5 manikurnih nasvetov za čudovite nohte

Lepi nohti niso zgolj cilj nežnejšega spola, pač pa so pomembni tudi za moške. Nohti marsikaj povedo o človeku, zato ne čudi, ko nekatere ankete po svetu kažejo na to, da so urejeni moški nohti za ženske med prvimi tremi signali, po katerih ocenjujejo svoje snubce.

Pa pustimo ankete ob strani in se posvetimo nasvetom, kako poskrbeti, da bodo nohti vedno lepi, zdravi in sijoči. Kot verjetno veste, lahko težavni nohti svojemu lastniku sporočajo tudi, da ima določene zdravstvene težave. Premalo kakšnih vitaminov, mineralov in podobno.

1. Piljenje nohtov

Nohte strižemo, a tudi pilimo. In če je piljenje nohtov slišati kot nekaj enostavnega, pa se marsikdo ne zaveda, da lahko pri tem opravilu hitro naredi napako. Nohte namreč pilimo vedno v isto stran. Se sprašujete, zakaj?

Piljenje nohtov

Piljenje nohtov naj vedno poteka v isto smer.

Če bi nohte pilili malo v levo in malo v desno, pa morda še navzgor in navzdol, bi hitro opazili, da nekaj ni v redu. Na ta način bi se naši nohti namreč pričeli cepiti in lomiti. Gre za to, da se na takšen način ustvari več slojev nohta, ki so vsak zase precej krhki.

2. Pravilno lakiranje

Ta nasvet se seveda nanaša na ženske, zato dragi moški, ne zamerite. Pri lakiranju nohtov je priporočljivo uporabiti bazni lak za nohte. Ta bo poskrbel za močnejše in bolj odporne nohte, hkrati pa jih pripravil na lažje nanašanje barve. Nohte vedno lakiramo od korena proti vrhu, nakar lakiramo še vodoravno, da se prekrijejo deli nohta, ki so prej (morda zaradi oblike) ostali »suhi«.

3. Razvajajte svoje nohte

Nohti so živi in del nas. Tako kot negujemo svojo kožo, moramo poskrbeti tudi za nohte na rokah in nogah. V ta namen so na policah s kozmetiko na voljo različna hranljiva olja, ki bodo izdatno nahranila nohte in jih pripravila do zdravega sijaja. In ne le kupljeni izdelki, negovalna sredstva za nohte lahko pripravimo tudi doma. Med priljubljenimi sta vsekakor limona in med.

4. Nohti na nogah

Nohti na nogah so precej daleč, kajne? Razen, ko pride poletje in je potrebno gola stopala nastaviti na ogled v natikačih in sandalih. Takrat pa se nam nožni nohti zdijo še kako blizu. V primeru, da pred tem nismo primerno skrbeli zanje, nam lahko predstavljajo kar veliko nerodnost.

Nohte na nogah vedno strižemo naravnost in nikoli v loku. Gre za to, da se striženje v loku hitro konča z vraščanjem nohta, kar pa je precej boleče in neprijetno. Prav tako so nožni nohti precej bolj izpostavljeni glivicam, saj jih večino časa »onogavičene« tiščimo v tesne čevlje.

V primeru glivic se je potrebno zadeve lotiti premišljeno in uporabiti tudi kakšen preparat iz lekarne. Načeloma pa nožnim nohtom godi tudi občasna kopel in masaža s hranljivimi olji.

5. Odpravite krhke nohte

Krhki nohti so lahko tudi posledica nepravilne prehrane. Vsekakor pa bomo zanje najbolje skrbeli tako, da bomo uživali veliko hrane, ki vsebuje vitamine A, B12, C, D in E. Pri tem pa ne smemo zanemariti niti dovolj kalcija.

Morda vas zanima tudi ...