Pošlji prijateljuNazajDomov

ponedeljek, 22. september 2014

Praženi mandlji z medom

avtor: Diva | vir: Gurman.eu | foto: Diva | 19.12.2009 | komentarjev: 1 | ogledov: 60
Mandlje in med uvrščamo med varovalna živila, ki so za zdravje nadvse pomembna.


Ameriški strokovnjaki ugotavljajo, da so ljudje, ki redno - petkrat tedensko, - uživajo najrazličnejše oreške, odpornejši na bolezni srca. Med vsebuje povprečno 34 % grozdnega sladkorja (glukoza), povprečno 40 % sadnega sladkorja (fruktoza) in 1 do 4 % trsnega ali pesnega sladkorja (saharoza), 18 % vode, fermente (diastaza, invertaza, katalaza, peroksidaza, lipaza), rudninske snovi (kalij, kalcij, natrij, magnezij, železo, klor, fosfor, jod itd.), organske kisline ter vitamine B skupine in C vitamin.

SlikaSestavine:
- 100 g mandljevih jedrc
- 3 žličke medu
- arašidovo olje

Priprava:
- Ponev s pomočjo kuhinjskega čopiča tanko namažemo z oljem, potem pa jo pristavimo in dobro segrejemo.
- V segreto ponev nalijemo med in dodamo mandljeva jedrca v lupinici. Med občasnim mešanjem jih pri visoki temperaturi pražimo 2 do 3 minute, da nekoliko karamelizirajo.
- Prepražene mandlje stresemo na pladenj, obložen s peki papirjem, na katerem jih ohladimo.


Komentarji:


21.12.2009 | Talulah
Mmmm, tole bom pa probala spacat! Very Happy




na vrh strani

2006 - 2012 Diva.si. Vse pravice pridržane | splošni pogoji | kolofon | zemljevid strani