Pošlji prijateljuNazajDomov

četrtek, 19. oktober 2017

Moško mnenje

avtor: T.A. | vir: Diva | foto: Thinkstock | 16.10.2011
V vsako žensko se je že kdaj prikradla neobvladljiva želja, da bi pokukala naravnost v moško glavo.


Na to željo se je odzvala tudi stroka in nam postregla z največjo raziskavo močnejšega spola zadnjih let. Natančneje; pogledali so, kaj si približno 70,000 sodobnih moških iz najbolj razvitih delov sveta misli o seksu, zakonu in razmerjih. Na vprašalnik, ki ga je sestavila skupina psihologov, so se moški različnih starostnih skupin odzvali anonimno in neposredno.

Dokler ne bo ta arhetipska želja žensk po direktnem vpogledu v um moškega dokončno realizirana v obliki kakšne natančnejše, priročne naprave, je tudi obsežen vprašalnik lahko koristen pri zbiranju novih ugotovitev o sodobnem moškem.

Preliminarni rezultati raziskave »Velika moška raziskava 2011«, dostopni na spletni strani AskMen.com, so nas nemalo presenetili, saj kažejo na nekatera odstopanja od ustaljenih stereotipov. Katera, presodite sami:

-66 odstotkov vprašanih verjame, da je zakon nujno potrebna inštitucija, v kateri želijo sodelovati in s tem ohranjati tradicijo. Za 20 odstotkov vprašanih je zakon nujno zlo, v katerega ne verjamejo. 68 % moških predporočni pogodbi ne pripisuje posebnega pomena.

-48 % respondentov bi zapustilo svojo partnerico, če bi se zredila.

Slika

-78 % moških je prepričanih, da zdravo spolno življenje pomeni spolne odnose večkrat tedensko.

-39 % vprašanih je s svojim spolnim življenjem sicer zadovoljnih, vendar dopuščajo prostor za izboljšave. Le 12 % vprašanih moških je popolnoma zadovoljnih s svojim spolnim življenjem.

-37 % vprašanih je že fantaziralo o prijateljici svoje drage, vendar se trudijo zmanjšati pogostost tega početja. 28 % vprašanih redno fantazira o prijateljicah svoje ženske in namerava to početi tudi v prihodnje.

Slika        Slika

-7 % vprašanih moških bi prevaralo svojo partnerko, če ne bi bilo nevarnosti razkritja. 37 % vprašanih ne bi svoje ženske prevarali nikoli, ker je to v neskladju z njihovimi vrednotami.

-78 % vprašanih verjame, da lahko prepoznajo zaigran orgazem pri ženski. 16 % jih je že zaigralo svoj orgazem.

-51 % vprašanih bi se počutilo slabše, če bi vedeli, da ženske niso pripravili do orgazma.

-37 % vprašanih najbolj pogosto fantazirajo o tem, da bi se jima v postelji pridružila še ena ženska. 66 % teh želi partnerici to svojo fantazijo čimprej zaupati.

Slika        Slika

-50 % vprašanih bi odklonilo zmenek in razmerje z materjo samohranilko, ker bi se počutili neprijetno.

-56 % vprašanih še ni imelo spolnih odnosov s sodelavko, a bi takšno priložnost z veseljem sprejeli.

-50 % vprašanih je čisto zadovoljnih z velikostjo svojega korenjaka in ga tudi hipotetično ne bi povečali.

-47 % respondentov verjame v obstoj Nezemljanov.
na vrh strani

2006 - 2012 Diva.si. Vse pravice pridržane | splošni pogoji | kolofon | zemljevid strani