Pošlji prijateljuNazajDomov

ponedeljek, 30. november 2015

Najdi na Divi


"Jesen je zadnji in najočarljivejši nasmeh leta." ~William Cullen Bryant

sreda, 18. september 2013

In Every Cat There Is a Lion

Od nekdaj me je fasciniral črni panter. Na njemu je nekaj hipnotičnega. Podobno me je hipnotiziral en čisto črn mačkon. Bil je črn, vitek, prvinski, popolnoma divji.

Black cat nine lives
Short days long nights.
Livin on the edge not afraid to die.
Heart beat real strong.
But not for long.
Better watch your step or you're gonna die...

Ne maram sestradanih muc in sem šla v trgovino po brikete zanje. Mačkov je bilo nekaj, čez par dni je prišel čisto do mene tudi on. Kakšen glas je imel? Samo en ton, ukazovalni, totalna dominanca je bila opazna. Pihal ni, ker to je znak za »kidam na ljevo«. Imela sem feeling, da me je zmožen napast. Nikoli še nisem imela pred sabo popolnoma divjega mačka. Ni razumel, da je vrečka od briketov lahko prazna. Najbrž misli, da je lahko samo polna. Mačja logika…Napadel me ni. Ni bil ravno za hece. Blokirati me je hotel. Sem si vzela varnostno razdaljo.

Bolj udomačen je drugi dan čakal name in ko me je zagledal me je vprašal po mačje, če danes tud pridem? Kako je bil luškan. Takemu iskrenemu nagovoru se ne da upret.

objavil(-a): mačka7 ob 00:45 komentarjev (0) ogledov: 0
torek, 10. september 2013

armani jeans torbicapozdravljene. ali mogoče ve katera za uno gospo v ljubljani, ki prodaja armani torbice, ki naj bi bile zelo podobne originalnimi. lepo prosim če katera ve naj mi posreduje podatke. xoxoobjavil(-a): barbeek ob 12:01 komentarjev (0) ogledov: 0
ponedeljek, 09. september 2013

Reven kot cerkvena miš

Svetovali so mu, da odgovori na vprašanje o veri v službi, da je ateist. Niso mu razložili zakaj. Ni jih poslušal.

Ko je bil vprašan to, je po pravici odgovoril, da je katolik. Potem je ugotovil, zakaj mu svetovali, da naj reče, da je ateist.Vsakemu, ki v Nemčiji reče, da je veren avtomatsko trgajo od plače 40 evrov. V času Bismarcka je bilo podpisana pogodba med državo in cerkvijo, nobena ne sme odstopiti od nje. Od teh pobranih zneskov teistov, ki so zaposleni se plača davek državi.

40 evrov plača on in 40 evrov plača njegova žena na mesec. Živela sta v Nemčiji 40 let. You do the math. To nanese zelo veliko denarja na koncu.

objavil(-a): mačka7 ob 15:51 komentarjev (0) ogledov: 0
nedelja, 08. september 2013

dijaški dom- dic ali tabor?naslednje leto grem v dd, pa me zanimajo vse info. o taboru in dicu. P kateri je boljši :=) Hvalaobjavil(-a): Sugarfree111 ob 11:06 komentarjev (1) ogledov: 0
sreda, 04. september 2013

Ice, Ice Coffee!

Kakšna kava? Bilo je blizu 40 stopinj, višek poletja ob morju. Ko ti je vroče, paše nekaj ledenega, ne?

Reklama je bila, da je res mrzla. To je spet en super marketing trik. Seveda, mu potrošnik nasede.

Koliko ima ta kava stopinj? Direkt za angino… Razmišljam kako jo naj pijem, da se ne bi dotikala preveč mojega grla. Pa tako zelo sem želela pit eno pravo ledeno kavo. Zgoraj je snežena, spodaj še vedno živi led po ekstra počasnem pitju. Pije bolj ona mene kot jaz njo.

Hej, medo ulet na ledeno kavo v mesto z nosom. Častim. Your kind of coffee.

objavil(-a): mačka7 ob 00:33 komentarjev (0) ogledov: 0
nedelja, 01. september 2013

MMM TIME!

Kam gremo danes? Jaz zbiram. Labodki time! Obožujem jih.

Niso bili na razpoloženju za slikanje. Jaz pa ne na lovljenju perfektne kompozicije. Slikala sem vseeno. Tako lepim pticam se ne da upret! Sta se mi oba smejala, ker sem bila popolnoma očarana nad labodki.

Naročila je črno rižoto s hobotnico. Načeloma jih ne jem, ker so mi zanimivi mehkužci. Ukazala je, da je to čudo od rižote treba nujno probat. U, jebela, res je! Prava ekstaza okusov. Jedli smo jo potem še 3x. Mmm time! Just perfect!

objavil(-a): mačka7 ob 00:54 komentarjev (0) ogledov: 0
sobota, 31. avgust 2013

Život ne pita...If I begged and if I cried would it change the sky tonight? Would it give me some light? Is there any hope at all?

Prišla je od neznano kje v moje sanje. Zrla mi je v oči. “Ja, gledam te” kot zna le ona. Bila je ptica. Prestrašila sem se je. Imela je leden pogled. Bila je zelenooka. Zakaj ima zelene oči?

Stala je na sosedovi strehi. Mogočna, ponosna in neustrašna. Želela sem, da gre stran, a ni me poslušala. Priletela je v mojo sobo.

Ne maram simbolnih sanj, ker so zapletene. Ne veš kaj pomenijo, poznaš le en delček mozaika. Čez nekaj dni je pozvonil telefon z jasnim in dokončnim sporočilom.

Odšla je… Kot ptica. Neznano kam in nikoli več se ne bo vrnila. Ta blog posvečam njej. Moji eni in edini babici. Dalmatinki z dušo in srcem. Pogrešala te bom…

Imejte radi svoje najbližje, ker pride od neznano kje in neznano kdaj. Život ne pita, samo servira. Ljubezen je edino, kar na koncu šteje. Srce ni nikoli odveč.

objavil(-a): mačka7 ob 01:33 komentarjev (4) ogledov: 0
sreda, 28. avgust 2013

Don't judge..

Jaa... vsak od nas ima svoje težave, svoje grehe, svoje borbe, svoje obsedenosti in svoje šibke točke... vsi se tega zavedamo, zanima pa me, zakaj kljub vsemu, še vedno obtožujemo druge? Zakaj obsojamo, predalčakmo, dajemo v nič, kritiziramo in se posmehujemo drugačnim od sebe? Ker grešijo drugače kot mi?!

Zakaj smo vsi vedno tako pametni in polni nasvetov, kako naj drugi živijo, kaj naj počnejo, kaj delajo narobe in kakšni so, hkrati pa nimamo niti toliko samokontrole, da bi pomislili, preden kaj rečemo in s tem mogoče tudi koga prizadanemo?

Kdo nam je dal pravico, da sodimo kogarkoli?

In najprej, da ne bom samo obtoževala drugih - tudi sama to počnem... vidim človeka, ni oblečen po mojih normah - oziroma ne da toliko na stil, izgled, modne smernice... - ga že obsodim, da je zanemarjen in se sprašujem, kako se lahko ne ceni toliko, da bi si vsaj počesal lase, preden stopi iz stanovanja.. vendar tisti trenutek ne pomislim, da je morda odšel v naglici, ker je z avtobusom pospremil hčerko v šolo, morda je odhitel v trgovino, da je ženi pripravil zajtrk... ne zanima me, avtomatsko ocenim tisti trenutek, morda mu namenim še pomilovalni look in zadeva je zame zaključena.

