Brazilska depilacija kar doma!

Poletje je čas, ko misli preklopimo na dopust, morje in poležavanje na plaži. Ob teh mislih pa se vedno prikradejo še tiste drobne reči. Nekatere sladke, druge malce bolj grenke. Če med sladke spada nakup novih kopalk in blazine, pa med nekoliko bolj grenke vsekakor kakšen odvečen kilogram in depilacija.

Sploh ženske so na tem področju zelo natančne in se v zadnjem času največkrat zanesejo na brazilsko depilacijo. Gre za vrsto depilacije, pri kateri se odstrani vse dlake na delu bikinija in intimnih predelih in je v prvi vrsti namenjena ženskam, ki se na ta način bolje počutijo v sebi, zavedajoč se, da bodo s tem navdušile tudi nasprotni spol.

Moram res v lepotni salon?

Ker gre za depilacijo na najbolj intimnem delu telesa, ne čudi, da se kar precej žensk znajde v zadregi, kako se odpraviti v lepotni salon. Če ste mislile, da se brazilske depilacije ne da narediti doma, boste vesele naslednjih napotkov in nasvetov, kako z njo opraviti kar v domačem okolju.

Tovrstna depilacija se navadno opravlja s pomočjo vročega voska. Uporabite vosek za brazilsko depilacijo z medom, ki bo poskrbel, da bo vaša koža manj razdražena. Vosek segrejte na primerno temperaturo in bodite pri tem zelo pazljivi, da se ne opečete.

Vosek nato nanesite na predel, ki ga želite depilirati, prelepite s posebnim trakom za depilacijo in z nekaj hitrimi potegi odstranite vse dlake. Pomembno je, da ta postopek uporabite pri dlakah, ki so dolge vsaj 2 ali 3 milimetre in jih odstranjujete v smeri njihove rasti.

Kako dolgo traja brazilska depilacija?

V salonih, pod izkušenimi rokami, navadno tam od dobre pol ure do 45 minut. Doma pa seveda odvisno od vaše spretnosti in poguma. Sčasoma, ko se boste navadili, bo šlo zelo hitro, rezultat pa vas bo navduševal kar 4 do 6 tednov. Še ena zanimivost pri depilaciji z voskom je, da so naslednje dlačice precej nežnejše in tanjše, počasneje rastejo in se hitreje odstranijo.

Nekaj trikov in nasvetov pred pričetkom depilacije

Ne glede na to, kolikokrat boste postopek ponovili, bo ta še vedno nekoliko neprijeten in boleč, a precej manj kot prvič, rezultat pa vam bo predstavljal več prednosti kot slabosti.

Poskrbite za higieno – za uspešno brazilsko depilacijo z voskom je nadvse pomembno, da si kožo pred pričetkom dobro očistite. Na ta način odstranite vse morebitne nečistoče in odmrlo kožo, kar ima za rezultat boljši oprijem voska na dlake in popolnejšo depilacijo.

Čiščenje kože

Kožo je potrebno pred brazilsko depilacijo dobro očistiti, po možnosti narediti tudi piling.

Vrstni red je pomemben – očistite kožo, nanesite vosek, prilepite trak (vdihnite), potegnite v sunku (izdihnite). Če se boste počutili bolje, lahko iz sebe izpustite tudi kakšno manj uporabljeno besedo. Pomaga.

Poskrbite za razdraženo kožo – ne glede na to, kako previdni ali izkušeni boste, vedno bo prisotne nekaj rdeče kože in bolečine. Boleča mesta lahko hladite s hladnimi obkladki, a pazite, da so ti suhi. Na depilirani del vedno nanesite kak hladilni gel z aloe vero ali kako drugo neagresivno mazilo z blažilnim učinkom. Kak dan se izogibajte pretesnim oblačilom.

Zanimivo, po brazilski depilaciji posega tudi čedalje več moških. Če je še pred časom zanje veljalo, da se depilirajo zgolj po hrbtu, pa je vse več moških, ki prisega na popolnoma gladko telo. Tudi »tam spodaj«.

Morda vas zanima tudi ...