgovore Very Happy <3objavil(-a): spelcii ob 12:39 komentarjev (2) ogledov: 17
četrtek, 28. oktober 2010

Nekega dne, ko bom imela veliko denarja...

...si bom kupila te Loboutinke Smile

Pa še kakšne od Jimmyja Chooja, Manola Blahnika, Stevea Maddena, Alexandra McQueena...

Yeah. Dream on.

Ker nimam dosti denarja, in dvomim da ga bom kdaj imela, se bom morala pač zadovoljit s cenejšimi čevlji. Pa manj čevljev.

Ampak kaj bi dala, da bi lahko imela katerekol čevlje bi hotla! To bi pa bil perfect world.

OK, kako že do tega prit? Hmm...

1. Lahko grem v Rusijo, si najdem miljonarja (mafijca), in se z njim poročim. Potem bo denarja za čevlje dovolj.

2. Lahko postanem znanstvenica ali izumiteljica, se spomnim nečesa, po čemer bom znana še stoletja, in mi bo prinesla dovolj denarja za čevlje.

3. Lahko posnamem hit CD, s katerim bom bolj znana kot Britney, Xtina in Lady Gaga skupaj. Mislim, da bi mi tudi to prineslo dovolj denarja.

4. Lahko postanem profesionalna prostitutka za višje sloje. Nakup lepih čevljev pa bi itak spadal med službene stroške.

A lažje možnosti pa ni? No, potem pa mislim, da bom raje sanjala naprej... Vsaj naporno ni preveč.

objavil(-a): MissxxMurder ob 09:49 komentarjev (6) ogledov: 21
nedelja, 24. oktober 2010

Ko NeKooGa LjUbIšš

nekega dne sem šla v celje tam sem spoznala ljubezen mojega življenja. kar pa sploh nisem mislila da se bo to zgodilo.

šla sem po nakupih s prijatelicami ko so se trgovine zaprle smo šle v kino. ura je bila 23.25. šle smo še na pivo ali dva v kubit. bila sem že malo pjana prjatlce so šle jst sn se ostala. spoznala sem fanta ki je biu tak kot v sanjah. starše sem poklicala da bom prespala pri neki znanki v celju seveda sem si zmislila. ko sem bila že zlo pjana sem šla k tistemu fantu domou se naspat. zjutraj sem se zbudila nisem vedela kje sem po eni uri je prišeu pač tisti fant domou ker je šou prej delat. takrat sem se spounila da sva skupaj tisti dan sma se imela zelo lepo. poklicala sem domou da me še prebližno 1 tedn nebo domou. rekli so da lahko. imela sem se čudovito tisti teden nikoli ga nepozabim a ko sem šla domou dobim sporočilo od prjatlce tvoj FANT TE SPLOH NIMA RAT .....!!Wink..

am v tistem trenutku nisem mogla nič čez prebližno 2min mi pošle sliko ko je biu z eno drudo ..-celi dan sem bila v sobi in se jokala zvecer me pokliče tisti tip nisem vedela kaj naj bila sem bres besed raje sem prekinila .od takrat se nemenma več.-

same se odločte ampak na pametn način am pa mi spročte če sn vam dovol razumljivo napisala"""

objavil(-a): sabina.93 ob 19:56 komentarjev (11) ogledov: 22
sobota, 23. oktober 2010

Ko nekoga ljubiš...

Ko sem jo spoznala, se mi je zdela simpatična, v redu, ampak nisem si mislila, da mi bo kdaj toliko pomenila. Nekaj mescev sva se občasno družili, imeli sva skupne prijatelje, ampak to je bilo to. Nekega popoldneva pa sva se šle skupaj sončit na otroško igrišče. Drugi niso želeli z nama, imeli so drugačne načrte, pa sva šli sami. Zaklepetali sva se, in takrat sem spoznala, da jo ljubim. Pa ne na romantičen način, naj poudarim, da take vrste čustva med nama nikoli niso obstajala. Ne, ljubila sem jo kot prijateljico, kot osebo, ki me vedno nasmeji, ji lahko vse zaupam, katera mi polepša dan če jo le vidim.

