Pošlji prijateljuNazajDomov

ponedeljek, 25. september 2017

Najdi na Divi


"Jesen je zadnji in najočarljivejši nasmeh leta." ~William Cullen Bryant

petek, 10. september 2010

čisti strup :)Vedno znova in znova se znajde na seznamu mojih želja, pa se mi vedno zdi predrag...ah hudiča, še narjaje bi se zastrupila s tem prečudovitim strupom!!Smile)

objavil(-a): liyanna ob 20:57 komentarjev (0) ogledov: 24
sobota, 21. avgust 2010

cosmetics addiction- moja odvisnostStojim v sobi s polno vrečo "lepotnih dobrot" iz dm, műllerja, limonija in žalostno opazujem izpisek moje bančne kartice in negativno stanje, ki seveda ni nič novega. Priznam, danes sem si resnično priznala, da sem zasvojena z nakupovanjem kozmetike in da sem v globokem dreku, oprostite izrazu. Do konca meseca je še precej dni, jaz pa imam borih 20€ za hrano, saj mi je..lej ga zlomka, ne vem kako uspelo porabiti 120€ za kozmetiko, ki je dejansko ne potrebujem, saj imam že tako ali tako vsega preveč doma. Ko stojim danes s polnimi vrečami in pred prepolnimi škatlami idelkov, si težko s solzami v očeh priznam..bejba, tu imamo velik problem. Ne vem zakaj, se enostavno ne morem obvladati in izdelek postaviti nazaj na polico in odditi iz trgovine brez da bi ga kupila. V tistem trenutku imam občutek, kot da je to zadnji takšen izdelek na svetu in da ga močno potrebujem. Zavedam se, da so ti izdelki zgolj moja kompenzacija, v iskanju želje po lepoti in zadovoljstvu sami s seboj, sem podlegla vsem oglaševalskim trikom, kako lepša bom in privlačna s prav tisto oh in sploh kremo in seveda rjavobronz odtenkom, ki ga ima samo ta proizvajalec in nihče drug. Sama sebi se zdim patetična in naivna, da že boli.

Obljubjam si 1001 kozmetično dieto, ideje in načrti zvenijo lepo, ampak priznam slabotnež sem, kajti ne morem se obvladati. Potem je tu začaran krog, zavedam se, da preveč kupujem in po drugi strani rada nakupujem. Vidim izdelek, sem vesela, srečna in itd. ga prinesem domov, sledi razočaranje in občutki grenkobe, ker sem zopet podlegla. V mislih preštevam ves denar, ki sem ga že za to mojo odvisnost porabila in zgrozim se, saj so cifre ogromne. Pa da nekaj dopišem, nisem neka razvajena hčerkica, mesečno dobim 150€ in stem pač razpolagam. Naj omenim še to, da imam kozmetike občutno preveč, cot pa nobenih pametnih. Morala sem se malo skašljati...

objavil(-a): liyanna ob 00:38 komentarjev (3) ogledov: 17
sobota, 19. junij 2010

bolečina otroka, ki ne zna jokati...

Punčka v meni ne zna jokati..

Čutim temo v sobi,

nesramno se priplazi noč za nočnjo.

Ostanem sama...

Ozrem se v nebo,

v sebi tiho šepetam.

Solza, zakaj boliš?! Če ne smeš boleti?!

Zakaj puščaš v meni krvaveče sledi?!

Zakaj, dišiš privici, krivici meni storjeni!!

kot odmev v trdni temi, ki se ne zmeni zame...

kot solza ki polzi in v meni riše boleče sledi.

ozrem se v nebo,

v sebi tiho šepetam..

Kje jutro zame žari, kje čutim svetlobo v temi?

