Pošlji prijateljuNazajDomov

torek, 01. december 2015

Najdi na Divi


Bodi vedno na tekočem! Kje se Diva oblači, kdaj se zabava, koga ljubi, kam potuje...?  Spremljaj jo na Facebooku!

nedelja, 29. november

Ne razumem.Sedim v svoji najljubši restavraciji, čakajoč na svojo najljubšo specialiteto iz njenega jedilnika.

Na svoji desni opazim dekle, ki je naročila prav isto specialiteto.

Ko že nekaj časa uživam v čudovitih okusih, opazim, da v tem uživa tudi dekle.

In veste kaj vam povem – zaradi tega sama ne uživam v tem niti malo manj.

Sprašujem se, zakaj mi torej pod nos mečeš argumente, ki vključujejo besedne zveze kot je''razvrednotenje zakona'' ..? Kaj boš na slabšem, če boš dovolil, da stojim ob svoji najboljši prijateljici, ko bo stala pred oltarjem in čakala, da reče DA ženski, ki jo ljubi? Kaj boš na slabšem, če bo moja najboljša prijateljica zvečer legla v posteljo vedoč, da ima ob sebi svojo ženo?

ZAKAJ se zavzemaš za enakopravnost žensk in moških?
ZAKAJ se zavzemaš za inkluzijo oseb s posebnimi potrebami?
ZAKAJ se ti zdi logično, da na avtobusu sedež deliš s temnopolto osebo?

ZAKAJ je drugače pri homoseksualnih osebah?

Ne reci, da tako pravi tvoj bog. Zadnje čase slišim preveč takšnih izgovorov.

objavil(-a): parfumbesed ob 20:51 komentarjev (0) ogledov: 0
nedelja, 29. november

Kar najbolj boliDolgo je že, odkar sem se spravila k pisanju. Pa se zadnje čase spet zavedam, kako mi je pred nekaj leti tudi to pomagalo takorekoč rešiti življenje.

Ne bom rekla, da smo Slovenci zaprt narod, ker nikoli nočem posploševati značilnosti na celotno populacijo – nenazadnje je to zelo krivično do posameznikov.

Zavedam pa se, da živim v okolju, kjer se sicer počutim zelo varno in ljubljeno, a osebam v njem manjka odprtosti.

Čeprav bi lahko ure in ure pisala o tem, kakšne načine odprtosti bi pričakovala od svojih bližnjih, se bom tokrat osredotočila na odprtosti za pogovor. Seveda se pogovarjamo o majhnih težavah, tudi o zelo osebnih in neprijetnih, tega ne bom zanikala.

Kaj pa tisto, kar najbolj boli? Pri tem je lažje tesno zapreti oči.

Nočem opisovati občutkov, ki so se nabirali v meni, ko sem prvič opazila zareze na rokah osebe, ki jo imam najrajši na svetu. Nočem jih podoživljati, ker nočem, da se spet zgodi, kar se je zgodilo takrat. Ampak ali ne bi bilo zares dobro, če bi to storila? Če bi občutke dala iz sebe, se zdrla, zjokala, povedala vsem, kako jezna sem na to osebo, da to počne in kako razočarana sem nad sabo, da nisem tega preprečila in kako zelo imam to osebo rada in kako zelo nočem, da se ji kaj zgodi in kako poskušam razumeti, kako se počuti, in kako besna sem, ko se z menoj noče o tem pogovarjati in ...

Ja, bolje je. Čeprav nimam pojma, kdo je to ravnokar prebral. Pomaga.

Hvala, pisanje. Ker mi odpiraš oči in srce, čeprav z zaprtimi usti.

