Pošlji prijateljuNazajDomov

četrtek, 19. oktober 2017

Posteljni prijatelji

avtor: R.S. | vir: Diva | foto: Diva | 17.04.2008 | komentarjev: 2 | ogledov: 35
Posteljni prijatelj oziroma tako imenovani »fuck buddy« je popolna izbira za nekoga, ki mu trenutno ugaja le rekreacijski seks - brez nepotrebnih glavobolov, ki jih še prepogostokrat prinese ljubezen. Je takšna izbira tudi zate?


Kdaj deluje?
Ko si oba želita le dobrega starega seksa brez kakršnihkoli ljubezenskih nadlog. Ko vam je že dovolj stresnih zmenkov, ki venomer vodijo le v igrice za eno noč. Ko si želite rednega seksa, vendar vam resna zveza vsekakor ne diši.

Slika

V vsakem primeru gre za zelo osebno izbiro, ki nekaterim pristoji, spet drugim pa sploh ne. Strastna afera z nekom, s katerim se običajno ne bi družili v svojem vsakdanjem življenju, je vznemirljiva zamisel. Včasih se pač zgodi, da dve duši nimata kaj dosti skupnega, zatorej bi jima v vsakdanjih situacijah povsem spodletelo, saj bi se dolgočasila. Ista človeka pa se lahko v postelji bombastično dobro ujameta. Seksualna kemija pač ni enaka ljubezenski kemiji. Ker so take nore afere pogostokrat osvobajajoče, se partnerja v takšni spolni zvezi rada povsem sprostita ter vživita v svoje skrite telesne fantazije.

Pomembno je, da sta obe strani zelo natančni ter odprti, ko se dogovarjata o tem, za kaj sploh gre med njima ter kje so meje. Nujno si morata zaupati, kaj pričakujeta drug od drugega, tako da ne pride do morebitnih nesporazumov. Če strast sčasoma izgine, je na ta način veliko lažje prerezati spone ter prenehati svojo seksualno avanturo.


Kdaj ne deluje?
Kljub temu, da se dve osebi dobro poznata in spoštujeta, lahko takšna svobodna unija deluje popolno. Prijateljstvo torej ne izključuje posteljnega prijateljstva. Problem je le v tem, da se v takšnih primerih mnogokrat zgodi, da se eden izmed dvojice zaljubi v drugega. Vse skupaj se še bolj zaplete, če si nista ekskluzivna, torej če obenem lahko spita tudi z drugimi. Takrat rado priplava na plan dobro staro ljubosumje. Ljubezenska čustva nikakor niso primerna za posteljno prijateljstvo, saj je le-to definirano tako, da ne vključuje globljih čustev in bazira le na goli telesni pohoti.

Slika

Lahko se zgodi, da takšno prijateljevanje spodleti tudi zaradi sebičnosti; nekateri ljudje, ki imajo raje »fuck buddyje« in ne pravih partnerjev, so dostikrat malce sebični. Če se ta sebičnost manifestira v preveč objestni želji po zadovoljevanju le njegovih potreb in ne vaših, je čas da se poslovite.


Čas razkrije vse
Največkrat je takšno posteljno prijateljevanje nemogoče spremeniti v pravo in resno ljubezensko zvezo. Štos je v tem, da se je vajino poznanstvo začelo le s seksom ter ničemer drugim. Seks je vsekakor pomemben element ljubezenske zveze, ni pa dober temelj le-te. Ponavadi takšne spolne zveze polagoma zbledijo same od sebe. Strast je pač takšna muhasta dama: na začetku je pohote še preveč, čas pa razkrije, da si vsako človeško bitje želi nekaj elementarnejšega od golega seksa. Takrat oba odkrijeta, da vaju ne druži prav ničesar (razen preteklih posteljnih igric), zato vama ne preostane drugega, kot da se potihoma razideta. Hja, vsaj nihče izmed vaju ne bo odšel s strtim srcem. Velik plus posteljnih prijateljev, kajne?


Za dodajanje člankov med priljubljene, moraš biti prijavljen(-a) !

Komentarji:


17.04.2008 | printemps
OMG, bad memories... Sprobala, pa nisem za te zadeve- seks brez čustev sploh ni seks.


19.04.2008 | GLAM^Lady
Kaj ne poveste Mr. Green
na vrh strani

2006 - 2012 Diva.si. Vse pravice pridržane | splošni pogoji | kolofon | zemljevid strani