Zadeva pa še zdaleč ni samo vizualna. Zadnje čase dajem velik poudarek na vljudnostnih frazah, na gentelmenskih gestah (odpiranje vrat, naročanje v restavraciji, prednost ženskam, itd) in ljudje, ki ne uporabljajo besed 'hvala' in 'prosim', so zame avtomatsko nezanimivi in 'primitivni'. Kar je po eni strani res, že osnoven bonton nam narekuje, da pac ob prihodu/odhodu pozdraviš in da uporabljaš VSAJ hvala in prosim... vendar z odpiranjem vrat, pomoči ženskam in šibkejšim, izstopu/vstopu v dvigalo, pač na žalost povprečni slovenci niso seznanjeni.. kar pa jih NE DELA manjvredne, primitivne oziroma nesocialne, kot jih sama rada označim, ampak se pač samo ne gibljejo v krogih, kjer bi se teh gest naučili.. vendar jaz še vedno avtomatsko take ljudi opredalčkam za 'nezanimive'.

Ravno včeraj sva se s prijateljico pogovarjali, kako velikokrat ljudje presenečajo - pozitivno in negativno.

Dostikrat koga po prvem vtisu presodimo, da to ni oseba s katero bi se razumeli, pa se potem to izkaže popolnoma drugače,. ampak na žalost velikokrat ljudem niti ne damo možnosti, da bi se nam pokazali v drugi luči, ker jih že avtomatsko označimo za neprimerne.

Na žalost pa je zadeva tudi obratna - obstajajo ljudje, ki delujejo resnični, iskreni, dobri in zabavni, potem pa čez nekaj časa spoznaš, da je vajino prijateljstvo 'with benefits in one way'... in da je to oseba, ki išče koristi oziroma te pokliče, kadar te potrebuje..

Ampak še vedno, to je samo moje SUBJEKTIVNO mnenje o ljudeh, jih ne označujem za slabe osebe oziroma jim ne dajem kakršnega koli statusa in jih predvsem ne obtožujem ker grešijo drugače kot jaz (mogoče malo, se trudim Smile

objavil(-a): aLLiSSe ob 14:15 komentarjev (1) ogledov: 0
torek, 13. avgust 2013

DOPING!Nekaj tednov nazaj je na doping kontroli padel najhitrejši šprinter letošnje sezone Tyson Gay, z Jamajke je kmalu za tem prišla vest, da je bil pozitiven tudi Asafa Powell, na Dirki po Franciji pa blesti Christofer Froom in s svojim izjemnim nastopom zasejal kar nekaj dvoma v svojo »čistost«. Današnja objava bo namenjena dopingu in mojemu mnenju o njem.

Časi, ko je v športu veljalo » važno je sodelovati in ne zmagati« so, že davno preživeti. Skupaj z njim pa je umrl tudi slogan »zdrav duh, v zdravem telesu«. Od kar obstaja tekmovalni šport si športniki prizadevajo dobiti prednost pred sotekmovalci. In nikakor ne govorim o današnjih časih, ampak se je to zgodilo že v antiki. Gotovo poznate znano legendo tekač, ki je starim Atencem sporočil novico o zmagi na Maratonskem polju. Že on naj bi pred tekom zaužil snov imenovano OOP-mešanico tobaka in drugih snovi, s katerimi so drogirali tekmovalne konje. Prva doping sredstva so uporabljali v obliki hrane in krem, ki so izboljšale pretok krvi. Nekateri so uporabljali kri divjih zveri in meso tigrov, drugi pa alkohol, kofein, strihnin in razne čaje. Dopinga so se posluževali tudi stari Rimljani, ki so dajali konjem pred nastopi v arenah »čudežne napitke«. Tudi vojaki so na vojnih pohodih morali jemati sredstva, ki so povečevala budnost, borbenost in vzdržljivost. To se je dogajalo pri večini nemških vojakov med drugo svetovno vojno. Če dobro pomislim se je doping skozi čas prenašal s tradicijo, kot naprimer tobak in seveda se je z leti, razvojem znanja in tehnologije izboljševal. Vloga ter pomen športa sta se od njegovih začetkov pa do današnjih dni izrazito spremenila. Vse skupaj je postalo gromozanski posel, kjer se obračajo neizmerne vsote denarja, športniki pa niso več samo talentirani posamezniki, ki s treningi dosegajo vrhunske rezultate, temveč so kot kultne figure prišli v družbo filmskih igralcev ter glasbenikov, kar zelo spretno izrabljajo svetovne korporacije, ki si na njihov račun mastno služijo. S poistovetenjem svojih produktov ali storitev s posameznim športnikom oz. športno panogo ustvarijo v javnosti njihovo pozitivno sliko ter s tem močno povečajo njihovo prodajo. Prav nič čudno ni, da pogosto več kot polovica zaslužka športnih zvezd priteče iz oglaševanja.

Šport je danes za mnoge glavni in edini vir zaslužka, vendar pa gre za dejavnost, kjer športniki predstavljajo le majhen delež udeležencev, po drugi strani pa igrajo v njej ključno vlogo. Princip winner-take-all in povečevanje plač v športu zaradi njegove komercializacije povzročata, da so dohodki in ostala finančna sredstva v športu vedno bolj neenakomerno razporejena. Športnik je tako že od samih začetkov treniranja podvržen visokim pričakovanjem, ki pogosto vplivajo na njegovo presojo, ter je za dobre rezultate pripravljen tvegati vse, tudi svoje zdravje. Zato poseganje po prepovedanih substancah postaja sestavni del športne kariere, pri tem pa so pomembni akterji tudi trenerji, sponzorji in menedžerji, ki športnike zavajajo, spodbujajo k jemanju in jim prepovedane substance največkrat tudi priskrbijo. Obseg dopinga je težko določljiv; po ocenah strokonjakov na tem področju naj bi po njem posegalo 10% vseh športnikov, nekateri pa so mnenja, da je odstotek mnogo večji. Od vseh testiranih športnikov je bilo leta 1996 pozitivnih 0,5%, čez tri leta pa že 2,5%. Ker je ugotovljeno, da tudi najbolj talentirani posamezniki med najboljšimi petdesetimi na svetu v svoji panogi ostanejo v povprečju manj kot 10 mesecev, so za to kratko obdobje svoje slave športniki pripravljeni tvegati tudi lastno zdravje, včasih celo življenje. Na podlagi lastnih interesov športnik tehta med različnimi ravnanji in izbere tisto z največjo koristjo, njegova odločitev pa je zaradi narave športa močno pogojena tudi z ravnanji konkurence.

Definicija dopinga se pojavlja v več kot 50 oblikah. Najbolj popolna definicija pravi: »Uporaba telesu tuje ali lastne snovi v prekomerni količini ali nemoralni poti z enim samim namenom: na umeten in neetičen način povečati psihofizično sposobnost tekmovalca.«. Ključni besedi v definiciji sta »nemoralna« in »neetičen«. Pod besedo neetično si vsak predstavlja svojo definicijo. Bom navedla primer iz kolesarstva, saj mi je ta športna panoga še najbližje, pa tudi največ je informacij o dopingu iz te vrste športa. V kolesarstvu je bilo dolgo časa neetično npr. kolo s predstavami, nato je bilo neetično potiti med dirko več, kot 5 bidonov vodo. Zdaj pa je pač za večino neetična uporaba kemijskih substanc, krvnega dopinga in že v razvoju genskega dopinga. Navezala bi se na letošnji Toru de France. Cristopher Froom je pripeljal rumeno majico v Pariz. Popolnoma zasluženo, nad pokazano formo in briljantno moštveno taktiko. Uspelo mu je nekaj sijajnih zmag. Na enem izmed bolj zahtevnih klancev je premagal celo ( po mnenju večine ) največjega goljufa med športniki Lanca Armstronga. Vsi so seveda podvomili v njegovo čistost. Sama sem mnenja, da je vsak nedolžen dokler se mu ne dokaže nasprotno. Žal mi ga je, ker mu svetovni mediji kvarijo veselje. Če pa greš prebirati komentarje na raznih forumih se ti pa tako ali tako obrača želodec ob »strokovnih« komentarjih vsakega, ki ima 5 minut časa. Dejstvo je ima ekipa Sky zelo velik proračun, da trenirajo drugače, kot ostale ekipe in da jim ni dovolj najboljši material, ampak ga dopolnjujejo sami. Lahko si privoščijo najboljše kar se v kolesarstvu lahko dobi. Po vsej verjetnosti uporabljajo hipobarične komore za simulacijo višinskega treninga (spanje v podtlačnih komorah je ravno tako doping, čeprav ni prepovedano. Mučenje telesa do skrajnosti »po naravni poti« - je isti problem ), kar je mnogo dražje od kakšnega kemijskega sredstva. Zato si to lahko privoščijo le »najbogatejše ekipe«. Seveda se omenja tudi genski doping, ki za z nikakršno metodo še ni mogoče ugotoviti. Torej pustite fantu veselje, dokler mu ni še nič dokazano. Ga bomo obsojali, če bo pozitiven.