Celo poletje sva preživeli skupaj. Videli sva se skoraj vsak dan. Ko sva se zagledali, sva druga drugi stekli v objem, in se še nekaj minut nisva spustili. Povedala mi je reči, ki jih ni nikomur drugemu, ker se je bala, kaj bi si drugi mislili o njej, kako bi to sprejeli. Tudi sama sem se ji lahko izpovedala, in vedno je razumela.

Skupaj sva hodili po trgovinah, ko sva se utrudili, pa sva zavili v kak park, se stisnili skupaj na kakšni klopi in se crkljali. Nekaj ljudi, ki jih poznava, naju je videlo, razširile so se govorice, da sva 'skupaj', ampak ni nama bilo mar, saj sva bile skupaj, le ne na tisti način, kot so mislili.

Včasih sem šla prespat k njej, pozne večere sva preživljali na njenem balkonu, zaviti v odeje, s cigareto v roki, prigrizki na mizi, in bili sva sreči, že zato, ker sva bili skupaj. Ko sva postali zaspani, sva zlezle na njeno posteljo, se zvili skupaj v kepico in zaspali. Zjutraj naju je zbudilo sonce, ampak ker sva bile bolj zaspanki, sva potegnili odejo čez glave in spali dalje. Ko sva končno vstali, sva pozajtrkovali, se šli malo sončit, nato pa spet v trgovine, spet celotna zgodba od začetka...

Bila sem srečna, že zato, ker je bila ona ob meni. Če je kak dan nisem videla, sva ure in ure govorili po telefonu in obema je šlo na jok, ker sva si tako želeli biti druga ob drugi. Najini starši so sicer rekli, da lepo, da sva si našli prijateljico, a zdelo se jim je, da je vse skupaj pretirano.

Niso razumeli. Tudi drugi niso razumeli. Enkrat sva šli skupaj v McDonalds, naročili krompirček in sladoled, in izmenično 'pitali' druga drugo. Srečala naju je družba, ki naju pozna, in vsi so rekli, da je malo noro, da odkar se druživa, da sva pozabili na druge.

Ko so šli dalje, mi je ona le zašepetala: "Vseeno mi je, kaj pravijo. Najraje te imam na svetu, ves čas hočem biti s tabo, če ne razumejo, je njihov problem. Pomeniš mi več kot oni." Jaz sem ji vrnila nasmeh in ji rekla, da tudi ona meni.

Zdaj je že 2 meseca nisem videla. Šli sva vsaka na drugo srednjo šolo, dobili sva si nove znance, in se odtujili. Ostali so mi le spomini na najlepše poletje mojega življenja. Mogoče se nekoč spet srečava, do takrat pa je v meni velika praznina.

objavil(-a): MissxxMurder ob 12:21 komentarjev (3) ogledov: 15
četrtek, 21. oktober 2010

Just living my life, my life, my life.......Živi življenje, ker ga noben ne bo živel namesto tebe....pa še kako to drži! Ja življenje bi bilo res lepo, če bi se odvijalo po naših željah in načrtih. Vendar ni nikoli tako, kajne?! Kam je izginila vsa dobrota, prijaznost ljudi? Nam je sploh še mar za druge? Od kje vsa ta hinavščina?

Danes sem ugotovila, da je moja najboljša oz. bodoča bivša najboljša prijateljica navadna zahrbtna prasica in čisto nič drugega. Moja prijateljica pa kaj še! Izdala je moje zaupanje, poleg tega je pa bila ona zmeraj tista, ki je ostale prijatelje in moje bivše fante nekako pripravila do tega, da so se obrnili proti meni. Ne trdim, da sem sama čista kot solza, ampak tako nizko se pa ne bom spuščala, na ta nivo!