Ostajam sama..

objavil(-a): liyanna ob 21:17 komentarjev (1) ogledov: 21
nedelja, 09. maj 2010

Šminka pozabljena nekje na dnu predala..Pogled v ogledalo mi je tuj. Počutim se kot tuja ženska, ki je izgubila občutek za sebe, za lepoto. Šminka pozabljena nekje na dnu predala, parfum je izgubil svoj vonj. Nisem več jaz. Skozi leta sem se spremenila, leta trplenja in soočanja z zlorabo so na meni pustila pečat. Ne cenim se. Težko je priznati, ampak resnica je taka kot je. Izgubit občutek za sebe in v sebi videti le tujo žensko. Le kje sem se izgubila, kdaj sem postala to, kar trenutno kaže neprijeten odziv v ogledalu? Se mogoče spet najdem? Ne vem, včasih sanjam sanje, kako sem bila srečna, zadovoljna, zdrava in urejena. Te podobe imam vedno v očeh, a ne zmorem dovolj moči, da bi jih dosegla. Ne zmorem se ceniti, ne morem se počutiti zadovoljno v telesu, ki je bilo na brutalen način zlorabljeno..kako le.

objavil(-a): liyanna ob 22:10 komentarjev (0) ogledov: 13
nedelja, 02. maj 2010

maskaV isaknji izgovorov zakaj se mi še ni treba spravit k učenju sem si naredila sadno-zelenjavni miks maskoSmile

V mikser sem dala 1/2 hruške, jabolka, banane, nekaj solate, nekaj korenja, sok limone in olivno olje in kislo smetana. Nastal je "zdris" zelene barve, ki lepo nahrani kožo in vsebuje precej AOK.

Glede na to, da zgledam kot marsovec je verjetno boljše, da se ne gibam izven sobe Smile

objavil(-a): liyanna ob 19:47 komentarjev (2) ogledov: 33
sobota, 01. maj 2010

moji triki za varčevanjeKer povsod na veliko berem in poslušam o varčevanju, sem se tudi jaz lotila teg"neprijetnega opravila"Smile Modrost moje none varčuj takrat ko imaš denar in ne takrat ko ga nimaš, je še kako uporabna. Ampak ni vse vtem, da se evro na evro v hranilnik zlaga..so tudi vsakodnevni triki, ki dolgoročno privarčujejo nekaj cekinčkov. Napisala bom svoje trike-ideje, ki jih tudi prakticiram, bi pa bila zelo vesela, če bi z nami delile tudi vaše idejceSmile

No moji nasveti.

Ne nakupujem več z kartico ine nosim vsega denarja v denarnici, ker prehitro skopni..kako le!Wink V denarnici imam vedno samo 2,3€ le za kakšno kavo ali popoldanski posladek!Wink

Mesečni dena ki ga dobim, razdelim na dni v mesecu in ekola..pa imam dnevno omejitev, sicer se je vedno ne držim, ampak nekako uspeva.

Impulzivno nakupovanje kontroliram nekako tako: imam ogromno kozmetike..zato sem si doma napisala seznam kaj vse imam in ko me zgrabi tistih 5 minut, da bi si ponovno nekaj kupila, pregledam seznam in se prepričam, da tega pač ne rabim.Smile

Najboljši nasvet moje prijateljice pa je, NE HODI PO TRGOVINAH Very Happy

Z negovalno kozmetiko varčujem nekako tako, da si kupim eno nevtralno kremo, za ekstra občutljive, sicer ji manka AOK zato ji primešam različna olja in nastane super kremca.

Šampon si kupujem v DM, otroški je cenvno zelo ugoden, primešam mu še olivno olje in lasje so ultra mehki in ukrotljivi. Olivno olje tudi prakticiram kot balzam za lase, za suho kožo, za masko za obraz..skratka olja vsestransko uporabjam.

Obleke si kupujem na razprodajah, poleti ko so puloverji znižani na ceno 5€, si kupim 4 medtem ko bi v sezoni kupila samo enega.

Darila za praznike, rojsnte dneve nakupujem celo leto. Odločim se, kaj bom komu kupila..nato pa če ulovim kje kakšno razprodajo ali znižan izdelek to tudi kupim.

Sem pridna študentka in imam rada lepe zvezke, a kaj ko so vsi najlepši prekleto dragi. Zato sem se odločila za alternativo, kupim si najcenejše zvezke ala Lumpi in potem darilni papir največkrat kar v foliji, ki mi je všeč in si vse zvezke prelepim z meni vsečnim vzorcem.

In ja, imam odprt varčevalni račun in pujska doma v katerega drobiž mečem.