Omenila bi še Svetovno antidopinško komisijo. Se vam zdi, da so to ljudje, ki se polni pravičnosti in v skrbeh za zdravje in dobrobit kolesarjev? Jaz imam drugačno mnenje. To sega še iz afere Armstronga. Vsi vidnejši predstavniki tako antidopinške komisije, kot Svetovne kolesarske zveze so se ob njegovih uspehih slikarili z njim in verjetno tudi kaj zaslužili. Po priznanju, pa so ga pohodili, izobčili iz kolesarstva. Se to tako počne? Ali je del krivde tudi na njihovi strani? Kdo jim je kriv, da nimajo sredstev za boj proti dopingu in lastni nesposobnosti? Seveda se ti predstavniki v javnosti predstavljajo s sloganom: » vse za zdravje in varnost kolesarjev«. A res, a tako? Morda, je pa zagotovo v ozadju še veliko drugih, za te predstavnike, veliko bolj zanimivih interesov.

Zanimivo je to, da konkretno vodilne v kolesarstvu in protidopinški komisiji kaj malo skrbi varnost kolesarjev. Vsako leto se samo na TDF hudo poškoduje kar nekaj kolesarjev, še veliko več pa jih utrpi lažje poškodbe. Občasno tudi kdo umre. Predvsem na spustih v dežju, kjer prikolesarijo v neznane ovinke z neverjetno hitrostjo.

Če bi koga skrbela varnost kolesarjev, bi bilo potrebno:

1. Uvesti obvezno zaščitno opremo (kolenčniki, komolčniki, obleka proti odrgnininam)

2. Izbirati teren (nobenih spustov s smrtno nevarnimi odseki)

3. Izbirati vremenske pogoje

4. Prepovedati ali strogo omejiti motorne spremljevalne ekipe - dosti več so jih povozili z motorji in avti, kakor je smrtnih primerov v zvezi s farmacijo v vsej zgodovini kolesarstva

5. Prepovedati bi morali 3-tedenske dirke, saj so za dolgoročno zdravje škodljive.

6. Določiti najmanjšo dovoljeno težo (oziroma BMI) kolesarja, saj je anoreksija izjemno nevarna za zdravje

7. in še bi lahko naštevala

Poleg tega stvari, ki se jih tlači pod skupni imenovalec »doping« še zdaleč niso vse enako nevarne ali učinkovite. EPO je nevaren kot vsako drugo zdravilo - ob zelo napačni uporabi lahko povzroči pregosto kri in s tem večjo nevarnost za infarkt itd. Isti efekt ima naprimer dehidracija, pretirana količina kofeina ali nikotina, ki mislim da nista prepovedana? So ljudje, ki imajo naravno visok hematokrit (gosto kri). Ti ljudje imajo prav tako povišan riziko infarkta, zato ne vidim nobenega razloga, da se jim posebej dovoli dirkati (kot je to sedaj s tem 'potnim listom' in mejo 50%).

Sploh pa ta stigmatizacija z »dopingiranci« je popolnoma neumestna. Vsakdo, ki je kdaj spil pivo pred kako dirko, je »dopingiranec«. Zgolj zato ker je nekaj prepovedano, iz ljudi še ne dela kriminalcev. Ni vseeno ali ubiješ dva otroka ali vzameš protivnetni »doping« da te ne bolijo narastišča mišic. S tem da je v prvem primeru to označeno kot »prometna nesreča«, v drugem pa »kriminalec dopingiranec, goljuf ki je opeharil ne vem koga«.

Na jetra mi gre ta preprosta metoda sodobne javnosti. Sploh ker je bila večina civilizacije postavljena na način, ki bi ga danes označili z »nemoralnim, ilegalnim«. Govorim o umetnosti, ki je polovica narejena z LSD, druga polovica pa s koko, opijem, alkoholom,..In kaj bi brez rokenrola, poezije, ekspresionizma, noir romana, kaj bi brez matematike, astronomije?

Zakopavanje pod stigmo «dopinga« je zgolj valjenje vse krivde na športnike, med tem ko so sodobne profesionalne športne igre samo lutka v rokah industrije s katero se pospešuje prodaja kokakole in zapestnih ur. Nikomur ni mar za zdravje športnikov. Vse skrbi samo reklama, da bo javnost srečna. Da ne bo slučajno senca padla na kakega sponzorja.

Zaključek: Navadna hinavščina je trditi, da je komu mar za zdravje športnikov.

Lep pozdrav od Lučke Smile

objavil(-a): LučkaTheBee ob 18:00 komentarjev (0) ogledov: 0
nedelja, 11. avgust 2013

Parfum besedBesede me pomirijo.

Pišem, berem, uživam, nekje vmes se zavem, kako popolnoma mirna sem. Brez misli na včeraj in jutri, samo sama s svojo domišljijo. In z besedami.

Zadnje čase sem se spoprijateljila s poezijo. Vsak jo lahko drugače razume, v tem je njen čar. Da samo vsrkavaš na videz nesmiselne besede in verze, pustiš, da se ti usidrajo v srce in prisluhneš, kaj ti zares želijo povedati. Saj veste, bistvo je očem nevidno ...

Pa za pokušino, če vam je všeč poezija, še nekaj moje. Tokrat ljubezenska, ker je pač ravno tako obdobje.. :$

PARFUM BESED

Kaplja parfuma
na mojem zapestju obstane.
Vdihnem njen vonj ...
Kako prevzame.

En vdih sladkega vonja
osrečuje,
privlači.
Lepša postanem.

Ti pa potapljaš v svoj me parfum,
parfum svojih besed.
Par črk,
oblikovanih s tvojimi sladkimi ustnicami.

En vdih tega parfuma
osrečuje,
me privlači ...
Tako zelo lepa postanem.

Kaj pa, ko zmanjka mi tega prafuma?
Kristalna steklenička
brez svojega uma.
Kdo me bo delal srečno in lepo?

Nov vonj - svež, a tako tuj?
Nočem ga.

Obljubi,
da nikoli ne ostaneš le kristalna steklenička ...

objavil(-a): parfumbesed ob 21:23 komentarjev (0) ogledov: 0
četrtek, 08. avgust 2013

Tvoja ljubezen - moj kofeinDragi moj,

danes je eno tistih juter, ko se moje naspane, pa vendar tako zelo utrujene oči nočejo široko odpreti. Pogrešam te. Ti si bil moja skodelica kave.

