Pošlji prijateljuNazajDomov

četrtek, 19. oktober 2017

Antonio pleše ulični tango

avtor: iTIVI | vir: iTIVI | foto: iTIVI | 10.01.2007 | komentarjev: 1 | ogledov: 31
Novodobni prototip učitelja plesa ni več Patrick Swayze, temveč... Antonio Banderas!


Pred dvema letoma se je producent filmskega projekta Ulični tango (Take The Lead) sestal z igralskim latino žrebcem Antoniom Banderasom in ga skušal nagovoriti k glavni vlogi v filmu. Ko je Antonio, ki je v svoji karieri odigral marsikatero testosteronsko vlogo (Desperado, Zorro, Pancho Villa ipd.), slišal, da film govori o klasičnem dvoranskem plesu, je hotel odkorakati s sestanka. Po nekaj minutah prosjačenja je Banderas pristal na ogled dokumentarca o plesnem učitelju Pierru Dulaineu, ki ga je tako navdušil, da se je na koncu srečal z Dulaineom in se z veseljem pridružil ekipi.

Film so aprila 2003 začeli snemati v Torontu, pri čemer je režisersko taktirko prevzela mlada režiserska glasbenih videospotov Liz Friedlander, ki je bila do Uličnega tanga vajena delati z velikimi glasbenimi patroni, kot so R.E.M, blink-182, Celine Dion in celo U2. Liz je posnela preko 80 videospotov, zanje prejela tudi kar nekaj nagrad, zdaj pa se je prvič lotila velikega platna. Prehod za študentko, ki je na filmski šoli univerze UCLA diplomirala z odliko, zagotovo ni bil pretežak, kar dokazuje tudi izredno tekoč in gledljiv plesni izdelek.

SlikaFilm je posnet po resnični zgodbi plesnega učitelja, ki se odloči za prostovoljni program poučevanja na newyorški srednji šoli. Učenci, ki poslušajo zgolj rap in hip-hop, ga ne jemljejo najbolj resno, a s svojo ljubeznijo do plesa, ki jo izžareva v vsakem koraku, spremeni njihovo mnenje. Elementi klasičnih plesov se začnejo mešati z urbano plesno kulturo mladih, ki učitelja tako navdušijo, da učence, v katere do sedaj nihče ni verjel, prijavi na plesno tekmovanje.Nedvomno ena zanimivejših vlog Antonia Banderasa, ki je v zadnjem času manj igral in več posojal glas animiranemu obutemu mačku iz zgodbe o Shreku. V tako zelo plesnem elementu ga še nismo imeli priložnosti videti, čeprav je Antonio že s filmom Mambo Kings pokazal občutek za vse spretnosti šov biznisa.


Priporočamo še:

Zaplešiva (Shall We Dance)
Umazani ples 2 (Dirty Dancing: Havana Nights)
Vročica sobotne noči (Saturday Night Fever)


Slika


Komentarji:


11.03.2007 | BB20
To sem slišala ja...da nima rad plesa - oziroma, da sam ne pleše...ampak škoda...Latino lover+ples= samoumnevnoWink
na vrh strani

2006 - 2012 Diva.si. Vse pravice pridržane | splošni pogoji | kolofon | zemljevid strani