Kako uspešno je spoznavanje prek spleta?

Lahko bi zapisali, da je spoznavanje prek spleta tako uspešno, kot se človek potrudi. Spletno spoznavanje namreč odpira nova obzorja in ponuja neskončno možnosti za spoznavanje samskih oseb. Predstavljajte si, da bi morali svojega partnerja iskati v diskoteki, v baru ali med znanci.

Spletno spoznavanje ponuja vse tisto, kar so si samski kadarkoli želeli. Kopico samskih oseb, med katerimi lahko iščemo s pomočjo pametnih algoritmov, ki upoštevajo izbrane filtre in nas povežejo zgolj z osebami, ki so nam do neke mere že precej blizu.

Od spletnega zmenka do poroke

Jasno je, da so spletni zmenki pogosto uspešni. A kako zelo? To povedo podatki, ki kažejo, da se nič koliko na novo spoznanih parov dejansko tudi poroči ali se odloči zaživeti v zunajzakonski skupnosti. Seveda je od marsičesa odvisno, kako se bo zadeva končala. Denimo že od tega, kaj dejansko iščemo na takšnem portalu.

Spletni zmenek

Od spletnega zmenka do partnerstva, morda celo do poroke.

Aplikacije za zmenke še zdaleč niso namenjene samo resnim zvezam in ljudem, ki se želijo poročiti. Večina aplikacij omogoča tudi iskanje prijateljstva, samo dopisovanja ali romance. Na srečo pa s prej omenjenimi filtri to jasno povemo in pokažemo drugim ter tudi sami hitro vidimo, česa si nek posameznik želi.

Kaj pa prevare?

Splet je poln informacij in dobrot, a tudi prenekaterih pasti. Tem se je potrebno izogniti, in sicer na način, da ravnamo premišljeno. Tudi na portalih za zmenke se seveda pojavljajo osebe, ki želijo pod pretvezo od drugih izvabiti denar ali jih oškodovati na kak drug način.

Prav zato na tovrstnih portalih ni priporočljivo deliti svojih osebnih podatkov. Vsekakor pa ne tega, kje živimo in morebiti celo številk bančnih kartic. Mojstri prevar so postali tako zelo prepričljivi, da na ta način lahko zagrešijo megalomanske prevare.

So spletni zmenki nevarni?

Lahko bi rekli, da so spletni zmenki varni toliko, kolikor sami poskrbimo za svojo varnost. Portali za spoznavanje nam omogočajo, da si izberemo uporabniško ime, ki ni nujno naše ime. To je prvi korak v anonimnost v tovrstnih spletnih aplikacijah.

Nevarnost spletnega spoznavanja partnerja

Nevarnost spletnega spoznavanja: ali veste, kdo je na drugi strani?

Vse po vrsti so zgrajene tako, da na nobeni točki ne prikazujejo naših osebnih podatkov, kot so ime, priimek, naslov bivanja in e-poštni naslov. Vse to pa lahko zaide na splet zgolj ob naši neprevidnosti, kadar bi v klepetu denimo sami delili podatke ali pa jih zapisali kar v profilu.

Popolna anonimnost?

Kvalitetni spletni portali za zmenke, kot je ona-on.com, skrbijo za to, da ni razkrit niti en osebni podatek. Prav tako pa nekdo do njih ne bo mogel na način, da bi pisal v uredništvo portala in jih zahteval iz tega ali onega razloga. V tem pogledu je popolna anonimnost zagotovljena.

Seveda pa to ne velja v primeru, ko na svoj profil naložimo osebno fotografijo. Še vedno nihče ne pozna našega imena, priimka ali podatka, kje živimo, nas pa lahko kdo prepozna. A v tem primeru bo šlo zgolj za prijatelje, sodelavce ali znance, čigar cilj ni opehariti kogarkoli.

Dejstvo je, da je danes najhitrejša pot do zmenka in partnerja vsekakor tista, ki vodi prek spleta in spletnih zmenkov. Zato velja zbrati pogum, ustvariti profil in spoznavanje sorodne duše preizkusiti tudi na spletu.