objavil(-a): parfumbesed ob 20:44 komentarjev (0) ogledov: 0
torek, 24. november

Pinterest.Uradno je priznam zasvojena sem z to noro dobro stranjo ,ki je odlična za preganjanje dolgčasa pa tudi za shujševalno kuro denarnice.Je stran polna lepih misli ki te dvignejo ki ti pokažejo drugo lepšo plat življenja je stran ,ki skrbi za tvoje zdravje z nasveti.Z svojimi 3200 pripetimi slikami sem rekorder svoje vrste.In ja Pinterest je stran kjer so se kopičijo ideje in recepti ob katerih se ti pocedijo sline. Zadala sem si ,da vsak teden spečem nekaj z mojega zidu z hrano in glede na to ,da imam na zidu 800 pinov me čaka veliko dela.Ameriške skodelice imam tako da ta izgovor odpade in ja spečem kaj potem končno lahko recept premaknem v mapo preizkušeno k sreči lahko potrkam na les še vse je bilo užitno ampak takih lepih fotk mi pa ne uspe posneti.Pinterest je stran za sanjače ko gledem slike in ideje si potiho želim in sanjam kako bom nekoč z fantom skupaj opremila dom kako bo poln tistih slavnih mason jar kozarcev, kako bo v njem dišalo po medenjakih kako bodo v njem razstavljene umetine mojih rok in mojih otrok.Kdo ve mogoče se pa to kdaj uresniči In je stran ,ki jo ustvarja svet vsak doda svoj kamenček v mozaik barvitosti svetaobjavil(-a): pili261 ob 09:43 komentarjev (0) ogledov: 0
ponedeljek, 23. november

LISTEN TO YOUR HEARTSledi svojemu srcu, ker ve kam gre in ga vodi duša, bit človeka.

Ne reci ljubim te, če to ni res. Še manj, da me imaš rad, ker nisem a la card. Nisem stvar, ki jo lahko kupiš. Ne tvoja last. Sem ženska, ki ve, kaj hoče in kam gre. Ne želim si bit druga, ker nisem samo pol. Morda je tebi bit fino neki na pol, a jaz rabim zase deca in pol. Ne za 5 minut, 5 ur ali malo usput. Ne mi igrat, ker te znam brat. Ljubezen je ali je ni. Nikoli pa se, kar tako ne zgodi.

Že dolgo me ni bolelo srce in tokrat boli dobesedno...

objavil(-a): mačka7 ob 23:37 komentarjev (0) ogledov: 0
nedelja, 22. november

"D THING"Disciplina je med dentistom in diarejo. Z njo sem včasih skregana. Če obstaja možnost, da grešim. To storim največkrat s čokolado. Ta je zdravilo za diarejo.

Zgodi se čudež, ko se čokoladi odpovem. V službi so rekli, da bi lahko prinesla več sladice, a sem se ji sama popolnoma odpovedala, čeprav jo obožujem. Ja, delam na disciplini.

Zobarica mi je «polepšala dan«. Čokolada je do nadaljnega na off listi.

objavil(-a): mačka7 ob 13:14 komentarjev (0) ogledov: 0
sobota, 14. november

Moder šalV življenju imam srečo ,da poznam žensko v pravem pomenu besede žensko ki me vedno posluša mi pomaga žensko ,ki se je na vse moči trudila da bi mi vrnila upanje ta ženska dobro pozna človeka ki mi je dal toliko lepega in hkrati mi je človek žal moral to z težkim srcem to tudi vzeti .

Pred letom dni sem doživela uresničitev sanj in vsak dan sem imela okrog vratu zavit temno moder šal z čudovitimi metulji vsi so me poznali po njem tudi sredi poletja sem bila ovita v šal in bila sem srečna šal je bil cel zmuckan a kljub temu je imel moč nikoli in nikamor nisem šla brez njega.Tej ženski je bil šal všeč povedala sem ji iz kje je Jeseni se je živlenje spremenilo v upanje do pomladi,da mi bo zgoraj opisani človek spet ponudil možnosti sreče .Življenje je pokazalo svojo moč tudi pomlad mi ni prinesla sreče tudi poletje ne in kljub temu kako bi mi ta človek rad dal možnost sreče mi je žal ni mogel dati ,ampak upanje je ostalo pogosto sem jo vprašala če kaj ve kako kaže in odgovor je bil vedno enak ne vem mogoče pa bo kaj nekako mi ni mogla vzeti upanja .Temnomodri šal pa je nadomesti tanjši šal nekako ne morem več imeti tistega šala ki še vedno sameva v omari

Poleti sem naročila 2 šala temnomodrega in turkiznega zase z mislijo ,da ji bom ob primernem trenutku plan je bil spomladi ko naj bi me sreča ponovna našla ko tudi dala šal ,da se bo lahko pohvalila glej z Pili imava isti šal. pogosto se spomnim kako vesel bi bil če bi videl da imava isti šal. Naključje je hotelo ,da se je temnomoder šal ki je bil namenjen za darilo nekje na poti z Kitajske izgubil turkizen šal ki sem ga kupila zase pa je prispel.Šal sem si ovila okrog vratu in občutek ni bil pravi zdel se mi je preveč težak tak čuden občutek sem imela da je šal pristal v omari.

