Pošlji prijateljuNazajDomov

ponedeljek, 01. september 2014

Mafini z banano in orehi

avtor: S.Š. | vir: Diva | foto: Katja Klopčič | 17.02.2012 | komentarjev: 1
Za zajtrk lahko spečeš sveže in dišeče mafine, vzelo ti bo le nekaj minut. Različic je mnogo, nam pa so najljubši taki z banano in orehi.


Mafinov se najlažje lotiš tako, da v eni posodi dobro zmešaš vse "suhe" sestavine, v drugi pa vse "mokre".

Slika


Suhe:
- 230g moke
- 20 dag sladkorja
- 110 g grobo drobljenih orehov
- žlička pecilnega praška
- 1/4 žličke sode bikarbone
- 1/4 žličke soli
- žlička mletega cimeta

Mokre:
- 2 jajci
- 115g stopljenega masla, ohlajenega na sobno temperaturo
- žlička ali dve vanilijevega ekstrakta
- 3 zrele banane

 

Slika

Slika

Če ti je všeč, da te ob ugrizu preseneti kak večji košček aromatičnega oreha ali sladke banane, potem orehova jedrca  zdrobi kar na leseni deski tako, da jih nekajkrat povoziš z valjarjem za testo, banane pa malce pretlači z vilico. 

Slika          Slika

Suhe in mokre sestavine nato združi v eno posodo in previdno ter rahlo mešaj s plastično lopatko, dokler niso vse suhe sestavine prepojene s tekočino. Ne mešaj preveč sunkovito in predolgo, da mafini ne bodo zbiti in pretrdi. Zgornje sestavine zadostujejo za 12 običajno velikih mafinov.

V pekač položi papirčke ustreznih velikosti in vanje z žlico ali zajemalko za sladoled naloži mešanico skoraj do roba.

Slika

Peci jih 20 minut na 180 stopinj, v vnaprej ogreti pečici. Če se želiš prepričati, ali so res dobro pečeni, v enega zabodi zobotrebec. Če je zobotrebec čist, ko ga izvlečeš (se na njem ne držijo koščki testa) jih lahko vzameš iz pečice.

Slika          Slika

 

 


Komentarji:


21.05.2012 | StudentiEF
Super, sicer pa več mafinčkov lahko najdete tudi tukaj: www.mafini.si




na vrh strani

2006 - 2012 Diva.si. Vse pravice pridržane | splošni pogoji | kolofon | zemljevid strani