Ko sem prvič videla tvoje nagajive oči, ki so odsevale svobodo modrine neba in tisti nasmešek, raztegnjen od enega ušesa k drugemu, sem se počutila kot majhna deklica, ki srkne svoj prvi požirek kave. Ve, da ji je prepovedana, a se ji ne more upreti. To, da ji je prepovedana, jo le še bolj podžge.

Tisti prvi požirek je podoben najinemu prvemu poljubu. Tvoje ustnice so se tako popolno prilegale mojim, srce mi je razbijalo, kot da bo od veselja pravkar skočilo iz prsi, koža se mi je naježila in kri v žilah mi je skoraj zavrela.
Takrat se še nisem zavedala, kako odvisen lahko človek postane od tega. Od skodelic tiste dišeče tekočine in tvojih nežnih, a strastnih poljubov.

Ko si me objel v svoj velik objem in sem naslonila glavo na tvoja močna ramena, sem vdihnila tvoj zrak. Opojni vonj mehke kože na tvojem vratu, tisti mamljivi vonj tvojih skuštranih las, v katere sem zapletla svoje prste.
Prav tak občutek, kot tisti, ko se ravno prebujam in mi že prvi, napol prebujeni vdih prevzame telo z vonjem pravkar skuhane kave. Ponese me iz sanj, saj se končno bolj razveselim resničnosti, čudovitega dne, ki je pred mano.
Na široko mi odpre oči, da vidim samo lepe stvari. Skozi okno opazim skoraj neopazen let metuljev - še ta dva se zdita tako zaljubljena. Slišim neslišen šepet rož, ki rdečijo tako, kot so včasih ob meni zardevala tvoja lica. Kako prelep občutek.

Potem pa sem spila vso skodelico na dna, na hitro, vse v enem dahu. Predala sem ji svoje telo, tebi sem pustila, da se zasidraš globoko v mojo dušo. Pregloboko.
Bila sem najsrečnejši človek na svetu. A sem hotela več. Hotela sem, da se vsako jutro začne tako. Hotela sem, da me zbuja ta vonj, da se zbujam naslonjena na tvoja ramena, ovita v tvoje tople roke.
A čeprav je srce govorilo pameti, naj že enkrat utihne, sem se bala postati odvisna. Vedela sem, da me ljubezen ne sme zasvojiti. Tvoja ljubezen - moj kofein. Poživljajoča, čudovita, a takšna, da bi me na koncu počasi, pa vendar, uničila od znotraj. Razočarala bi me, kot me je že toliko stvari, snovi, ljudi prej.

Iz čistega strahu sem zlila to nedolžno skodelico kave proč. Poplaknila sem jo s toliko vode, da je slučajno ne bi še kaj ostalo. Odplaknila sem tvojo ljubezen s tisočerimi solzami.
In veš, nekaj časa je bilo vse v redu. Nič mi ni manjkalo. Ali pa sem se vsaj pretvarjala, da je tako.

To jutro pa sem se zavedela, da ne morem brez tebe. Pogrešam tisto samo mojo jutranjo kavico. Moje življenje je nekam sivo, pusto. Ko se zvečer trudim zapreti oči in zaspati, razmišljam le o tem, da se zjutraj nimam čemu zbuditi. O tem, da bom cel dan zaspana tavala skozi to dolgočasno sivino in bodo moje oči tako rahlo odprte, da bom videla samo cesto pred seboj. Mrzlo, luknjasto, milijonkrat prehojeno ravno cesto.

Ne morem si pomagati, da si ne bi želela pomočiti vsaj konice jezika v kavo, ko me tista ravna cesta zanese mimo kavarnice ob reki in moj nos ujame tisti znani vonj. Ne morem nehati hrepeneti po tvojem dišečem objemu, ko ujamem pogleda dveh zaljubljencev. V tistem objemu sem lahko sedela ure in ure, pa se ga nisem naveličala.

Vseeno mi je za odvisnost. Hočem te ljubiti, se spet s tabo smejati in jokati. Hočem skodelico kave, ki me bo držala na nogah, tebe, ki mi boš pobarval črno-bele dneve.

Ljubim te, ko si sladek kot kava s petimi žličkami sladkorja, pa tudi takrat, ko si grenek kot črna kava. Ljubim te, ko si močan kot jutranja kava, pa tudi takrat, ko si šibak kot popoldanski kapučin.

Če pa me prizadaneš, razočaraš ... Če naj umrem zaradi stvari, zaradi katere tako rada živim, pa naj umrem. Vredno bo vsake sekunde s tabo, slehernega požirka kave.

Spet tvoja - tokrat za vedno tvoja.

objavil(-a): parfumbesed ob 19:54 komentarjev (3) ogledov: 0
petek, 02. avgust 2013

KO TE NI IN KO SVA SKUPAJ :)

Čakam na letališču. Čakam tisti nasmešek in tiste nagajive oči. Čakam tisto polovico svojega srca, ki jo je vzel s sabo. Čakam topel objem in nežen poljub, po katerem hrepenim odkar si odšel. Poleg mene je še veliko ljudi. Vsi čakamo, v tišini. V meni pa vse kriči. Krči po tebi.

Letalo pristane. Minute da prideš do svoje prtljage in športne opreme, se vlečejo, kot ure. Nato stopiš skozi vrata. Zagledam to kar sem si želela 21 dni. Ko me objameš svet obstane. Obstajava samo samo ti in jaz. In najina ljubezen. Ni potrebno besed, objemi in poljubi povedo vse. Vse kar ti imam za povedati. Kako sem te pogrešala. Prvič odkar sva skupaj, sva bila narazen več, kot 5 dni. Ko si odšel sem imela občutek, kot, da so mi iz prsi odtrgali del srca.Naslednje dni sem imela občutek, kot, da je del mene umrlo. Vse kar sem naredila, rekla je imelo nek prazen prizven. Seveda lahko živim brez tebe. Lahko razmišljam, jem, celo smejim se lahko, ko te ni. Ampak brez tebe je vse to prazno. Z vsakim tvojim odhodom del mene odide s tabo. Te vloge, biti brez tebe ne maram. Včasih se mi zdi, kot da bi imela tekmeca, s katerim se borim za tvojo bližino. Pa ne glede na to kako močno se trudim, kaj naredim, zmaga on. Tvoj klub. Njemu si vedno na voljo. Moraš biti. Vendar tako, kot del mene odide s tabo, ko odhajaš, dobim ob tvojem prihodu ta kos sebe nazaj, še v večji meri. Veliko polnejšega. Vsak tvoj prihod predstavlja nov začetek. Vsakič znova se ob prvem pogledu nate, po tvoji odsotnosti, zaljubim znova in znova, ter globje in močneje. In takrat so vse skrbi za nazaj pozabljene, zdijo se tako majhne in nepomembne....

Nikoli si nisem mislila, da bo imela za fanta profesionalnega športnika. Vedno sem si predstavljala, da je šport le to kdo zmaga, kdo da več košev, kdo da več golov, kdo je najhitrejši. Pa ni tako. S tabo sem ugotovila, da zmaga v športu ni samo nagrada za prvo mesto. Za mene je zmaga to, da prideš v cilj brez poškodb, padcev in podobnih stvari, ki se ti na dirki lahko pripetijo. Za mene je to največja zmaga. Ko me po dirki pokličeš me ne zanima ali si prvi, 10., 50., ali pa 100. Vse kar si v tistem trenutku, ko zaslišim tvoj glas želim je to, da mi poveš, da je s tabo vse v redu. Zame si zmagovalec že predno se dirka začne. Zame si zmagovalec, ne glede na katerem mestu dirko končaš. Seveda ti želim čim boljši rezultat. Zmago, če želiš. Nihče ne drži pesti bolj zate od mene. Želim ti najboljši rezultat, ker vem, da je tvoje življenje podrejeno temu cilju. Vem, da so vsi napori vloženi v ta cilj. Vem, da si tudi ti tega najbolj želiš. Navsezadnje si to želi vsak športnik. Ampak vseeno. Za mene si številka ene tako v športu, kot v mojem življenju. Popolni zmagovalec. Že ob pogledu nate me preplavi občutek neizmerne sreče. Še zdaj ne razumem kako si lahko tako močan in ob enem tako nežen. Zame si zmagovalec tudi zato, ker vsak dan začneš in končaš z nasmeškom. Nikoli ne pozabiš poklicati za lahko noč. Niti enkrat. Tudi takrat ko te ni doma. Vsak dan se mi zahvališ » za vse kar ti dam«. Za vse kar ti dam? Včasih se počutim tako, kot da ti ne znam nazaj v tolikšni meri, kot dobim od tebe. Od tebe dobim tisočkrat več, kot sem si sploh kdaj želela ali predstavljala. Hvala za ta občutek ljubljenosti, varnosti in topline. Tisočkrat hvala.