To so nekateri moji nasveti, kako pa ve vsakodnevno varčujete?Smile

objavil(-a): liyanna ob 12:28 komentarjev (2) ogledov: 24
nedelja, 21. marec 2010

Najboljši balzam :)V iskanju popolnega balzama, je moja polička "rezervirana samo za balzame" izgledala nekako tako: Tigi oatmeal&honey balzam, ki mi je bil preveč agresiven na mojem občutljivem lasišču no go. Balea balzam za poškodovane lase, porabljen nekako do 1/3 motiti me je začel vonj, ki je zelo sladek, v notlah celo osladen. Dobra stara Subrina, ki sem jo kupila v velikem pakiranju (500ml) le kaj sem mislila, da je to mogoče zadnji balzam na svetu in ga ne bo več mogoče kupiti?Smile Hja, sestavinsko ni presežek, res pa je, da naredi lepe lase + velika mera nostalgije, ko sem spominjam, ko smo z mamo vedno subrino kupovale. Smile V tem času nekje sem znorela iz "umetnega" na "naravno", tako da imam še dva dodatna balzama alverde za občutljivo lasišče in poškodovane lase. Ker sem resnično anonimna zapravljivka Smile se nekako ne morem "ustaliti" samo pri enem balzamu in vedno poskušam kaj novega. No, ravno danes sem dobila preblisk, kaj o bi vse te ostanek balzamov skupaj zmešala, mogoče dodala še malo olivnega olja.

Povzetek; končno sem odkrila najboljši balzam za lase, ki sem ga, lejga zlomka imela kar domaVery Happy Sestavinsko totalno zmešan, a na mojih laseh prečudovit učinek. lasje so mehki, svileni, se svetijo....i just love it. Smile Še najboljše pa je to, da ga je res ogromno (približno 700ml) in mi ne bo potrebno še lep čas zgubljat čas in živce, kateri balzam za vraga naj pa sedaj kupim Smile

Skratka: ostanki balzamov + olivno olje + dobra volja = me happy in lepi laski Very Happy

objavil(-a): liyanna ob 12:24 komentarjev (5) ogledov: 20
nedelja, 15. november 2009

Včasih se je potrebno tudi dobrih stvari navaditiVčasih se je potrebno tudi dobrih stvari navaditi. Telo je vajeno žalosti, jeze, sovraštva, pozitivna čustva so tuja, pa čeprav se še tako čudno sliši. Navada je železna srajca, včasih je težko prekiniti krog žrtve. Težko se je vzdigniti iz vsake krize, ko se zazdi, da so te kolesja preteklosti zopet potegnila v globino žalosti in trpljenja. Potrebno je imeti živalsko moč in se z vsemi kremplji truditi, da dejansko premagaš samega sebe. Da si rečeš, dovolj je tega sranja. Dovolj je žalosti, dovolj !! Ko si zopet na tleh in čutiš kako se ti približujejo napadi panike, te težko samemu sebi dopovedati, da je dogodek mimo, da si varna.

Potem mine dan. dva. Zopet se sprehajaš med ljudmi, srečen ker lahko vidiš vse te barve in zasanjano opazuješ kako lepo plapolajo listi v vetru. Kako se rosa lesketa v jutranjem soncu. Splača se živeti, za te lepe trenutke, za občutek kako močna oseba sem, da se nisem zlomila, da lahko kljub temu kolikor toliko normalno naprej živim in da sem.

Nono, hvala ti za vse, vem da te več ni, ampak brez tebe ne bi zmogla vsega tega. Tvoje besede, tvoj objem ko sem bila na tleh, pa čeprav nisi vedel, kaj se z mano dogaja. Slutil si...moje oči ne lažejo. Hvala ti za vse besede in zato, da si verjel vame, da bom uspela. Kot si mi v sanjah rekel, težka pot bo, a na koncu bom jaz zmagala..

Vem, da si moj angel varuh. Že velikokrat sem po naključju preživela, avtomobilsko nesrečo brez praske in še marsikdaj...

pogrešam te..

objavil(-a): liyanna ob 12:31 komentarjev (1) ogledov: 24
četrtek, 08. oktober 2009

Privilegiji starejših ?!Resnično rabim drugo mnenje, ali se samo meni zdi, da to enostavno ni fer ali pa sem samo jaz nesramna, žaljiva, hinavska in itak vse slabo.

