| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
*chiela* femme fatale

Spol:  Pridružen/-a: 18.Jul.2007 2:23 Zadnji obisk: 08.Sep.2010 11:31 Prispevkov: 6160 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 28.Jun.2009 20:35 Naslov sporočila: |
|
|
Zaradi blanžiranja (pred dobrima dvema mesecema) imam zelo suhe lase. Če si jih umijem s sodo in kisom, so čisto slamasti, glavnik (plastičen) mi škripa med lasmi, da me kar skomina, počešem se z veliko muke, skratka - katastrofa. Zato sem za dva meseca tole opustila in šla nazaj na šampon in balzam (Nivea), kar je zelo pomagalo in imam spet lepe laske. Ampak zadnja dva tedna me spet občasno srbi lasišče, kar je znak, da se mi spet dela prhljaj, ki sem ga potem na lasišču tudi videla, grrr!
Skratka, rada bi spet šla nazaj na sodo, ampak po sinočnjem umivanju glave (soda+kis) je stanje spet slamasto .
Razmišljam o vsakotedenskih kurah z olivcem (čez vikend), ampak se bojim, da bom s sodo izničila pozitiven učinek olivca na vlago las. Sicer sem razmišljala tudi, da bi uporabljala sodo+balzam (striktno NE po lasišču).
Kakšen nasvet (dokler te slame ne ostrižem)?  _________________ If you can't handle me at my worst, you don't deserve me at my best!  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Donatella diva addict

Spol:  Pridružen/-a: 08.Jun.2009 14:20 Zadnji obisk: 08.Sep.2010 20:12 Prispevkov: 1186
|
Objavljeno: 29.Jun.2009 20:07 Naslov sporočila: |
|
|
Sama še nisem probala tega s sodo, ampak morda pa le... Ampak sedaj prisegam na Schaumo...lep vonj, ne dela se mi prhljaj... (tok-tok)
^^ Kaj pa če bi morda za začetek probala s kako bolj "profi" kozmetiko? Ali pa za nasvet vprašaš frizerko, če imaš stalno... Seveda "profi" kozmetika ne zagotavlja, da bo pa odstranila prhljaj in poštimala lase v nulo, ker žal ne odgovarja vsakemu vse.  _________________ Life is "trying things to see if they work." |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Ninelle za prste obliznit

Spol:  Pridružen/-a: 31.Jul.2006 12:49 Zadnji obisk: 08.Sep.2010 19:38 Prispevkov: 17859 Kraj: In Fountain With Samara
|
Objavljeno: 29.Jun.2009 20:08 Naslov sporočila: |
|
|
| *chiela* je napisal/a: | Zaradi blanžiranja (pred dobrima dvema mesecema) imam zelo suhe lase. Če si jih umijem s sodo in kisom, so čisto slamasti, glavnik (plastičen) mi škripa med lasmi, da me kar skomina, počešem se z veliko muke, skratka - katastrofa. Zato sem za dva meseca tole opustila in šla nazaj na šampon in balzam (Nivea), kar je zelo pomagalo in imam spet lepe laske. Ampak zadnja dva tedna me spet občasno srbi lasišče, kar je znak, da se mi spet dela prhljaj, ki sem ga potem na lasišču tudi videla, grrr!
Skratka, rada bi spet šla nazaj na sodo, ampak po sinočnjem umivanju glave (soda+kis) je stanje spet slamasto .
Razmišljam o vsakotedenskih kurah z olivcem (čez vikend), ampak se bojim, da bom s sodo izničila pozitiven učinek olivca na vlago las. Sicer sem razmišljala tudi, da bi uporabljala sodo+balzam (striktno NE po lasišču).
Kakšen nasvet (dokler te slame ne ostrižem)?  |
men se je isto zgodilo, zato ta metoda ni zame..in očitno tudi zate ne več Uporabi šampon+balzam+kis  _________________ Jealousy is a nasty disease, get well soon! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Tramvajski hrček posting bitch

Spol:  Pridružen/-a: 24.Avg.2007 16:30 Zadnji obisk: 08.Sep.2010 20:29 Prispevkov: 4524 Kraj: Celje
|
Objavljeno: 29.Jun.2009 20:13 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz delam tako kot je Ninelle napisala Ali pa včasih še balzama ne, ker si lase umivam vsak dan in potrebe po tem, ker se blazno svetijo. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
*chiela* femme fatale

Spol:  Pridružen/-a: 18.Jul.2007 2:23 Zadnji obisk: 08.Sep.2010 11:31 Prispevkov: 6160 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 29.Jun.2009 21:38 Naslov sporočila: |
|
|
@Ninelle, se bojim, da mi ravno šampon dela prhljaj .
Zakaj pa daš kis? Da se ti laski svetijo ali še kak drug efekt?
@Donatella: imam stalno, ja. Ne bi rada šla na nekaj umetnega, se bojim, da mi poslabša prhljaj. Soda mi ga je res lepo spucala (preden sem si šla blanž gor dajat, prokleta črna barva ). Sicer mi je svetovala (za vlaženje) neko masko, ki jo imajo samo v DMju in jo baje punce hvalijo. Nekaj sem si kupila, samo ne vem, če je to tista, ki jo je ona imela v mislih. Itak jo moram kaj kmalu spet poklicat, ker mam tudi kar nekaj scepljenih konic. _________________ If you can't handle me at my worst, you don't deserve me at my best! 
Nazadnje urejal/a *chiela* 29.Jun.2009 21:42; skupaj popravljeno 2 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Tramvajski hrček posting bitch