Ponovno sva skupaj. Drug ob dugemu. Obožujem občutek, ko poleg sebe čutim tvoj utrip srca. Ljubim, ko zaspiva drug ob drugemu s prepletenimi rokami. Pa mi je uspelo dobiti prvo »bitko« s tvojim klubom. Sedaj sva skupaj na morju. Kjer te bom imela 10 dni samo zase. Samo morje, ti in jaz.

Morski pozdrav od Lučke Wink

objavil(-a): LučkaTheBee ob 22:22 komentarjev (5) ogledov: 0
petek, 02. avgust 2013

JEZNA!Danes sem jezna...Počutim se jezno, užaljeno, prizadeto, na jok mi gre...Zakaj še sama ne vem točno. Mogoče zaradi neumnih izpadov. mogoče zato, ker se vedno vidi samo to, kar se ne naredi. in se to vedno očita. Druge stvari niso pomembne. In take stvari bolijo....In sem jezna.

In bi bila rada sama...Da to premeljem in sem jaz zopet jaz. Do takrat bom pač jezna. In ne, ta jeza nekako ni povezana s PMS-jem, čeprav časovno sovpadata.

objavil(-a): hruskica ob 12:16 komentarjev (0) ogledov: 0
petek, 02. avgust 2013

To truly appreciate this day, you need a weddingYour wedding day is going to be one of the most exciting and important days of your life. All of your friends and family will gather together to join in the celebration of your one true love.

But with all these big, important things going on, it is the little details of your wedding that make it truly special. From the place settings to the glimmer in the groom's eye; from the icing on the cake to the pounding of your heart; these are the things that make your wedding day shine.

And of course, one detail that no bride can go without is finding that perfect dress. Planning for you wedding can be a stressful experience, but searching for your dress should be a time that you treasure. Don't get frustrated if you have to sort through dozens of dresses before you find the right one. Enjoy the process and take your time. Here are a few ideas for fabulous wedding dresses to get your search off and running.

A Dash of Color

Traditionally a bride wears nothing but all white on her wedding day. Sure, some brides might mix it up and wear an "off-white," like ivory or champagne, but the essence is the same.

But why limit yourself to white only? Finally, today there are wedding gowns available that throw a little dash of color into the mix. This satin a-line gown with split front and color inset is a thrilling way to mix things up.

All along the edges, bodice and hem of this skirt, you can find detailed embroidery in over 20 different colors. This strip of color also runs down the split front, and around the waist and down the back on the matching sash. The rest of this dress comes in pure white but you can get the details in contrasting key lime, guava, jade, fern, apple, sangria and many more! Break out of the box with this colorful and one-of-a-kind dress.

Flattering Your Figure

Every bride wants to look her absolute best on her wedding day. Brides spend months going on diets and exercising so that they can dazzle their guests with their stunning physiques. But sometimes all of these elaborate measures are unnecessary. Sometimes you can simply find a dress that flatters all of your most beautiful curves.

The taffeta gown with beaded appliques and pick ups will take the breath away from anyone who gazes upon it. It has a strapless bodice to show off your neck and shoulders, and gathered taffeta to slim your silhouette.

But the most enticing part of this ensemble is the "fit and flare" style of the dress. This feature makes an impression by hugging your figure all the way down past your hips and then dramatically flaring out in all directions. It makes a gorgeous impression and will have you looking absolutely gorgeous.

And remember that going on a diet and starting to exercise during the months leading up to your wedding is fine, as long as you do it in a healthy way. Crash diets may work temporarily but they never last. Looking good on your wedding day is important, but staying healthy throughout your life is the real challenge. Let this gown do the hard work on your wedding day while you focus on living a health and active lifestyle.

Savvy in the Summer

Ah, to get married in the summertime. The birds are chirping. A warm breeze is blowing. The sun is shining down on you, your husband to be, and all of your closest family members and friends.

To truly appreciate this day, you need a wedding dress to match. This satin tea-length gown with box pleats is absolutely adorable when worn during an outside ceremony in the hot summer months.

The skirt hangs to between the knees and the ankles, giving your body room to breathe but without going too short. To help your body look its best, the designers have draped the bodice. They have even placed an enticing little brooch at the waist to add a dash of sparkle and excitement to the dress.

You can find this gown in options that include soft white, white or ivory. While wearing this dress, it is best to keep all your accessories simple and sweet. A headband and a necklace will round things out nicely, but don't go overboard with a tiara. The same thing goes with your shoes. High heels are fine, but there is no reason to buy shoes with elaborate beadwork or rhinestones. The essence of this dress is understated simplicity.

Shopping for a <a href="http://www.charmingdressesonline.com/">wedding dress</a>should be a time you get to spend laughing and joking with your bridesmaids. Don't let the stress of finding the perfect dress get you down. Take your time, enjoy yourself, and the right wedding gown will turn up eventually.
objavil(-a): HollisAlec ob 08:12 komentarjev (1) ogledov: 0
četrtek, 18. julij 2013

Fige s čokoladoLahko te prepriča lična embalaža. Najraje imam fige z drevesa, zraven domače čokolade od Lindta, ha,ha.

Zato mi je padel v oči Balea gel. Ne bi si mislila, da gredo fige tako dobro s čokolado. I am addicted…

Kopalnica potem tako lepo diši. Yamiii.

objavil(-a): mačka7 ob 17:06 komentarjev (0) ogledov: 0
petek, 12. julij 2013

NISEM VEČ BRUCKA. :)

Danes sem dobila še zadnjo oceno. Še zadnjo desetko. Povprečje je dovolj veliko, da bom obdržala Zoisovo štipendijo. Torej Fakulteta za farmacijo, se vidimo ponovno oktobra. Če bi mi nekdo 1.oktobra rekel, da bo moje Brucovstvo minilo tako hitro in da bom na koncu opravila letnik s tako visokim povprečjem, bi mu rekla: »Ti si nor!!« Smile

Po uspešno opravljeni maturi sem tudi jaz postala Brucka, na Fakulteti za farmacijo. To je pomenilo, da sem zapustila varno zavetje toplega doma za stanovanje v Ljubljani. Priznam, da je bil to najtežji del Brucovstva. Vsako nedeljo je bilo tako težko reči domačemu kraju adijo in se napotiti na vlak za v Ljubljano. Še posebej težko je bilo do decembra. Po prvem semestru se je stanje nekako normaliziralo in sem pač Ljubljano vzela v zakup. Sama verjetno nisem bila najbolj tipična Brucka. Bivši sošolci iz gimnazije in tudi sedanji sošolci iz faksa, so se udeležili vseh Spoznavnih žurov in Brucevanj, meni na začetku študentske poti ni bilo do žurov, zaradi domotožja, pa še zelo sem bila zaskrbljena glede študija, saj se mi je na začetku snov zdela zelo težka in sem si v glavi bolj delala scenarije: »Punca, tole ne bo šlo!«. Vendar na polovici semestra začne snov dobivati smisel in po prvih ocenah vidiš, da se da, če vložiš določeno mero truda v predmet in da vendrle ni nemogoče.