Včeraj sem jo ponovno srečala in ja včeraj mi je dokončno povedala kruto resnico ki sem se je bala pred katero sem si zatiskala oči šok ni možnosti vrnitve še večji šok par ljudi so predčasno upokojili napovedi so slabe ampak res slabe.Kot zakleto se je sodelavec oglasil in med klepetom so padali šok za šokom še zadnja stvar ki jo moram narediti je zadnja kava z sodelavko potem pa upam ,da bom lahko zaprla knjigo.In ja oba modra šala čakata v omari moj verjetno ne bo več pristal na mojem vratu je preveč boleče ampak ona pa upam ,da bo šal nosila in z ponosom rekla Pili ga je dala

objavil(-a): pili261 ob 20:54 komentarjev (0) ogledov: 0
sobota, 07. november

SHOPPING FOR JEANSPridem v trgovino. Povem natančno kaj hočem. Me postrežejo. Grem v kabino in probavam vse žive modele.

Nobeni sploh niso takšni, ki bi mi stali… Pridejo nekako do polovico zadnjice. Nenormalno so nizki. Prebijem eno uro v kabini. Rezultat je, da sem naživcirana…

Ženska bi mi lahko povedala, da nimajo takih, ki jih želim…

objavil(-a): mačka7 ob 12:32 komentarjev (0) ogledov: 0
sobota, 07. november

BAKER STORYGrem v pekarno. Zmanjkalo je kruha. Na razpolago sta samo dva.

Levi zgleda levo. Desni zgleda levo. Vprašam peka kakšen je levi in desni. Levi ima na sredini semena in je bel precej. Desni je prhek, puhast in mehak in malo manj bel. Vpraša me: » Če so mi všeč mehki?« Odgovorim mu, da so mi všeč trdi…

On smeh, žena smeh. Jaz umiram od smeha.

objavil(-a): mačka7 ob 11:52 komentarjev (0) ogledov: 0
petek, 06. november

BRANJE

Trajalo je dolgo časa, da sem vzljubila branje. Začetki so bili grozni.

Kdo bi si mislil, da lahko spremenim mnenje. To je bil zame kvantni skok.

Preobrat se je zgodil v 4.letniku pri slovenskem jeziku.

Ta teden sem doživela slovenščino na potenco. Ker obstajajo ljudje, ki so v sloveskem jeziku dovršeni do skrajnosti. Branje kot užitek…Slovenski jezik ima potencial.

objavil(-a): mačka7 ob 21:42 komentarjev (0) ogledov: 0
sreda, 04. november

TULI DAYSMačka ima jokalne dneve. To ni normalno. Peljala sem jo na veterino. Sam postopek spravljanja v košaro je mački zelo stresen. Tega ne mara! Odkrila sem tehniko, da jo zagrabim kot ponavadi in dam notri v košaro po hitrem postopku. Še predno se zave, kje je, je notri. Tokrat je grozljivo tulila. Dokler je nisem dala v avto je tulila. Potem se je dala na off.

Pri veterinarju je vedno na najboljšem razpoloženju. Po koncu pregleda gre prostovoljno sama v košaro. Na to kliniko vozijo pse, jaz pa pridem z mačko.

Diagnoza je poškodba tretjega očesa od pretepa, virus ali klamidija. Testov za klamidijo je zmanjkalo. Virus se pozdravi lahko sam. Mački ni nič boljše. Še vedno joka iz enega očesa.

