Kako prepoznati idealnega partnerja?

Pravijo, da idealnega partnerja ni. Da se je v življenju pač potrebno prilagajati in da za partnerski odnos ne velja nič drugače. Res je, potrebno je veliko potrpljenja in tudi določenih kompromisov, a nikakor ne v lastno škodo. Kar je pomembno, je, da idealnega partnerja zase prepoznamo že na samem začetku.

Da si dovolimo vzeti dovolj časa za spoznavanje in na ta način ugotovimo, ali je pravi za nas in tudi, ali smo mi pravi zanj. Kvaliteten partnerski odnos gradita oba in če že na začetku večkrat zaškriplje, verjetno tudi kasneje ne bo dosti bolje. Je idealen partner zgolj tisti, ki skrbi za nasmeh na naših ustnicah in blagostanje?

Idealen partner je ljubeč

Ljubeč, potrpežljiv in razumevajoč bi še lahko dodali. V partnerski zvezi ljudje vedno stremimo po osebni sreči, ki jo lahko delimo z nekom, ki je vedno ob nas. Ne rečejo zaman mladoporočenci »v dobrem in slabem«. Življenje žal ni sestavljeno zgolj iz lepih trenutkov, pač pa tudi nekoliko manj lepih.

In prav takrat se pokaže, ali imamo ob sebi idealnega partnerja ali morda ne. Bo zdržal z nami tudi takrat, ko nam ne bo šlo najbolje? Ampak kako ga prepoznati že na prvih zmenkih? Človek to enostavno začuti. Nekaj globoko v nas se premakne in začutimo, da imamo nasproti sebe osebo, ki bi nam lahko »začarala« življenje.

Seveda ji je potrebno dati priložnost, da se izkaže in dokaže, a enako velja tudi za nas. Če želimo resnično vedeti, kdo je oseba pred nami, moramo dati od sebe vse, kar je v naši moči, da ji damo vedeti, kako zelo veliko nam pomeni. Potencial za idealnega partnerja nikoli ne zamudi na zmenek, ima na zalogi vedno pravo besedo in nas zna spraviti v dobro voljo, kadar tega ne zmoremo sami. Tak partner ve, kaj pomeni zvestoba, spoštovanje in se zna tudi opravičiti za morebitno napako. Smo že bližje, mar ne?

Zaupanje in zvestoba

Idealen partner je zvest in nam da vedeti, da bo tako ostalo ves čas. Na ta način si zasluži zaupanje in to zaupanje mora od nas tudi čutiti. Dejstvo je, da idealni partnerji ne rastejo v gozdu, kjer si jih lahko naberemo, pač pa ga z določenimi dejanji ustvarimo sami.

Ko si dva brezpogojno zaupata, tudi čutita, da nista nekam privezana. Občutek zvestobe v kvalitetnem partnerskem odnosu je nadvse pomemben. Zakaj ona ne bi smela na kavo s prijateljico ali on morda s fanti na petkovo rekreacijo. Vikend pa potem morda preživita v ljubkem apartmaju na Bledu.

V nasprotnem primeru, ko zaupanja ni, se zgodi, da usahne tudi želja po preživljanju prostega časa s partnerjem. To ne pomeni, da ob sebi nimamo idealnega partnerja, ampak da je potrebno nekaj spremeniti v samem partnerskem odnosu. Se poglobiti vanj, poiskati napake in jih skušati odpraviti.

Naj se iskanje idealnega partnerja ne sprevrže v pravljično utopijo iz otroštva. Spoznajte partnerja, raziščite njegovo dušo in tudi vi njemu odprite svojo. Kajti, ne le vi, tudi oseba nasproti vas želi idealnega partnerja. Morda je potrebno biti včasih malce manj strog pri postavljanju letvice za dosego tega laskavega naziva, a nikakor ne sprejemati kompromisa na kompromis le zato, da je veza kolikor toliko stabilna. V takšnem primeru v partnerskem odnosu ne bo prišlo do napredka, zgolj do zastoja ali celo nazadovanja, česar pa si seveda nobeden od vaju ne želi.