Top 3 naravni antibiotiki

Vsi vemo, da ko je v igri zdravje, ni več šale. Včasih se zdi, da zdravniki kar vsepovprek delijo antibiotike, ki pa, poleg dobrih reči, postorijo tudi nekaj škode v našem telesu. V prvi vrsti uničijo tako slabe kot dobre bakterije, zato je potrebno to razmerje vzpostaviti na novo.

A že naše stare mame so vedele povedati, da je potrebno živeti zdravo in uživati zdravo hrano. Ob tem pa ob vsakem smrkanju in kašljanju v kuhinji poiskale kak domači antibiotik. Seveda dodajmo, da v tem primeru ne govorimo o zdravilu ali uradni medicini, ta so seveda nezamenljiva, a kljub temu si lahko do določene mere pomagamo tudi doma. Če ne drugače, pa vsaj preventivno.

1. Zdrav in vedno pri roki – ČESEN

Morda vas v prvem trenutku odbije in nakremžite obraz, a česen je zares učinkovit na tem področju. Ne pravijo mu že leta zaman, da je naravni antibiotik. Surov česen namreč vsebuje snov, ki se imenuje alicin in deluje podobno kot penicilin. Vemo pa, da je slednji pravzaprav »oče« vseh antibiotikov.

Česen

Česen, ki vsebuje alicin, je učinkovit naravni antibiotik.

Česen pa ne vsebuje zgolj alicina, pač pa več sto različnih snovi, ki blagodejno delujejo na naše zdravje. Je odličen v boju zoper infekcije, bakterijske in glivične okužbe. Nobene potrebe ni, da bi se bali za svoj ugled v družbi, saj lahko česen uživate na več načinov, prav tako pa lahko sežete tudi po prehranskih dopolnilih, ki so narejena na njegovi bazi.

2. Domači zdravnik – AMERIŠKI SLAMNIK

Ameriški slamnik se znajde na marsikaterem vrtu, a ni nujno, da prav vsi vedo, kakšne so njegove zdravilne sposobnosti. Ta cvetlica se namreč zelo dobro izkaže v boju zoper različne infekcijske bolezni, kot so vnetja, hkrati pa krepi imunski sistem.

Ameriški slamnik

Ameriški slamnik je izjemno zdravilen “domači zdravnik”.

Kot takšen je lahko naš domači zdravnik ob vsakem prehladu ali denimo ob vnetju ušes. Za pripravo različnih učinkovin je priporočljiv iztisnjen sok, ki prihaja iz nadzemnih delov rastline. Cvetove se tudi suši in se iz njih pripravlja zdravilen čaj.

3. Sladek in neuničljiv – MED

Med je poznan po svojem neskončnem roku trajanja. Prav ste prebrali. Med je edino doslej znano živilo, ki se ne pokvari in nima roka trajanja. Zakaj? Ker je odličen v boju proti bakterijam! Med v namene zdravljenja uporabljajo že tisočletja in še danes se dobro zavedamo njegovih zdravilnih lastnosti. Ker vsebuje encim, ki sprošča vodikov peroksid, je za bakterije praktično nedotakljiv.

Med

Med je odličen naravni antibiotik v boju zoper bakterije.

Tega so se zavedali že naši predniki in med uspešno uporabljali za boj proti različnim okužbam. Ob vsej tej zdravilnosti pa je še tako zelo okusen, da ga mažemo na kruh in dodajamo v čaj. A pozor, medu ne mešajte v vrel čaj, ampak raje počakajte, da se ohladi na temperaturo, ki je primerna za pitje. In uporabljajte zgolj preverjen med, kateremu ni bila dodana obilica sladkorja.

Naravni antibiotiki v kombinaciji z uradno medicino

Narava nas še vedno preseneča in dokazuje, da veliko vemo, a marsičesa še vedno ne. Samo pomislimo, kako so bila izdelana prva zdravila in kako nekatera izdelujejo še danes. Moč narave je izjemna in se kaže včasih z rušilno močjo, drugič s svojo nežno in zdravilno platjo.

Uporabljajte naravne antibiotike kot preventivo pred obolenji in kot kurativo ob blažjih oblikah prehladov in manjših vnetjih. Naravni antibiotiki so blagodejni in učinkoviti, a kljub temu ne zanemarite moči uradne medicine in znanja osebnega zdravnika, ki bo vedel, kaj je tisto najboljše, kar za svoje trenutno stanje potrebujete.

Morda vas zanima tudi ...