| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
Taja forum princess

Pridružen/-a: 17.Okt.2005 4:16 Zadnji obisk: 05.Jan.2010 17:37 Prispevkov: 610 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 13.Feb.2006 0:00 Naslov sporočila: Odpravimo mozolje:) |
|
|
| B.B., glede na to, da se mi ne da čakati 4 ure v čakalnici za recept za Differin gel in glede na to, da so se nakatere uporabnice pritoževale, da jim kožo zelo izsuši, me zanima ali je Cleanance K dobra alternativa? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
B.B. forum queen

Spol:  Pridružen/-a: 17.Okt.2005 1:36 Zadnji obisk: 08.Feb.2010 23:42 Prispevkov: 8637 Kraj: Ljubljana
|
|
|
Ne, to ni enako. To so čisto različne stvari.
Differin je zdravilo, njegova aktivna sestavina je adapalene (derivat vitamina A). Derivati vitamina A so dokazano zelo uspešni pri zdravljenju aken (eden tak je tudi tretinoin). Povzročajo luščenje kože, zavirajo izločanje maščobe in zato je koža po njegovi uporabi lahko suha. Jaz ga redno uporabljam, pa nimam nikoli izsušene kože, ker ga nanesem čisto na tanko, po dvajsetih minutah pa čez nanešem še vlažilno kremo, ki takoj zmehča "odlupljeno" kožo. Primeren je za tiste, ki se jim koža zelo masti, imajo mozolje in ogrce. Pri meni je zelo uspešen pri zaviranju nastajanja ogrcev. Najprej je potrebno kožo dobro očistiti (iztisniti vse zrele ogrce), čez dan dva, ko se la-ta umiri, pa začeti z uporabo Differina.
Cleanance K vsebuje AHA (glikolno kislino) in BHA (salicilno kislino).
AHA kisline luščijo odmrle celice, vendar nisto topne v maščobi, zato ne prodrejo v poro, ampak delujejo površinsko. Ker lušijo odmrle celice, preprečujejo, da bi se te nabirale v pori in jo s tem zamašile. Salicilna kislina je topna v maščobi, kar pomeni, da gre lahko v poro in jo očisti. Pri obeh kislinah je pomemben pH proizvoda, da bi te sploh lahko delovale. Če pH ni pravi, od kislin ne bo nobenega učinka. Za delovanje AHA kislin mora biti pH med 3 in 4, za BHA pa med 2.5 in 3.5. Če je pH proizvoda nekje v tem preseku, potem delujeta obe vrsti kislin naenkrat. Če niste prepričani ali je pH v proizvodu pravi (ker na embalažo ponavadi tega ne napišejo), se obrnite na proizvajalca ali uvoznika.
Težko ti rečem, kaj od tega je bolje za tvojo kožo, ker vsaka reagira drugače. Boš mogla probat. In vsaki stvari moraš pustiti dovolj časa, ker nič ne deluje čez noč. Če ne bo opaznega učinka čez kakšna dva meseca redne in pravilne uporabe, potem preidi na drugo stvar. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Taja forum princess

Pridružen/-a: 17.Okt.2005 4:16 Zadnji obisk: 05.Jan.2010 17:37 Prispevkov: 610 Kraj: Ljubljana
|
|
|
B.B. hvala za izčrpen odgovor. Si prava poznavalka in nikoli nisem dvomila v tvoje znanje, da ne bo pomote. Mislim pa, da sem nekje slišala, da AHA in BHA ne smejo biti skupaj. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
B.B. forum queen

Spol:  Pridružen/-a: 17.Okt.2005 1:36 Zadnji obisk: 08.Feb.2010 23:42 Prispevkov: 8637 Kraj: Ljubljana
|
|
|
Lahko sta skupaj, ker se med seboj funkcionalno ne ovirata. Se pravi, da lahko funkcionirata skupaj ali narazen. Je pa res, da je lahko učinek na kožo močnejši in da si ne želiš vsakdanjega tretiranja z AHA kislinami, z BHA pa recimo, da ja. Takrat je bolje, da sta ločeni. Pri uporabi obeh je zelo pomembno, da kožo ob vsakem izstopu iz hiše, zaščitite z zaščitnim faktorjem. Kisline odvzamejo koži njeno naravno zaščito (ki je itak minimalna, pa vseeno) in je zato ta veliko bolj občutljiva na UV žarke. Če tako kožo izpostavite brez zaščite, ste si naredili ogromno škode.
Se pravi, lahko sta obe skupaj, v kolikor tak proizvod dobro prenašate. AHA kisline recimo, niso primerne za zelo mlade kože, BHA pa so, ker odpravljajo mozolje. Takrat je bolje, da sta ločeni. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
megafotr administrator

