Pošlji prijateljuNazajDomov

četrtek, 19. oktober 2017

Izbira vadbenega programa

avtor: M.M | vir: Sokol | foto: | 12.01.2006 | ogledov: 37
Za vse, ki se prvič srečajo s svetom fitnesa, je iskanje odgovora na vprašanje, kakšen program vadbe izbrati, prav gotovo najtežja naloga.


Žal ni preprostega in hitrega odgovora, s katerim bi enostavno prišli do pravega vadbenega programa. Pod drobnogled je potrebno vzeti kar nekaj pomembnih točk, s pomočjo katerih se bomo dokopali do, če ne popolnega, pa vsaj primernega programa vadbe. Izbira vaj je odvisna od vaših želja in delov telesa, katere želite preoblikovati ali okrepiti. Prav tako lahko nekaj več pozornosti namenite le določenemu delu neke mišične skupine, in seveda izberete pravilne vaje, s katerimi boste to lahko storili. Izredno pomembni so vaši cilji, saj se bo program glede na njih seveda razlikoval.Izbira vadbe je odvisna od cilja, ki ga želite doseči.


Želite nekaj več mišične mase, želite pridobiti mišično vzdržljivost ali pa le izgubiti nekaj odvečne telesne maščobe? Vse to vpliva na izbiro vadbenega programa. Pomemben faktor je tudi čas, ki ga nameravate nameniti vsakodnevni vadbi. Če imate nekoliko več časa, lahko izvajate več serij določene vaje, če pa ste časovno omejeni, bo tudi zgolj ena serija določene vaje bolje kot nič. S časovno omejenostjo je povezana tudi pogostost obiskovanja centra za fitnes. Če že ne gre, da bi vadili vsak dan, si vadbo privoščite vsaj vsak drugi dan, in si tako zagotovite želene rezultate. Najpomembneje pa je seveda, da se pred začetkom redne vadbe naučite pravilno izvajati izbrane vaje. To boste najlaže storili tako, da se kar v izbranem centru za fitnes obrnete na enega izmed inštruktorjev, ki vam bo z veseljem vse razložil.


VSAKA REKREACIJA NI DOBRAJoga.


Najboljše okolje za sprostitev je izven službe in doma. Bodite zunaj! Celo fitnes centri so lahko za nekatere preveč obremenjujoči. Izogibajte se prostorov, kjer je veliko ljudi. V poletnih in zgodnjih jesenskih dneh vam narava in lepo vreme omogočata veliko izbire. Če boste vadili sami, bo morda za vas bolj sproščujoče. Izkoristite vsak prosti čas za rekreacijo. Vsake 90 minut si vzemite odmor in svojemu telesu in umu boste naredili uslugo. V 10 minutnem odmoru, ki ga lahko koristite za vadbo, hodite po stopnicah ali sobi in se raztezajte.

Proti stresu vam bo pomagala aerobna vadba. Dnevno potrebujete le 20 minut. Vadba ne vzame veliko časa, je pa zelo učinkovita. Izberete lahko tudi jogo, pri kateri se bodo vaše misli resnično sprostile. Po vadbi se boste počutili sproščeno in spočito. Predvsem izbirajte vadbo, ki vas najduhuje in zabava. Tako boste zadovoljili tako fizičnim, kot tudi psihilčnim potrebam.


VADITE POGOSTEJE


Tenis je odličen šport za vzdrževanje kondicije.

Čeprav kurite kalorije med opravljanjem hišnih opravil, potrebujete tudi dodatno vadbo, s katero boste dosegli fazo vzdrževanja telesne teže. Glede na rezultate raziskave, ki so jo izvedli raziskovalci z Natonal Academies' Institute of Medicine, potrebujete športno aktivnost, da spodbudite telesno presnovo in vzdržujete najvišji nivo zdravja srčno-žilnega sistema. Dnevno posvetite vsaj eno uro naslednjim aktivnostim:

na vrh strani

2006 - 2012 Diva.si. Vse pravice pridržane | splošni pogoji | kolofon | zemljevid strani