Najdi na Divi


"Jesen je zadnji in najočarljivejši nasmeh leta." ~William Cullen Bryant

sreda, 04. februar 2009

i want a babyŽelim si otroka. Kar je noro!!! Stara sem 20 let in pol, nimam faxa, vbistvu začnem na fax hodit šele v jeseni. Nimam stalnih prihodkov, nimam stanovanja, nimam vbistvu nič kar nekako zahteva definicija samostojnosti, ampak vseeno si vse bolj želim postati mamica. Kadarkoli pridem k prijateljici, ki ima sedaj že dve ljubki pupiki, mi je žal, ker vem da moram sama še počakati par let, da bom lahko tudi sama imela svojega malega sončka. Vsakič, ko primem 2 meseca staro Saro v naročje, da jo uspavam ali samo pocrkljam, se počutim pripravljeno na materinstvo in se še bolj zavedam kako močna je moja želja po otroku.

Želja po otroku se je "rodila" leto in pol nazaj, ko je prijateljica dobila svojo prvo hčerkico Nino. Ker je njen mož moral biti v Italiji zaradi službe, sem ji jaz pomagala pri skrbi za novorojenko. 3 tedne sem bila pri njej in menjala plenice, mešala formulo, uspavala in nosila okoli pupiko kadarkoli je božšček mali imel krče in zaradi tega ni mogla spati. Vse to sem opravljala z veseljem in sploh mi ni bilo odveč. Vsi so mi govorili kako je to dobra kontracepcija in kako si po teh treh tednih še par let ne bom želela lastne štručke veselja, ampak na koncu se je izšlo ravno obratno.

Zavedam se, da nikakor ne morem imeti otroka sedaj, ker mora vsaj fant najprej končati fax in si najti službo. Če pa bi še sama imela diplomo preden bi zanosila, bi pa to bilo že skoraj idealno. A kaj ko moje srce vse bolj preglaša glas glave. Želja je vse večja.

V primeru, da bi zanosila sedaj, je fant za to, da bi splavila. Tudi sama sem bila še pred letom in pol zatrdno prepričana, da nikakor ne bi obdržala otroka, sedaj pa vem, da če bi slučajno zanosila, ne bi nikoli zmogla splaviti.

Komaj čakam, da bom noseča in da bom mamica. Ko bi le lahko čas prevertela malce naprej, samo kaki dve leti, da bi fant imel službo, da bi imela stanovanje in da bi lahko končno si ustvarila družino. Ali sem nora, ker se že pri tako mladih letih želim otroka? Najverjetneje sem. Ampak želja je vseeno vse večja.

objavil(-a): Lizzy ob 00:29 komentarjev (18) ogledov: 17


Komentarji:


04.02.2009 ob 02:00 | Gagili
Sploh nisi nora, v tem obdobju kjer si trenutno ti je tudi mene držala nora ideja po bejbiju kakšni 2 leti, potem pa naenkrat ne in zdaj se je spet vrnila konec lanskega leta...
04.02.2009 ob 08:41 | mashika - preberi bloge
no, jaz imam tudi že tam od 19. leta ali kaj takega skoz take želje.. (pa jih imam že 30) pa me ni nikoli minilo in me tudi ne bo!

