Pošlji prijateljuNazajDomov

ponedeljek, 25. september 2017

Maturantski make-up: Ličenje ustnic

avtor: Anja Farčnik | vir: Diva | foto: Diva | 15.04.2009 | ogledov: 56
Naj bodo ustnice nežno ali močno in izrazito obarvane, postopek ličenja je enak. Ampak začnimo na začetku.


Če so vaše ustnice suhe in izsušene, je priporočljivo (kakor smo pisale že v uvodnem članku), če si en dan pred maturantskim plesom naredite piling ustnic. V drogerijah si lahko tovrsten piling kupite ali pa si ga naredite same doma s kakšno staro zobno ščetko, tako da z njo poščetkate ustnice in nato nanesete debelejši sloj balzama. Bolj pazljiva in pogosta raba balzama, naj bo tudi sicer vaša skrb v zadnjih dneh pred plesom.

Ličenje ustnic sledi po ličenju oči. Glede na to ali ste oči poudarile močneje ali nežneje, boste obratno temu poudarile ustnice - torej če ste močneje poudarile oči boste ustnice manj in obratno.

Postopek ličenja ustnic je sledeč:

- Najprej vzemite puder v prahu in si ga s pomočjo čopiča rahlo nanesite na površino ustnic. Tako bodo ustnice suhe, ličenje bo lažje in make-up obstojnejši.

- Vzemite črtalo za ustnice in začrtajte rob ustnic.Črtalo naj bo v barvi šminke ali še bolje 1-2 odtenka temnejše od barve šminke.

Začnite najprej pri mostičku ustnic (to je del ustnic, ki je tik pod nosom) in povlecite črto proti kotičkoma ustnic, ampak samo do polovice. Potem ustnice odprite, položite črtalo v kotiček ustnic in začrtajte linijo v obratni smeri, da zaključite črto, ki ste jo zarisale prej. To ponovite še na drugi strani ustnic.

SlikaPodoben postopek ponovite tudi na spodnji ustnici: najprej začrtajte sredinski del, potem potegnite črto iz sredine proti kotičkoma nekje do polovice in linijo zaključite z potekom iz kotička ustnic proti sredini, tako da spojite obe liniji skupaj.

Če so vaše ustnice manjše in bi želele, da izgledajo večje jih lahko optično povečate tako, da linijo črtala nanesete malce čez rob vaših naravnih ustnic, ampak ne več kot milimeter ali dva, sicer bo razlika preveč opazna in izgled ustnic izumetničen in umeten.

Če mislite, da imate velike ustnice in bi jih želele pomanjšati, je postopek obraten, tako da linijo začrtate znotraj linije ustnic. Če boste izbrale ta postopek, pazite, da boste čez linijo ustnic prej nanesle nekaj tekočega pudra ali korektorja, da jo prekrijete in naredite manj opazno. 

-  Da bo vaša šminka bolj obstojna in da vam v primeru, če vam šminka izgine ne obstane samo črta, pobarvajte tudi površino ustnic

- Če vam ne bo uspelo povsem pobarvati površine ustnic, vzemite čopič za ustnice in barvo črtala raznesite po celotni ustnici. Če čopiča nimate lahko ustnice tudi samo malce močneje pomanete in barvo raznesete na tak način. 

- Sedaj sledi nanos šminke ali glosa, odvisno od želenega učinka. Če želite svilen, perlast izgled ali mat izgled, malce boljšo obstojnost in več barve, se odločite za šminko. Če pa želite več sijaja in malo bolj prosojen, nežen izgled izberite glos.

- Vzemite čopič, zajemite nekaj šminke in glosa in pobarvajte površino ustnic. 

- Vzemite papirnat robec in ga prepognite. Postavite ga med obe ustnici in odtisnite šminko nanj, po potrebi dvakrat, tako da odnesete glavnino barve. Če želite lahko ustnice tudi potapkate s pudrom v prahu, ni pa potrebno. Ko to končate, še enkrat nanesite šminko ali glos. Ta postopek bo pomagal, da bo šminka bolj obstojna in boste kasneje potrebovale manj popravkov.

V primeru, da ste nanesle šminko, lahko sedaj za dodaten lesk nanesite še nekaj glosa, sicer pa ste z ličenjem ustnic končale. Ne pozabite vzeti črtala in šminke/glosa s sabo, saj bo noč dolga in popravki v vsakem primeru potrebni.

www.licenje.com 
na vrh strani

2006 - 2012 Diva.si. Vse pravice pridržane | splošni pogoji | kolofon | zemljevid strani