Pošlji prijateljuNazajDomov

četrtek, 19. oktober 2017

Designed in Slovenia

avtor: Karmen Rovšnik | vir: Diva | foto: Designed in Slovenia | 27.08.2010 | ogledov: 48
Dopusti so mimo, tu pa tam hladni večeri nakazujejo prihod jeseni in že nam spomini odplavajo po pisanih jesenskih barvah, po novih začetkih in tudi novi garderobi... Tokrat nekaj domačega - zakaj pa ne?


Ob sprehodu mimo Novega trga v Ljubljani boste naleteli na prodajno razstavo s pomenljivim naslovom: Designed in Slovenia, ki poteka od 16. do 31. 8. 2010 v zunanjem - notranjem prostoru trgovine/galerije Cliché Jelena Leskovar (Novi trg 6, LJ).

Kar nekaj časa se naši oblikovalci že združujejo v manjše skupine in na bolj ali manj inovativne načine prikazujejo svoje nove stvaritve. Tokrat se je združila skupina štirih zelo odmevnih blagovnih znamk (tako pri nas kot v tujini): AlmiraSadar, Cliché Jelena Leskovar, Farandula in m*faganel.

Prodajna razstava ponuja krasen pregled slovenskega modnega oblikovanja, obenem pa tudi priložnost za nakup oblačil in dodatkov po nižjih cenah. Zaradi majhnosti našega trga je produkcija visoko kvalitetnih a dosegljivih oblačil zelo težavna. Zato mi je v veliko veselje predstaviti znamke, ki ne ponujajo instant mode, ampak postrežejo s skrbno oblikovanimi oblačili, s posebno pozornostjo do detajlov in izdelave. Oblačila so oblikovana kot investicije v dober izgled in počutje, ki podpirajo osebnost in individualnost uporabnika/ce.

AlmiraSadar
Avtorske in unikatne kolekcije blagovne znamke AlmiraSadar so namenjene ženskam, ki želijo v današnji modi ohraniti in izraziti svojo individualnost. Kolekcija AlmiraSadar jesen/zima 2010/11 predstavlja nadaljevanje raziskovanja tekstilnih materialov in oblik ženskih silhuet iz predhodnih kolekcij. Uporabljeni so zimski naravni materiali iz 100% volne, svile in mešanice s tehno materiali, ki daje oblačilom športni videz. Silhueta sledi ženskemu telesu, delno se ozira v modo petdesetih let, kar se izraža v širokih gubah kril, ozkih krilih pod koleni in pentljah, ki se kot detajli pojavljajo na različnih delih oblačil. Na robovih izbranih oblačil se pojavlja tudi tiskan vzorec trav. Kolekcijo sestavljajo oblačila iz tkanin, kašmir pletenine in modni dodatki.

  Slika      Slika

SlikaCliché Jelena Leskovar
Cliché Jelena Leskovar, ki je utemeljen na lastnem principu FQ - fashion intelligence quotient, oblikuje modo za ženske, ki se zavedajo svoje okolice, samih sebe in svoje notranje moči ter posebnosti. Takšne samostojne, neukrotljive posameznice gotovo niso kliše!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SlikaFarandula
Farandula je slovenska modna blagovna znamka prêt-à-porter oblačil, ki odsevajo čutno in sofisticirano eleganco s sodobnim urbanim pridihom. Senzibilnost, mehkost in ženskost se odraža v krojih in posebni pozornosti posvečeni detajlom. Faranduline ženske imajo veselje do lepih stvari in uživajo v sladkostih življenja.

        

 

 

 

 

 

 

 

m* faganel
m*faganel je blagovna znamka, ki oblači žensko za tretje tisočletje. Lahko je mati, hči, uspešna poslovna ženska, dama v večerni toaleti, samozavestna zvezda pod odrskimi lučmi, skratka ženska z vsemi svojimi identitetami - za štiriindvajset ur, za sedem dni v tednu. Poleg oblačil znamke m*faganel, predstavljajo tudi kolekcijo nenavadnih lasnih dodatkov m*faganel AL, ki jih je oblikovala znamenita Ana Lazovski.

  Slika      Slika

Designed in Slovenija je slogan, ki v mnogih žal ne prebudi pričakovanih občutkov občudovanja in ponosa. Pot je dolga in še vedno smo na začetku. Vendar verjamem, da nas nekje čaka "dobro" oblikovana prihodnost. Prva poteza je v rokah oblikovalcev, ostali jim bomo sledili.

Priporočam vam obisk razstave, zagotovo boste prijetno presenečeni.

 

 

na vrh strani

2006 - 2012 Diva.si. Vse pravice pridržane | splošni pogoji | kolofon | zemljevid strani