Spomnila sem se, da je to že 2x imela. Ime antibiotika je Streptomicin. V lekarno sem šla po nekaj podobnega. Po vezah dobiš recept. Zdaj je mački bolje, joka ne več. A je tako težko napisat en antibiotik? Važno, da se plača…

objavil(-a): mačka7 ob 22:10 komentarjev (0) ogledov: 0
sreda, 28. oktober

KUTIN KOMPOTObožujem okus kutin.

Zanimivo, da beseda marmelo izvira iz portugalščine, najprej so delali marmelado ravno iz kutin.

Najtežje jo je prerezati z nožem. Ima na sredini zelo trd del, ki preprečuje rezilu, da jo prereže. Ko jo začneš rezati nekje čez polovico, nikakor ne dobiš noža ven… S prvo kutino sem se namatrala, druga se mi je odrezala hitreje.

Kompot izvrsten čez 20 minut. 10 minut sem se mučila z rezanjem. Dodala sem tudi par klinčkov in cimetovo skorjo.

objavil(-a): mačka7 ob 22:13 komentarjev (0) ogledov: 0
nedelja, 25. oktober

dermaluxe lashprodam čisto nov zapakiran dermaluxe lashobjavil(-a): lepaa ob 20:35 komentarjev (0) ogledov: 0
sreda, 21. oktober

JUST MAGIC

Začelo se je s pevcem. Ime sem se spomnila dan kasneje, ker je kraj izpeljanka njegovega imena. Odločitev je padla.

Videla sem popolno bedo, nekaj vmes, vse do druge skrajnosti, bogato na bogato, s popolno aroganco in nespoštovanjem. Z denarjem se ne da kupiti pameti.

Čeprav sem bila v tej državi in kraju prvič, se me je globoko dotaknila kultura, gostoljubnost, smisel za humor in glasba, direktno do srca. Imela sem občutek, kot da jo poznam od nekoč daleč nazaj. Glasba je bila stara med 300 in 400 let. Posebno doživetje… Z besedami se ne da opisati.

Ste že kdaj poleteli preko glasbe v pravljico? Magic!

objavil(-a): mačka7 ob 23:49 komentarjev (0) ogledov: 0
sreda, 21. oktober

Make My Day

Dan mi polepša čmrlj, kadar ga ujamem na vrtni tageti.

Včasih ujamem metulja.

Največkrat mi dan polepša moja ljubka mačka.

Na cesti največkrat srečam veverico in prestrašenega ježa.

Zadnjič je bil na vidiku en ekspresno hiter dihur.

Naravnost čaroben je kačji pastir.

Redko vidim jelena.

V realnem svetu se srečujem z vosli.

Zaupa mi zelo iskreno tudi kamela.

objavil(-a): mačka7 ob 19:48 komentarjev (0) ogledov: 0
torek, 06. oktober

BATMAN STORY

Delam v 11. nadstropju. Danes pa nam je uspelo ostati v dvigalu. Ko smo se peljali navzdol, se nadstropja niso spreminjala, mi smo se peljali.

V 10. smo imeli neverjeten bounce feeling na koncu. Ni normalno. To sem povedala na glas in vsi so se strinjali. Lift smo prisilno ustavili v naslednjemu nadstropju, ko se je bounce ponovil. Aaaa, panika!!!

K sreči je bil eden od dečkov iz sosednje firme elektrotehnik. Poklicali smo številko v dvigalu, ki jo je treba poklicati. Čez 15 minut je on odprl vrata po navodilih. Včasih pride prav ravno tak dečko. Hvala bogu.

objavil(-a): mačka7 ob 22:50 komentarjev (0) ogledov: 0
nedelja, 27. september

Prvi jesenski dan

Vreme se je danes pozno zbudilo, nasmejano, toplo, dobre volje. Ob pitju kave in prvih dimih čika je pričelo brati dnevni časopis. In nato zagledalo naslovnico:''Prvi jesenski dan''. Kava se mu je zaletela, čik je padel na tla:''Ja šit, prvi jesenski dan, jaz pa ne opravljam svojega dela, ne ščijem in ne morim!!!'' Okoli poldneva je Vreme obleklo delavna oblačila, za preostanek zgodbe pa poglejte skozi okno...

