Pošlji prijateljuNazajDomov

četrtek, 19. oktober 2017

Blond Bond

avtor: iTIVI | vir: iTIVI | foto: iTIVI | 24.11.2006 | ogledov: 37
Fatima Blush: Oh, kako brezobzirno do mene. Čisto sem vas zmočila.
James Bond: Da, toda moj martini je še vedno suh. Ime mi je James.


Sean Connery in Barbara Carrerra v Nikoli ne reci nikoli (Never Say Never Again).

Takole je Fatima zmočila najbolj šarmantnega britanskega tajnega agenta, potem ko jo je med smučanjem na vodi katapultiralo na kopno naravnost v njegovo naročje.

Filmu o Jamesu Bondu so nedvomno imeli velik vpliv na ostale hollywoodske akcijske stvaritve, ki so jim sledile. Če ne drugega, so uvedli t. i. koncept "resne komedije", ki blesti v tem, da se absurdnih tem loteva na zelo resen način. Zato so filmu o agentu 007, kljub izredno visoki ravni "ja ja" faktorja (omenjeni faktor se meri v količini vsebinsko izredno verodostojnih filmskih prizorov, ki v vas izzovejo glasen "ja ja"), tako gledljivi in konec koncev tako zabavni, da jim odpustite marsikateri vsebinski "feler".

SlikaNovi Bond je Daniel Craig. Ena najbolje varovanih skrivnosti otoških odrskih desk, ki je s Casinojem Royale eksplodirala na hollywoodskem nebu. Craig baje povsem zadovoljivo uresniči pričakovanja občinstva o stopnji "bondovščine", ki jo mora igralec prikazati na platnu, da se lahko vpiše med šarmantne ex filmske vohune v službi kraljice (Sean Connery, George Lazenby, Roger Moore, Timothy Dalton in Pierce Brosnan). Izgleda angleško, poseduje tisto nujno potrebno britansko sofisticiranost in v ravno prejšnji meri postreže s kakim bistrim, duhovitim in domiselnim komentarjem, kot je npr. tale: Vesper Lynd (Eva Green): Če bi od tebe ostala le tvoj nasmeh in tvoj mezinec, bi še vedno bil bolj moški kot katerikoli drugi.
James Bond (Daniel Craig): To je zato, ker veš, kaj zmore moj mezinec...

Craigu oprostimo, da je Bond zaradi njega prestopil na stran blondincev, nismo pa povsem prepričani, kako bo svetlolasi Daniel prepričljiv kot sam hudič v filmu Jaz, Lucifer, ki ga bodo začeli snemati naslednje leto. No ja, novega varovalca britanskega vohunskega drobovja se spomnimo kot moškega v življenju Lare Croft, enega od mafijcev na Poti v pogubo ali pa skrivnostnega dilerja, ki med svojim Zadnjim poslom prekriža poti srbskemu narko šefu. Ni dvoma, Craig je nadarjen, a tudi resen dečko. Svoj posel jemlje zelo profesionalno in se le redko zmeni za tipične hollywoodsko rdečepreprogne dogodke, a je zato lansko leto npr. obiskal sarajevski filmski festival. Ni slabo za človeka, ki prijateljuje s Kate Moss in med svoje nekdanje sošolce na priznani angleški igralski šoli Guildhall prišteva Ewana McGregorja in Josepha Fiennesa.

Slika

Bond je blond! Navadite se...


Priporočamo še:

Dr. No (Dr. No) - prvi Bond na Jamajki z Ursulo Andress išče fanatičnega znanstvenika.
Umri kdaj drugič (Die ANother Day) - zadnji Brosnanov Bond a v dobri družbi s Halle Berry.
Goldfinger (Goldfinger) - samo zato, ker je aston martin iz tega filma še vedno najbolj kul Bondmobil.


Slika


Za dodajanje člankov med priljubljene, moraš biti prijavljen(-a) !na vrh strani

2006 - 2012 Diva.si. Vse pravice pridržane | splošni pogoji | kolofon | zemljevid strani