Ben in Damon bosta režirala

avtor: iTIVI | vir: iTIVI | foto: iTIVI | 23.12.2006 | ogledov: 27
Potem, ko je tandem Affleck-Damon srca občinstva osvojil s filmom Dobri Will Hunting, sta njuni karieri zavili na različna pota. Prihodnje leto bosta igralca zopet združila moči, tokrat kot režiserja.


"Režija se zdi kot naravno nadaljevanje mojega početja, potem ko sem vsa ta leta igral in pisal scenarije. To preprosto moram poskusiti," je ob tej priložnosti dejal Matt Damon, tisti del ustvarjalnega dvojca, katerega kariera je bila v zadnjih letih precej bolj uspešna od Affleckove. Prihodnje leto bo tretja pustolovščina zaključila trilogijo akcijsko-vohunskih filmov o Jasonu Bournu, pred kratkim smo ga lahko videli v Scorsesejevi Dvojni igri, njegove tatinske spretnosti smo lahko opazovali ob boku Dannyja Oceana in njegovih enajstih oz. dvanajstih sozarotnikih, nič kaj prijetnega obsedenca je odigral v Nadarjenem gospodu Ripleyu, bolj pravljično obarvano vlogo pa je imel v Skrivnostih bratov Grimm.

Medtem ko je Matt zaslužil kar nekaj filmskih milijonov, pa je Benova kariera do težko pričakovanega Hollywoodlanda bolj ko ne stagnirala. Ne občinstvo niti kritiki niso bili posebej navdušeni nad izdelki kot sta bila Gigli in Moja mala navihanka, čeprav je slednji prav prijetna predmestna zgodba o tem, kako nepričakovano se lahko človekovo življenje obrne v popolnoma nesluteno smer. Nekoliko boljše sta se odrezala velikopotezna Armageddon in Pearl Harbour, toda Ben je moral počakati do ekranizacije še enega od romanov Dennisa Lehanea Gone, Baby, Gone, zato da je prejel nominacijo za zlati globus. Nekateri že šušljajo tudi o nominaciji za oskarja, kar pomeni, da se je Ben vrnil med priznano hollywoodsko elito.

SlikaRežijsko tandem Affleck-Damon še ni sodeloval. Skupaj sta napisala in igrala v Dobrem Willi Huntingu (za scenarij sta prejela tudi oskarja), kot igralca pa sta med opaznejšimi filmi ponovno sodelovala v newjerseyjevski ljubezenski zgodbi Chasing Amy, religiozno navdahnjeni satiri Dogma in nekoliko spregledanem Nadležnežu (The Third Wheel). Damon se za kamero še ni znašel v režiserski vlogi, medtem ko je Affleck svoj režiserski debi opravil že leta 1993 s filmom I Killed My Lesbian Wife, Hung Her on a Meat Hook, and Now I Have a Three-Picture Deal at Disney, ki poleg dolžine naslova ni nanizal nobenega drugega presežka. Kot režiser in kot scenarist se je Affleck podpisal tudi pod prihajajoči detektivski triler Hollywoodland, ki je posnet po romanu Dennisa Lehanea. V njem je glavno vlogo zaupal bratu Caseyju Afflecku (Kdo je ubil Mono?, Oceanovih 11), sam pa je odigral eno od stranskih vlog.

Priporočamo še:

Skrivnostna reka (Mystic River) - še en film po romanu Dennisa Lehanea
Plačilo (Paycheck) - futuristični triler z Benom Affleckom
Legenda o Baggerju Vanceu (The Legend of Bagger Vance) - Matt Damon kot čudežni golfist


Slika
na vrh strani

2006 - 2012 Diva.si. Vse pravice pridržane | splošni pogoji | kolofon | zemljevid strani