Nope, sploh nisi nora! Exclamation Je popolnoma naraven občutek!
04.02.2009 ob 09:12 | Cath.Z.Jones
Otrok ni neka domaca zival.Jaz osebno si sicer zelim otroka, ampak nimam pogojev, stanovanje mam, placo mam zalostno niti nimam avta, tako da enostavno ni sans da bi pripeljala otroka v ta svet.Je pa res da pri nekaterih se prej oglasa bioloska ura, pri enih pa kasneje.Nekatere zenske res premorejo vso toplino sveta in take bi res morale imeti po vec otrok,nekatere pa skrbijo samo za kariero in zanemarjajo otroka, take so pa zelo egoisticne, ena tukaj v sluzbi je prisla ze po 5 mescih porodniske v sluzbo,ker se je zbala,da bi ji druga ukradla polozaj
04.02.2009 ob 10:33 | Lizzy - preberi bloge
Cath vem, da otrok ni domača žival. Otroka si ne želim, ker bi mi bilo dolgčas in si želim nekaj ali nekoga, ki bi mi krajšal čas. Prav tako se zavedam, da je otrok ogromna odgovornost, ampak pač čutim se pripravljeno, ne znam popolnoma razložiti tega. Sicer imam namen počakati, da bo vsaj fant dobil službo in pa da si urediva stanovanje, ker sedaj nimava pogojev, da bi otroka pripeljala v svet Smile če pa se slučajno zgodi, da bi zanosila prej, bo pa otrok več kot dobrodošel Smile
04.02.2009 ob 14:04 | P_Petraa
če je želja potem ovir ni!!!Niti finance niso ovira,ker se vse da,samo če hočeš in se potrudš.
Govorim iz lastnih izkušenj
04.02.2009 ob 15:24 | printemps
P_Petra, se ne strinjam ravno- kaj naj imata otroka na (finančni) grbi staršev? To tudi ni fer. Neke določene zadeve pa vseeno moraš imeti rešene- vsaj svoje (čeprav najeto) stanovanje pa da ima vsaj eden redno službo oz. redne prihodke.
04.02.2009 ob 17:23 | Bamby
jaz tudi ne verjamem, da otrok res toliko stane kot vsi jamrajo. mene bolj mori ČAS. že sedaj ga nimam veliko, pač fax, učenje, stanovanje je tudi treba pospravljat, občasno delo, zdaj pa še otrok...
04.02.2009 ob 17:58 | Lizzy - preberi bloge
Mi2 bova najbrž imela potem stanovanje v hiši njegovih staršev, v zgornjem nadstropju, ampak do tega je še dolgo. Sedaj sva sicer dobila kopalnico, kar je super, ampak sama imava pa le malo sobico.
Kar pa se tiče financ - noben od naju ne dela niti preko študenta. On ne zato, ker ima ure na faxu tako glupo razporejene in pa vse obvezno, jaz pa zaradi zdravstvenih težav. Sicer grem spet v jeseni delat, ampak študentski prihodki niso dovolj za otroka. Saj je res, da veliko dobiš rabljenih stvari, nekaj država pomaga, ampak vseeno bi rada, da bi vsaj en od naju imel redne prihodke, preden imava otroka. Ker če bi ga imela sedaj, bi ves denar prišel od staršev. Tako, da kljub temu da si ga res močno želim, moram počakati še kakšni 2 leti - pa močno upam, da ne kaj veliko več Smile
Pa hvala divice, zdaj vsaj vem, da le nisem še za v Ljubljana - Polje Mr. Green Objem
04.02.2009 ob 19:50 | Avalon - preberi bloge
Lepo, da se najdejo tudi take, ki si otroka res želijo. Lahko rečem, da si ena tistih, ki rešuje naš narod Wink. Jaz si ga osebno še ne (čeprav sem tri leta mlajša od tebe, verjetno tudi to igra neko vlogo), upam pa, da me bo ta želja prijela. Tako kot tebe, samo malce pozneje. Smile
04.02.2009 ob 21:09 | andreya6
Joj čisto te razumem..sama mam čist enake občutke..sicer sem na svojem..ampak sem še študentka..rada bi počakala na redno zaposlitev..
04.02.2009 ob 22:03 | P_Petraa
printemps no prosim povej kje sem jaz to napisala?
Ne zakrivljaj mojih stavkov in ne kot je ena napisala otrok ne stane veliko
05.02.2009 ob 08:54 | Cath.Z.Jones
ne stane veliko otrok, a se hecate, vrtec hrana, pol smo ga pa najebale k gre v solo pa izleti pa hrana pa hobiji pa kam ga dati med pocitnicami itd..ne govort neki na pamet,res pa je da je prvi otrok najdrazji,drugi ze vse "podeduje"
Ampak ce si pripravljen na vse to, why not,pac moj otrok ne bo reven tko kot sem bila jaz.Ga pa raje nimam
05.02.2009 ob 09:18 | P_Petraa
cath imam 2 otroka,tako da VEM koliko otrok stane .
In ne veliko.
Ahhhh.....
05.02.2009 ob 10:09 | printemps
Petra, ne skači v luft brez potrebe, ne napadam tebe. Pravim samo, da neke finance pa vseeno moraš imet zagotovljene. Poznam žal preveč parov, ki se odločijo za otroka, ko noben ni zaposlen in še živijo pri starših, pol pa njihovi starši financirajo vse skupaj. Samo to.
05.02.2009 ob 10:29 | Cath.Z.Jones
petra super, jaz osebno mislim da z 650 evri place ne morm met otroka, tisti ki lahko pa kar imejte.Podpiram toSmile
05.02.2009 ob 11:20 | P_Petraa
printemps pa kaj četudi žiivjo pri starših?
Poznam ogromno ljudi in je tudi na forumu ogromno ,ki še živijo prio starših,pa kaj.
e bi vsi čakali na popolne pogoje mislim da bi človeštvo že izumrlo Smile
Sama kot pravim finance so prav majhna ovira,velika so samo v naši glavah.
In če pa nekatere mislijo da bodo kasneje imele sanjske službe,večja plača bla,bla bla,se popolnoma motijo.
Kot pravim govorim iz lastnih izkušenj,tako da samo potrudit se je treba Wink

Lep dan
05.02.2009 ob 12:23 | zvezda - preberi bloge
Sama sem mnenja da če si dva zares želita otroka potem naj ga imata čeprav je zelo dobrodošlo da imata zagotovljene vsaj neke osnovne temelje se pravi vsaj en reden prihodek in pa streho nad glavo kjer bo imel otrok občutek domačnosti in se bo počutil varnega... In ne idealnih pogojev se ne splača čakati oziroma mislim da jih ni sploh pa ne v sedanjem svetu v katerm živimo
06.02.2009 ob 13:24 | sančika
jst komi čakam da bom mela svoje bebice SmileVery Happy waaaaaaana vrh strani

2006 - 2012 Diva.si. Vse pravice pridržane | splošni pogoji | kolofon | zemljevid strani