objavil(-a): mačka7 ob 12:41 komentarjev (0) ogledov: 0
ponedeljek, 31. avgust

I DESIRE...Fajn je iti kdaj na window shopping v čisto novo trgovino. Kajti nikoli se ne ve, kdaj se zgodi ljubezen na prvi pogled. Dobro je biti brez denarja. Nazadnje mi je bila ena stvar neznansko všeč, čeprav ni bila čisto taka kot jo želim. Če bi imela s sabo denar, bi jo kupila. Nujno rabim kot veverica želod… Ustavim željo po nakupu. Stvar grem pogledat še enkrat čez nekaj dni. Sploh mi ni več tako zelo všeč kot prvič. Tokrat sem popolnoma ravnodušna…

Čez čas mi v roke pride revija od kolegice. Listam in ne gledam kaj dosti, zgolj listam. Ko naenkrat vidim podobno stvar veliko bolj dovršeno in takšno, kot si jo želim. Tokrat se ne morem upreti. Veverica na koncu pride do svojega želoda.

objavil(-a): mačka7 ob 22:20 komentarjev (0) ogledov: 0
ponedeljek, 31. avgust

ZELENOOKI ZAPELJIVEC

Zadnjič na poti od doma zvečer po filmu sem nekaj hiš stran od naše zaslišala en strašen zanimiv glas. Obrnila sem se in ga zagledala. Bil je zelo lep siv, tigrast muc.

Nisem se mogla upreti in šla sem do njega. Maček kot iz risanke dejansko obstaja… Ne zna še slovensko in nima obutih škornjev. Ampak jaz ga razumem popolnoma. Me je strenirala moja mačka…

On frajer me je počakal pred hišo in ko sem se približala je hotel, da grem za njim. Kot bi mi odločno rekel: »Pridi z mano!« Odpeljal me je do stopnišča na dvorišče. Gledal je vzratno, če mu sledim. Jaz mu sledim, ker me je zanimalo kaj želi. Potem sem se zavedla, da ni pravi čas za raziskovanje in obiske. Sem nadaljevala svojo pot on pa svojo.

Zakaj niso moški taki kot mački direktni, iskreni in odločni?

objavil(-a): mačka7 ob 21:41 komentarjev (0) ogledov: 0
sobota, 29. avgust

SPET JE ( SKORAJ ) VSE V REDU! :)

Kako že pravijo? Da je slana voda rešitev za vse? Da so to solze, znoj ali pa morje? Verjetno se z nobenim drugim rekom trenutno ne bi mogla bolj strinjati. Zadnje čase sem bila nekoliko izgubljena in sem sama sebi grenila življenje. Nisem imela več volje, do ničesar. Jokala sem večkrat na dan. Pa še zdaj nisem čisto prepričana zakaj. Precej trapasto sem se raznežila zaradi vsakega najmanjšega znaka veselja in obratno, postala sem žalostna zaradi vsake malenkosti. In vse to so spremljale solze. Na vse pretege sem solze poskušala zadržati v družbi, s tem da sem pobegnila do bližnjega wc-ja. Nisem razumela svojih »izpadov joka« in sem bila celo zaskrbljena, da sem postala navadna čustvena razvalina, ki ne obvlada več sebe in svojih čustev. Mi je bilo pa potem, ko sem se zjokala vedno lažje. Enako lažje, kot takrat, ko sem odtekla še nekaj kilometrov več, kot sem mislila, da lahko. Enako dobro sem počutila če sem jokala ali pa če sem se dobro spotila. Hvala Bogu sem vse več tekla in vse manj jokala in ko se nisem več ob vsaki malenkosti raznežila sem bila najsrečnejša punca pod soncem. Hah pa naj še kdo reče, da slana voda ni zdravilo. Wink

