Pošlji prijateljuNazajDomov

ponedeljek, 25. september 2017

Najdi na Divi


Išči


Bodi vedno na tekočem! Kje se Diva oblači, kdaj se zabava, koga ljubi, kam potuje...?  Spremljaj jo na Facebooku!

Labello Praznujmo mednarodni dan poljubljanja

08.07.2013 | komentarjev: 1
proizvajalec: Labello | tip: nega ustnic | kategorija: Nega obraza
Ste vedeli, da obstaja svetovni mednarodni dan poljubljanja? Če ne, si danes privoščite več poljubov, predvsem pa naj bodo mehki, strastni in zelo dolgi.


Kdo in kdaj je razglasil 6. julij za mednarodni dan poljubljanja ni znano, toda kljub temu lahko danes povemo o pomembnosti poljubljanja veliko. Ustnice so prva pot do raziskovanja in povezovanja s svetom.


Ljudje, ki se imajo radi, se naravno veliko dotikajo in poljubljajo. Obstaja veliko različnih vrst poljubov – poljub kot pozdrav, poljub za slovo, poljub za lahko noč, poljub kot predigra ... V povprečni življenjski dobi 70 let se poljubimo okoli 100.000-krat, kar pomeni, da porabimo 76 ur za to, da z ustnicami drugim pokažemo, koliko nam pomenijo. Vendar kakšno vlogo opravljajo naše ustnice pri našem osebnostnem razvoju? Zakaj so rituali poljubljanja tako močni v družinskem krogu in tako vitalni za prihodnost razvoja otrok?

 Slika
Ustnice so neverbalna podatkovna cesta


Od vseh naših čutil so ustnice najučinkovitejše v izražanju občutkov in čustev. Navzgor ali navzdol ukrivljeni kotički ustnic, sproščene ustnice ali ustnice, ki so tesno stisnjene skupaj, nam povedo, ali je človek srečen, žalosten, sproščen ali jezen. Teh stvari ne moremo izraziti z nosom in veliko težje je čustva prebrati iz oči. Otroške risbe so odličen primer, kako pomembne so ustnice za izražanje naših občutkov že od najzgodnejšega obdobja. Na primer, ko otroci narišejo sonce, ima to vedno smejoča se usta. »Lahko bi rekli, da so naše ustnice neverbalna podatkovna cesta. Pravzaprav so dvosmerna cesta. Po eni strani nam dajejo pomembne informacije o našem partnerju/-ici in njegovem/njenem počutju, po drugi strani pa izražajo naša lastna čustva in razpoloženje,« pravi Iris Nowacki.
Naše ustnice so občutljiv čutilni organ, ki zelo intenzivno zaznava dotik, toploto in mraz. Celo dojenčki v maternici že začnejo raziskovati svet s pomočjo tipanja z ustnicami. Koža je organ, ki je najbolj občutljiv za dotik, zato plod prav s kožo vzpostavi prvi čutilni stik z okoljem. Od približno 8. tedna nosečnosti dalje lahko plod občuti stvari s svojo kožo. Okrog 13. tedna sesa svoj palec, ker mu občutek palca na ustnicah daje njegovo prvo izkušnjo samozavedanja. Iris Nowacki to prvo izkušnjo samozavedanja opisuje takole: »To je moje telo. Začnem se tukaj in končam tukaj. To so moje meje, ki me ločujejo od drugih ljudi kot posameznika in me opredeljujejo kot ločeno bitje. Z ustnicami in usti odkrivamo, kdo smo, že dolgo, preden se pogledamo v ogledalo in se vidimo.«Ocene


Izgled:
Uporabnost:
Kakovost:
Cena:

22.08.2013 | yanchi
Sicer so začele izgubljati na kakovosti, ampak še vedno ene iz med boljših.


na vrh strani

2006 - 2012 Diva.si. Vse pravice pridržane | splošni pogoji | kolofon | zemljevid strani