ŠTUDENTSKO ŽIVLJENJE:

Kar se študentskega življenja tiče me nekako spominja na filem Into the wild ( tisti, ki ste ga gledali boste že vedeli o čem govorim, tisti, ki ga ne poznate, si ga paoglejte, it's worth it! ). Pač novo mesto, novi ljudje, poleg tega pa:

1.Moraš biti iznajdljiv ( zelo iznajdljiv )

2.Svoboda ( jaz imam v stanovanju sicer starejšega brata, vendar vseeno NI STARŠEV Very Happy Starši ne vejo kaj točno delaš, kje si, kdaj prideš domov )

3.Dobra organizacija ( to mora nujno biti, tako pri učnem načrtu, kot pri tem kje bo kaj v stanovanju)

4.Vožnje s trolami ( ufff to je bilo zanimivo še posebej v prvih mesecih, ko smo imeli predavanja na 3 koncih Ljubljane ).

5. Soočanje z raznimi »zanimivimi« karakterji profesorjev in ugotavljanju njihovih »muh«

6. Stradanje ( v smislu - adijo mamina kuhinja, pozdravljeni boni. Al pa to, da večkrat zmanjka mleka ali pa kruha, ker se nam ne da it kupit. In potem si z bratom pač zjutraj bratsko razdeliva zadnji kos kruha. ( ja vem, ta nesebična bratska ljubezen Laughing)

7.Eksperimentiranje (tukaj lahko pustite domišljiji prosto pot Wink )

8.Naučiš se varčevati in se naučiš kako v minimalnem času priti do denarja ( hvala bogu za »part time jobs«, ter babice in dedije )

9.Potem pa spoznavanje novih ljudi ( ja v tem letu v Ljubljani sem spoznala pomen reka »100 ljudi, 100 čudi!« - v pozitivnem in negativnem smislu )

Torej če pridš v neko novo mesto se moraš znajti kolikor veš in je podobno kot v divjini, sicer je civilizrirana, ampak je še vedno divjina zate.

ŠTUDIJSKI DEL ŠTUDENTSKEGA ŽIVLJENJA:

Na fakulteti za farmacijo je res super, fino, fajn. Predavanja so zanimiva ( vsaj meni ) in kar je najbolj pomembno razumljiva. Tudi posebej zateženih profesorjev ni bilo v prvem letniku ( upam, da bo tako ostalo do konca Wink ). Na predavanje je po mojem osebnem mnenju pametno hodit, ti potem za doma ostane manj dela, če že slišiš razlago. Je pa res, da tudi če obiskuješ predavanja ostane kar nekaj domače naloge. Študij zahteva ogromno sprotnega dela. Na vaje se je potrebno pripraviti, ker drugače ne slediš in je potem popolna izguba časa sedeti tam in samo gledati kaj se dogaja. Ampak z razumljivim in sistematskih pristopom se vse da, kljub temu, da je dela veliko. Prvi semester poteka tako, da večino časa delaš vaje ( matematika, fizika, kemija ). Drugi semester pa je več sedenja za knjigo ( anatomija in histologija, mikrobiologija ). Predmeti, ki zahtevajo veliko učenja so fizika, matematika in analizna kemija ( ta je meni povzročala največ sivih las Wink ). Kar se izpitov tiče, če preštudiraš priporočeno literaturo in zapiske, na izpitu ni nobenih težav, prav tako je na ustnih zagovorih. Profesorji ne iščejo neznanja, vsaj jaz nisem nikoli doživela, da bi me vprašal nekaj kar ne bi slišala na predavanjih. Tako, da vsem bodočim brucom: NA ZAČETKU JE MALO TEŽKO ( že zaradi spremembe okolja ) IN NOVEGA NAČINA UČENJA. VENDAR SE Z ORGANIZIRANIM DELOM VSE DA. ČE VAS TO VESELI IN ČE JE DOVOLJ MOTIVACIJE NI NIČ NEMOGOČE. Saj veste: » If you can dream it, you can do it!« In jaz sem živ dokaz za to! Smile

Zadnji Bruckast pozdrav od Lučke! Smile

objavil(-a): LučkaTheBee ob 15:23 komentarjev (0) ogledov: 0
sreda, 10. julij 2013

No Broccoli KidsKot majhna punčka, sem najraje jedla pohano cvetačo. Brokoli sem začela jest dosti kasneje. Čeprav sta s cvetačo v sorodu, mi ni bil nikoli tako zelo pri srcu.

Razumem otroke, ki ne marajo kakšne zelenjave ali jedi. Obstajajo tudi takšni malo ekstremni, ki ne jedo nič zelenega. Ali drugi, ki jedo samo pohan meso in pomfri.

Lani poleti sem po sili razmer začela uživati paradižnik. Ker vsebuje vse, kar potrebuje telo. Kot otrok sem ga oboževala, a sem ga kasneje popolnoma nehala jest. Zakaj? Ne vem.

V francoski trgovini sem naletela na posušene paradižnike v kozarčku. Vprašala sem prodajalko, če so dobri in je odgovorila, da je pri njih vse dobro. Ne, da so dobri, odlični so. Na špagetih ne rabim nič mesa, če je notri tak paradižnik.

Fantek, ki ne je nič zelenega, je pojedel tri porcije. Mislim, da pride k meni v varstvo. Na obisku je zelenjavo, doma štrajka.

objavil(-a): mačka7 ob 22:59 komentarjev (0) ogledov: 0
petek, 05. julij 2013

TROLANJE! :)Uvod za današnjo objavo sem napisala čisto na koncu. Nekako nisem na začetku našla pravih besed za »te ljudi«. Prav tako se zavedam, da bo ta objava v zadovoljstvo vsem »ljudem te vrste«, saj so dosegli svoj namen. They pissed me off. Poskušala sem napisati objavo na malo višjem nivoju od »trolovskega«, če mi je uspelo presodite sami. Je pa to tema o kateri sem želela že dolgo pisati, pa beseda ni stekla. Po včerajšnem dogodku pa so besede dobile krila.

Internet je prav uporabna zadeva, se bomo vsi strinjali. Vendar od kar obstaja internet ostajajo tudi tako imenovani »Troli«. Ne, ne gre za tiste simpatične figurice prijaznih Trolčkov, z natupiranimi frizuricami kričečih barv. Gre za zlobne internetne Trole. Definicija Trola je: »V spletnem žargonu je trol nekdo, ki na spletnih forumih, klepetalnicah in podobnih skupnostih postavlja izzivalna vprašanja, sporočila z namenom doseči čustveni odziv pri drugih članih take skupnosti ali jih odvrniti od osnovne teme pogovora.«

Za mene so Troli ljudje brez osebnosti, brez svojega jaz-a. To so ljudje, ki jih ni niti toliko v hlačah, da bi se predstavili z resničnim imenom. Skrivajo se za anonimnim vzdevkom. Me prav zanima koliko teh ljudi, ki so na internetu tako »gajstni«, bi si nekomu v obraz upalo povedati, to kar napišejo na internetu. Sprva sem bila na take ljudi jezna, sedaj pa se je vsa ta jeza spremenila v pomilovanje. Taki ljudje se mi resnično smilijo. A niso ubogi? Njihovo življenje predstavlja le virtualni svet. Za nobeno osebo ali temo ne najdejo lepe besede. A ni to žalostno, da je ves tvoj svet črn? Vse kar ti ljudje premorejo je žaljenje in poniževanje.

