Pošlji prijateljuNazajDomov

četrtek, 19. oktober 2017

Diva svetuje: jesenske barve za modne poznavalke 2. del

avtor: Katja Kozlevčar | vir: Diva | foto: style.com | 26.09.2011
Osvojili smo jesensko mešanje barv ter spoznali nove odtenke rumene, oranžne, rdeče, vijola in modre. Nova modna sezona pa prinaša tudi nove vzorce in potiske.


Zelena
Močne travnate odtenke bodo v novi sezoni nadomestile nekoliko manj dramatične barve. Vojaške tone, olivno in pastelno zeleno najdemo predvsem na jaknah in kostimih, dopolnjujejo pa jih modni dodatki v rjavi, oranžni in rdeči barvi. Nekaj domislic za kombiniranje najdemo pri Blugirl, Mulberry ter Roccobarocco. Prav posebno mesto v garderobi pa si zasluži zeleno obarvan kačji vzorec, ki je med najbolj opaznimi trendi to sezono, vsaj tako menijo pri Pradi in Gucciju.

 Slika        Slika
Prada
        Burberry Prorsum

 

Siva
Če odmislimo barve, bo letošnjo jesen kraljevala siva. Nadomestila bo že tisočkrat prežvečeno črno in strogim ter klasičnim oblačilom vdihnila nekaj več življenja. Najdemo jo namreč na oblačilih v stilu šolskih uniform, minimalističnih oblekah in teliranih kostimih v stilu power dressinga. Pogosto jo spremljajo črte ali karo vzorec, tako kot pri Yves Saint Laurentu ali Salvatoru Ferragami, bele srajce, minimalističen nakit, kot pri Aigneru, oblačila v metaličnih barvah, lakasti dodatki in nežno vijolični odtenki, kot pri Gucciju. Če je siva za vas preveč dolgočasna, jo brez skrbi kombinirajte z živim odtenkom, tudi tistim, ki smo jih nosili poleti.

Slika
        Slika
Yves Saint Laurent
        Gucci

 

Črna in bela
Črne barve je v tokratni sezoni razmeroma malo, še vedno pa je prisotna, saj se jo najlažje kombinira s katerimkoli odtenkom, najsi bo trendi poleti ali pozimi. Največ je najdemo na modnih dodatkih, kot so usnjene rokavice, ki segajo do komolcev, ozki pasovi, majhne pisemske torbice, pokrivala, nogavice in čevlji vseh vrst. Na oblačilih jo bomo kombinirali z belo. Skupaj namreč ustvarita klasično elegantno podobo, kakršno je znal najbolje pričarati Yves Saint Laurent. Tokrat se lahko po inspiracijo zatečemo h Krizii, Haiderju Ackermannu in Antonio Berardi. Še posebej trendi so črno-beli grafični oz. geometrijski vzorci. Pepita vzorec to sezono ne sme manjkati v vaši garderobi. Če črna ni po vašem okusu, jo nadomestite z belo. Ta bo najbolje učinkovala, če se boste vanjo odeli od glave do pet.

Slika
        Slika
Haider Ackermann
        Max Mara

 

Vzorci
Omenili smo že karo, pepita ter kačji vzorec, to pa še zdaleč ni vse, kar bo ponudila letošnja modna jesen. Če se nikakor ne morete ločiti od poletnih rožastih vzorcev, jih brezskrbno vkomponirajte v jesensko opravo. Le ti naj bodo temnejših odtenkov ter večjih vzorcev. Namesto na nebu, bodo tokrat zvezde in zvezdice sijale kar na oblačilih. Dolce & Gabbano namreč posnemajo vse večje znamke hitre mode. Pri hčerinski znamki D&G najdemo tudi vzorce iz črk, ki delujejo nekoliko punkersko in jih najdemo v živih barvnih odtenkih. Givency, Versace in Etro so kolekcije posvetili vzorcem baročnih ornamentov, Roberto Cavalli že tradicionalno živalskim vzorcem, Marc Jacobs in Stella McCartney pikam, Sonia Rykiel, DKNY in Tommy Hilfiger pa črtam.

 Slika        Slika
Dolce & Gabbana
        Givenchy

 
na vrh strani

2006 - 2012 Diva.si. Vse pravice pridržane | splošni pogoji | kolofon | zemljevid strani