Zmeraj ampak čisto zmeraj iščem napake v sebi, nevem zakaj bi še delala kaj takega. Obdajajo me samo negativni ljudje, ki so zelo dobri igralci! Nevem zakaj popuščam, zakaj sem še dobra do takih ljudi. Mogoče iščem v njih nekaj dobrega, pozitivnega..... Ah, zakaj bi se trudila? Nima smisla! Dneve in dneve sem se spraševala kaj sem naredila tako slabega v življenju, da se mi dogajajo same negativne stvari. Trudila sem se s pozitivnostjo in se bom trudila še naprej, saj očitno samo še to šteje da se dobro počutiš.....

Čeprav pa se mi dogajajo tudi pozitivne stvari =) Dobila sem službo v kateri se končno počutim odlično, vpisala sem se na študij v katerem se vidim, spoznala sem nove znance in se ponovno spoprijateljila s starimi prijatelji. Kar se ljubezni tiče, pa vse ob pravem trenutku =)

Mogoče je pa dobro, da se mi je zgodilo toliko stvari. Saj pravijo, da je vsaka stvar za nekaj dobra. In veste kaj imajo prav =) Ampak ali se bo tem ljudem vrnilo vse nazaj??? Jaz vem, da sem svoje grehe že poplačala, ampak jih bo še veliko, saj nisem popolna. V bistvu se niti ne trudim biti nekaj kar nisem, zakaj bi se pretvarjala? Smisel življenja ni igranje, laganje, varanje.....to kar počnejo ljudje okoli mene.....vedno več je takih....Vendar jaz nisem in nebom ena izmed njih!

Živim samo enkrat, zakaj nebi uživala in se predala toku =) Ne vidim razloga zakaj bi se sekirala in obremenjevala z ljudmi, ki si tega ne zaslužijo. Odločila sem se, da bom delala na sebi, da bom nekaj dosegla, nekaj videla in nekaj izkusila! Torej dokončati študij, potovati, najti prave prijatelje, se še tesneje povezati z družino in če mi bo usojeno najti ljubezen =)

To bo blog mojega življena! Če se ti zdi zanimiv, komentiraj, če pa nisva istih misli se ne ubadaj z menoj in me pozabi!

LP,

Baby B

objavil(-a): BabyB ob 23:48 komentarjev (2) ogledov: 26
sreda, 20. oktober 2010

Dva obraza

Zakaj, za vraga, ima ta blog sliko iz računalniške igrice? Ker je vampirka Jeanette/Therese Voerman iz VTMB (tisti, ki ste me kdaj zasledili na forumu, mogoče prepoznate Jeanette iz mojega podpisa) tipičen primer dveh obrazov. Pa čeprav zelo skrajen.

Torej, Therese V. je močna, dominantna ženska, urejena in resna, njena tipična oprava je siv kostim in potihem vleče vse niti Santa Monice. Ve, kaj hoče, in to zmeraj dobi, zlepa ali zgrda. Pogosto se za doseganje svojih visokih ciljev zateče k nasilju in ustrahovanju.

Njena 'identična dvojčica' Jeanette je druga zgodba. 'Therese' o njej pravi, da je samo punca, ki se razkazuje v kratkem krilu, v resnici pa je uboga, pomilovanja vredna Theresina senca. Jeanette veliko časa preživi v klubu Asylum, ki si ga lastita s 'sestro'. Oblečena je v kratko karirasto krilo, majico zavezano nad popkom in nosi močna ličila ter lasi v čopkih. Znana je kot malce nora, hkrati pa je tudi predmet poželenja obiskovalcev Asyluma. Da, to je Jeanette.

V resnici sta obe sestri ena in ista oseba. Katera je 'prava'? Ne vem. Baje je njuna razčlenjena osebnost posledica spolne zlorabe s strani njunega očeta v otroštvu, po kateri sta ga v maščevanju ubili. Oziroma, po njuni zgodbi ga je ubila Therese, prej očetova ljubljenka, ki se je prostovoljno zapletla v incestni odnos s svojim očetom da bi si pridobila njegovo naklonjenost, ko pa je enkrat zamešal Jeanette za Therese in ju je Therese zalotila, ga je ustrelila.