Včeraj je Jani Brajkovič padel na Dirki po Franciji in zato odstopil. Že od začetka letošnjega Tura spremljam razne komentarje in objave na račun Brajkovičeve vožnje, ki so bile roko na srce grde in žaljive, ampak včeraj pa so komentarji presegli vse meje dobrega okusa. Naprimer: »Ne zna se vozit s kolesom... bolje da gre na Poli maroton.«, »Zanalašč je padel, ker se mu ne da več dirkati..«, »Ko tokrat pade, me preseneča, da še ni padel na dopingu...«, »Kako olajšanje za vse ostale udeležence. Tip je nevaren. Vsako leto delat sranje v karavani to pa že ni smola.«, »Štor«. Kakšnih ekstra nesramnih raje ne bom objavljala, da pri komu ne povzročim prebavnih motenj.

Prav zanima me koliko ljudi, ki so napisali take komentarje, je že kdaj sedelo na kolesu in prevozilo nekaj kilometrov? Sama ne poznam nikogar, ki bi se ukvarjal s kolesarstvom vsaj rekreativno, da ne bi kdaj padel in doživel vsaj kakšnega zloma. Poleg tega me zanima, kdo ste vi, da lahko Brajkovičevo lansko 9. Mesto na Touru in zmago na Douphineju enačite z nič? Kdo ste vi, da si upate zmerjati ljudi, ko so dosegli v življenju več kot si vi lahko mislite? Sicer se strinjam s konstruktivnimi kritikami, pa resnično presega vse meje. Mogoče bi bil čas, da se malo zamislite nad sabo.

Pa recimo, da so to še »nedolžni« komentarji v primerjavi s tistimi, ki se ne ozirajo ne na vero ali prepričanje, spol, narodnost, raso ali etnično poreklo, invalidnost, starost, spolno usmerjenost in druge osebne okoliščine niso imuni nanje. Sicer razumem, da v ti v živem pogovoru v navalu čustev, kdaj kakšna stvar uide, ampak tukaj na internetu, ko moraš komentar natipkati in poslati, tukaj pa ne gre za naključja. Tukaj gre le za zlobo in škodoželjnost. Mogoče je kdaj pametno še enkrat prebrati komentar in premisliti o tem kaj si napisal, predno ga pošlješ.

Troli največje zadovoljstvo doživljajo ob zgroženih reakcijah žrtev. Prvo pravilo, ki ga ob stiku s troli velja upoštevati je: "Na spletnih forumih in klepetalnicah NE HRANI TROLOV. Če jih hraniš, rastejo. Če jih stradaš, oslabijo in umrejo." Najslabša stvar, ki jo lahko naredite pri Trolu je, da ga vzamete resno. To hoče. Hoče, da se ukvarjate z njim. Na vsak način vas bo poskušal sprovocirati, pogosto na žaljiv način. Ugotovila sem, da so pri Trolih učinkovita le ena taktika. Ne kregajte se "z idiotom". Potegnil vas bo na svoj nivo in vas premagal z izkušnjami. Sicer vem, da je to včasih težko, ampak, ko pomisliš, da ima življenje še kakšen večji smisel od prerekanja z »brezjajčnimi iditoti« je vse skupaj veliko lažje.

Želim vam čim manj Trolov v vašem virtualnem svetu.

Lep pozdrav od Lučke Wink

objavil(-a): LučkaTheBee ob 16:22 komentarjev (0) ogledov: 0
četrtek, 04. julij 2013

GLOBALNO AKTUALNO #4: JUNAK ali BEDAK?

Prepričana sem, da med vami, ni nikogar, ki ne bi slišala za Edwarda Snowdna. Pa vendar naj ga na začetku predstavim. Torej Edward Snowden je devetindvajset letni Američan, ki je z razkritjem tajnega programa Državna varnostna agencija (NSA) poskrbel za enega največjih škandalov v času predsedovanja Baracka Obame. Pri aferi gre za obsežen nadzor telefonskih klicev in interneta s strani agencije za nacionalno varnost. Spletna podjetja, kot so Facebook, Google, Yahoo, Apple in Microsoft, so menda v okviru programa Prizma NSA celo zagotovile neposreden dostop do svojih strežnikov.Ob vsem zgoraj naštetim se mi zastavlja vprašanje je Edward Snowden junak ali bedak?

Odkrito bom povedala, da nisem simpatizer ameriške politike, njihovega vsiljevanja svoje miselnosti celotnemu svetu in njihovega obnašanja v smislu nam nihče nič ne more, nam je vse dovoljeno pa naj si gre za legalne ali ilegalne metode. Pa vendarle tako veljavo v svetu so si pač utrdili, ko smo se Evropejci pobirali iz upostošenja in ruševin obeh svetovnih vojn. Ampak tudi najmočnejši bi se morali držati pravil, mar ne? Ali ti je potem, ko preostali svet spraviš na kolena in doseže strahospoštovanje dovoljeno vse? Tudi poseganje v zasebnost ostalega sveta?

Odgovor ZDA na vso to afero je bil, da je to vse za našo varnost, da gre za boj proti terorizmu. Mislim, da tega ne verjamejo niti sami, kaj šele, da bi jim potem to verjela jaz. Pa saj odgovor je povsem jasen, pri tem gre le za to, da si ZDA želi popolen nadzor nad celotnim planetom. In v to sem še toliko bolj prepričana zdaj, ko so na dan prišla nova odkritja o tem kako se je prisluškovalo tudi evropskim institucijam. Prepričana sem, da ZDA nadalnega nadzora ne bo nihče preprečil oz. si tega nobena država ne bo upala, ker si veliki ZDA preprosto nihče ne upa postaviti po robu. Kakšna bi bila posledica v nasprotnem primeru pa vsi vemo. Da se preostali svet boji ZDA priča tudi dejstvo da je ubogi Snowden zaprosil za politični azil že 21 državah, med drugim v Ekvadorju, Islandiji, Avstriji, Boliviji, Braziliji, Kitajski, Kubi, Finski, Franciji, Nemčiji, Indiji, Italiji, Irski, Nizozemskem, Nikaragvi, Norveški, Poljskem, Rusiji, Španiji, Švici in Venezueli. Avstrija, Norveška in Poljska mu je rekla odločni NE, medtem, ko Nemčija, Švica in Bolivija še popremišljujejo o odgovoru. Kakšna bo njihova odločitev, pa midlim, da je vsem jasno. Bojim se, da bodo Snowdna zavrnile tudi te države, ki tako zelo "premišljujejo" o svoji odločitvi.

Včeraj je spoštovani evropski poslanec gospod Ivo Vajgel na dan prišel z "briljantno" idejo o tem kako naj Slovenija premisli o tem ali bi ponudila politični azil Snowdnu. Prvič ne vem zakaj bi se Slovenija ( ki ima že tako dovolj notranjih težav ) obremenjevala s Snowdnowom in mu kar ponudila politično zatočišče. Naj najprej zanj zaprosi in se bomo potem ukvarjali s tekočim preblemom. Drugič pa si ne predstavljam, da si države, kot so Norveška, Francija, Avstrija niso upale ugoditi Snowdnovim prošnjam, mala Slovenija pa ga bi vzela pod svoje okrilje. Tvegano se vam ne zdi? Po drugi strani pa je naš predsednik gospod Borut Pahor človek konsenza in ni dvakrat za reči, da mu Vaiglova ideja ne bi bila všeč. Navsezadnje se spomnite kako je bil pripravljen sprejeti zapornike iz Gvantanama.

