Pošlji prijateljuNazajDomov

četrtek, 19. oktober 2017

Poslovni uspeh s pravo mero humorja

avtor: Anja Žagar | vir: Diva | foto: Diva | 30.05.2012
Vedno obstaja dovolj razlogov za smeh, če v sleherni situaciji iščemo dobro in poučno. Dejstvo je, da življenje ni tako strogo, resno in togo, kot si včasih mislimo.


Življenje v resnici najbolj bogatijo spontanost, zabava, veselje, druženje in dobra mera humorja.

Slika

Humor je lahko ciničen, sarkastičen, nedolžen ali črn. V poslovnem svetu je najbolj pomembno, da je premišljen. Nihče ne želi poslovati z zadrtim, pretirano resnim in hladnim človekom. Vedno boste imeli več možnosti za uspeh, vkolikor se boste znali tudi sprostiti in začiniti svoj nastop oz. komunikacijo s strankami in poslovnimi partnerji s priložnostnim humorjem. Še najmanj boste zgrešili, če se boste pošalili na svoj račun. Pri tem ne bodite pretirano kritični do sebe.

Humor v poslovnem svetu pa zna biti tudi zelo kočljiva zadeva. Prejemnik ga lahko dojame kot žalitev ali celo poniževanje. Nekaj priporočil, vezanih na uporabo humorja in smeh velja še posebej za ženske v poslovnem svetu. Ne bruhnite v smeh kar takoj, ko nekdo izgovori prvi stavek šale. Počakajte, da sogovornik zgodbo dokonča in šele nato razsvetlite prostor z nasmehom in smehom. Humor je izredno dobrodošel v primeru, ko ste morebiti storili kakšno nedolžno napako ali se spravili v neprijetno situacijo. Na ta način lahko izrazite, da se napake dogajajo in da je pomembno le, kako se na njih odzovemo.

Slika          Slika

Tudi sicer ne jemljite sebe tako resno. Statistično je namreč dokazano, da se ljudje najraje družimo z ljudmi, ki imajo zdrav smisel za humor in se znajo zabavati. Ženske imajo rade moške s smislom za humor, moški pa ženske, ki se smejijo njihovim šalam.

Četudi nas življenje včasih postavi v situacije, ki nas potrejo, lahko take trenutke izkoristimo za iskanje humornega v vsaki priložnosti. S pravo mero smeha vsak dan prebudite in razgibajte vaše hormone sreče. To je najboljša obramba pred zaskrbljenostjo in stresom. Kot je dejal že Winston Churchill: "Šala je zelo resna stvar."

Slika

Več prispevkov avtorice lahko preberete na portalu Žensko podjetništvo




na vrh strani

2006 - 2012 Diva.si. Vse pravice pridržane | splošni pogoji | kolofon | zemljevid strani