Spol:  Pridružen/-a: 24.Avg.2007 16:30 Zadnji obisk: 08.Sep.2010 20:29 Prispevkov: 4524 Kraj: Celje
|
Objavljeno: 29.Jun.2009 21:39 Naslov sporočila: |
|
|
Največ zaradi tega da se svetijo, pa malo jih še zmehča Kot zelo lahek balzam, ki ne masti. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
*chiela* femme fatale

|
Objavljeno: 29.Jun.2009 21:46 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem imela občutek, da imam po kisu manj mehke lase ... _________________ If you can't handle me at my worst, you don't deserve me at my best!  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Shapa diva

Spol:  Pridružen/-a: 04.Jan.2006 15:30 Zadnji obisk: 09.Avg.2010 21:15 Prispevkov: 10498
|
Objavljeno: 01.Jul.2009 21:04 Naslov sporočila: |
|
|
Punce, ne zahajat v take skrajnosti - s sode na NIVEO? Neee nooo, Niveo??? hecam se, ampak Nivea je res kemična katastrofa zakaj ne poskusiš John Masters ali Aubrey Organics šamponov? So super do las, meni sicer niso očistili prhljaja. Laski so pa božanski. Jaz zdaj malo mešam vse metode, in je ok.
Za obnovo las pa zopet - Aubreyev GPB in JMO balzama. Poskusi še olivno ali kokosovo olje. _________________ Maybe some women aren't meant to be tamed. Maybe they're supposed to run wild until they find someone - just as wild - to run with. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
*chiela* femme fatale

|
Objavljeno: 01.Jul.2009 22:41 Naslov sporočila: |
|
|
Imela sem že AO - pred sodo. Mogoče bom res šla nazaj na AO, ja. Prhljaja tudi meni ne odstranil, soda mi ga je. A JM je boljši od AO?
Se mi zdi (kolkor sem gledala), da je Nivein balzam edini, ki na drugem mestu (za vodo) nima nekega alkohola. Zato Nivea .
Kis je za prhljaj, ne? In ne izsušuje las, a ne? Soda izsušuje, kajne? Samo preverjam . _________________ If you can't handle me at my worst, you don't deserve me at my best!  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Shapa diva

Spol:  Pridružen/-a: 04.Jan.2006 15:30 Zadnji obisk: 09.Avg.2010 21:15 Prispevkov: 10498
|
Objavljeno: 02.Jul.2009 19:51 Naslov sporočila: |
|
|
JMO naj bi bil boljši, ampak sama še nisem probala. Kolegici je veliko boljši, ima pa vse za suhe oz. poškodovane lase.
Kis ne bi smel izsušiti, pač pa odstranjuje ostanke izdelkov za nego in lase zapre in jih zgladi. _________________ Maybe some women aren't meant to be tamed. Maybe they're supposed to run wild until they find someone - just as wild - to run with. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
*chiela* femme fatale

|
Objavljeno: 02.Jul.2009 20:02 Naslov sporočila: |
|
|
Mnja, potem bo pa suha moja denarnica . Bom probala AO Honeysuckle Rose kolekcijo. _________________ If you can't handle me at my worst, you don't deserve me at my best!  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
rosana diva addict

Spol:  Pridružen/-a: 05.Mar.2006 20:53 Zadnji obisk: 08.Feb.2010 16:19 Prispevkov: 1834 Kraj: *...everywhere and nowhere...*
|
Objavljeno: 02.Jul.2009 20:39 Naslov sporočila: |
|
|
zakaj pa ne bi poskusila kaksnega LAVERINEGA sampona? ce si iz LJ, jih prodajajo v MERCATORJU.
pri NIVEI pa me zmoti testiranje na zivalih. _________________ vse se zgodi z razlogom. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
*chiela* femme fatale

|
Objavljeno: 02.Jul.2009 21:18 Naslov sporočila: |
|
|
Mene testiranje na živalih ne moti . Grem googlat Lavero. _________________ If you can't handle me at my worst, you don't deserve me at my best!  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Ninelle za prste obliznit

Spol:  Pridružen/-a: 31.Jul.2006 12:49 Zadnji obisk: 08.Sep.2010 19:38 Prispevkov: 17859 Kraj: In Fountain With Samara
|
Objavljeno: 02.Jul.2009 21:27 Naslov sporočila: |
|
|
Če imaš prhljaj moraš vzet kamilični šampon od AO! Za rekonstrukcijo las pa ti tud jaz JMO priporočam  _________________ Jealousy is a nasty disease, get well soon! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
*chiela* femme fatale

|
Objavljeno: 02.Jul.2009 21:29 Naslov sporočila: |
|
|
^Kaj natančno od JMO? _________________ If you can't handle me at my worst, you don't deserve me at my best!  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|