Pošlji prijateljuNazajDomov

četrtek, 19. oktober 2017

Najdi na Divi


"Jesen je zadnji in najočarljivejši nasmeh leta." ~William Cullen Bryant

petek, 13. januar

Delo danes?

Vrst in možnosti dela je na spletnih straneh nešteto. Želja po zaposlitvi v današnjem času je vse več, vse več brezposelnih, vse več želja po zaslužku...

Kdor je zainteresiran za delo in ga išče po svoji izobrazbi pošlje prošnjo delodajalcu. Pa dobi ustrezen odgovor ali pa sploh kakeršenkoli odgovor?

Sama pošiljam prošnje že kar nekaj časa, kot tudi marsikdo izmed vas. Bila sem do sedaj na kar nekaj razgovorih, v pričakovanju, da me seveda v nekaj dneh pokličejo in mi rečejo: Dobila ste delo!! Pa je bilo tako? Do sedaj, če sem iskrena na enem samem razgovoru. Dobila sem ustrezen odgovor (žal nisem bila izbrana, a vseeno). Vsaj odgovorili so mi!!!!

Moram pa izpostaviti zadnji razgovor, kakršnega nisem bila do sedaj vajena. Sami me poiščejo na spletni strani MojeDelo.com, kjer sem prijavljena kot aktivna iskalka zaposlitve. Super!! Zagotovo bom dobila delo, če me sami kontaktirajo. Pridem na razgovor. Čakam, čakam, da kdo pride v sejno sobo, kjer je bilo zelo hladno, nič ogrevano (bila sem tam kakšne 14 dni nazaj). Stisnjena skoraj v klopčič, s šalom okoli vratu in v nestrpnem pričakovanju, da nekdo pride in da hitro opravimo. Na toplo, sem si mislila. Končno pride ženska srednjih let, s katero sem se dopisovala po mailu in se dogovarjala za razgovor. Na prvi pogled je bila prijazna, tudi sama zavita v topel šal, ponudila mi je topel stisk roke, mi predstavila celotno podjetje, češ, da so me zato izbrali, ker imajo ogromno dela, sploh sedaj v zimskem času. Mislila sem si, odlično torej sem že njihova izbranka. Pogovor je tekel gladko, s prijaznimi nasmeški. Potem sva čakali spet kar nekaj časa direktorja podjetja. Končno se prikaže. Prijazen moški mi zopet predstavi celotno podjetje, ponudi mi primere zaposlenih s katerimi ni bil zadovoljen in še in še. Skratka podal mi je nekaj njegovih zahtev in se na koncu še celo pošalil na račun mojega rojstnega kraja. Moja trema je med razgovorom izginila, tudi sama sem se odprla in pogovarjali smo se skoraj 50 minut. Popolnoma prevzeta od obljub, z zagotovljenim delovnim mestom sem se odpeljala proti domu. V naslednjih 24 urah naj bi pričakovala njihov klic, ker so mi ponudili plačana 2 dneva uvajanja. Čakam na klic še naslenjih 48 ur, 72 ur... sita čakanja, sem pisala ženski s katero sva bili na vezi, zakaj me ne pokličejo, če je obljubljeno delovno mesto še prosto in prosila za odgovor, da vem pri čem sem. Tako sem na odgovor zopet čakala 3 dni, potem pa prenehala upati. Odgovora še danes ni. Sprijaznila sem se, da bom mogla še naprej iskati ustrezno zaposlitev.

Kako lahko nekdo daje obljube, plačano uvajanje, zagotovljeno delovno mesto, češ nujno me rabijo še ta teden, ker se ne vidijo iz dela, potem pa vse utihne?? Niti odgovora: Oprostite, nismo vas izbrali. Ali: Oprostite, mesto je že zasedeno. Človek res ostane brez besed. Najrajši bi se kar odpeljala tja....a kaj si mislim, če niso resni, ne potrebujem takega dela, še manj takih nadrejenih, ki jim že sedaj ne gre zaupati.

Podobno izkušnjo so doživele tudi tri moje prijateljice, a sem jim skoraj da verjela. Če že obljubljaš, obljubo izpolni!!!

V naslednjem tednu imam dva razgovora. Upam, da se vsaj eden od teh obnese. Smile

Ste imeli tudi vi kakšne podobne izkušnje?? Kako ste odreagirali??

objavil(-a): Marilyn M. ob 12:58 komentarjev (0) ogledov: 0na vrh strani

2006 - 2012 Diva.si. Vse pravice pridržane | splošni pogoji | kolofon | zemljevid strani