Naj opišem situacijo: Sestra študira na privatni šoli, kjer so ji plačevali šolnino 2500€ vsak letnik (šola ma 3. letnike), na začetku faksa je dobila prenosnik, mesečno je dobivala 400€. Sedaj se je vpisala še na drug faks, kjer bojo spet ji neki plačevali. Pa da ne omenim da so ji plačali vozniški izpit + avto (naš prejšn avto je dobila)

Jaz študiram na "normalnem" faksu, mesečno dobim 180€, da sem dobila prenosnik sem se mogla skregat z vsemi, obljublajo mi, da mi bodo plačali vozniški izpit pa mi ga ŠE VEDNO niso + še darilo za rojstni dan nism dobila..

PA kje je tu sorazmerje?!

objavil(-a): liyanna ob 22:41 komentarjev (17) ogledov: 13
četrtek, 08. oktober 2009

S V O B O D N A!!!

Z ošabnostjo te pogledam,

namenim ti malo prezira.

Občutek tvoj je zbledel,

Vidiš..nisi več v meni.

Čutim sonce, čutim srečo, čutim roso.

Ž I V I M

Kot črviva kost razsajal si gnilobo v meni,

konec je tvojih prekletih dotikov, konec je te mračne kletke...

Hip hop, le kje si..se ti smejim..

Zakaj ne jočem več, zakaj ne režem, zakaj ne krvavim..

Kot solza, ki pade na tla, izginjaš..izginjaš...izginjaš

Ljubim sebe, prefukano telo, gnus, ki si ga sejal je končan.

Sem le še jaz,

S V O B O D N A

objavil(-a): liyanna ob 17:23 komentarjev (0) ogledov: 15
petek, 02. oktober 2009

To sem jaz, linčajte me, ker sem drugačna od vas,

Začenja se novo študijsko leto. Zopet bom alien med zemljani na faksu, sem namreč zelo čudna, ker:

1. ne kadim

2. ne pijem

3. se ne zadevam

4. mam dobre ocene, ampak se ne piflam, pač hitro dojemam..ljudje tega enostavno ne razumejo

5. mam že 4 leta fanta

6. ne žuram okoli, ker se enostavno zunaj ne dobim več, kriva tudi socialna fobija..

To sem jaz, linčajta me, ker sem drugačna od vas. Pač situacije v mojem življenju so me je prisile, da sem mogla tkoj odrast in prekinit tisto brezskrbno življenje...Resnično se počutim drugačna, zaznamovana in raje bi bila taka kot ostali..pa ne morem..Sad

objavil(-a): liyanna ob 13:15 komentarjev (18) ogledov: 14
nedelja, 20. september 2009

zmoremHodim z ponosno vzdignjeno glavo. Ja bila sem zlorabljena, ja bila sem posiljena, ja bilo je hudo. Rešla sem se bremena, postala sem močna oseba. Zmorem vse in še več, zato bring it on !
objavil(-a): liyanna ob 19:40 komentarjev (5) ogledov: 5
nedelja, 14. junij 2009

moram ostati močna..Kdaj vemo da imamo nekoga resnično radi ali da ga ljubimo ?? Takrat ko ni več samoumeven, ljubezni do njega se zavedamo že prej, ampak šele takrat izvemo kako močna je..

Odpeljali so ga v bolnico, po nekajkratnem bruhanju, močnemu glavobolu, tresenju in vročini je pristal na internem oddelku. Slabša se mu stanje, ne vedo kaj mu je in meni se meša od skrbi. Težko mi je iti v bolnišnico in ga gledati kako ne more popolnoma nič, da mu dvig iz postelje predstavlja napor...težko mi je in nočem se zlomit pred njim...

Ne vem, že 7 dni sem kot otopela, neprestano pogledujem na mobitel ali mi bo mogoče kaj pisal, ali je mogoče kaj boljše ali slabše. V glavi imam 1000000000 scenarijev in če samo pomislim, da je z njim nekaj hudo narobe me stisne v želodcu in me sili na bruhanje,...

