Kako prepoznati signale nasprotnega spola?

Nekaterim je na kožo pisan svet samskega življenja, poln pričakovanj, avantur in morda celo kančka pikantnosti. Toda kako vemo, ali nam oseba nasprotnega spola nakazuje zanimanje ali pa samo prijateljsko všečnost? Ne skrbite, v nadaljevanju sledijo odlični nasveti o tem, kako razvozlati te zapletene signale.

Spoznavanje lahko poteka v različnih okoljih, zato je pomembno, da znamo brati tako signale v živo kot tiste, ki pridejo po elektronskih poteh oziroma v virtualnem svetu spoznavanja. A če smo pozorni in poznamo nekaj trikov, jih zlahka opazimo.

Očesni stik

Kako vedeti, da je nekdo zainteresiran za vas? Včasih se res vse začne z enim samim pogledom. Moški se običajno trudijo ujeti pogled in ga zadržati. Na drugi strani pa lahko ženske sramežljivo preletavajo s pogledom preko moških, preden se osredotočijo nanje za dlje časa.

To je kot nekakšen očesni dvoboj, in če se to dogaja, je precej verjetno, da je zanimanje obojestransko. Oči so ogledalo duše, zato ne čudi, da je moč tako veliko izvedeti že samo iz pogleda.

Dotiki, ki pomenijo več

Fizična bližina je pomemben signal. Moški imajo radi stik, kot je dotik s ramo ali rahel trk v komolcu. Ženske se lahko dotikajo las ali ušes, medtem ko govorijo z moškim. Če se oba dotikata več kot običajno, se stvari zagotovo ogrevajo.

Fizična bližina

Potreba po fizični bližini lahko nakazuje na več kot le prijateljstvo.

Torej ne govorimo zgolj o dotikanju drug drugega, pač pa tudi samih sebe. Navijanje las okoli prstov, glajenje brade, neprestano presedanje, grizljanje ustnic in podobno so zanesljivi znaki, da se nekaj dogaja.

Besede z globokim pomenom

Aktivno poslušanje je ključno. Če si oseba nasprotnega spola vzame čas, da se pogovarja z vami o tem, kar govorite, in vas sprašuje za mnenje ter zainteresirano odgovarja na vaša vprašanja, potem ima zagotovo interes za vas.

Prav tako je vse skupaj še boljše, če se teme prepletajo med lahkotnimi pogovori in tistimi bolj intimnimi. Sploh ni nujno biti vulgaren, intimne reči se namreč lahko izpostavi na precej bolj sofisticiran način.

Znaki v digitalni dobi

V digitalni dobi se ljubezenske avanture dogajajo tudi prek zaslonov. Ko gre za spletno spoznavanje, se stvari odvijajo na drugačen način. Pogosta komunikacija, emotikoni, smehljaji in globlji pogovori so zagotovo znaki, da je zanimanje med vama prisotno.

Spletno spoznavanje

Bodite pozorni na komunikacijo med spletnim spoznavanjem.

Ne pozabite, da v virtualnem svetu kljubujejo enaki signali kot v resničnem, le da se izražajo na nekoliko drugačen način. To pa pomeni, da jih vseeno lahko zaznate in preberete, če ste le dovolj pozorni.

Prepoznavanje signalov

Prepoznavanje signalov nasprotnega spola je kot razvozlavanje skrivnostne kode, ki jo vsi včasih potrebujemo v tem labirintu zmenkov. Ni treba biti strokovnjak za mimiko ali osebno rast, da bi ujeli te subtilne, včasih pa tudi kar precej očitne znake. Spoznavanje nove osebe je zabavno, a včasih zapleteno potovanje, na katerem se srečajo ljubezen, strast in erotika.

Bodite pozorni na oči, dotike, komunikacijo in virtualne signale, kadar boste komunicirali preko spleta ali mobilnih naprav. Kdo ve, morda boste, oboroženi z novim znanjem, prepoznali že naslednjo simpatijo, ki vam bo na prikrit način, morda celo nehote, sporočala, da ste ji všeč.

Ljubezen pride, ko jo najmanj pričakujemo, le čas ji je potrebno dati in ji odpreti vrata v srce.