Spol:  Pridružen/-a: 17.Okt.2005 1:00 Zadnji obisk: 08.Feb.2010 16:24 Prispevkov: 2887 Kraj: Djibouti
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
B.B. forum queen

|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
megafotr administrator

Spol:  Pridružen/-a: 17.Okt.2005 1:00 Zadnji obisk: 08.Feb.2010 16:24 Prispevkov: 2887 Kraj: Djibouti
|
|
|
Sej ne morem verjet, sam dejansko na ženskem forumu z ženskami debatiram o kremah . Ponavadi debatiram bolj o ekonomskih in računalniških temah. Pa vseeno.
Sam mam tud probleme z mastno kožo in mi ne pomaga NIČ! Mam pa to srečo, da pol familije dela v zdravstvu in do recepta pridem z enim telefonskim klicem. Me je pa bratranec, ki je zdravnik opozoril, da ta Differin ni nobena zajebancija.
Torej B.B. ali se mi bo faca stopila, ali bo vsaj ta žavba pomagala?
|
 |
B.B. forum queen

|
|
|
Differin je zdravilo in vsebuje aktivno sestavino adapalene - retinoid. Retinoidi zavirajo izločanje sebuma (maščobe) in tako preprečujejo mašenje por in posledično tudi mozoljavost. Lahko ga uporabljajo tudi tisti, ki se jim koža pretirano masti, čeprav nimajo aken.
Z Differinom se ni za hecat v tem smislu, ker lahko izsuši kožo, ta izgubi naravno zaščito in je zato zelo občutljiva na sonce, zato je ob njegovi uporabi nujno potrebno uporabljati zelo visoke zaščitne faktorje - tudi, ko greš samo za deset minut na sončno svetlobo (in tudi v zelo slabem in oblačnem vremenu velja enako).
Pri pretirani in nepravilni uporabi lahko kožo zelo nadražiš in se ta začne zelo luščiti. Čeprav je rahlo luščenje normalen stranski učinek.
Pomembno je, da se ga namaže zelo zelo na tanko in vedno zvečer pred spanjem, ker svetloba uniči delovanje retinoidov. Čez nekaj minut lahko čez naneseš še vlažilno kremo, da se ti ne bi površje kože preveč izsušilo, ker je v bistvu namen izsušiti vsebino v porah in ne samega površja.
Lahko ga uporabljaš dokler težave ne izginejo. Ob vseh teh varnostnih ukrepih, ki sem ti jih naštela, je Differin popolnoma varen.
Vse ostalo, kar spada pod nego mastne kože, lahko izveš tukaj:
http://www.diva.si/nasveti/?nasvet=59
P.S. Z mano se lahko pogovarjaš tudi o ekonomiji. Se preseliva pod temo "denar"?  B.B.38660.3467476852 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
megafotr administrator

|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
taya shy beauty

Pridružen/-a: 15.Nov.2005 4:04 Zadnji obisk: 01.Jan.1970 1:00 Prispevkov: 4
|
|
|
jaz pa sedaj že slab mesev uporabljam skinoren in se mi je stanje
precej izboljšalo. sicer ga ne nanašam vsak večer, samo sem ter tja in
pa na problematične predele.
uf sem zašla, hotla sem samo vprašat, če je skinoren tudi vredu?
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
B.B. forum queen

|
|
|
Ja, Skinoren (vsebuje azelaic acid) je tudi zelo v redu. Povzroča manj stranskih učinkov (izsušenost in luščenje kože) kot Differin. Ponavadi se priporoča naj se najprej začne s Skinorenom in, če po parih mesecih ne bo bolje, se prešalta na Differin.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
megafotr administrator

|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
B.B. forum queen

|
|
|
Mah, niti nisem falila poklica, me tudi ta moj zelo veseli. Mislim, da imam izobrazbo isto kot ti, le da si ti (zaenkrat) par stopničk višje 
Bi pa drugače na medicini definitivno vzela smer dermatologija.
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
megafotr administrator

|
|
|
B.B.: Prav strašiš me! A mojo krvno skupino tud poznaš? _________________
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
B.B. forum queen

|
|
|
  Be afraid, be very afraid! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|