Pošlji prijateljuNazajDomov

ponedeljek, 25. september 2017

Olje po sončenju neguje kožo tudi jeseni in pozimi

avtor: Diva | vir: Diva | foto: Diva | 13.10.2015 | komentarjev: 2
Nižje temperature in hladnejši veter imajo negativen vpliv na delovanje medceličnih lipidov na vrhnjici, kar vodi v izsuševanje kože. Vremenske nevšečnosti nam tako lahko povzročijo težave s suho in razdraženo kožo, zato je njena zaščita tudi v hladnih obdobjih izjemnega pomena.


Pomanjkanje medceličnih lipidov poškoduje varovalno pregrado na površini kože, ki se odrazi z nastankom suhe in občutljive kože. Zaščitni hidrolipidni sloj kože poleg sonca poškodujejo tudi drugi zunanji dejavniki kot so mraz, številna mila, detergenti, geli za tuširanje in celo vroča voda. Nastanejo mikro-razpoke, ki kožo naredijo še bolj dojemljivo za vpliv omenjenih dejavnikov ter povzročijo suh, hrapav in zategnjen občutek kože.

Slika


Kako lahko koži pomagamo?
Olje za nego po sončenju ni namenjeno izključno lajšanju negativnih posledic sončnih žarkov, temveč njegova bogata higroskopična sestava blaži poškodbe kože, preprečuje razdraženost in rdečico ter nahrani in obnovi vrhnjico. Olje vsebuje nerafinirano, hladno stiskano mandljevo olje (vitamini  A, B1, B2, B6 in E), ekstra deviško olivno olje (omega-3, -6, -9), olje šentjanževke (hipercin), arašidovo in koruzno olje, eterična olja sivke in kamilice (monoterpeni) ter vitamin E in betakaroten.

Formulacija regenerira kožno strukturo, ščiti celične membrane, vlaži, zmanjšuje občutek srbečice in razdraženosti, pomirja, spodbuja k hitrejši regeneraciji, ščiti pred oksidacijo, zavira angiogenezo, proliferacijo in apoptozo ter pospešuje kapilarni krvni obtok.

Nekaj malih trikov za nego kože
Za mehko in gladko kožo je ključna pravilna nega, ki se začne z umivanjem.
- Po vsakem umivanju milnico dobro sperite s kože.
- Uporabljajte blaga mila, ki ne odstranjujejo zaščitnega mastnega sloja kože (kot je npr. milo s čebeljim voskom in medom, ki ga do 31.10.2015 prejmete za darilo ob naročilu izdelkov 4kids and us)
- Na suho in očiščeno kožo z nežnimi krožnimi gibi vtrite manjšo količino olja z visoko viskoznostjo.
- Izogibajte se tuširanju ali umivanju z vročo vodo.

Olje za nego po sončenju in druge visokokakovostne izdelke za nego kože si lahko priskrbite v spletni trgovini 4kids and us. Domača nega kože iz dobrot narave.


Komentarji:


29.11.2016 | LukaZeko
Jaz uporabljam olje mojega strica, ki v olivno olje namoči šentjanževko.


29.11.2016 | ŠiviljaMarjanca
Jaz prav tako. Moraš pa paziti, da se ne sončiš po mazanju s šentjanževko.
na vrh strani

2006 - 2012 Diva.si. Vse pravice pridržane | splošni pogoji | kolofon | zemljevid strani