Najraje bi samo jokala in jokala, težko mi je k njemu, ker ga vidim brez moči in brez volje. Težko je biti zraven in ga bodrit, da bo vse uredu, če sama vem, da ni tako...Mislim, da se mi bo zmešalo na vsak telefonski klic odreagiram bolj prestrašena in še njegovi nesramni starši...

najraje bi prevrtela čas nazaj, ko sva pohajala po obali...bila običajen srečen par...kako ti en dan lahko resnično obrne življenje na popolnoma drugo stran..moram ostati močna...

objavil(-a): liyanna ob 12:16 komentarjev (6) ogledov: 11
nedelja, 03. maj 2009

Ljubila sem bom 11 minut

Še vedno v vtisu enkratne knjige Paula Coelha Enajst minut. Roman pripoveduje o prostitutki, ki najde ljubezen, spozna pomen besede ljubiti se. Enkraten roman, kdor je "knjižnji molj" naj si vzame dan dva in jo prebere..

.. Premišljevala sem kolikokrat sem pori****, sex***, Fu**** ali nikoli nisem ljubila. Nikoli nisem ljubila z vsemi moji čuti, z vsem svojim telesom, z vsem svojim bitjem. V spolnosti sem iskala užitek, sekunde naslade, sekunde blaženosti. Vse revije so me učile, tistih nekaj sekund, ko se počutiš blaženega, ko ti pride/ko te odpelje v nebesa. Vendar je to razmišljanje zmotno, spolnost ni iskanje užitka, spolnost je možnost postati eno s partnerjem. Z njim čutiti bolečino, veselje, žalost. V njem uzreti dušo in pustiti, da se duši združita in pretakata iz enega v telesa v drugega. Orgazem je le prijeten občutek, ki nastane, ko se duši združita in zaobjameta celoten najin svet. Kolikokrat sem zmotno le mislila ali mi bo prišlo, ali bom dosegla to, kar naj bi. Mora mi priti. Zmotno, morala bi uživati trenutke sreče, ga nežno ljubkovati in uživati v tem, da zrem v njegovo dušo. Da zrem v trenutke, ko postaneva ena oseba, ko se najini telesi združita. Ne bi se smela pehati zgolj za užitkom, ampak za občutkom ljubiti in biti ljubljen. Mogoče kdo tega ne bo razumel, ampak danes sem spoznala pravi pomen te besedne zveze in komaj čakam naslednji vikend, ko se bom z njim prvič Ljubila.

objavil(-a): liyanna ob 12:38 komentarjev (7) ogledov: 17
petek, 01. maj 2009

Crtala se bomDanes se bom razvajala, crtala in počela vse kar že dolgo nisem. Sama sem doma, vrtela se bo ves čas moja muska, sledi nega telesa, duše in vse zravn. Smile Lepo je imeti take dneve, počitnice v malemobjavil(-a): liyanna ob 12:46 komentarjev (2) ogledov: 19
torek, 28. april 2009

Bad haircut...

Gledam se v ogledalo in bi se najraje zjokala. Iz lepih dolgih las je iz mene naredila ptičje strašilo!!! In ja, neki mi je govorilo, naj se NE grem ostrižt.. Še enkrat, again! Se usedem k njej, ji povem kako bi rada, naj me prosim (rekla sem PROSIM) ne zastriže, naj samo malo..da ne bo tolko očitno. NE, one klepeta in me striže, umes jo opomnim naj malo manj. Reče jajaja, ni problema in striže in striže naprej. Pritisk mi je naraščal, skoraj da sem napol narejena ušla iz frizerskega salona..za POPIZDIT!! Pa še preden se je lotila sem ji rekla, da mam valovite lase, da mi lasje dobesedno "gor skočijo" ko si ji posušim. Ona pa seveda jajaja, mislim, da me sploh ni slišala..

In še višek usega, ko se z solzami v očeh gledam v ogledalu mi vrže gor enormno količino gela, da so lasje postali trdi in dodatne bedarije. Rezultat vsega je, da sem lažja za 28€ in imam ptičje strašilo na glavi, yea great!! Sad

objavil(-a): liyanna ob 19:35 komentarjev (5) ogledov: 17
na vrh strani

2006 - 2012 Diva.si. Vse pravice pridržane | splošni pogoji | kolofon | zemljevid strani