Pošlji prijateljuNazajDomov

sreda, 20. september 2017

Najdi na Divi


"Jesen je zadnji in najočarljivejši nasmeh leta." ~William Cullen Bryant

petek, 28. september 2007

kje te čevelj žuli?

Včeraj sem si ogledala dokumentarec o neučinkovitem ameriškem zdravstvenem sistemu. Poleg vsega odvečnega nakladanja in ostalega balasta, ti da vseeno malo mislit. Kaj vse ljudje počnejo zaradi denarja, grabežljivosti.... Ironična ugotovitev, da je v zaporu Guantanamo boljše poskrbljeno za ljudi, kakor pa kjerkoli po ZDA, sploh še ni tako pretresljiva kot ostale ugotovitve. "Navadni" ljudje nasrkajo. Kam gre ta naš ljubi planet??

V Sloveniji se bližajo volitve in vsi zganjajo rompompon in zapravljajo ogromne vsote denarja za volilne kampanije. Design za vsako ceno najboljši. Jah, če to ni ena brezvezna stvar, pol pa res ne vem... O nakladanju in praznih obljubah pa sploh ni vredno izgubljati besed. Pa ne, da se nekaj blazno zanimam za politiko, ampak za na šo prihodnost mi pa tudi ni vseeno. Ampak moja skrb je le pljunek v morje. Ali pa še to ne. Denar zopet zmaga.

Bom rekla, da nekateri nimajo niti trohice razuma, ko se lotijo postavljati mega ohinsploh super megastrukture in inovativne zgradbe kjerkoli, kjer se jim sprdne. Vsi nabijajo o trajnostnem in sonaravnem razvoju, potem pa letijo neke brezvezne ideje o letalskem muzeju v neokrnjeni naravi. Pazi to v neokrnjeni! Ja, ker potem bo še vedno neokrnjena, ko bo tam stalo stotine kubikov betona, železa, stekla in še kaj. Ampak to ni edni primer. Ampak je "ta pomembnežem" očitno vseeno za take stvari. Samo da se grebejo za denar. Kdo ga bo imel več.

No bedno vreme zadnje dneve, je tudi nekaj boljšega.... Če bi gospod tam zgoraj sprejemal podkupnino, bi vrjetno imeli tudi kaj več sonca.

Da o tem kako so me dejansko ožulili čevlje dva dni nazaj, sploh ne govorim....aaaaaaaaaa...še dane skomaj stopim na levo nogo. A za te "krvave žulje" sploh obstaja kakšno zdravilo? ps. od kdaj so obliži za žulje tako dragi?? 5 "hansaplastkov" skoraj 6 €!!!!

objavil(-a): martinka ob 08:37 komentarjev (5) ogledov: 17


Komentarji:


28.09.2007 ob 10:15 | Lenka
začela si ful obetavno. sem pričakovala hud družbeno kritičen blog, potem pa zaključiš z žuljem na nogi? kaj pa je zdaj to?! mogče kanček egoizma, kot pri tistih, ki jih omenjaš na začetku?
28.09.2007 ob 10:20 | martinka - preberi bloge
če jemlješ skrb za svoje zdravje kot egoizem, da potem je to egoistično. ta žulj na nogi je pa tudi prispodoba za danšnje cene zdravil in ostalih "medicinskih" pripomočkov. zdaj pa se sama odloči od družbeni kritičnosti napisanega. vse je subjektivno.
30.09.2007 ob 10:18 | SandraS - preberi bloge
Knjiga Revolucija wellnessa od Paul Zane Pilzer, vam bo dala zaključek te zgodbe...potem pa tudi začetek nove...
01.10.2007 ob 15:16 | Lenka
seveda skrbi za zdravje ne jemlejm kot egoizem. samo malo me je presenetilo, ko na koncu zajamraš zaradi tako minljive/nepomembne stvari kot je žulj.
01.10.2007 ob 15:22 | martinka - preberi bloge
lenka, nisi dojela. prispodoba. Sandra, tnx za priporočilo knjige. Jo grem danes iskat. Smilena vrh strani

2006 - 2012 Diva.si. Vse pravice pridržane | splošni pogoji | kolofon | zemljevid strani