Kako ohraniti mladosten videz?

Človek že od nekdaj hrepeni po večni mladosti. Da bi njegovo telo in obraz ostala za vedno v nekih letih, ki sodijo v tista »mlajša«, srečna in zabavna. V iskanju tega »svetega grala« je bilo naplavljenih že nič koliko teorij o tem, kako doseči večno mladost in se obvarovati bolezni, ki jih s seboj neprizanesljivo prinašajo leta.

Pa je to sploh mogoče? Ali obstaja odgovor na vprašanje, kako ohraniti mladosten videz? Čarobne tabletke (žal) še vedno ni, a dejstvo je, da lahko za mladosten videz v največji meri poskrbimo kar sami. Kako? Preberite v nadaljevanju.

Zdrava prehrana in lasje

Znano je, da način prehranjevanja močno vpliva na zdravje in videz vsakega posameznika. Če želimo ohraniti mladosten videz, moramo najprej poskrbeti za svoje zdravje, ki se bo odrazilo prav skozi naš splošen videz. Bolnega človeka lahko opazimo že na daleč, prav tako tudi zdravega, ki sije od zadovoljstva in prekipeva od življenjske moči.

Zdrava prehrana namreč ne vpliva zgolj na počutje človeka, pač pa se odraža tudi skozi lepe in sijoče lase, kožo, nohte in druge dele našega telesa. In le kako bolje poskrbeti za mladosten videz, če ne tako. Za sijoče lase, ki so videti zdravi, je priporočljivo jesti oreščke in mastne ribe, kot sta tuna in losos. Oboje je namreč bogato z omega 3 maščobnimi kislinami, ki poskrbijo za zdrav videz las. Ne pozabite tudi na jajca!

Mladostna koža

Za mladosten videz kože lahko poskrbimo na več načinov, a znova se bomo ustavili pri pravilni prehrani. Tako kot za lase so omega 3 maščobne kisline dobrodošle tudi za kožo. Za gladko in napeto kožo je dobro uživati tudi citruse vseh vrst in na splošno vso hrano, ki je bogata z vitaminom C.

Priporoča se še uživanje polnozrnatih izdelkov in zelenjave, ki je bogata z beta-karotenom, ki lepo poskrbi za zdrav videz kože. Ta se nahaja v pretežno rdeče-oranžni zelenjavi. V zeleni pa boste prišli do vitamina A, ki bo poskrbel za nemoteno obnavljanje celic v koži in njen svež ter mladosten videz.

Športne aktivnosti

Prav nobena skrivnost ni, da so ljudje, ki se ukvarjajo s športom, videti mlajši. In ne le, da so videti, tako se tudi počutijo. Tekači, kolesarji, pohodniki, … prav vsi prekipevajo od energije in to jim piše na obrazu. Telo ob rednih telesnih aktivnostih tvori več kolagena, ki koži zagotavlja prožnost in mlajši videz.

Prav tako imajo osebe, ki se ukvarjajo športom, lepše razvite mišice, ki še dodatno poskrbijo, da je koža lepo napeta. Izboljša se krvni obtok, možgani so bolje prekrvavljeni in celotno telo funkcionira bolje. Takšni pa smo seveda ne le videti mlajši, ampak se tako tudi počutimo.

Splošna urejenost

Poleg skrbi za zdravje, zdravo prehrano, gibanje in ostalo, pa je potrebno poskrbeti tudi za svoj zunanji videz. Kljub vsem naporom ni nujno, da bodo vsi videti enako mladostni. Pri nekaterih ključno vlogo odigrajo geni, kar se kaže v mladostnem videzu (ali pa obratno) vseh v družini.

Obrit moški je vedno videti mlajši kot neobrit. Enako velja pri skrbi za lase in dodatno nego kože s kremami za hidracijo. Slednje je pri ženskah samoumevno. Prav tako so ženske tudi v zrelih letih videti bolj mladostne, če poskrbijo za morebiten siv narastek in oblečejo kakšen kos garderobe, katerega se ne bi sramovale niti njihove hčere.

Ostati mlad za vedno, kar so sanje vsakogar izmed nas, je nemogoče. Lahko pa ostanemo mladostni in poskrbimo za ohranjanje mladostnega videza. In zapomnite si, ne boste le videti mlajši. Tudi počutili se boste tako.

Morda vas zanima tudi ...