Pa naj se vrnem k naslovnem vprašanju. Je Edward Snowden junak ali bedak?Edward Snowden me spominja na junaka iz antične grške tragedije. Edward Snowden je tragični junak. Grški antični junaki ( Krajl Ojdip, Antigona...) v tragedijah so imeli boljši karakter od večine ljudi ampak ne popolnega, saj imajo šibko točko zaradi katere na koncu propadejo. Se vam ne zdi, da opis popolnoma ustreza Snowdnu? Junak v grški antični tragediji je bil na koncu, kljub temu, da je fizično propadel moralni zmagovalec. Zame je Snowden moralni zmagovalec, saj je svetu razkril zelo pomembne informacije. Svetu je nekako želel odpreti oči, ( Svet pa si nikakor ne upa pogledati tej ameriški resnici v oči ), kljub temu, da se je dobro zavedal posledic le tega. Želim si, da bi našel svoj politični azil, saj je kristalno jasno, da če ga dobi ZDA, ne bo dobil pravičnega sojenja in bo na koncu res propadel tudi fizično ( if you know what I mean?? ). Kar pa bi bilo popolnoma nepotrebno in bi ZDA spet odšla iz boja, kot popolna zmagovalka. Saj bo kot zmagovalka odšla v vsakem primeru, vendar bi za njih zagotovo ostal grenak priokus, če bi Snowden našel mir in zaščito v neki drugi državi.

NAUK ZGODBE: Edward Snowden je iz vidika Sveta JUNAK, iz svoje osebne zgodbe pa BEDAK. Z eno besedo TRAGIČNI JUNAK.

Lep "politični" pozdrav od Lučke Smile

objavil(-a): LučkaTheBee ob 22:32 komentarjev (0) ogledov: 0
nedelja, 30. junij 2013

SAM ali OSAMLJEN? :)

Opravila sem s svojimi obveznostimi na faksu ( vsaj z nujno potrebnimi ) in končno imam več časa zase. Po dolgem času sem se odpravila na potep po mestu. In srečala sem ga, popolnoma nepričakovano.Njega. Njegov značilen angelski nasmeh. Njegov čudovit glas. In tiste modre, navihane oči.

Srečanje z njim in dogodki, ki so sledili potem me je pripeljalo do tega, da sem začela razmišljati, o tem kako je če si »v paru«. In zakaj dajemo stanju »biti v paru« tolikšen pomen? Prišla sem do nekakšnih zaključkov in mogoče vam bom odprla še drugačen pogled na »biti v paru«. In mogoče, ampak samo mogoče, komu, ki vztrajno išče svoj par za dvojino, odprla oči in bo videl, da trenutni samski stan ni nobena katastrofa.

Dva lepa galeba

veslata v daljino.

Dva gospoda laboda

brazdata gladino.

Dva krta zadrta

rahljata krtino.

Dva črička fantička

pokušata vino.

Dva cucka, dva mucka,

dva ovna, dva klovna -

vse v dvoje ušlo je,

a jaz dan na dan

sem sam in poznam

le gluho tišino

ter iščem zaman

svoj par za dvojino.

(Tone Pavček)

Takole je zapisal Pavček ( eden mojih najljubših pesnikov ): »Iščem zaman svoj par za dvojino!« Poudarek je na besedi »iščem«. Ravno v besedi iščem je problem. Ljubezni se ne išče, ljubezen najde tebe.

Ko prestopimo prag adolescence začnemo dajati ljubezni (pre)velik pomen. Takrat prvič vidimo, da ima sošolka fanta in kar nekako se nam zdi, da ker ga ima ona, ga moram imeti tudi jaz. In začneš iskati partnerja, zato ker ga ima tudi ona. To iskanje tako privede do tega, da sami sebe prepričamo, da enostavno potrebujemo nekoga poleg sebe, da bi bili srečni in izpopolnjeni. Tako razmišljanje pa za sabo pusti nekakšne posledice ( lahko tudi negativne ).

Sama mislim, da dajemo partnerski zvezi absolutno prevelik pomen. To, da moraš imeti nekoga ob sebi nam vbijajo v glavo že od majhnega. Navsezadnje se udi vse pravljice končajo z »Živela sta srečno, do konca svojih dni.«. Vendar zaradi takega načina razmišljanja nekateri doživljajo krize in imajo občutek, da ne morejo biti srečni, ker so samski. Zakaj ne bi mogel biti srečen ali celo bolj srečen, če si ( trenutno ) samski? Zakaj bi moral nekdo čutiti, da mu nekaj pomembnega manjka samo zato, ker (trenutno) nima nikogar,da bi tvorila dvojino. Zagotavljam vam, da če si (trenutno) sam, še ne pomeni, da moraš biti osamljen in da se lahko počutiš prekleto osamljenega, kljub temu, da si z nekom v paru. Če iščeš partnerja samo z namenom, da lahko rečeš, da si v zvezi in, da spremeniš svoj status na facebooku, mislim, da je taka zveza, tako ali tako obsojena na propad. Dva naj bi torej tvorila celoto a ne? Torej jaz ne morem biti srečna brez njega. Prav tako ne more biti on srečen brez mene. Pa ni tako! Dva ne tvorita celote. Mi sami z vsemi lastnostmi in vrednotami smo že celota. Že sami imamo vse kar potrebujemo za srečo. In če se tega ne zavedate se ne cenite dovolj oz. se nimate dovolj radi. In če se nimate dovolj radi, kako lahko pričakujete, da vas bo imel nekdo še rajši? Kako lahko vse sanje o tem, da bi bili srečni preložite na ramena nekoga drugega? Se vam, ne zdi, da je to pretežko breme za nekoga, ki ni ti?

Mislim, da je bistvo, da vas ljubezen najde to, da najprej v celoti sprejmete samega sebe. Obljubljam vam, da je to prvi korak do srečnega življenja. In ko končno sprejmete sebe v celoti, da vas bo našel nekdo za dvojino. In tokrat ne bo to zato, ker samo rabiš nekoga, ampak bo tukaj prisotna tista prava ljubezen.

Pa da ne boste mislili, da zdaj govorim to le teoretično. Ne, to se je zgodilo tudi meni. Pa ne ravno v smislu, da sem nekoga iskala, da bi bila v paru. Ampak sem mislila, da nekako nisem zanj. Nisem sprejela samo sebe. Ko sem odšla v Ljubljano, sem ga še manj videvala in v sebi bila prepričana, da ne bova nikoli par. Po tem se je zgodil niz dogodkov tako doma, kot na faksu s katerimi sem pridobila določeno samozavest in ugotovila, da tudi jaz zmorem popolno opraviti s čim, kar se na prvi pogled zdi nemogoče. Spremenila sem način razmišljanja. To razmišljanje ti nekako zleze pod kožo in preide v kri. Šele ko izboljšaš odnos s sabo in prenehaš iskati nekoga, ki bi te izpopolnil te ljubezen najde. Ampak ne taka ljubezen, ki si si jo želel ali predstavljal. Ne. Najde te ljubezen, ki je še tisočkrat boljša od vseh tvojih pričakovanj.

Torej vsi samski, čas je da začnete razmišljati pozitivno in da sprejmete sami sebe. Če mi ne verjamete, si preberite moj blog ( Ko bi le vedel koliko mi pomeniš ) izpred več, kot leta dni. In ravno s tem fantom sem sedaj v paru. Wink

Torej ne iščite nekoga, samo zato, da boste lahko rekli, da tvorite dvojino, ker ljubezen deluje po principu: NE IŠČI, KER BOŠ NAJDEN! Wink Wink Wink

( pa še fajn zaključek mi je uspelo zrimat! Laughing )

Lep pozdrav od zaljubljene Lučke Wink

objavil(-a): LučkaTheBee ob 17:58 komentarjev (2) ogledov: 0
stran: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156, 157, 158, 159, 160, 161, 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170, 171

na vrh strani

2006 - 2012 Diva.si. Vse pravice pridržane | splošni pogoji | kolofon | zemljevid strani