Dokončno se je rek iz začetka objave pokazal za resnično, ko sem šla na morje. Po dolgem času spet z družino. In po dolgem času spet tja, kamor smo hodili, ko sem bila še majhna. Takrat, ko je bila moja edina skrb, če se sandalčki za v vodo ujemajo z rokavčki in kopalkami. Takrat, ko je bilo pomembno samo to, da bo na stojnici moj najljubši sladoled in da se bom kmalu naučila plavati brez rokavčkov in bom potem lahko plava z starejšim bratom in očijem tudi v globoki vodi. Ne vem, od nekdaj sem občudovala to neskončno morje. Povsem drugače je če tečeš od obali, kot če tečeš skozi gozd. Povsem drugače. Že vonj morja te prepriča, da ni nobena težava tako velika, da se je ne bi dalo rešiti. Pomiri te in te napolni z energijo, ki bo trajala do naslednjega obiska na obali. In ko se odpravljaš domov, nazaj v realnost, ti je edino žal, da ne boš imel vsak dan pred nosom tega neskončnega vira energije, ki mi je pokazal, da je čas, da se pobotom s svetom in da so bile solze tiste, ki mi zastirajo pogled na to, koliko je v resnici lepega in da to, da ne narediš vsega 120% ni najhujša stvar na svetu. Da bi veliko ljudi zamenjalo svoje težave ( npr. neozdravljive bolezni, revščina&hellipWink z mojimi, ki so v primerjavi z njihovimi kaplja v morje…..

Je pa kljub temu, da sem se ( spet ) znala pobrat ostala velika praznina. Prvič po več, kot enem letu ni sporočila za lahko noč. Prvič po več, kot enem letu ga ni, njega, njegovih najlepših, nagajivih modrih oči, ni njegovega pomirjajočega glasu, ki bi mi rekel, da bo vse v redu. Spomnim se kako je bilo lansko leto vse drugače. Ni mi žal, da sem ga pustila. Enostavno ga nisem mogla priklenit nase, na tako kakršno sem bila. Ker nisem bila več tista v katero se je zaljubil, takrat nisem bila niti senca sebe. In vesela sem, ko tako med skupnimi prijatelji slišim, da mu gre dobro in da še vedno tako uspešno sledi svojim sanjam. Res mu privoščim iz vsega srca. Vendar to še ne pomeni, da ga ne pogrešam in da sem zdaj, ko sem spet to kar sem bila, spoznala, da ga imam še raje, kot sem sploh mislila, da ga imam. Mami pravi, da bo to praznino spet nekdo zapolnil. Da ne bo to na tak način, kot je to znal on, ampak da to ne pomeni, da me bo imel kaj manj rad, lahko še bolj. Samo drugače. Mogoče ima prav. Čeprav o tem sploh nočem razmišljati. Prve ljubezni ne pozabiš nikoli. In tega mesta ne more nadomesti nihče. Občutek imam, da bo vedno nekaj manjkalo, tiso nekaj, kar ima samo on….

Kaj sem se v tem času naučila je to, da za vsakim dežjem posije sonce. Potem pa mora znova deževati, da sonce zopet posije. In ko dežuje naslednjič, dežuje zato, da ne bi pozabili, kako lepo je, ko sije sonce.

Vesela sem, da gre poletje h koncu in da se življenje spet vrača v mirnejše vode. September je moj najljubši mesec. In sploh ne bom delala načrtov, letos se bom pustila presenetit in do začetka faksa živela samo po načelu: »go with the flow«. Wink

objavil(-a): LučkaTheBee ob 15:33 komentarjev (1) ogledov: 0
ponedeljek, 10. avgust

Čakam in čakamČakam in čakam klic čakam in čakam izpolnitev obljube,usresničitev največje želje

obljube,ki je bila izrečena z večih strani obljube ,ki mi je vlila moč in upanje in če kdaj postanem črnogleda mi pravijo poglej na svetlo stran bodi optimistična in tega se držim le čakam in upam lahko

in tudi če slišim da ne gre vse po planu čakam in čakam izpolnitev obljube ah kje pa saj mogoče se pa obrne na bolje naj se jim obrne naj podjetje spet zasije v stilu stare slave

uporabljam plan b in iščem službo drugje ampak želje so znane vrntev v moj mali raj tam kjer sem imela vse kar sem želela le prihodnosti ne toda morda se nekoč na bolje obrne kdo ve?

objavil(-a): pili261 ob 21:09 komentarjev (0) ogledov: 0
stran: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156, 157, 158, 159, 160, 161, 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170, 171

na vrh strani

2006 - 2012 Diva.si. Vse pravice pridržane | splošni pogoji | kolofon | zemljevid strani