To pa je samo igrica in seveda ni resnica. Čeprav dvoobraznost v življenju res obstaja. Pa je res tako huda v resničnem življenju? Je zmeraj plod hudih izkušenj in travem iz otroštva?

Ne. Poznam na primer veliko deklet, ki so pred svojimi starši pridne ovčke, ko pa gredo zvečer ven, seveda na skrivaj, ker grejo k 'svoji prijateljici', ker njihovi starši približno ne vejo kaj delajo v resnici njihove zlate male hčerkice, postanejo izzivalne, vse si upajo, delajo reči, ki se očku in mamici še sanjajo ne.

Ja, to je običajna dvoobraznost. Tudi sama nisem ravno enaka pred starši in v družbi. Toda kje je meja dvoobraznosti? Jasno je, da ni treba imeti dveh imen in popolnoma različnih značajev, da ima oseba dva obraza...

objavil(-a): MissxxMurder ob 15:18 komentarjev (0) ogledov: 13
sreda, 20. oktober 2010

Zakaj že?

Zakaj že se moram učit zgodovino?

Zakaj že mi bo v življenju prav prišlo, če vem kako so živeli avstralopiteki?

Zakaj že morajo imet homoidi taka čudna imena (Habilis, Erectus...) ki jih človek (vsaj js) takoj zameša?

Zakaj že nimajo slovenskih imen, pa po možnosti 1. homoid, 2. homoid... Bi si vsaj zapomnla kej.

Zakaj že? Zakaj že? Zakaj že?

Sej vem. Samo dramo delam. Drama queen. Vsak se je do zdej že mogu to učit, če je hotu narest šolo. Nič novga. Ampak vseeno... ZAKAJ?

Ker mi bo v življenju prav prišlo kako se elektroni delijo po orbitalah? Ali pa mi bo prav prišlo vedet dele celice? Mogoče pa bom mogla računat neke fizikalne reči? Ali pa točno vedet, kje so litosferske plošče in kaj sploh je to, ali pa kako se Zemlja guba?

Ne. Ne bo mi treba. Če se ne bom odločila poklicno ukvarjat s temi zadevami, kar dvomim, je to samo čas in možganska kapaciteta ki gre v nič.

In potem vprašam starše, ali kogarkoli drugega odraslega, zakaj? In vsak bo rekel samo: "Za to, da boš razgledana."

Koga briga razgledanost, če pa toliko dragocenih ur svojega časa na dan zapravim za nekaj, kar je totalno brez pomena za kvalitetno življenje?

objavil(-a): MissxxMurder ob 13:51 komentarjev (9) ogledov: 23
ponedeljek, 18. oktober 2010

Ne bit dolgočasen!

Poznam človeka, ki uporablja perfekten način govor za branje pravljic. Ko začne pripovedovati, zaspiš zraven. Začne tiho, na sredi ima jakost glasu maksimum in proti koncu ponikne. Kot val v obliki krivulje normalne porazdelitve.

Rekla sem mu, da govori malo bolj energično in ne tako, da ga ob koncu stavka zmanjkuje. Glas je zelo kompleksen in dovršen instrument s katerim se da povedat skoraj vse.

Prejšnji teden sem v gledališču jokala, ker je igralka tako doživeto pripovedovala zgodbo. Sedela sem tako, da jo nisem niti videla. A jo je bilo moč ujeti v bit. Vse je naredila samo z barvo glasu. Šlo je za pravo igro in pristne emocije.

Ne govorite njihovim glavam. Nagovorite njihova srca. Nelson Mandela

objavil(-a): mačka7 ob 19:00 komentarjev (0) ogledov: 24
stran: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156, 157, 158, 159, 160, 161, 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170, 171

na vrh strani

2006 - 2012 Diva.si. Vse pravice pridržane | splošni pogoji | kolofon | zemljevid strani