Pošlji prijateljuNazajDomov

torek, 25. november 2014

Pomladanski beluši

avtor: Urška Podojstršek | vir: Diva | foto: Diva | 06.04.2007 | ogledov: 32
Končno prihaja pomlad in z njo sveži, čisto podivjani beluši! Sicer se jih v boljših trgovinah in prebrisanih zelenjavarjih dobi skoraj skozi celo leto, a sveži so čisto druga pesem. Kaj pesem, simfonija!


Brbončice se primejo pod roko in veselo rajajo dolgo v noč.
Danes vam postrežem s prvim receptom iz kratke nanizanke: "Kako ukrotiti podivjane beluše".

SlikaSestavine:
- šopek belušov
- za dva krožnika rukole
- nekaj listov sveže bazilike
- kozice
- lahka kisla smetana
- limona
- sol, poper s ščepcem kopra na čelu (pa ne dobesedno!)

Rukolo operem, posušim in lepo potresem po krožnikih. Med liste skrijem nekaj listov bazilike, ki potem dajejo hoh kvizin vtis in prislužijo vsaj eno mišelinovo zvezdo.
Čez zelenje položim kuhane beluše.  Uporabim samo vršičke, ker se je že zgodilo, da je bila, recimo juha, neužitna, ker je spodnji grenak in oleseneldel beluša vse pokvaril.
V kozici raztopim maslo in nanj vržem, kaj pa drugega, kozice! Hitro jih popečem in previdno pokapam z limoninim sokom. Nekaj kapljic limone stisnem tudi v kislo smetano, jo poporam, solim in rahlo obarvam s koprom. Z zmesjo narišem nekaj belih črt in vijug po zelenjavi in kozicah ter hitro postrežem.

Naj vas posvarim, da so beluši afrodizijak in nima smisla kuhati še kaj drugega, kar se mrzlo ne bo dalo pojesti...

Pa dober tek!




na vrh strani

2006 - 2012 Diva.si. Vse pravice pridržane | splošni pogoji | kolofon | zemljevid strani