5 nevarnosti skoka čez plot

O tem, zakaj pride do skoka čez plot oziroma varanja partnerja, bi lahko razglabljali v nedogled. Vsak ima svojo razlago in pogled na to, rezultati pa so navadno kar podobni. Pomanjkanje intimnosti, še prej komunikacije velikokrat vodi v varanje. Na začetku razmerja partnerja čutita močno privlačnost, nakar se razvije ljubezen, ta pa sčasoma nekoliko zbledi in preide v navezanost.

Partnerja se sprva nevede oddaljujeta drug od drugega in nenadoma ne spita več v isti postelji, se bolj malo pogovarjata in vsak pri sebi razmišljata o tem, da bi si morda poiskala ljubimca ali ljubimko. Te misli pa so zelo nevarne in pogosto vodijo v velike težave.

1. Razhod s partnerjem

Čeprav se na trenutke zdi, da nista več povezana, pa lahko že samo en skok čez plot pokaže, da enostavno še nista poizkusila rešiti svojega razmerja. Obisk kakšnega spletnega portala za avanture in že se vse obrne na glavo. Nenadoma na plan privrejo čustva. Pogosto se pripeti, da partnerja, ki je varal, zapeče vest in svoj skok preko plota prizna.

Prekinitev partnerskega razmerja

Skok čez plot lahko vodi do prekinitve partnerskega razmerja.

Kaj hitro seveda pride do prepira in prevarani partner niti slišati noče več zanj. Sledi lahko boleč razhod ali ločitev, ki pa za seboj potegne marsikaj, na kar človek predhodno niti ne pomisli. Že izguba partnerja je sama po sebi zelo stresen dogodek.

2. Otroci trpijo

Če so vmes otroci, je vse le še huje. Za začetek so priča stresnemu razhodu svojih staršev in zgodba se zanje tam še ne konča. Kasneje se morajo privaditi, da enega od staršev videvajo le občasno, ali pa so malo tu, malo tam. Zadeva močno vpliva na njihov razvoj, krivec pa en skok čez plot?

3. Izsiljevanje

Doma morda intimne zadeve niso v prvem planu in eden od partnerjev vedno začuti pomanjkanje ter odrinjenost na stran. Že ena zabava je dovolj, da se takšna oseba sprosti, flirta in pristane v postelji z nekom, ki ga niti dobro ne pozna.

Lahko pa to osebo pozna denimo iz službe in se končno vda nenehnemu zapeljevanju z druge strani. Saj enkrat pač ne škodi, kajne? Kaj pa, če se ljubimec ali ljubimka s tem ne strinja in vas prične izsiljevati, da zapustite svojega partnerja? Lahko pa vaju opazi kak nevoščljivec in grozi, da bo vse skupaj povedal vašemu partnerju.

4. Nasilje

Skok čez plot lahko sproži tudi nasilje. Ne glede na spol partnerja, je znanih več primerov, ko je bil partner, ki je varal, fizično napaden. Čeprav varanje ni lepo in se s tem poniža drugega partnerja, pa je fizično nasilje seveda nesprejemljivo.

Prepir med partnerjema

Od skoka čez plot do partnerskih prepirov in nasilja.

Žal se dogaja in se v določenih primerih konča celo tragično. Občutek, da si bil prevaran, lahko marsikoga pahne preko meje zdravega razuma in takrat se lahko v nekem momentu izgubljenosti stori marsikaj.

5. Tudi partner prevara

Morda ste mnenja, da je doma premalo intime, zato si nekako lastite pravico do skoka čez plot, čeprav vam niti na pamet ne pade, da bi zapustili partnerja, saj se sicer dobro razumeta. Kaj pa, če partner izve za vašo nezvestobo in sam stori enako? Verjetno vam ne bo vseeno.